Bebek Beslenmesi Bebeğimi doyuramıyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sirab85

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2017
4
0
1
40
Merhaba arkadaşlar. İkizlerim şu an 45 günlükler. Maalesef sütüm gelmedi mecburen mamaya yöneldik. Kızıma ilk günden Similac mama veriyorum. Şu an 3 saatte 90 ml tüketiyor problemimiz yok. Ama oğlum maalesef problemli. Similac'ı aldığı günden çıkartmaya başladı. Şiddetli kusma olmasada ne var ne yok çıkarttı. Doktorumuz Friso vom diye bir mama önerdi. Kusması kesildi ama şimdide doyuramıyoruz. 3 saatlik arayla 90 ml verirken mamasını, son günlerde 120 ml mamayı 1 saat veya 1.5 saat arayla içiyor ve acıktığında bir aydır açmış gibi aranıyor ve ağlıyor. Anında yetiştirmemiz gerekiyor. Çok rahat 120 ml mamayı bitiriyor. Ama sık yediği zamanlarda da azar azar çıkarıyor. Yemesi elbette güzelde bu kadar sık ve bol yemesi zarar verirmi diye endişeleniyorum. Mamanın kalorisimi az acaba diye düşünüyorum. Artı çok şiddetli gaz sancısı çekiyor. Kıvranıyor adeta. Sub simplex damla kullanıyorum ama oda zor rahatlatıyor. Önereceğiniz bir mama türü veya yöntem varsa sevinirim.

Canım bende bebeğimi iki ay emzirebildim. Şu an dört aylık. Bugüne kadar sürekli mama vererek besledim. Hero baby kullanıyorum. İlk zamanlar İki saatte bir 100 ml veriyordum yetiyordu. Şimdi 2.5 saatte bir 125 ml veriyorum doyuyor. Her bebeğe göre değişir tabi bu. Gaz problemi de yaşamadık hiç memnunum yani. Bi de doktorlar anne sütünü istediği zaman ama mamayı saatli verin diyorlar.bebeği sisirmemesi icin.her istediğinde verme mamayı canım.

Back