bebegimi emzirmeden nasil uyutacagim lutfen yardim cok yoruldum

zeynebim111

Mis kokulum abla oluyor...oglum geliyorrr
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2016
1.473
2.233
53
35
Slm kızlar... kizim 21 aylık olmak üzere. Uykuları artık beni çok yoruyor. Doğru düzgün bir uyku alamadığını düşünüyorum. Gündüz bir kez uyur max 1-1.5 saat onda da kalkar yarım saatten sonra geri pispisla uyut .kucagimda kimi zaman yatağında pispisliyorum. Ama park yatak ve kolum kopuyor. Gece kalkislari azaldı çünkü gece beslenmesini kestim. Sabah uyanınca emiyor. 9-9.30 gibi uyur sabah5- 6 dan sonra ben zaten uyuyamiyorum. O da kalktı mi mahvediyor en az yarım saat uyutmaya çalışıyorum. Bazen süreç defalarca başa sarıyor. Sadece uyuturken ve gündüz istediği zaman emziriyorun.
Artık hamileyim bu kalkmalari iyice yordu. Nerde hata yapiyorum. Gündüz yeterince oynuyorum. yapisik ikiz gibiyiz desem abartmam. Sürekli anne anne. Herşeyi birlikte yapıyoruz. Odası ayri.Yediği kadar yiyor. Zorlamiyorun pek. Ama niye kalkmalar ve zor uykuyaa dalmalar. Cidden anlamıyorum artık.
Sizler emzirmeden nasıl uyuttunuz. Ben nasıl bir yol izlemeliyim.lütfen bir destek olun

Öncelikle kolaylıklar dilerim.
Ben kızımı şimdi 4 yaşında ve oğlumu oda şimdi 4 aylık memede uyutmaya alıştırmadım.Emzirdim gazını çıkardım yalancı memesini verdim ondan sonra uykuya geçişi yaptık.Çalışan anne olduğum için alışırsa ileride büyük sıkıntı çekeceğimi biliyordum.
Hamilesiniz ve normalde emzirmemeniz gerekir.Kesebiliyorsanız tam vakti.2-3 gün zorlanırsınız ama çocuklar çabuk alışıyor duruma.

Hepimizde aynı dert maalesef, hamileyken emzirilmiyor diye biliyorum
Dr um yavaş yavaş kes sakincasi yok dedi. Geceyi kestim. Gündüz 3-4 kez emiyor. Kış diye evdeyiz bazen sürekli istesede atlatiyorum. Emzirmeden uyutmayi nasıl basaricam hiç bilmiyorum. Baza almayı düşünüyorum yakında belki o zaman yanına uzanıp uyutursam olabilir ama bilmiyorum

Emzik hiç almadı. Yeni bebekte emzik ilk günden vereceğim insallah. Emzirmenin sakincasi yok dedi dr um. İki yasa doğru yavaş yavaş kesersin dedi

Yanına yatarsan hiç kesemezsin memeyi benimki gündüz bile emerek uyuyor ve ağzından çıktığında kıyamet kopuyor ayrı yatması daha iyi nerden alıştırdım Yanımda emerek uyutmaya ne gecem var ne gündüzüm

Emzik hiç almadı. Yeni bebekte emzik ilk günden vereceğim insallah. Emzirmenin sakincasi yok dedi dr um. İki yasa doğru yavaş yavaş kesersin dedi
Canım benim kız aldı ama 8 aylıktı bıraktı yani.Ama ikinci çocuğun için tavsiyem kesinlikle memede uyutmamanız yönünde.
Sütten kesme kısmında ister kademeli yapın ister tek seferde yapın.Ben tek seferde yaptım 1-2 gün yordu beni ama sonuçta bıraktı.
Diyelim ki sütten kestiniz ve uyumadı.Ne kadar daha uyumayacak.Uykusu gelince mecbur uyuyacak.

Çok dogru diyorsunuz aslında uykusu düzenli sadece bu uykuya geçiş i hatalı diye kalkiyor onun farkındayım canm bende . Komple keseyim mi sutu yani. Hiç hazır değilim aslında kesmeye. Sadece uyurken ki kısmı degistirsem. Zaten surda emzircegim 3 ayim kalmis

Uzanıp sarilicam sırtını falan oksarim diye düşündüm canm. Yoksa emmek değil. Sizinki ne kadarlik

Pışpışlama. Koy yatağına uyusun. 2 yaşına gelmiş bu sorunu çözmek için geç kalmışsın.

Yanlış biliyorsunuz,anne kendini iyi hissettiği ve beslenmesine dikkat ettiği sürece tüm hamilelik boyunca emzirebilir.
Aynen herkes hamilesin hemenkes die panikle soyluyor ama yok dr son aya kadar istediğin kadar emzirme diyor. Son ay rahim kasilmalarina oluyor cunku. Tek derdim kalkmalari. Yoksa emsin dert değil. Çünkü emzirme k için cok mücadele etmistim

uykusuzluk konusunda doktora yapmış bir anne olarak derim ki,memeden yavaş yavaş kes..zaten 2-3 ay kalmış 2.yaşına..
benım kızım memede uyumaya alıştı abartısız gecelerı 7-8 kez uyanıyorduk emerdı uyurdu yada emerdı uyumazdı falan..
çok zorlandım..memede uyumaya alıştıgı için bende kara kara düşündüm ne yapacagımı,
bir öğlen uykusunda dedım ki meme uff olmuşş aldım kucagıma ayaga kalktım ve sallandık biraz sonra kollarımda uykuya daldı..
gece uykularında da oyun parkına koydum su içirip emziğini verip bide ninni açıp uyuttum benim yatagımda oyun parkının yanındaydı kalkıp kalkıp bana bakıyodu ortalama 30-40 dk arasında uykuya dalmayı öğrendi..
tabi her çocugun dönem dönem huyu değişiyor
20-23 ay arası bu şekıldeydı,sonra yanımızda yatmaya başladı onuda bıraktırdım salıncakta uyutuyorum uyuyunca yatagına alıyorum bu sıralar..
ama şu bir gerçek ki memeden kesılınce gece uykuları bıraz daha düzene giriyor,en azından anne memesını emzık gibi kullanmaktan vazgeçip uyanmıyor..
oyun parkı yatagının yanındaysa sen kendı yatagına uzanıp onuda oyun parkına koyup ninni dinleterek deneyebılrsın

Odasını ayırdım 3 ay önce canm. Ufacık tikirtidan rahatsız olurdu çünkü.böyle daha kaliteli uyumaya başladı. Çok şükür dediğin gibi gece sutunu kestigimden beri daha kaliteli uyur oldu. Bazen Gece sesleniyor hemen gitmiyorum kendi kendine dalabiliyor. Ama dalamadigi zaman sandalye koyuyorum yani başına ordan pispis uyutmaya çalışıyorum. Biraz daha katlanalim bakalım. Zaten o felaket uykulardan sonra şimdiki hali çok şükür çok iyi desem yeri. Çok tesekkur ederim cevabın için. Umarım zamanla düzelir. Peki bu dönemde kaç saat uyku yeterli olur bilginiz var mi. Ve kaçta uyuyor. Bizimki düzeni uyuyor . Emzirme yi bıraktığında bu düzen değişecek die de korkuyorum. 9-9.30 gibi uyuyor en azından sonrası biraz kendime vakit kalıyor. Sabah 6.30-7 gibi kalkar.

Çocuğunuzu siz daha iyi tanırsınız.Hazır olduğunuzda tek seferde çözmeniz çok iyi olur.
Ayrıca yanlış anlamanızı istemem ama sütten kesmede olsun tuvalet eğitimi olsun tek seferde yapılmasının hem kısa hemde daha etkili olduğu kanaatindeyim.Wc eğitimini de gece ile gündüzü aynı anda bıraktırırsanız çok çabuk çözüme ulaşılıyor ve benim kanaatim kışın çocuk daha çabuk öğreniyor.Islaklık onu rahatsız ediyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…