• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi emzirmek istiyor

Kesin konuşmuş sanki gelmez sütün ben gelirim diye ama belli olmaz size şimdiden süt konusunda gerginlik oluşturuyor. Siz kafanıza takmayın yorumlarda olmayacağının açıklamalarını çok güzel yazanlar var onlardan destekle kırmadan güzel bir dille neden olmayacağını anlatın. Ve bir kerelik mi acaba demişsiniz bir yorumda bir kerelik olsa gelir sizde kalırım demezdi uzun soluklu bir emzirme planı gibi geldi bana. O kendi çocuğunu emzirsin siz kendi çocuğunuzu. Stres yapmayın kendinize Allahın izniyle her şey çookk güzel olur inşallah ❤

Yahu saçmalamasın. Niyet iyi olabilir ama
Doğar doğmaz hani anneyle bağ kurma, meme alması, hani ilk gelen süt önemli yada sizi emdikçe süt gelmeye başlayacak falan ya.
Daha sonra ki zamanlarda karşılıklı istiyorsanız süt annesi olur o ayrı.
Çok yanlış bir düşünce asla ama asla böyle bir şeyr izin vermezdim.

Eklemeden geçemeyeceğim sizin hayatınız, siz bilirsiniz; ama yeni bir anne olarak tavsiyem, kardeşinizin ne planladığı gibi evinizde kalmasına izin verin ne de hastaneye gelmesine müsade edin. Dogumdan sonra sudan çıkmış balık gibi oluyorsunuz, duygularınız da had safhada... " Ay senin sütün gelmedi, ay az geldi, yok bebek aç, bak bebek açlıktan ağlıyor, ay yoksa açlıktan sarılık mı oldu, ay çocuk zayıflıyor ..." uzayıp gidecek sizde bu cümleler. Perşembenin gelişi sizin durumda hakikaten çarşambadan belli. Size kendinizi yetersiz hissetirecek, ki anneliğin doğasında daima bir yetememe duygusu hâkim. Resmen kâbus gibi çökecek üzerinize. Siz stres yapacaksınız, stres yaptıkça süt gelemeyecek alın size muazzam bir kendini gerçekleştiren kehanet. Lütfen kendinize bunu yapmayın 🙏🏻🤗
Tesekkur ederim tavsiyeniz icin. O kadarini yapmaz diye dusunuyorum cunku kendisine yapildiginda bu durumdan cok sikayetciydi. Sutun yetmiyor diyenlere kiziyordu

Kötü niyetli olduğunu düşünmek istemiyorum, kardeşiniz çok cahil. Siz neden ilk söylediğinde onun emzirmesinin doğru olmayacağını söylemediniz?

2 sezeryan doğum yaptım ikisinde de sütüm hemen geldi, gelmeyecek diye bir kural yok. Gelmese de bunun alternatifi kardeşin yeğenini emzirmesi değil.
Doğuma girmeden söyleyin emzirmesine gerek olmadığını.

Niye beğenmedim yedim anlamadım. 😂 Yaşınız 36 imiş küçük değilsiniz. Yani bunları araştırmanız gerekiyor zaten makul olan bu.
Bunun yasla ne ilgisi var hanfendi? Ilk hamileligim, ilk defa anne olucam ve bu konuyu acma niyetim arastirmak amacli zaten farkindaysaniz. Ben de neden elestirildigime anlam veremedim. Iyi gunler size.

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Olmaz tabi ki de sütün gelsin diye emzireceksin.Ayrıca nerden biliyormuş gelmeyeceğini herkes bir değil.Gelmezse mama emzirme gidersin yavaşça kanallar eme eme açılır emzirirsin.Zaten kanallar açılsın diye emziriyorsun.

Kötü niyetli olduğunu düşünmek istemiyorum, kardeşiniz çok cahil. Siz neden ilk söylediğinde onun emzirmesinin doğru olmayacağını söylemediniz?

2 sezeryan doğum yaptım ikisinde de sütüm hemen geldi, gelmeyecek diye bir kural yok. Gelmese de bunun alternatifi kardeşin yeğenini emzirmesi değil.
Doğuma girmeden söyleyin emzirmesine gerek olmadığını.
Sarilik acisindan faydali olabilecegini dusundum en basta mantikli gelmisti. Mama vermeye gerek kalmaz dedi ve ikna olmustum o an. Sonra da rahatsizlik duymaya basladim sizler gibi

Bunun yasla ne ilgisi var hanfendi? Ilk hamileligim, ilk defa anne olucam ve bu konuyu acma niyetim arastirmak amacli zaten farkindaysaniz. Ben de neden elestirildigime anlam veremedim. Iyi gunler size.
Hanımefendi küçük olsanız bunları bilmeyecek kadar bilinçsiz olarak hamile kalsanız tamam da değil anladığım kadarı ile. İlk defa hamilelikle alakası yok. Nete bile yazsanız okuyabileceğiniz kadar basit bir mevzu. Doğum yapacaksınız ilk süt olgun süt geç süt nedir bilmiyorsunuz. Eleştirildiğinizi anlamamanıza şaşmamak lazım. :olamaz: Allah korusun evladınız grip bile olsa sizin vereceğiniz sütün yapısı değişecektir. Bilin lütfen. Size de iyi günler.

Hanımefendi küçük olsanız bunları bilmeyecek kadar bilinçsiz olarak hamile kalsanız tamam da değil anladığım kadarı ile. İlk defa hamilelikle alakası yok. Nete bile yazsanız okuyabileceğiniz kadar basit bir mevzu. Doğum yapacaksınız ilk süt olgun süt geç süt nedir bilmiyorsunuz. Eleştirildiğinizi anlamamanıza şaşmamak lazım. :olamaz: Allah korusun evladınız grip bile olsa sizin vereceğiniz sütün yapısı değişecektir. Bilin lütfen. Size de iyi günler.
Yapmayin lutfen gercekten yapmayin. Tanimadiginiz insanlari bu kadar onyargiyla uzmeyin. Tamam siz biliyorsunuz ben anne olmayi haketmeyecek kadar bilincsizim. Umarim rahatlamissinizdir. Polemige girmeyelim olur mu..zira halim yok laf yetistirmeye

İlk süt aşı kadar sağlıklıymış
Memeyi sıkınca 1 damla süt geliyorsa memede süt var demektir
yani kardeşinize gerek yok ama ilk sizden gelen o sütü alması gerekir
yetişemediğiniz yerde belki teyze yada mama düşünülebilir

Benim 2. Dogumumda turlu turlu imkansizlik sebebiyle oglumu ilk kiz kardesim emzirmisti ve bunu ben istemistim. Bu biraz da aranizdaki iliski ya da sartlara bagli diye dusunuyorum, kotuniyetli degildir. Ha bir benzerini de ben arkadasima yaptim, olabiliyor yani. O yuzden istemiyorsaniz istemediginizi soyleyin, biz birbirimizin cocuklarinin sut anneleri olmayi istiyorduk zaten

Ablan o sütü gelmediği birkaç gün ne yaşadı? O doğum yaptığında onun yanında olan kişiler ne yaptı ..ne dediler ? Ablan kendi yaşadığı ,kendi hissettiği şeyleri senin de yaşamanı istemiyor büyük olasılıkla.."Ablacığım çok teşekkür ederim ama her bebek kendi annesinin sütünü emmeli.. bebeğin acıkıp ağlaması bile kötü değil ,ben bebeğimi doğumdan sonra emzirmeye çalışayım, bebeğim benden süt istesin ki vücudum anne olduğumu anlayıp süt üretmeye başlasın " dersin.Sizin yeni doğum yaptığınız ortamda o da küçük bir bebekle çok rahat edemez zaten

Deli midir nedir, mama vereceğim gerek yok deyin.
Yeni doğan bebek direk süt istemez ki zaten kiraz kadar mide onun anasının kokusuna ihtiyacı oluyor .... O çocuğun annesinin gerekirse boş memesine ihtiyacı var.

Yapmayin lutfen gercekten yapmayin. Tanimadiginiz insanlari bu kadar onyargiyla uzmeyin. Tamam siz biliyorsunuz ben anne olmayi haketmeyecek kadar bilincsizim. Umarim rahatlamissinizdir. Polemige girmeyelim olur mu..zira halim yok laf yetistirmeye
Önyargı ile üzmüyorum bilinçlendirmek amacıyla yazdım. Kendi kendinize mana çıkarmak sizin sorununuz. Bilmiyordunuz ve öğrenmiş oldunuz olan o. Buraya konu açınca her türlü yorum gelme ihtimalini bilerek açtınız zaten. Ben niye rahatlayayım yahu ? Çocuk sizin süt sizin. Komiksiniz yani.

Ablan o sütü gelmediği birkaç gün ne yaşadı? O doğum yaptığında onun yanında olan kişiler ne yaptı ..ne dediler ? Ablan kendi yaşadığı ,kendi hissettiği şeyleri senin de yaşamanı istemiyor büyük olasılıkla.."Ablacığım çok teşekkür ederim ama her bebek kendi annesinin sütünü emmeli.. bebeğin acıkıp ağlaması bile kötü değil ,ben bebeğimi doğumdan sonra emzirmeye çalışayım, bebeğim benden süt istesin ki vücudum anne olduğumu anlayıp süt üretmeye başlasın " dersin.Sizin yeni doğum yaptığınız ortamda o da küçük bir bebekle çok rahat edemez zaten
O da oldukca uzuldu sut gelmeyince. Sanirim ayni duruma dusmemi istemiyor o yuzden ilk gun sut gelmezse mama yerine anne sutu vermeyi teklif etti iste. Ben de doktora sormadan once buraya danistim:)

Merhaba kizlar. Benim dogum yaklasiyor artik Allahin izniyle. Kiz kardesim de kişin dogum yapti, emziriyor. Ilk dogdugu gun sutu gelmemisti mama verilmisti hastanede. Şimdi bana diyor ki "senin oglun dogdugunda ben emziricem o yuzden erken gelicem hastaneye" dedi. Tamam dedim sevindim hatta. Dun yine yazdi..dogdugunda hemen sut gelmiyor biliyorsun sizde kalir emziririm dedi. Bugune kadar bu beni hic rahatsiz etmemisti. Ama bugun bu dusuncenin rahatsizligiyla actim gozlerimi gune. Sizin dusunceleriniz nedir hanimlar?
Hiç gerek yok sizi emmesi gerek süt gelmesi için zaten ayrıca bebeğin ihitiyacına göre sür içeriği şekilleniyor. Öle bişeye gerek olmadığını söyleyin

Back
X