Bebeğimi emzirmeye korkuyorum

Kubrashn

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2025
3
2
1
28
Merhaba.Benim 14 aylık bir bebeğim var ve son günlerde sürekli olarak keyfi bir biçimde göğüslerimi ısırıyor her tarafımı yara bere ve kan içinde bıraktı ve canım çok acıyor.Ne yapsam vazgeciremedim uyurken bile ısırıyor.Sütten kesmek istiyorum ama çok üzülüyorum.Lütfen yardımcı olun

Merhaba.Benim 14 aylık bir bebeğim var ve son günlerde sürekli olarak keyfi bir biçimde göğüslerimi ısırıyor her tarafımı yara bere ve kan içinde bıraktı ve canım çok acıyor.Ne yapsam vazgeciremedim uyurken bile ısırıyor.Sütten kesmek istiyorum ama çok üzülüyorum.Lütfen yardımcı olun
Silikon uç takın .
En azından ağrı hissetmezsiniz.
Benim göğüs ucum olmadığı için çıkmadığı için kullanıyorumda ayrıca.

Isırdığı an anı tepki bağırma gülme yapmayın kapatın ve vermeyin memeyi .bunu yapmanı istemiyorum canım acıyor. Yaparsan meme yok şeklinde kesin ve katî bir tavır koyun her seferinde. Yüz kafa sallayarak olumsuzluk ifadesi ve verip hayır ( ben no no no derdim ) diyerek işaret parmağınızı da sallayın. Ben öyle yapıyordum bir kaç uyaridan sonra yapmaması geren davranışları yapmamaya basliyordu.

Isırdığı an anı tepki bağırma gülme yapmayın kapatın ve vermeyin memeyi .bunu yapmanı istemiyorum canım acıyor. Yaparsan meme yok şeklinde kesin ve katî bir tavır koyun her seferinde. Yüz kafa sallayarak olumsuzluk ifadesi ve verip hayır ( ben no no no derdim ) diyerek işaret parmağınızı da sallayın. Ben öyle yapıyordum bir kaç uyaridan sonra yapmaması geren davranışları yapmamaya basliyordu.
İlk ısırdığında bu uyarıların nerdeyse tamamını yaptm ama sonra verdiğimde tekrar tekrar ısırıyor ve kanatana kadar bırakmıyor

İlk ısırdığında bu uyarıların nerdeyse tamamını yaptm ama sonra verdiğimde tekrar tekrar ısırıyor ve kanatana kadar bırakmıyor
Yapay zekanın önerilerini bırakıyorum buraya.

Merhaba, yaşadığınız durum hem fiziksel hem duygusal olarak çok yorucu olmalı; sizi çok iyi anlıyorum. 14 aylık bebeklerde göğüs ısırma, birkaç sebepten kaynaklanabilir:

Neden Isırıyor Olabilir?

1. Diş çıkarma: Diş etlerindeki kaşıntı ve ağrı, bir şeyleri ısırma ihtiyacı yaratır.
  2. Sınır denemeleri: Tepkinizi görmek istiyor olabilir. Bu yaşta “neden-sonuç” ilişkisiyle ilgilenirler.
  3. İlgisini toplamak: Özellikle emzirme dışında da göğsünüze yöneliyorsa, ilginizi çekmeye çalışıyor olabilir.
  4. Emmeyi bırakmaya hazır olduğunun işareti olabilir.

Ne Yapabilirsiniz?

1.​

Isırdığında hemen kısa ve net bir şekilde:

• “Canım acıdı. Böyle yapınca meme yok.” deyin ve onu göğsünüzden ayırın.
  • Sert değil ama kararlı olun. Çığlık atmak ya da bağırmak ters tepebilir.

2.​

• Emzirmeye başlamadan önce onun sakin ve tok olduğundan emin olun.
  • Göğsünüzü koruyarak verin. Isırmaya eğilimli olduğunu sezdiğinizde hemen bırakmaya hazır olun.

3.​

• Diş kaşıyıcısı, soğuk bir havuç parçası ya da güvenli bir diş kaşıma oyuncağı verin.
  • “Isırmak için bunu kullanabilirsin” diyerek yönlendirin.

4.​

• Uyku emmesini azaltmayı düşünün.
  • Uykuya geçişi memeden başka yollarla (ninni, sarılma, pışpış) sağlamaya çalışın.

Sütten Kesmek İstiyorsanız:

Üzülmeniz çok doğal. Ancak:

• Süt süreci yalnızca onun değil sizin de rahat etmenizle ilgilidir.
  • Eğer fiziksel ve ruhsal olarak zorlanıyorsanız, bu sizin için uygun bir zaman olabilir.
  • Kademeli bir geçiş yapabilirsiniz: Gündüz emzirmelerini önce azaltın, sonra geceye geçin.
  • Sarılma, birlikte vakit geçirme gibi bağ kurma yollarını artırın.

Dişle ilgili olduğunu düşünüyorum.
Lütfen yavrunun agizni parmağınıza temiz bir tülbent dolayıp hafif de soğuk suyla ıslatarak,dişlerini damakkarini masaj yapın.rahatlatin.bunun sizin memenizi isirmasini engelleyecefini düşünüyorum. Gün içinde salatalık havuc vererek dişlerini rahatlamasını sağlayın

Back
X