Bebeğimi evde yalnız bırakan kayınvalidem

Benim bebeğim bir kez ilk dönmeye başladığında gözümün önünde düştü yataktan, altını değiştiriyordum tam önümdeydi, sadece ıslak mendil almak için sağıma döndüm düşünün. Aylarca rüyalarıma girdi kabus oldu bana. O günden sonra yanında uyumadığım her an yerde uyutuyorum, beşikte de uyumak istemiyor çünkü.
Yun yorganlar serdim altına sıcacık, rahatça uyuyor. Çünkü 1 2 kez de aynen dediğiniz gibi yatağın ucunda yakaladım. Yatağın üstünde uyurken geceleri filan kalktığımda yine yanına ağır yun yorganlar seriyorum ve 5 dakikada bir bakıyorum. Ben önlemimi almak zorundayım önce.
Ben de ebeveyn banyomuzdaki tuvalete girmiştim bir ay önceydi. Girmemle çıkmam bir oldu zaten. Bir baktım dediğim şekilde oturuyor yatağın kenarında. Kalkmadan yanında olurum zaten diye düşünmüştüm. Bu arada benimki öyle çok hareketli vızırdak değil , yeni yeni yürüyor ona rağmen...

Yok artık mı😱😱😱 ikinci çocuğum şu an 15 aylık. Ortasında Yattığı çift kişilik yataktan kalkıp yatağın kenarına kadar gelip oturup ayaklarını aşağı sallayabiliyor. Hepsi bunu yapabilir zaten.
Ben onu size yazmamıştım başka bir kullanıcıya yazmıştım. Bilmez miyim benim oğlan ayaklarını sallasa iyi kafa üstü sarkıyor. Tek şansım yatağım yere çok yakın.

Günaydın hanımlar.
Sakince işe geldim. Ama aklıma geldikçe hala geriliyorum.
Bugün oğluma k.validem bakıyor.
Annemler, kayınvalidem ben aynı apartmandayız.
Çıktığımda oğlan uyuyordu, aşağı indim apartmandan çıkınca kendi annemlerden bir şey almam gerektiği için döndüm. Onlardan tekrar çıkıp asansörü çağırdım. Asansör kayınvalidenin katından indi ve asansörde k.validem vardı. Bi an şok geçirdim. Oğlum 15 aylık ve yanında değil.
Çamaşır makinesinde çamaşır varmış, makinesi bitmiş mi diye bakmaya inmiş evine
Oğlan uyuyordu merak etme dedi.
Bendeki tedirginliği görünce çıkınca resim gönderirim dedi.
Anne uyanırsa çok korkar dedim sadece.
Bu arada kendi yatağında yatmıyordu, benim yatağımdaydı. Daha önce bir kez yataktan düştü. Yanları korunaklı aslında yastıkla falan ama henüz yürümese de yataktan falan inmeye çalışıyor.
Belki 5dk ama içim çok çekildi.
Kayınvalidemi çok severim, aramız iyidir, oğluma da allah için iyi bakar fakat bu durum beni çok gerdi. Kendisine herhangi olumsuz bir şey söylemedim.
Siz bu duruma nasıl yaklaşırsınız?
Çarsıya pazara gitse tepkınde haklısın. 5 dk lık bisey bısey olmaz o kadar evhamlı olmayın. Önce Allaha emanet yanında da olsak olacak olur. Kızmayın bence kvnizde sizın kadar düşünüyordur torununu.

Asacak kadar aralık yoktu, prizden çekmeye inmiş sadece.

Bence kayınvalidenin yaptığında bir şey yok. (Çok kısa bir an olduğu için) Duyduğun ilk anda bozulman/şok olman falan normal. Ama kadına bir şey deme bence, ne güzel güvenebildiğin çocuğunu evini emanet edebildiğin birileri var. Gerisi önemli değil 😊

Günaydın hanımlar.
Sakince işe geldim. Ama aklıma geldikçe hala geriliyorum.
Bugün oğluma k.validem bakıyor.
Annemler, kayınvalidem ben aynı apartmandayız.
Çıktığımda oğlan uyuyordu, aşağı indim apartmandan çıkınca kendi annemlerden bir şey almam gerektiği için döndüm. Onlardan tekrar çıkıp asansörü çağırdım. Asansör kayınvalidenin katından indi ve asansörde k.validem vardı. Bi an şok geçirdim. Oğlum 15 aylık ve yanında değil.
Çamaşır makinesinde çamaşır varmış, makinesi bitmiş mi diye bakmaya inmiş evine
Oğlan uyuyordu merak etme dedi.
Bendeki tedirginliği görünce çıkınca resim gönderirim dedi.
Anne uyanırsa çok korkar dedim sadece.
Bu arada kendi yatağında yatmıyordu, benim yatağımdaydı. Daha önce bir kez yataktan düştü. Yanları korunaklı aslında yastıkla falan ama henüz yürümese de yataktan falan inmeye çalışıyor.
Belki 5dk ama içim çok çekildi.
Kayınvalidemi çok severim, aramız iyidir, oğluma da allah için iyi bakar fakat bu durum beni çok gerdi. Kendisine herhangi olumsuz bir şey söylemedim.
Siz bu duruma nasıl yaklaşırsınız?
İşten ayrılın ya da bakıcı tutun o zaman. Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor ki

Teşekkür ederim. Aslında demek istediğim sizinle aynı, bir kayınvalide üzerinden diğer hepsini genellememek. Sizin kayınvalide belki de süper bir örnektir, öyle örnekler de gördüm. Çocuğunuzu gözünüz kapalı emanet edebileceğiniz anneanneler, babaanneler kesinlikle var. Bize denk gelmedi işte.

Kayınvalidem süper bir örnek mi bilmiyorum ben varken çocuğuma ben bakarım ben yokken emanet ettiğim zamanlarda o bakar. Bilirim ki babaannesidir onun canı, kanı. Artık sorumluluk ona ait. Bu örneği kendi kayınvalidem süper bakar diye değil ben yanında yokken sorumluluk ona ait olduğu için verdim.
Konu sahibi için yorum yaparsak emanet ettiğine göre onun da bakım konusunda bir sıkıntısı yok eğer var da yine de emanet ediyorsa durum daha kötü. Eğer herhangi bir kişiye gözümüz kapalı çocuğumuzu emanet edemeyeceğimizi düşünüyorsak neden emanet ediyoruz? Bu noktada sıkıntısı olan çocuğunun başında 24 saat kendisi durmalı

Sırası gelen kendı evınde baksa olmuyor mu?
Son deprem olayını yasadıktan sonra degıl 5dk kapıyı cekıp cıkmak yan odada bırakamıyorum.
Madem aranız ıyı ozaman tatlı dılle korkularınızı dıle getırın

İşten ayrılın ya da bakıcı tutun o zaman. Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor ki
Yazdıklarıma dönüp baktım da sizin bu yorumunuzu gerektirecek bir giri yok. Endişemle ilgili herhangi birşey söylemiş de değilim kayınvalideme. Bu yorum bu konuya olmamış.

Sırası gelen kendı evınde baksa olmuyor mu?
Son deprem olayını yasadıktan sonra degıl 5dk kapıyı cekıp cıkmak yan odada bırakamıyorum.
Madem aranız ıyı ozaman tatlı dılle korkularınızı dıle getırın
Kendi annem zaten sabah kendi evine indirir. Kayınvalidem de uykusu bölünmesin der uyanınca indirir.
Bir laf arasında söyleyeceğim muhakkak.

bende cok tedirgin olurdum bazen kizimi camdan izleyebildigim odada birakip balkona camasir asmaya cikinca bile tedirgin oluyordum
o anda bi deprem olabilir cocuk dusebilir hersey olabilir yani
annemin amcasinin torunu daha 2 sene once icerde uyurken annesi yemek yapiyormus cocuk kalkmis banyo dolabindaki camasir suyunu icmisti her isimi aksama birakiyorum artik buyuzden
bu tedirginlik iyimi kotumu bilmiyorum ama size hak verdim

Kendi annem zaten sabah kendi evine indirir. Kayınvalidem de uykusu bölünmesin der uyanınca indirir.
Bir laf arasında söyleyeceğim muhakkak.
Yok bence dırekt konu acıp konus. Olayın cıddıyetının ve senın korkularının farkına varmalı. Istanbul depremını hıssettınız mi bılmıyorum ama benım dehşete kapılmama sebep oldu. 5dk sonrasında ne olacagını bılemeyız elbette ama tedbır bızden takdır Allah'tan🤗

Şimdi ben sizi net anladım benim kardeşim de yataktan düşmüştü küçükken....
Ama kadın tarafından da düşünüyorum belli ki ev işini de bırakmak istemiyor sizin evden kendi evine gidip gelmek de alt üst olsa da ona zor geliyordur...
Ama bence siz abartmıyorsunuz...
Ya babaanneye ev işleri konusunda rahatlık sağlanacak(bilemiyorum evin durumunu)
Ya da bakıcı tutulacak...

ki mesela bana bazen küçük kuzenlerimi bırakırlar ayrılamıyorum yanlarından...
Yetişemiyorum da mesela eller kollar oynuyor hele yeni yürümeye başlayanlar bakan için de kabus...
Hem başkasının çocuğu sorumluluğu var hem de bakan kişi hem kendi yapacagı şeylerden geri kalıyor hem de stres çekiyor vallaha ben anneleri gelene kadar ölüp ölüp diriliyordum....

bence dedıgım gıbı yapın bizi de bir miktar babaanne büyüttü ama annem bunun karşılığında ev işleri için ona kolaylık sağladı...

baya zaman da bakıcıyla büyüdüm o zaman daha iyiydim tek görevi bendim falan filan...

beni anladınız diye düşünüyorum....
Ama haklısınız çocuklar yanında birini göremeyince hemen ağlıyor....
Tuvalete gidince bile sorun oluyor,kapısında ağlayan bebekler rahat rahat işimizi göremiyoruz...

Yok artık.
Aslında takdir Allah'tan. Bir şey olacak ise takdir ise olacaktır fakat teveklülü elden bırakmamak lazım.
Yok artik diyorsunuz ama dogrular söyleniyor. 1 aylik bebek bile yatakta uyutulmamali. Ben bu yuzden kızımı düşürdüm. Gece yanimizda yatarken uyanıp 2 saniyede atlayivermis aşağıya. Kalbim duracaktı korkudan.
Bu yuzden geceleri 15 20 kere de kalksa yatagina yatirmadan uyumuyorum. Hic belli olmaz

Geçen yıl kızım korunaklı beşiğinde uyurken evimin yanındaki marketten tek kalem bir malzeme almam gerekti ....çıkıp alsam mı diye kararsızlık yaşadım ...bir tarafım çocuk uyuyor gitme diyor bir tarafım çocuk yeni uyudu zaten uykusu uzun sürüyor market bir adımlık yolda, çocuk uyurken yemeğini yapmış olursun diyordu...çocuk uyanana kadar bekledim ve dışarı çıktık alışverişimiz 3 dk sürdü eve girmem 1 saat !! Şifreli kapıda çıkan bir sorun nedeniyle binaya cilingircinin kilidi sokmesi sayesinde girebildim.O gün bebeğim uyurken evden çıksam felaket olurdu:KK43:

kesenmakas kesenmakas senin yaşadığın tedirginliğin aynısını bende yaşardım. Hele ki bebek evde tekken asansöre binmek büyük ihmalkarlik. Asansörde kalırsa ne olacak!?
Bebeğin ne zaman uyanacağı hiç belli olmaz. Ev kazaları anlık bir olay Allah korusun. O anda müdahale edecek kimsede yok başında. Ay düşündükçe içim bir fena oldu.

Yok artik diyorsunuz ama dogrular söyleniyor. 1 aylik bebek bile yatakta uyutulmamali. Ben bu yuzden kızımı düşürdüm. Gece yanimizda yatarken uyanıp 2 saniyede atlayivermis aşağıya. Kalbim duracaktı korkudan.
Bu yuzden geceleri 15 20 kere de kalksa yatagina yatirmadan uyumuyorum. Hic belli olmaz
Hayır hayır çok haklısınız. Ben onu bir üyenin yorumu ile ilgili yapmıştım fakat alıntı yapmamışım.

Back
X