Bebeğimi evde yalnız bırakan kayınvalidem

bende cok tedirgin olurdum bazen kizimi camdan izleyebildigim odada birakip balkona camasir asmaya cikinca bile tedirgin oluyordum
o anda bi deprem olabilir cocuk dusebilir hersey olabilir yani
annemin amcasinin torunu daha 2 sene once icerde uyurken annesi yemek yapiyormus cocuk kalkmis banyo dolabindaki camasir suyunu icmisti her isimi aksama birakiyorum artik buyuzden
bu tedirginlik iyimi kotumu bilmiyorum ama size hak verdim
Çocuğa bir şey oldu mu?

Bu konuda haklısınız fakat ben yatağımdayken asla yanlız bırakmıyorum ki.

Anladım yok artık yorumunu yatakta yatırmayın diyen arkadaşa yazdığınızı sandığım için öyle dedim.
Bence kv ile güzellikle konuşun, tekrar baktiracaginiz zaman mesela. "Annecim yapılması gereken birşey varsa ben yapayım, ya da ben bekleyeyim sen yap. X i yalnız bırakmayalım uyanabilir, bu aralar pek düzgün uyumuyor" diyebilirsiniz, anlayacaktır bence. İletişim kurmak lazım, kibarca anlatın derim ben.

Oğlum 15 aylık, yatağın üzerine koyduğunuz yastık bir koruma değil, pekala o yastıklara rağmen düşebilir. Kayınvalideniz evde olduğunda da başında bekleyemecegine göre, çocuğu yatakta bırakmamanız lazım odadan çıkarken, kendi yatağında yatması en güzeli.

Bugün makineyi kapatmaya iner yarın daha uzun kalır ve alışkanlık olabilir bu durum. Laf arasında soylebilirsiniz bunu, kırmadan

Zaten uyanınca evine geçiyormuş, çamaşırlar biraz makine de kalsa birşey olmaz.

15 aylık çocuk yürümese de döner, yüksek yataktan pekala düşer.Yastıklar buna engel değil.
Kayınvalideniz mutfakta oyalanırken de düşebilir mesela.
Olacak olan olur. Ama - teşbihte hata olmaz- insan eşeğini sağlam kazığa bağlamalı. Evden çıkmak da tedbirsizlik olabilir. Bugun çamaşır der yarın market derse sıkıntı olabilir.
Kırmadan söyleyebilirsiniz.

Hergün bakmıyormus zaten,camasırını da aksam yıkasın,siz isten gelince yıkasın.Allah korusun ya inmeye calıssa yataaktan,ya dönse.
Hep söylerim babanneyle büyüyen cocuklarda disiplin,düzen olmuyor.
İstisnalar vardır ama babanneler genelde rahat.

Geçen yıl kızım korunaklı beşiğinde uyurken evimin yanındaki marketten tek kalem bir malzeme almam gerekti ....çıkıp alsam mı diye kararsızlık yaşadım ...bir tarafım çocuk uyuyor gitme diyor bir tarafım çocuk yeni uyudu zaten uykusu uzun sürüyor market bir adımlık yolda, çocuk uyurken yemeğini yapmış olursun diyordu...çocuk uyanana kadar bekledim ve dışarı çıktık alışverişimiz 3 dk sürdü eve girmem 1 saat !! Şifreli kapıda çıkan bir sorun nedeniyle binaya cilingircinin kilidi sokmesi sayesinde girebildim.O gün bebeğim uyurken evden çıksam felaket olurdu:KK43:
Offff dehşet bi örnek ya
İyi ki beklemişsin bebeğini

Evde de olsa başında beklemiycek ya hemen bakıp indiyse sorun olacak bişey değil bence..

Geçen yıl kızım korunaklı beşiğinde uyurken evimin yanındaki marketten tek kalem bir malzeme almam gerekti ....çıkıp alsam mı diye kararsızlık yaşadım ...bir tarafım çocuk uyuyor gitme diyor bir tarafım çocuk yeni uyudu zaten uykusu uzun sürüyor market bir adımlık yolda, çocuk uyurken yemeğini yapmış olursun diyordu...çocuk uyanana kadar bekledim ve dışarı çıktık alışverişimiz 3 dk sürdü eve girmem 1 saat !! Şifreli kapıda çıkan bir sorun nedeniyle binaya cilingircinin kilidi sokmesi sayesinde girebildim.O gün bebeğim uyurken evden çıksam felaket olurdu:KK43:
kesenmakas kesenmakas bunu anlat kv ne , asansörle inmiş , asansörde kalabilir , eve girip çıkarken kilit bozulabilir , bi şeyler olabilir yani , o sırada çocuk uyansa ?

Tehlikeli keşke lafını esirgemeseydin ki geçen yıllarda bir kaynana yine namaz kılarken çocuk pencereden düşüp ölüyor

Benim bebeğim bir kez ilk dönmeye başladığında gözümün önünde düştü yataktan, altını değiştiriyordum tam önümdeydi, sadece ıslak mendil almak için sağıma döndüm düşünün. Aylarca rüyalarıma girdi kabus oldu bana. O günden sonra yanında uyumadığım her an yerde uyutuyorum, beşikte de uyumak istemiyor çünkü.
Yun yorganlar serdim altına sıcacık, rahatça uyuyor. Çünkü 1 2 kez de aynen dediğiniz gibi yatağın ucunda yakaladım. Yatağın üstünde uyurken geceleri filan kalktığımda yine yanına ağır yün yorganlar katlayıp koyuyorum ve 5 dakikada bir bakıyorum. Ben önlemimi almak zorundayım önce.
Benim kızım da öyleydi beşikte asla yatmazdı ya da sürekli döndüğü için uyanırdı. Yanımda yatardı o zaman da hem yanına yastık koyar hem yere elyaf yastıkları dizerdim birkaç kez gece tüm barikatları aşıp yanımdan düştü sesine uyandım. Şimdi çareyi puf yatak yaptırmakta buldum gece de gündüz de düşme tehlikesi yok döne döne yatıyor.

Oğluna yalnız bakıyorum
Kisti soğuktu onunla çıkmamak için uyurken markete gitmiştim.güvenliğini tehlikeye sokacak Bir sey yoktu.hatta bir sey olur asansörde kalırım diye merdiven kullandım.markette 5 dakikalık.ne zaman uzanacağını bildiğim için onan göre ayarlamıştım.ben mecburdum bırakacak kimse olmadığım için ama yuregim yine tedirgindi.sonuçta Allah biliyor dedim dua ettim

Ben tedirgin bir yapıya sahibim. Benim için kabus gibi birşey anlattınız..
Ama belki de 5 dk dan ne olacak diye düşünülebilir.. bilemedim..

Benim bebeğim bir kez ilk dönmeye başladığında gözümün önünde düştü yataktan, altını değiştiriyordum tam önümdeydi, sadece ıslak mendil almak için sağıma döndüm düşünün. Aylarca rüyalarıma girdi kabus oldu bana. O günden sonra yanında uyumadığım her an yerde uyutuyorum, beşikte de uyumak istemiyor çünkü.
Yun yorganlar serdim altına sıcacık, rahatça uyuyor. Çünkü 1 2 kez de aynen dediğiniz gibi yatağın ucunda yakaladım. Yatağın üstünde uyurken geceleri filan kalktığımda yine yanına ağır yün yorganlar katlayıp koyuyorum ve 5 dakikada bir bakıyorum. Ben önlemimi almak zorundayım önce.
Oğlumda yataktan düştüğünde 9 aylıktı, yanımda yatıyordu. O zamandan beri yatırmıyorum yanımda. Bizimkide beşiğinde yatmak istemiyor, sürekli döndüğünü için kafasını vuruyordu, kenarlara. Büyük bir yün döşek getirdim annemin evinden, şimdi döne döne uyuyor 😆 benimde içim rahat ediyor.

Günaydın hanımlar.
Sakince işe geldim. Ama aklıma geldikçe hala geriliyorum.
Bugün oğluma k.validem bakıyor.
Annemler, kayınvalidem ben aynı apartmandayız.
Çıktığımda oğlan uyuyordu, aşağı indim apartmandan çıkınca kendi annemlerden bir şey almam gerektiği için döndüm. Onlardan tekrar çıkıp asansörü çağırdım. Asansör kayınvalidenin katından indi ve asansörde k.validem vardı. Bi an şok geçirdim. Oğlum 15 aylık ve yanında değil.
Çamaşır makinesinde çamaşır varmış, makinesi bitmiş mi diye bakmaya inmiş evine
Oğlan uyuyordu merak etme dedi.
Bendeki tedirginliği görünce çıkınca resim gönderirim dedi.
Anne uyanırsa çok korkar dedim sadece.
Bu arada kendi yatağında yatmıyordu, benim yatağımdaydı. Daha önce bir kez yataktan düştü. Yanları korunaklı aslında yastıkla falan ama henüz yürümese de yataktan falan inmeye çalışıyor.
Belki 5dk ama içim çok çekildi.
Kayınvalidemi çok severim, aramız iyidir, oğluma da allah için iyi bakar fakat bu durum beni çok gerdi. Kendisine herhangi olumsuz bir şey söylemedim.
Siz bu duruma nasıl yaklaşırsınız?
İşi olduğunda telefonla annenizi çağırsın o dursun yanında kv. gelene kadar. Bunu güzel bir dille anlat iş yerinde aklım kalıyor adapte olamıyorum işime falan diye de ekleyin.

Oğlumda yataktan düştüğünde 9 aylıktı, yanımda yatıyordu. O zamandan beri yatırmıyorum yanımda. Bizimkide beşiğinde yatmak istemiyor, sürekli döndüğünü için kafasını vuruyordu, kenarlara. Büyük bir yün döşek getirdim annemin evinden, şimdi döne döne uyuyor 😆 benimde içim rahat ediyor.

Biz de öyle yaptık, yatağın bir tarafına beşiği koydum, yatakla birleştirdim önündeki korumasını çıkartıp. Uç tarafına da büyük iki tane yun yorgan katlayıp koydum, ben bile itemiyorum onu :))
Biz hala gece beraber uyuyoruz uykum hafiftir o yüzden uyanır uyanmaz farkediyorum ama yakında ayiracagim yatagini, yine yer yatağı yapmayı düşünüyorum kendi odasını yapana kadar :) içim rahat eder hiç değilse

Back
X