Bebeğimi evde yalnız bırakan kayınvalidem

Benim kızım da öyleydi beşikte asla yatmazdı ya da sürekli döndüğü için uyanırdı. Yanımda yatardı o zaman da hem yanına yastık koyar hem yere elyaf yastıkları dizerdim birkaç kez gece tüm barikatları aşıp yanımdan düştü sesine uyandım. Şimdi çareyi puf yatak yaptırmakta buldum gece de gündüz de düşme tehlikesi yok döne döne yatıyor.

Evet en iyisi öyle, ben yanımızdaki odaya yer yatağı yapacağım sütten keseceğim zaman. Yürümeye de başlasın ki istediği zaman yanıma çıkıp gelebilsin diyorum :)

Bu konularda oldukça panik insanımdır ama çok sorun edilecek gibi gelmedi.
Bir alt katsa indiği inilir hızlıca tedbirler alındıktan sonra.

Sonuçta. Onun torunu sakınan göze cöp batar derler sürekli tekrar ederse amenna ama büyüklere biraz güvenmek lazım bizde olsak her saniye başında olmamız imkansız değil mi

Bunu benim annem de yapıyordu malesef ve çok tartışırdık. Kendisi aman nolacak ki diye baktığı için düzelme de olmuyordu. Hiç unutmuyorum çünkü bir yazım var bununla ilgili,kızım 20 aylıkken uyanmış,kimbilir kac kere annemi cagirmis aramis, en son merdivene cıkmış ve korkuyorum korkuyorum diye ağlamış,annem de üst katta kendi evinde işle güçle ugrasiyor. Bir de bana anlatmisti:KK43:
Buna çok üzüldüm.Annenize söylediniz mi böyle yapmamasını?

Ben size hak verdim.
Asansör bozulur, deprem olur.
Zaten olan şeyler saniyeler içinde oluyor hep.
Öyle saatlerce yalnız bırakmaya gerek yok.
Ama, bununla beraber anneniz de, kayınvalideniz de olsa, gönlünüzün istediği gibi bakmaları mümkün değil.
Daha önceki konularınız da hatırlıyorum, anneniz de çamaşırları lekeli bırakıyordu sanırım.
Buna benzer bir sıkıntınız vardı..

Yani malesef, çocuğunuza bakiyorlarsa mutlaka birşeylere de göz yummaniz gerekiyor..

Uyardığınız zaman da hiç belli olmaz, bu kadar düşünüyorsan çık işten kendin bak o zaman da diyebilirler.
Bunu da tartmak lazım...

Bi üye vardı konu açmıçtı yakın tarihte çin malı oyuncak vermiş eşinin ailesi diye uyku uyuyamıyordu cocugun cekmecesınde oyuncak aylarca durdu dıye.
O aklıma geldı kulakları cınlasın onun ıcın tam cinnet geçirilecek bir konu🤪

Bi üye vardı konu açmıçtı yakın tarihte çin malı oyuncak vermiş eşinin ailesi diye uyku uyuyamıyordu cocugun cekmecesınde oyuncak aylarca durdu dıye.
Ve ekleyeyim benim içinde 🤦‍♀️🤪

Arkadaşın konusu çok uzakta değil...3.sayfada 😅

Arkadaşın konusu çok uzakta değil...3.sayfada 😅
Dedım ya tarıh yakın ama yorum yazıp yazmadıgımı bıle hatırlayamadım😁 annemın bir lafı vardı. İki kardeşiz diye hep iki çocuğun olsun bak ozaman zülüflerin nasıl boka bulanıyor derdi 😁😆😆 şuan bunun olma ihtimali üzerine yoğunlaştığımdan başka şeylerde odak problemi yaşıyor da olabilirim🤭😁😁

Düğmeyi kapatıp çamaşırları çıkarıp asmadan geri döner
Koksun mu çamaşırlar
Valla mum gibi başında beklesen de birşey olcak oldu mu oluyor
Bu kadar gerilmeye gerek yok
Tedbirli olmak diye birley var

ben cocuk yalniz birakmaya cok karsiyim. arkadasim ve abimin esi de kendi çocuklarını anlik birakmislardi. onlarda bile ben tedirgin oldum cok. beni ilgilendirmemesine ragmen uyardim sakin birakma diye.

esim de oglumu 4 ysinda tek birakip markete inmisti.o zaman ona cok kizmistim. zaten cocuk da korkmus aglamis.

yine annem 6 yasindaki oglumu evde birakmis bahceye kucukle beraber cikmis. onda da baya uyardim.

cocuklari tek birakmaya gelmez. herseyi gectim deprem flan olsa ne olacak. zaten kazalar hep anlik seylerden oluyor.

guzelce uyarin su olabilir bu olabilir diye. uyusa da bırakma bir daha annemi falan cagir gerektiginde diye tembihleyin.

Allah Allah??
Çocuğun uyku sersemi pencereden atlayivermesi kayinvalidenin suçu olmaz bence. Evi güvenlikli hale getirmek lazım her zaman. Sonuçta çocuk uyuyor banyoya gireyim, bı wcye gireyim diyoruz. Bunlarda bile beş on dk çocuk yalnız kalıyor. Galiba genç anneler çoğu zaman k validelerin de bir zamanlar çocuk büyüttüğünü unutuyor

evet buyuttuler ama nasil. genc anneler daha evhamli olsa da daha tedbirliler. benim annem de 3 tane buyuttu ama biz cok caydanliktan yandik mesela. hatirlarim hep o zmaan doktora gitmek de yok. ayri ayri iki kardesim de ciddi yandi. ben desen 2. kattan dusmusum flan. illa buyuyorsun da nasil buyuyorsun.

olacak varsa elbette olur. tedbir alsan da olur. ama dua bile etmeden once ilk olarak tedbir almak gerekiyor.

Bu gibi durumlarda telsiz daha kullanıslı. Benim oglum yatagında yatıyor kayınvalidem alt katta veriyorum telsizi gidiyorum. Uyancak olsa sesini duyup kosuyor hemen.

Başlığı görünce bir an korktum ama korkulacak bir şey yok.
Ben bebiş uyuduğu zaman ablasını okuldan alıp geliyorum. Ama yerde yatırıyorum. Kapısını kapatıyorum, eğer biz gelmeden uyanırsa diye etrafına oyuncak koyuyorum.

cok yanlis bence. bebek arabasına koyup goturseniz daha iyi degil mi. ne kadarlik bilmiyorim ama o sure icinde pek cok durum olabilir. en basiti apartmanda bir yangin ciksa siz alir cocugu hemen cikarsiniz disari dumandan etkilenmeden. o bebegi evde kim bilecek siz okuldan gelene kadar dumandan etkilenir faln. deprem bolgesindeyseniz deprem olabilir. kusar kusmugunu yutabilir falan . yani 1-2 dakika da müdahale edebileceginiz setler kacirirsiniz.

cocugunuzu servise verin eger bebek arabasiyla almiyorsaniz. 30 adim yer icin servise veren birini biliyorum. okul sitenin karsisinda ama bebegi var diye kadin servise vermis cocugunu.

Ben size hak verdim.
Asansör bozulur, deprem olur.
Zaten olan şeyler saniyeler içinde oluyor hep.
Öyle saatlerce yalnız bırakmaya gerek yok.
Ama, bununla beraber anneniz de, kayınvalideniz de olsa, gönlünüzün istediği gibi bakmaları mümkün değil.
Daha önceki konularınız da hatırlıyorum, anneniz de çamaşırları lekeli bırakıyordu sanırım.
Buna benzer bir sıkıntınız vardı..

Yani malesef, çocuğunuza bakiyorlarsa mutlaka birşeylere de göz yummaniz gerekiyor..

Uyardığınız zaman da hiç belli olmaz, bu kadar düşünüyorsan çık işten kendin bak o zaman da diyebilirler.
Bunu da tartmak lazım...
Evet o konuda haklısınız. Fakat oğluma iyi bakıldıkça artık çamaşırı falan dert etmiyorum onlar zamanla aşılıyor da güvenlik olunca konu bilemedim. Bazen düşünüyorum ben mi çok pimpirikliyim bazen düşünüyorum çok mu galesiz bir anneyim.
Dün bir arkadaşımla konuşurken dedim ki keşke annelik bir matematik formülü olsa ezberlesek ve bitse işimiz.

2 dk dan bisey olmaz...daaaa cocugu kendi yatagina yatirin tavsiyem..benim kizim 2 yasinda..gece benim yatagimda yatsa dahi yatagina aliyorum. muhtemelen uyanmasin diye kiyamadin ama : ) ogle uykusundada benim yatagimda uyuduysa kendi yatagina alirim. yataktan dusse kotu olurdu, neyseki olmamis oyle birsey

cok yanlis bence. bebek arabasına koyup goturseniz daha iyi degil mi. ne kadarlik bilmiyorim ama o sure icinde pek cok durum olabilir. en basiti apartmanda bir yangin ciksa siz alir cocugu hemen cikarsiniz disari dumandan etkilenmeden. o bebegi evde kim bilecek siz okuldan gelene kadar dumandan etkilenir faln. deprem bolgesindeyseniz deprem olabilir. kusar kusmugunu yutabilir falan . yani 1-2 dakika da müdahale edebileceginiz setler kacirirsiniz.

cocugunuzu servise verin eger bebek arabasiyla almiyorsaniz. 30 adim yer icin servise veren birini biliyorum. okul sitenin karsisinda ama bebegi var diye kadin servise vermis cocugunu.
Bırakacak kimsem yok maalesef. Bir kac kere komsuya biraktim. Alerjisi var, uyarmama ragmen sürekli öpmüş. çocuğun yüzü hep tükürük Uyanık olunca arabasıyla gidiyoruz zaten. Ama bazen uyuyor. Eğer alıp arabaya koysan hemen uyanır ve fizahi koparır.
Servisler de almıyorlar kısa mesafe olduğu için.
Eşim sabah bırakıyor ama alma şansı olmuyor :(
Bunların hepsini tabiki de düşünüyorum. Çaresizlik kötü bir şey 😔😔

bizim toplumumuzda nedense tedbirli olmak hep suc olarak görülüyor.

gecen instgramda yurtdisinda yasayan bir kadin paylasmisti. okul servisi durduğunda trafik cift yonlu olarak durmak zorunda diye. hakikaten de duruyorlar. her ihtimali dusunmusler bir de bunu kurala donusturmusler uyguluyorlar.

bizde ise sanirim inanclarimizdan tedbirli olmayi kadere riza gostermemek falan gibi algiliyorlar. halbuki bununla ilgili hadisler vs var. orda da tedbirin onemi bahsediliyor.

ama kim hangi konu olursa olsun tedbir almaya kalkaa hemen bir evhamli olmakla suclaniyor.

ben deprem nedeniyle tasinmaya karar verdim gene hep ayni muhabbet. abartma her yerde basina gelebilir vs vs muhabbetler. zaten herkes deprem konusunda tedbirli olmaya niyetli olsa bir kamuoyu baskisi olur. o baska zaman bask yerlerde olacagim binalar da guvenli hale getirttirilir. ama bizim toplumda hersey basina gelene kadar. asla oncesi yok. emniyet kemeri takmamak icin bile bin tane dolambaç yapan kisi sayisi fazla.

yahu ne var kadin alt tarafı kvsine anne dikkat et bir daha birakma tek dicek. incisi mi dokulecek. bisi olunca aglamsindan neden uyarmadim demesinden cok daha iyidir. hemen gene bir evhamli olmakla suclanmalar vs.

Bırakacak kimsem yok maalesef. Bir kac kere komsuya biraktim. Alerjisi var, uyarmama ragmen sürekli öpmüş. çocuğun yüzü hep tükürük Uyanık olunca arabasıyla gidiyoruz zaten. Ama bazen uyuyor. Eğer alıp arabaya koysan hemen uyanır ve fizahi koparır.
Servisler de almıyorlar kısa mesafe olduğu için.
Eşim sabah bırakıyor ama alma şansı olmuyor :KK43:
Bunların hepsini tabiki de düşünüyorum. Çaresizlik kötü bir şey 😔😔

o saatte uyutmayin. veya uyanmasına goze alarak arabasin koyun derim ben. Allah kolaylık versin.

Back
X