- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi kesenmakas
- #121
Aminnnnno saatte uyutmayin. veya uyanmasına goze alarak arabasin koyun derim ben. Allah kolaylık versin.


Teşekkür ederim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aminnnnno saatte uyutmayin. veya uyanmasına goze alarak arabasin koyun derim ben. Allah kolaylık versin.
Aynen kayınvalideme sorsan ben alışkınım kaç çocuk büyüttüm der maaşallah çocukların başına gelmeyen kalmamış ihmalden. E büyütmüşsün de öyle büyütmüşsün işteevet buyuttuler ama nasil. genc anneler daha evhamli olsa da daha tedbirliler. benim annem de 3 tane buyuttu ama biz cok caydanliktan yandik mesela. hatirlarim hep o zmaan doktora gitmek de yok. ayri ayri iki kardesim de ciddi yandi. ben desen 2. kattan dusmusum flan. illa buyuyorsun da nasil buyuyorsun.
olacak varsa elbette olur. tedbir alsan da olur. ama dua bile etmeden once ilk olarak tedbir almak gerekiyor.
İşten ayrılın ya da bakıcı tutun o zaman. Hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor ki
cogu yerde otobus bile duraktan hareket edecekse yol verme zorunlulugu var. Turkiyede kim gecebilirse..bizim toplumumuzda nedense tedbirli olmak hep suc olarak görülüyor.
gecen instgramda yurtdisinda yasayan bir kadin paylasmisti. okul servisi durduğunda trafik cift yonlu olarak durmak zorunda diye. hakikaten de duruyorlar. her ihtimali dusunmusler bir de bunu kurala donusturmusler uyguluyorlar.
bizde ise sanirim inanclarimizdan tedbirli olmayi kadere riza gostermemek falan gibi algiliyorlar. halbuki bununla ilgili hadisler vs var. orda da tedbirin onemi bahsediliyor.
ama kim hangi konu olursa olsun tedbir almaya kalkaa hemen bir evhamli olmakla suclaniyor.
ben deprem nedeniyle tasinmaya karar verdim gene hep ayni muhabbet. abartma her yerde basina gelebilir vs vs muhabbetler. zaten herkes deprem konusunda tedbirli olmaya niyetli olsa bir kamuoyu baskisi olur. o baska zaman bask yerlerde olacagim binalar da guvenli hale getirttirilir. ama bizim toplumda hersey basina gelene kadar. asla oncesi yok. emniyet kemeri takmamak icin bile bin tane dolambaç yapan kisi sayisi fazla.
yahu ne var kadin alt tarafı kvsine anne dikkat et bir daha birakma tek dicek. incisi mi dokulecek. bisi olunca aglamsindan neden uyarmadim demesinden cok daha iyidir. hemen gene bir evhamli olmakla suclanmalar vs.
Aynen kayınvalideme sorsan ben alışkınım kaç çocuk büyüttüm der maaşallah çocukların başına gelmeyen kalmamış ihmalden. E büyütmüşsün de öyle büyütmüşsün işte
cogu yerde otobus bile duraktan hareket edecekse yol verme zorunlulugu var. Turkiyede kim gecebilirse..
buarada fay hatti denen bir gercek var tabii, evet olacaksa her yerde oluyorda..belli bir istatistik var
aynen oyle..kimse kurala uymuyorki..sorun orda..yolcularda soforlerde...caydirici cezalar olmasi sartminibus otobus tam durmadna kapi açılmamali. burda herkes aciyor tabi. dusup ölen oldu ölen suclu oldu resmen.
zaten hep de soylenir sakinan goze cop batar diye. sakinmayana da batiyor. veya dikkat edilen toplumlarda cop batmıyor kimseye. ama iste bizde tedbirli olmak cok nadir oldugu icin tedbirli olanlarin basina gelenler daha cok dikkat cekiyor.
klasik bisi olmaz lafi vardir herkesin agzinda.
Bizde tam tersine benim annem temkinlidir . Kv boşver bir şey olmaz kafasındadır uyarırım sürekli çekinmem o konudaburda simdi kv diye taraf tutulmus hemen ama ben iste kendi annemi ornek verdim. kvalidem daha temkinlidir. annem hep bisi olmaz modunda. ama oluyor iste. hayati tehlike olusturmayacak seylerde ben de mudahale etmiyorum çocukları kisitlamamak adina. ama hayati tehlike olusturacak birsey olursa o zaman mudahale ediyorum.
Ben size hak verdim.
Asansör bozulur, deprem olur.
Zaten olan şeyler saniyeler içinde oluyor hep.
Öyle saatlerce yalnız bırakmaya gerek yok.
Ama, bununla beraber anneniz de, kayınvalideniz de olsa, gönlünüzün istediği gibi bakmaları mümkün değil.
Daha önceki konularınız da hatırlıyorum, anneniz de çamaşırları lekeli bırakıyordu sanırım.
Buna benzer bir sıkıntınız vardı..
Yani malesef, çocuğunuza bakiyorlarsa mutlaka birşeylere de göz yummaniz gerekiyor..
Uyardığınız zaman da hiç belli olmaz, bu kadar düşünüyorsan çık işten kendin bak o zaman da diyebilirler.
Bunu da tartmak lazım...
Kısa süreden bi şey olmaz diye düşünmüyorum . Zaten olanlar kaşla göz arasında oluyor . Kim olursa olsun tedbirli olmak lazım . Olmaz olmaz olacağı tutar Çocuğun bi yerine bi şey olur sonra bakan da baktıran da üzülür . Anne bakarken de bunlar olabilir evet ama anneden ayrı sorumluluk alan birinin daha dikkatli olması lazım çocuk ona emanet kendi çocuğu değil .
Kitabın neydiGeçtiğimiz aylarda bir kitap okumuştum, evet kitap ama beni çok etkiledi, olmayacak şeyler değil.
İngiliz bir ailenin ufak çocuğu var, yabancı bir ülkede yaşıyorken annesi işte olduğu sırada bebek uyuyor. Babası aynı sokakta oturan bir arkadaşına unuttuğu birşeyi almak üzere gittiği an deprem oluyor, oturdukları bina yıkılıyor ve çocuk o evin enkazından çıkmıyor. Seneler sonra İngilterede sokakta o bebeğin büyümüş haline rastlıyorlar, ama ismi vs farklı. Çok enteresan tesadüfler oluyor o an. Ama baba o esnada dışarıda değil evde olsaydı çocuğunu da alıp kaçabilirdi depremden.
Yani allah korusun belki saçma tesadüfler ama ben bu kitabı okuduktan sonra asla bebekleri çocukları belli bir yaşa gelene kadar evde bırakmamak gerektiğine inanıyorum.
Kitabın neydi
Bence pimpirikli falan değilsiniz, olması gerektiği gibi tedbirlisiniz..Evet o konuda haklısınız. Fakat oğluma iyi bakıldıkça artık çamaşırı falan dert etmiyorum onlar zamanla aşılıyor da güvenlik olunca konu bilemedim. Bazen düşünüyorum ben mi çok pimpirikliyim bazen düşünüyorum çok mu galesiz bir anneyim.
Dün bir arkadaşımla konuşurken dedim ki keşke annelik bir matematik formülü olsa ezberlesek ve bitse işimiz.
E tamam çocuk uyuyor zaten?Tedbirli olmak diye birley var
E tamam çocuk uyuyor zaten?
Kadının tuvaleti gelse eee tutsun diyecek üyeler var malesef.
İhtimallere göre ilerlersek kadın evden çıkmadan wcye girmiş olsa hadi bi diğer ihtimal kadın kabız ve hemen çıkamadı wcden. Çocuk uyandı düştü yataktan. Ne değişti? Aynı evde ama yine yetişemedi.Aynı evin içinde farklı bir odaya gitmekten bahsetmiyor ki konu sahibi, dairenin kapısını kapatıp asansöre binip farklı bir daireye gitmekten bahsediyor, aynı şey değil tabii ki bunlar. O asansör bozulsa asansörde kalsa ne olacak mesela?
İhtimallere göre ilerlersek kadın evden çıkmadan wcye girmiş olsa hadi bi diğer ihtimal kadın kabız ve hemen çıkamadı wcden. Çocuk uyandı düştü yataktan. Ne değişti? Aynı evde ama yine yetişemedi.
Pekala konu sahibi çocuğu kafesli beşiğinde uyutmak yerine sırf koyun koyuna olsun diye kendi yatağında yatırıyor bakın bu da bi ihmaldir. Ama bakan kişiyi suçlamak her zaman daha kolaydır.
Hahah aklıma geldi hani çıkmasıyla çıkmaması arasında kalan bi evre vardı ya iğrenç oldu mesajım ama insan dank diye çıkamaz da wcden.Hayır yatakta uyutmak konusunda ben de aynı şeyi söyledim ama daireden çıkmak aynı şey değil bence. Ben yataktan düşmesinden de bahsetmiyorum daha büyük olabilecek şeylerden bahsediyorum. Tuvaletteyse bile insan çıkar yani gerekirse kabız olmasıyla ne ilgisi var güldürdünüz beni ya
Bir de bunu suç olarak görmüyorum ben bir ihmal ve tekrarlanmaması için kibarca konuşulabilir, bunu anne de yapsa ona da söylerim