Bebeğimi evde yalnız bırakan kayınvalidem

ne alakasi var ya. sacmalamak da ustunuze yok. sanki kadin gitmis kv ile kavga etmis. zaten annesi bakiyormus. bir gun baktiginda bir hatasi oldugunda elbette soyleyecek.
Size ne? Sizi ilgilendirmediğine göre. Üstünüze vazife olmayan şeylere karışmakta üstünüze yok. 😎

Hahah aklıma geldi hani çıkmasıyla çıkmaması arasında kalan bi evre vardı ya iğrenç oldu mesajım ama insan dank diye çıkamaz da wcden.
Konunun köküne inildiğinde konu sahibi çocuğu kendi yatağında yatırsaydı bu kadar endişeli olmazdı nasılsa yürüyemiyor diyerekten
Kvyi uyarmak onu incitebilir sonuçta annelerimiz eskiden biz uyurken bi ton iş yapıyorlardı benim annem çeşmeden su taşıyormuş zamanında düşünün yani o yüzden kendisi gerekli tedbiri aldığında sorun kalmaz diye düşünüyorum.
Zaten annesi bakıyormuş normalde
Kvye uyarıda bulunmak şu durumda gereksiz
Yine de kendi bilit tabi ama kadın benim dediğim gibi o zaman kendi yatağında yatır ben çamaşırıma 5 dk baktım geldim ben X tane çocuk büyüttüm aşk olsun falan dese durduk yere gerginlik

Ama şöyle düşünün benim de kv bakıyor kızıma, mesela ben evden çıktım gittim çoktan. Kv aldı yatakta uyuttu, sonra indi gitti kendi evine. O zaman önlem almayan yine kv olacaktı. Konu sahibi zaten kv uyanınca alıp kendi evine götürecek diye koymamıştır kendi yatağına, yoksa gerekli önlemleri alıyordur diye düşünüyorum. Almasa sürekli düşer çocuk zaten.
İnanın eskiden çok iyi çocuk baktıkları anlamına gelmiyor eskiden bir ton iş yapılması. Ne halde büyüyorduk. Yine olacak tabii ki Allah beterinden korusun, annenin kendi yanında da olan olabilir. Ama eğer söylemezse kv yine aynı şeyi yapabilir korkusuyla kadın hiç rahat edemeyecek. E çalışmak da zorundaysa ne yapsın?
Kayınvalideler de biraz havalara girmeseler keşke, çok bilen havalarına girmeseler. Ben kv ye kibarca birşey söylesem tamam kızım öyle yapalım der. Insandan insana değişiyor işte.

Konu sahibi zaten kv uyanınca alıp kendi evine götürecek diye koymamıştır kendi yatağına, yoksa gerekli önlemleri alıyordur diye düşünüyorum. Almasa sürekli düşer çocuk zaten.
Konu sahibinin kankası mısınız:KK53:
Kv kendi evine götürse bile uyanınca götürecek yani beşikten de alabilir yataktan aldığı gibi:)
Beşik daha korumalı en azından
Genelde çocuk bakılırken her düştüğünde anneye söylenmez bunu birçok yerde gördüm
Anne tatlı besinler vermiyor ama kvsi annesi çocuğa pekmez yediriyor annesi duysa başımın etini yer diyor kadının haberi yok
Yani herkes elinden geldiği kadar bakar sonuçta ama herşeyi el bebek gül bebek olsun düşüncesi varsa aman ayağı tökezlemesin deniyorsa kendi bakmalı maddi yönden zorlansa bile en azından kafası rahat olur diken üstünde oturmaz

Park yatağımız var. Birazcık benden kaynaklı arada yatırıyorum. Ama emzirmek için falan aldığımda yanımda kalıyor.
Bence ya yer yatağı yapın ayrılamıyorsanız siz dr yanında yatın yada emzirip yatağına koyun artık küçük değil siz derin uykudayken bile düşebilir yataktan. 15 aylik bebeği yastık falan korumaz.

Konu sahibinin kankası mısınız:KK53:
Kv kendi evine götürse bile uyanınca götürecek yani beşikten de alabilir yataktan aldığı gibi:)
Beşik daha korumalı en azından
Genelde çocuk bakılırken her düştüğünde anneye söylenmez bunu birçok yerde gördüm
Anne tatlı besinler vermiyor ama kvsi annesi çocuğa pekmez yediriyor annesi duysa başımın etini yer diyor kadının haberi yok
Yani herkes elinden geldiği kadar bakar sonuçta ama herşeyi el bebek gül bebek olsun düşüncesi varsa aman ayağı tökezlemesin deniyorsa kendi bakmalı maddi yönden zorlansa bile en azından kafası rahat olur diken üstünde oturmaz

Neyse mesajımın küçük bir kısmını alintilayip cevap verdiğinize göre diğer şeyler yerine ulaşmış demek ki 😂 ben sizinle aynı fikirdeyim yatakta yatırma konusunda ama bahsettiğiniz şeyler çok farklı şeyler. Bir bebeğin annesi de evde bırakıp gidiyorsa tehlikeli, babaannesi de anneannesi de. Uyuyor olsun uyanık olsun, yatakta olsun, yerde olsun. Başımıza ne geleceğini önceden tahmin edemiyoruz, edebilsek kimsenin başına kötü şeyler gelmez zaten.

Bir gün balkon yolluğunu balkonun mermerine koymuştum düşmüş, bebeğim uyuyordu yerde. 3 kat aşağı inip çıkana kadar aklıma neler geldi, anahtarı unutmamak için ne kadar plan yaptığımı görseniz gülerdiniz halime :))
Çünkü o an olabilecek ve insana vicdan azabı yaşatabilecek o kadar çok sey var ki.
Konu sahibinin de kankası değilim tanımıyorum 😂

Alt katım da ki kv me bile bir dakika inip de bir şey almışlığım yok çocukları bırakıp, aile apartmanı, kapımın önünden bir şey alacak olsam bile anahtarı elime alıp çıkıyorum iki adımlık kendi kapımın önüne, kapı kapanır içerde kalırlar diye.
Çocukların başına o beş dakika da geliyor ne geliyorsa.

Son düzenleme:
Günaydın hanımlar.
Sakince işe geldim. Ama aklıma geldikçe hala geriliyorum.
Bugün oğluma k.validem bakıyor.
Annemler, kayınvalidem ben aynı apartmandayız.
Çıktığımda oğlan uyuyordu, aşağı indim apartmandan çıkınca kendi annemlerden bir şey almam gerektiği için döndüm. Onlardan tekrar çıkıp asansörü çağırdım. Asansör kayınvalidenin katından indi ve asansörde k.validem vardı. Bi an şok geçirdim. Oğlum 15 aylık ve yanında değil.
Çamaşır makinesinde çamaşır varmış, makinesi bitmiş mi diye bakmaya inmiş evine
Oğlan uyuyordu merak etme dedi.
Bendeki tedirginliği görünce çıkınca resim gönderirim dedi.
Anne uyanırsa çok korkar dedim sadece.
Bu arada kendi yatağında yatmıyordu, benim yatağımdaydı. Daha önce bir kez yataktan düştü. Yanları korunaklı aslında yastıkla falan ama henüz yürümese de yataktan falan inmeye çalışıyor.
Belki 5dk ama içim çok çekildi.
Kayınvalidemi çok severim, aramız iyidir, oğluma da allah için iyi bakar fakat bu durum beni çok gerdi. Kendisine herhangi olumsuz bir şey söylemedim.
Siz bu duruma nasıl yaklaşırsınız?
15 aylık bebekle kendi yatagınızda yatmayın
Siz yanınızdayken bile yataktan düşebilir
Ayrılmak istemiyorsanız ki bence zamanı gelmiş
Yer yatağı yapın
Benim bebeğim 5 buçuk aylık
Biz de benim yatağımda yatıyoruz ama ben bile korkuyorum
Bir iki aya yere indireceğim yatağı

evet buyuttuler ama nasil. genc anneler daha evhamli olsa da daha tedbirliler. benim annem de 3 tane buyuttu ama biz cok caydanliktan yandik mesela. hatirlarim hep o zmaan doktora gitmek de yok. ayri ayri iki kardesim de ciddi yandi. ben desen 2. kattan dusmusum flan. illa buyuyorsun da nasil buyuyorsun.

olacak varsa elbette olur. tedbir alsan da olur. ama dua bile etmeden once ilk olarak tedbir almak gerekiyor.

Ben bu yorumu normal standartlarda bir kv icin yapmıştım. Konuyu açan siz olsaydiniz, aman annene bırakma derdim tabi:)
Tedbir almayın demedim ki, bilakis ev güvenli olsun ki beş dakikayı dert etmeyin demek istedim. ( Beş dkdan sonrasını ben de kabul etmem bu arada) Çünkü kimse uyuyan çocuğun başında bekleyemez her an her saniye.

Alt katım da ki kv me bile bir dakika inip de bir şey almışlığım yok çocukları bırakıp, aile apartmanı, kapımın önünden bir şey alacak olsam bile anahtarı elime alıp çıkıyorum iki adımlık kendi kapımın önüne, kapı kapanır içerde kalırlar diye.
Çocukların başına o beş dakika da geliyor ne geliyorsa.
eylulcmre eylulcmre şu mesajımın neyini beğenmediniz, sırf mesajınızı beğenmedim diye beğenmedim atıyorsunuz, ergenler gibi 😒

bızım akrabamızın basına gelenı anlatayım
akrabam kadının cocuguna annesı bakıyordu . cocuk uyumus annane de nasılsa cocuk uyuyor dıye evın hemen altında olan markete ınmıs markete ındıgı zaman arkasından bır gumburtu kopuyor kapıya dogru sokaga yanı bır dönuyor kı kendı torunu. meger uyuyor sandıgı torunu kapı sesıne mı neyse o sese kalkmıs ve pencereden asagı sarkmıs bellıkı annaneye seslenmek ıcın bunu yapan cocuk 2 bucuk yasındaydı . cocuk orda can verdı ustunden seneler gectı 15 sene falan oluyor hala kızı annesıyle konusmuyor sorumsuzlugun ıhmalın yuzunden cocugumu kaybettım dıye

cocuga bakma ısı sakaya gelmez seytana keyıf gerek hersey zaten 2 sanıye ıcınde oluyor.

İşte kestiremiyorum. Ama en kötüsünü düşünüyorum. Anahtarı içeride unutabilir, asansörde kalabilir.
Ben oğlumla yalnızken kapıya çöp bile koyarken kapının kilidini çıkartıp çöpü atıyorum kapı falan kapanır diye
aynen oyle
bırde kaza gecırebılır ya
cocuk bılmez evde tehlıkelı seyler yapabılır
eve hırsız bıle gırebılır hersey olabılır

asla ama asla yanında ayırmamak lazım . makına durdu mu ne kafa ya durduysa durdu . yanı durmussa yerıne koycak belkı kırlılerı yerlestırecek belkı o esnada tel calacak sohbete dalacak ama torun orda uyuyor ... kendısıde evde gebeş gebeş rahat rahat sallancak

bazen hıc tanımadıgın yabancı bakıcı evınde baksın daha ıyı dıye dusunuyorum . bagla kamera bıttı gıttı. yada krese vermek en guzelı 3 aylıktan ıtıbaren alıyor kresler

kızlar yok yastık koydum yok yorgan koydum dusmez demıssınızde bayagıda duser cocuk tek elıyle yılanı sıkıp öldurebılecek gucte olur kucuk cocuklar 2 yastık mı tutacak allah askına
cocuk yatakları yuksek olmaz genelde yere yakın olur cocuk karyolaları ona gore yapılır kendı yatagınızda yatırmayın herkes sahıp oldugu yatakta yatsın . benım kızım 10 aylıkken yurumeye basladı onu ne yastık tutardı ne kütük agac yıgını vallahı. cocuk bu yastıga yorgana guvenılerek ıs yapılmaz

Daha önce burada biri anlatmıştı, babanne 2 yaşındaki bebek uyuyor diye markete iniyor. Kadın daha marketten çıkmadan bebek pencereden düşüp kaldırımda önünde can veriyor :KK61:Ben hala bunun etkisindeyim. Bir dakika bile yalnız bırakmıyorum. Bebek evde yalnız bırakılmaz. Net.
ben anlatmıstım annanesıydı

bızım akrabamızın basına gelenı anlatayım
akrabam kadının cocuguna annesı bakıyordu . cocuk uyumus annane de nasılsa cocuk uyuyor dıye evın hemen altında olan markete ınmıs markete ındıgı zaman arkasından bır gumburtu kopuyor kapıya dogru sokaga yanı bır dönuyor kı kendı torunu. meger uyuyor sandıgı torunu kapı sesıne mı neyse o sese kalkmıs ve pencereden asagı sarkmıs bellıkı annaneye seslenmek ıcın bunu yapan cocuk 2 bucuk yasındaydı . cocuk orda can verdı ustunden seneler gectı 15 sene falan oluyor hala kızı annesıyle konusmuyor sorumsuzlugun ıhmalın yuzunden cocugumu kaybettım dıye

cocuga bakma ısı sakaya gelmez seytana keyıf gerek hersey zaten 2 sanıye ıcınde oluyor.

ay cok kötü oldum. Allah göstermesin

Çok kısa bir süre için gitmiş. Çocuğu bırakıp alışverişe gitmemiş sonuçta. Bence problem edilmeye gerek yok.

Günaydın hanımlar.
Sakince işe geldim. Ama aklıma geldikçe hala geriliyorum.
Bugün oğluma k.validem bakıyor.
Annemler, kayınvalidem ben aynı apartmandayız.
Çıktığımda oğlan uyuyordu, aşağı indim apartmandan çıkınca kendi annemlerden bir şey almam gerektiği için döndüm. Onlardan tekrar çıkıp asansörü çağırdım. Asansör kayınvalidenin katından indi ve asansörde k.validem vardı. Bi an şok geçirdim. Oğlum 15 aylık ve yanında değil.
Çamaşır makinesinde çamaşır varmış, makinesi bitmiş mi diye bakmaya inmiş evine
Oğlan uyuyordu merak etme dedi.
Bendeki tedirginliği görünce çıkınca resim gönderirim dedi.
Anne uyanırsa çok korkar dedim sadece.
Bu arada kendi yatağında yatmıyordu, benim yatağımdaydı. Daha önce bir kez yataktan düştü. Yanları korunaklı aslında yastıkla falan ama henüz yürümese de yataktan falan inmeye çalışıyor.
Belki 5dk ama içim çok çekildi.
Kayınvalidemi çok severim, aramız iyidir, oğluma da allah için iyi bakar fakat bu durum beni çok gerdi. Kendisine herhangi olumsuz bir şey söylemedim.
Siz bu duruma nasıl yaklaşırsınız?

Bi daha ona bırakmam. Yataktan düşmesi 1 saniyelik iş. 15 aylık bebek uyanınca çok rahatlıkla kalkar ve yataktan düşmesi an meselesi

Back
X