• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi izinsiz sevip duran yabancılar… Daha nasıl uyarabilirim?

Benim kızım da oyle 21 aylik dogdu doğali öyle 2 aylikken kalca ultrasonu sırasında kadinın birine agu gugu yaptiğıni bilirim. Renkli gözlü ve sarışın hemen dikkat çekiyor bizimki de ilgiye kayıtsiz kalamıyor daha bugün e bebekte kasiyer kiza gitmek istedi 😆 bu buldumcuk olma olayi degil neler duyuyoruz insan korkuyor haliyle.Ben anne oldugumdan beri sokakta otobuste bebek gorsem sadece uzaktan gulumsemekle yetiniyorum eskiden ben de makas alma falan yapardim insan anne olunca daha bilincli davraniyor

Bebekler uzaktan sevilir biz millet olarak bir alisamadik buna bende bebek çok seviyorum dışarda bazıları gerçekten çok sosyal oluyorlar bakıp bakıp gülücük atıyorlar bende uzaktan gülümsüyorum ya da ne kadar tatlısın sen maşallah diyorum asla dokunmuyirum acaba çocuğun yakasına bana dokunma falanmi yazsanız fotoğraf çekmek ayrıca düşüncesizlik benim 10 yaşındaki oglumun bile fotoğrafının çekilmesine izin vermem ne münasebet
O az gelir bence anne keskin nişancı tutsun çocuğuna yaklasanlarin alnının çayından vurdurtsun 😹😹😹

Mıncıklamanıza gerek yok zaten. Temas da etmemelisiniz. Ben ders vermiyorum. Ben sizin kadar tecrübeli değilim. 5 aylık yeni bi anneyim. Bebeğimi büyütürken yanlış bir şey yapmamak için okuyup araştırıyorum. Size söylediklerim uzman görüşüdür. Ama onlar değil en iyisini siz biliyorsunuz sanırım. Bilgilerinizle devam edin. İyi günler
Tam bir yabanilik. Çocugun başını oksamaktan ne zarar gelecek çocuğa. Sürekli hasta, mutsuz , yabani cocuklarin anneleri hep sizin gibiler biliyor musunuz? Utanmasaniz dokunana bebeğimi taciz ediyor falan diyeceksiniz. Çocuklara bakmaya korkacak insanlar. Yavru kedi yavru köpek yavru kuş yavru insan yani bebek sevimlidir ve sevilir. İnsanlar da sevgilerini temas kurarak gösterir. Siz yabani olabilirsiniz ve çocuğunuzu da o şekilde yetistirebilirsiniz. Ama samimi insanlar şunun eli pis sunun kıyafeti lekeli şunun yüzü kirli diyerek insanlari itmez aksine bu sevgiye ortak olur. Merka etmeyin bebeğiniz başı oksaninca ölmeyecek. Eline dokununca hastanelik olmayacak. Abartmayın yeter ya

Tam bir yabanilik. Çocugun başını oksamaktan ne zarar gelecek çocuğa. Sürekli hasta, mutsuz , yabani cocuklarin anneleri hep sizin gibiler biliyor musunuz? Utanmasaniz dokunana bebeğimi taciz ediyor falan diyeceksiniz. Çocuklara bakmaya korkacak insanlar. Yavru kedi yavru köpek yavru kuş yavru insan yani bebek sevimlidir ve sevilir. İnsanlar da sevgilerini temas kurarak gösterir. Siz yabani olabilirsiniz ve çocuğunuzu da o şekilde yetistirebilirsiniz. Ama samimi insanlar şunun eli pis sunun kıyafeti lekeli şunun yüzü kirli diyerek insanlari itmez aksine bu sevgiye ortak olur. Merka etmeyin bebeğiniz başı oksaninca ölmeyecek. Eline dokununca hastanelik olmayacak. Abartmayın yeter ya
Görmemisin çocuğu olmuş tutmuş şeyini koparmis

Steril hastası, takıntılı vs denmiş ama ben tamamen çocuğun hakkına saygısızlık olarak gördüğüm için istemiyorum.
2 olay düşünelim. Birinde evde oturuyorsunuz. Yeni tanıştığınız veya tanıdığınız biri Ay canım ne sevimlisin sen diye sizin bacaklarınızı yanaklarınızı mıncırıyor. Hatta şapır luğur elinizden kolunuzdan yanağınızdan boynunuzdan gıdınızdsn öpüyor. Naparsınız?
Diğer olayda ise kafedesiniz. Adamın veya kadının biri gelip çak diye fotoğrafınızı çekiyor. Çok sevimlisin kuzenime göndericem fotoğrafınızı diyor. Naparsınız?

E bebeklerin farkı ne? Tek farkı ses çıkaramamaları. Mesela oğlumu her gördüğünde bacaklarından öpen komşum. Patlayacağım yakında. Engel olamıyorum ama kendimi düşünüyorum. Ben olsam çok rahatsız olurum bacaklarına biri şapşup yapışsa. Oğluma neden izin vereyim?

Çocukların da kişisel alanları, vücut dokunulmazlıkları, mahremiyetleri var. Onlar da saygıyı hak ediyorlar

Okuduğunu anlama konusunda sıkıntılarınız var sanırım ama merak etmeyin hayatta hiçbir şey için geç değil🥰

Öncelikle kişisel alan nedir, neye denir onu öğrenerek başlayabilirsiniz bence. İzinsiz sevilmesinden rahatsızım daha kaç kere diyeceğim ya. Asıl sizin gibi sınırını bilmeyen tipler zarar veriyor bu topluma. O yabaniler de kendi kendilerine o hale gelmiyor, sınırını edebini bilmeyen ayarsız insanlar sayesinde o hale geliyorlar ve aşırı korumacı oluyorlar. Yoksa kim istemez çocuğunun sevilmesini, benim çok hoşuma gidiyor. Ama o seven gelip de zart diye çocuğun elini öpüp gidince ayar oluyorum evet. Bu kadar sapığın, pis insanın olduğu yerde görmemiş ve yabani olmayı tercih ederim evet.

Ayrıca siz eve gelince ellerinizi yıkamıyor musunuz? Ya da elli yere dokununca en azından bir kolonya dökmüyor musunuz? Ben de sürekli eli ağzında olduğu çocuk bir yere dokununca bir ıslak mendille siliyorum ne var bunda ya?

Ben ilk mesaj ve sonrası neler yazmışım, bazıları ne anlıyor yani gerçekten komedi artık.
35. kez ne demeye çalıştığımı yazmaya kasmıcam artık algısı normal arkadaşlar zaten anlayıp katılsa da katılmasa da düzgün bir üslupla cevap verdiler sağolsunlar.

Son düzenleme:
Görmemiş,edep,adap,usul bilmeyen ama toplum içinde tutunmaya çalışan biri daha.Hanimefendi ben isim gereği görgü kuralları dersi aldım hala belli araliklarla aliorum.Hizmet içi eğitimim hiç bitmio ve çocuklu aile eğer sizden yardım isterse çocuklarına dokunulmaz.Eli doluysa elindekiler alınır.Sizin gibi cahil birinden çok şey beklememek lazım.Simdi cahil dedim diye ban da yicem ama olsun.Cahil hakaret değil.Sadece bı tespit.Ve siz üzgünüm ama cahilsiniz.

Merhaba kızlar, sorun mu değil mi bilemiyorum ama bu ara canımı sıkan bir konu hakkında danışmak istedim.

Bebeğim 9 aylık ve oldu bitti çok sosyal bir bebek, dışarı çıktığımızda sürekli diğer insanlarla göz teması kurup, iletişime girmeye çalışıyor.

Buraya kadar güzel ama benim sorunum temas konusu, insanlar hiç izin bile istemeden sevmek için direkt bebeğimin ellerini tutuyor, burnuna dokunup başını okşuyor vs, yani uyarabildiğim kadar uyarıyorum ama bir türlü tam baş edemedim bu sorunla. Bugün de mesela benimki yine yan masadaki kızlarla cilveleşti durdu, kızlardan biri de bebeğimin fotoğrafını çekmek isteyince izin vermedim. Biraz sonra kalkarken bir baktım kız telefonu bizimkine doğrultmuş, göz göze gelince hemen indirdi telefonunu. Artık sosyal medyada mı paylaşacak ne yapacak anlamadım, canım sıkıldı çünkü ben bile hiç paylaşmadım, paylaşmamayı tercih ediyorum.

Ben mi çok yabaniyim ya da buldumcuk gibi mi davranıyorum bilmiyorum, bu kadarı çok geliyor bana ama çocuğumu da diğer insanlara karşı korkutmak istemiyorum. Nasıl sınır koyabilirim, elimden geldiğince karşı tarafı uyarıyorum dokunma konusunda ama özellikle teyzeler direkt konuya dokunarak giriyorlar🤷🏻‍♀️ Sonra eve gelene kadar çocuğu silip duruyorum, oyuncaklarına dokundularsa hemen onları kaldırıp yıkıyorum.

Siz nasıl koruyorsunuz çocuklarınızı ve karşı tarafı da kırmadan sınır koyuyorsunuz?
Çocuğunuzu korumak istiyorsunız doğaş olarak ancak Aşırı titiz olmanız bağışıklık gelitirmeisne engel olmasın. Bir akrabamızın, çocuğu hastalanmıştı doktor aileye kızmıştı, hiç mi sokağa çıkarmadınız, hiç mi mikrop almadı bu çocuk, bağışıklığı geliimemiş demişti. Sağlıkla büyütün inşaallah

İki çocuk büyüttüm dışarda çok seven eden oldu.Ama hiç temas kurmaya kalkan olmadı.Hatta havaalanında bir amca vardı çok bikincliydi.Kizinla öyle oynadılar ki ama temas kırmadı.Kizim hastalık olduğu için sevemiyorum diye de belirtti.
Teması geçtim fotoğraf çekmek nedir.Yani nasıl denk geliyor böyleleri size.Hayret

Merhaba kızlar, sorun mu değil mi bilemiyorum ama bu ara canımı sıkan bir konu hakkında danışmak istedim.

Bebeğim 9 aylık ve oldu bitti çok sosyal bir bebek, dışarı çıktığımızda sürekli diğer insanlarla göz teması kurup, iletişime girmeye çalışıyor.

Buraya kadar güzel ama benim sorunum temas konusu, insanlar hiç izin bile istemeden sevmek için direkt bebeğimin ellerini tutuyor, burnuna dokunup başını okşuyor vs, yani uyarabildiğim kadar uyarıyorum ama bir türlü tam baş edemedim bu sorunla. Bugün de mesela benimki yine yan masadaki kızlarla cilveleşti durdu, kızlardan biri de bebeğimin fotoğrafını çekmek isteyince izin vermedim. Biraz sonra kalkarken bir baktım kız telefonu bizimkine doğrultmuş, göz göze gelince hemen indirdi telefonunu. Artık sosyal medyada mı paylaşacak ne yapacak anlamadım, canım sıkıldı çünkü ben bile hiç paylaşmadım, paylaşmamayı tercih ediyorum.

Ben mi çok yabaniyim ya da buldumcuk gibi mi davranıyorum bilmiyorum, bu kadarı çok geliyor bana ama çocuğumu da diğer insanlara karşı korkutmak istemiyorum. Nasıl sınır koyabilirim, elimden geldiğince karşı tarafı uyarıyorum dokunma konusunda ama özellikle teyzeler direkt konuya dokunarak giriyorlar🤷🏻‍♀️ Sonra eve gelene kadar çocuğu silip duruyorum, oyuncaklarına dokundularsa hemen onları kaldırıp yıkıyorum.

Siz nasıl koruyorsunuz çocuklarınızı ve karşı tarafı da kırmadan sınır koyuyorsunuz?
Büyük bir kağıda dokunmak bakmak foto çekmek yasak yazın 🙃

Ne yapılır bilmiyorum kibarca uyarmaya devam edın kim iyi niyetli kim kötü bilemeyiz

Malesef 30 yıllık hayatımda birçok kez pedofoli ile karşılaştım birini eşim dövmüştü ben geride kaldım pişmanım ikide ben vursaydım

Büyük bir kağıda dokunmak bakmak foto çekmek yasak yazın 🙃

Ne yapılır bilmiyorum kibarca uyarmaya devam edın kim iyi niyetli kim kötü bilemeyiz

Malesef 30 yıllık hayatımda birçok kez pedofoli ile karşılaştım birini eşim dövmüştü ben geride kaldım pişmanım ikide ben vursaydım
Aaaa nasıl? Detay verseniz?

Benimde oğlum var bebek sevdikleri zaman öyle hoşuma gidiyo ki durdurup sevip optukleri bile oluyor çok hoşumgidiyo

Ülkede taharet diye birsey var ve cogu insanin tirnaklarinin arasi dışkı dolu ama tek dert bu da değil doğada dolaşsın isterse koyun bokuyla tezekle oynasın ama insanların niyetleri de pis ozellikle tanimadigim bi erkeğin bebegimin eline sacina vs bile temas etmesini istemem bebegim yok daha ama hayat beni bu hale getirdi allah tüm annelere sabır ve güç versin amin

Aaaa nasıl? Detay verseniz?
Markette alişveriş yaparken eşim bir adamın küçük 6 yaşlarında bir kızın resimlerini bel den aşşagı kısmı özellikle çekerken fark etti. Önce emin olamadı babası falan olabilir diye bir ara kız ailesine gidip birşey gösterince babası olmadığını anladı birde şerefi bozuk ereksiyon olmuştu.

Eşim sırt çantasından tutup duvara yapıştırdı bir iki tane çaktı insanlar hırsız zannetti eşime vurma hakkın yok dediler polısı aramalısın derken eşim onun sapık olduğunu söyleyince insanlarda tepki göstermeye başladı adam kaçtı kasanın orda güvenlik yakaladı.

Polis geldi ve telefondan resimleri gördüler ve başka çocuklarına çekmiş özellikle su parkında oynayan sabileri.

Ve eşime kızdı Alman polisler vurmasaydın iyiydi falan yakalayıp bizi çağırman yeterliydi ellememiş sonuçta sadece resim çekmiş eşimde tartıştı ozaman bende onun resimini çekip yapıştırıcam heryere sapık diye olmaz yapamazsın dediler . Dünyanın neresine gidersen git adalet yok 😏

Hayatta elalemin çocuğunu öpüp resmini çekmem ne münasebet yalaka gibi hiç sevmem böyle şeyleri. Çocukta olsa hiç ilgimi çekmiyor benim başkasını çocuğu. Uzaktan belki naynay yaparım ama dokunmam yalak gibi öpmem.
Yani şöyle de bir şey var bir tek sizin çocuğunuz mu dışarda geziyor da herkes sizin çocuğa koşuyor? Bu İnsanlar hiç çocuk mu görmedi?

Fotoğraf çekmek ne ya?
Ne yapabilirsin ki uyarıyorsun işte
Bebeğini kapatmaz sun ya eve.
Bebeginde dışa dönük bir insan olucak demek ki.

Bende bikmis bunalmis durumdayim. Sert cokiyorum cikiyorumda olan olmus oluyor 🤦‍♀️ daha gecen hafta bir kadin ne oldugunu anlamadan pis elleriyle yuzunu gozunu mincikladi 🤷‍♀️ hastalik var ne yapiyorsunuz diye sert ciktim. Benden bisey olmaz bulasmaz diyor 🤦‍♀️ insanlar aslaa kendini bilmiyorlar. Ne gerek var onlara ne artisi var anlamiyorum 😡

Ben sizin yorumunuzu anlayamadım, ağlamaya müsamaha göstermemek ne demek oluyor? Ayrıca ilk yorumunuzda duyarsız kelimesi kullandınız, duyarsız olmakla bireyselci olmak arasında dünya kadar fark var.

Steril kelimesinin anlamı belli, ben sizin hangi anlamı kastettiğinizi nereden bileceğim. Daha açık yazmalısınız. Siz el sıkıştıktan sonra elinizi ağzınıza götürmemeniz gerektiğini biliyorsunuz ama bebek bilmiyor. O açıdan düşünürseniz arada çok fark var.
Steril büyütmekten kasıt; kendi oluşturduğumuz kontrollü alanın içinde kalmasını istemek.
Cidden yorumumu anlamadınız onun farkındayım. Konu sahibesi kendi bebeğinin sosyal olduğundan cevresindekilerle cilveleştiğinden bahsetmiş. Bebeklerle aynı şeyi ben de özellikle feribotta uçakta vs yaşadığım için bu durumlarda etkileşime girdiğimi yazdım. Yanımda veya karşımda bana bakıp gülüyor uzanıyorsa böyle durumlarda mesela elini ayağını tutup merhaba naber nasılsın falan yapardım. Bu durumda zaten çocuğun iletişim çabasına dönüş yapmış oluyordum durduk yere gidip musallat olma durumu değil. Ama bu da "önceden"di. "Di"li geçmiş zaman kullandım başından beri. Hatta yine önceden özellikle yalnız seyahat eden annelere bir ihtiyacınız var mı diye sorardım. Artık bunu da yapmıyorum.
Çünkü sıcak yaklaşınca ne düşünüleceğinden emin değilim. Agresif cevaplarınız da bunun kanıtı. Ve bu şekilde de duyarsızlaştığımızı düşünüyorum. Kendi çocuğumun bu şekilde "ölçülü" prososyal davranışlarından da rahatsız olmazdım. Dışarı çıkınca zaten her şeyi elliyor arada temizlemek gerek o yüzden biriyle temas etti diye ekstra rahatsız olmam.

Son düzenleme:
Abarti dokunmalar olmadan ufak temaslar bas sevme el tutma ayak tutma olabilir. Fotograf cekme cok farkli bir boyut bende bebegimin fotosunu cekmeye calisan bir hanimla malesef tartisma boyutuna girdim . Kendim cocugumun fotoğrafini sosyal medyama koymazken birilerinjn hak gormesini asla anlayisla karsilamam izin bile almiyor. Cok sevimli fotografini koyayim. Bu hak kimsenin degil lutfen kimsenin evladina bunu yapmayalim

Back
X