Merhaba kızlar, sorun mu değil mi bilemiyorum ama bu ara canımı sıkan bir konu hakkında danışmak istedim.
Bebeğim 9 aylık ve oldu bitti çok sosyal bir bebek, dışarı çıktığımızda sürekli diğer insanlarla göz teması kurup, iletişime girmeye çalışıyor.
Buraya kadar güzel ama benim sorunum temas konusu, insanlar hiç izin bile istemeden sevmek için direkt bebeğimin ellerini tutuyor, burnuna dokunup başını okşuyor vs, yani uyarabildiğim kadar uyarıyorum ama bir türlü tam baş edemedim bu sorunla. Bugün de mesela benimki yine yan masadaki kızlarla cilveleşti durdu, kızlardan biri de bebeğimin fotoğrafını çekmek isteyince izin vermedim. Biraz sonra kalkarken bir baktım kız telefonu bizimkine doğrultmuş, göz göze gelince hemen indirdi telefonunu. Artık sosyal medyada mı paylaşacak ne yapacak anlamadım, canım sıkıldı çünkü ben bile hiç paylaşmadım, paylaşmamayı tercih ediyorum.
Ben mi çok yabaniyim ya da buldumcuk gibi mi davranıyorum bilmiyorum, bu kadarı çok geliyor bana ama çocuğumu da diğer insanlara karşı korkutmak istemiyorum. Nasıl sınır koyabilirim, elimden geldiğince karşı tarafı uyarıyorum dokunma konusunda ama özellikle teyzeler direkt konuya dokunarak giriyorlar

Sonra eve gelene kadar çocuğu silip duruyorum, oyuncaklarına dokundularsa hemen onları kaldırıp yıkıyorum.
Siz nasıl koruyorsunuz çocuklarınızı ve karşı tarafı da kırmadan sınır koyuyorsunuz?