• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimi izinsiz sevip duran yabancılar… Daha nasıl uyarabilirim?

Steril büyütmekten kasıt; kendi oluşturduğumuz kontrollü alanın içinde kalmasını istemek.
Cidden yorumumu anlamadınız onun farkındayım. Konu sahibesi kendi bebeğinin sosyal olduğundan cevresindekilerle cilveleştiğinden bahsetmiş. Bebeklerle aynı şeyi ben de özellikle feribotta uçakta vs yaşadığım için bu durumlarda etkileşime girdiğimi yazdım. Yanımda veya karşımda bana bakıp gülüyor uzanıyorsa böyle durumlarda mesela elini ayağını tutup merhaba naber nasılsın falan yapardım. Bu durumda zaten çocuğun iletişim çabasına dönüş yapmış oluyordum durduk yere gidip musallat olma durumu değil. Ama bu da "önceden"di. "Di"li geçmiş zaman kullandım başından beri. Hatta yine önceden özellikle yalnız seyahat eden annelere bir ihtiyacınız var mı diye sorardım. Artık bunu da yapmıyorum.
Çünkü sıcak yaklaşınca ne düşünüleceğinden emin değilim. Agresif cevaplarınız da bunun kanıtı. Ve bu şekilde de duyarsızlaştığımızı düşünüyorum. Kendi çocuğumun bu şekilde "ölçülü" prososyal davranışlarından da rahatsız olmazdım. Dışarı çıkınca zaten her şeyi elliyor arada temizlemek gerek o yüzden biriyle temas etti diye ekstra rahatsız olmam.
Ben size ağlamaya müsamaha göstermemek ne demek diye sordum gerçekten ne demek istediğinizi anlamadığım için ama ona cevap vermeyip bir ton başka şey yazmışsınız ne alaka yani. Her neyse.

Ben size ağlamaya müsamaha göstermemek ne demek diye sordum gerçekten ne demek istediğinizi anlamadığım için ama ona cevap vermeyip bir ton başka şey yazmışsınız ne alaka yani. Her neyse.
E onu bir önceki yorumumumda zaten açıklamıştım🤦‍♀️ Sterillik konusunu açıklamadan nasıl anlayayım demeniz üzerine yazdım. Bireycilik:duyarsızlık gibi bir şey demedim onu uydurmuşsunuz zaten. Neyse bu noktada iletişim kurabileceğinize inancım kalmadı bye.

E onu bir önceki yorumumumda zaten açıklamıştım🤦‍♀️ Sterillik konusunu açıklamadan nasıl anlayayım demeniz üzerine yazdım. Bireycilik:duyarsızlık gibi bir şey demedim onu uydurmuşsunuz zaten. Neyse bu noktada iletişim kurabileceğinize inancım kalmadı bye.
Gerçekten sorun bende mi çözemedim 😂yorumunuzda ağlamakla ilgili hiçbir şey açıklamamışsınız ki. Her neyse uzatmaya gerek yok.

Dokunmalari konusunda uyarin salgin eskisi gibi olmasada risk var sonra pedofili var cocuga egitimini vermek lazim zira herkrsi iyi sanmamali herkese kosmamali.

Resim cekme olayi zatrn cok sinir bozucu ne munasebet ama biri cocugu gordugu gibi geri cekmekte buyuk kabalik ne oluyor yani 😒cocuklar cok tatlilar bazen kendileri bakiyorlar insan kayitsiz kalamiyor ama uzaktan opucuk atinca el sallayinca da guluyor zate buda baska bir tarz , denesinler guzellikle uyarin anlayacaklardir ama kirmayin

Bence bir çocuğa bir yetişkine nasıl davranıyorsak öyle davranmalıyız kimse sokakta gördüğü yakışıklı ya da güzel birini yalap sap öpüp sarılmıyor kafasını oksamiyor fotoğrafını çekmek hoş karşılanmıyorsa bir çocuğunda aynı şekilde

Valla bebekken canavara dönüşüyordum,gözüm dönüyordu.
Oğlum 8-9 aylıkken,tombulda bir bebekti bir gün avm asansöründe kendi kaşığıyla dondurma tattırmak üzere kaşığı uzatan(araptı sanırım )kadının eline vurup kasığı düşürmüştüm. Ben annesi olarak,kendi kaşığımla/çatalımla yemek yedirmemişim ,sen hayırdır yani.
Hiç çekinmeyin valla,kırılan kırılsın.
Tamam sevmek güzel ama uzaktan sev. Fotoğraf çekme konusuna değinmiyorum bile, izin istemiş vermemişsiniz hala neyin ısrarı bu.

Bende benzer bir konudan şikayetçiyim evcil hayvanım var ve sosyal değil. Ama pilli pelus oyuncak muamelesi görmesinden bıktım. Kaç kere enseden yakaladım çocuklar o kdr yaklaşıyor ki bir anlık dikkatimi tek alana yönetmeye bakıyor sağa baksam soldan yaklaşıyor sola baksam arkadan dibimde bitiyor...
Başıma gelenleri anlatsam şaşar kalırsınız engelli çocuğu için izin vermedim diye kızan, bana küfreden aman biz pismiyiz diyen. Yahu sevmiyor ve yaklastirmiyor otur anlat derdini o zmn diyorum tık yok.
Bizim çok yozlastigimiz bir konu var kişisel alanlara saygı duymamak. Saygı olsa ztn hiç biri olmaz, çocuklar konuşamıyor diye pilli bebek muamelesi yapamayız ben mesela temastan çok hoşlanmam bebekken ne hissederdim bilen yok
Hayır demekten çekinmeyin açıklama yapmak zorunda değilsiniz bulaşıcı hastalık var sapığı var delisi var dokunmak öpmek nedir hiç gerek yok. Direk yaklaşırken hayır hayır diye sesinizi yükseltin zink diye kalıyorlar ztn. Bir yapar 2.de kimseye yanasamaz.
Valla bu durumda biri yaklaşınca köpeği sevmek için,sakin ol oğlum/kızım vb cümleler kurun köpeği sakinleştirir gibi,korkudan yaklaşmıyorlar o zaman ısırır diye. İnsanlara laf anlatmaktan daha kolay,tecrübe ile sabit.

tek çözümü her seferinde sabırla bıkmadan kibarca karşı tarafı reddetmek izin vermemek :)

Valla bu durumda biri yaklaşınca köpeği sevmek için,sakin ol oğlum/kızım vb cümleler kurun köpeği sakinleştirir gibi,korkudan yaklaşmıyorlar o zaman ısırır diye. İnsanlara laf anlatmaktan daha kolay,tecrübe ile sabit.

Yok benimki ciddi olaylar yaşadı ve çok hızlı tepki veriyor. Ben direk hayır ne yapıyorsunuz ne cesaret yaklasiyorsunuz diye bağırıyorum. Eğer biraz korkarak merak ile yaklaşıyorlar ise benim bildiğim güvenli mesafeyi koruyup yaramaz çocuklar onu üzdü ağlattı sana onu anlatıyor yada cok yorulmus oynamak istemiyormus diyorum çocuklar korkmamis oluyor sonra dikkati kendime çekiyorum pati ver çak yaptırıp yada bana tepki vermesini saglayip uzaklaşıyorum. Her an tetikleyim ben kimseye böyle yaklasmazdim insanlar can taşıma kavramını hala idrak edememiş kendini ifade edemiyor oluşu yeterli. Gidip hiç bir insanın kolunu ayagini öpmuyorsak bebeklere de yapmamalıyız.

Merhaba kızlar, sorun mu değil mi bilemiyorum ama bu ara canımı sıkan bir konu hakkında danışmak istedim.

Bebeğim 9 aylık ve oldu bitti çok sosyal bir bebek, dışarı çıktığımızda sürekli diğer insanlarla göz teması kurup, iletişime girmeye çalışıyor.

Buraya kadar güzel ama benim sorunum temas konusu, insanlar hiç izin bile istemeden sevmek için direkt bebeğimin ellerini tutuyor, burnuna dokunup başını okşuyor vs, yani uyarabildiğim kadar uyarıyorum ama bir türlü tam baş edemedim bu sorunla. Bugün de mesela benimki yine yan masadaki kızlarla cilveleşti durdu, kızlardan biri de bebeğimin fotoğrafını çekmek isteyince izin vermedim. Biraz sonra kalkarken bir baktım kız telefonu bizimkine doğrultmuş, göz göze gelince hemen indirdi telefonunu. Artık sosyal medyada mı paylaşacak ne yapacak anlamadım, canım sıkıldı çünkü ben bile hiç paylaşmadım, paylaşmamayı tercih ediyorum.

Ben mi çok yabaniyim ya da buldumcuk gibi mi davranıyorum bilmiyorum, bu kadarı çok geliyor bana ama çocuğumu da diğer insanlara karşı korkutmak istemiyorum. Nasıl sınır koyabilirim, elimden geldiğince karşı tarafı uyarıyorum dokunma konusunda ama özellikle teyzeler direkt konuya dokunarak giriyorlar🤷🏻‍♀️ Sonra eve gelene kadar çocuğu silip duruyorum, oyuncaklarına dokundularsa hemen onları kaldırıp yıkıyorum.

Siz nasıl koruyorsunuz çocuklarınızı ve karşı tarafı da kırmadan sınır koyuyorsunuz?
Aynısını bugün yaşadım normalde izin vermiyorum yabani gibi dokunma çocuğuma diyorum alışveriş yaparken kadının biri geldi 10 aylık bebeğime tokat attı sevegim diyerek o sinirle kalktım yaşlı kadına da ben vurdum napiyorsun diyor dedim sen bwbegimw vurukwn napiyosan onu yapıyorum

Back
X