Bebeğimi kaybettim..

Herkese merhabalar,
Çoook uzun zaman sonra burada konu açıyorum. Henüz 1 hafta önce buradaki gebelikle alakalı konuları takip ederken şuan burada bu satırları yazmayı beklemiyordum.
Geçtiğimiz hafta 10 haftalık olan gebeliğimde bebeğimin kalp atışının durduğunu ve kürtaj olmam gerektiğini öğrendik. O günden beri hayatımın en zor günlerini yaşıyorum. 1 hafta önce kürtaj oldum. 1 haftadır doğru düzgün kimse ile görüşmüyorum, rapor aldım işe de devam etmedim. Boğazım düğüm düğüm.
Evet ilk 10 haftanın çok kritik olduğunu , sağlıksız gebeliklerin sonlandığını ve bunun %10-15 olduğunu biliyordum. Çok bağlanmamaya çalıştım bir aksilik olursa çok üzülmeyim diye. Ama kalp atışını duyduktan sonra bu mümkün değilmiş. Canım çok acıyor.
Kürtaj sürecimde de sıkıntılı bir dönem yaşadım. Kürtaj sonrası kanamam çok olmamıştı 2 gün yoğun gaz sancısının eşlik ettiği kasık ağrıları yaşadım. Sonraki 2 gün ise çok şiddetli kasık ağrısı yaşadım ve irice sayılabilecek pıhtılar geldi. Fiziksel olarakta çok yıprandım.
Aslında ilk korunmasız ilişkimizden hamile kalmıştım. Mucize dedim çünkü aynı zamanda geç yumurtlamaydı. Yaşım 32. Herşeye dikkat etmiştim. Paketli gıda tüketmedim. Sağlıklı beslenmeye gayret ettim ama olmayınca olmadı maalesef.
Normale nasıl dönülür bilmiyorum. Yarın mesaimin ilk günü olacak. Ama ben çok yorgun hissediyorum. Sadece içimi dökmek istedim.
Selamlar. Çok geçmiş olsun. Bende benzerini yaşadım dış gebelikti. Kürtaj işleminden sonra ilk adet olmayı bekledim ve tekrar hamile kaldım çok şükür sağlıklı bir çocuğum bar. Umudunuzu yitirmeyin. İnşallah daha güzel günler sizi bekliyordur.

Sorduğum ilk soru neyi yanlış yaptım ?
Bu süreçte olanlar yaptıklarımız veya yapmadıklarımız ile ilgili değil dedi doktorum.
Ama yine de insan sorguluyor kendini de.
Her ihtimali her durumu düşünüyorsun.

Burada biri şey yazmıştı, doktoru şey demiş, sağlıklı bebek trafik kazası geçirseniz de ağır kaldırsanız da durur. Sağlıksız bebek bütün gün yatsanız da her şeye dikkat etseniz de düşer. Aşağı yukarı böyle bir şeydi. Bir şeyi yanlış yapmadınız. Bebeğin dünyada nasibi yokmuş.

İnsanlar hamile iken, sigara, alkol hatta madde bile kullanıyor.

Yas sürecindesiniz. Acınız çok normal.

Bugün daha iyi misiniz?
İşe gideceğinizi söylemiştiniz belki bir şeylerle uğraşmak iyi gelmiştir.
Merhaba biraz daha iyiyim çok teşekkür ederim. İşim çok yoğun. Biraz kafamı dağıtabildim. Fakat kanamam kırmızı şekilde devam ediyor akşama doğru da regl ağrısı gibi biraz arttı. O konuda biraz tedirginim.

Burada biri şey yazmıştı, doktoru şey demiş, sağlıklı bebek trafik kazası geçirseniz de ağır kaldırsanız da durur. Sağlıksız bebek bütün gün yatsanız da her şeye dikkat etseniz de düşer. Aşağı yukarı böyle bir şeydi. Bir şeyi yanlış yapmadınız. Bebeğin dünyada nasibi yokmuş.

İnsanlar hamile iken, sigara, alkol hatta madde bile kullanıyor.

Yas sürecindesiniz. Acınız çok normal.
Evet ama ilk etapta insan kendisini sorguluyor neyi yanlış yaptım diye. Şimdi biraz daha makul düşünüyorum tevekkül ediyorum.
Umarım zamanla geçer bu acıları unutturacak güzel günler gelir

Evet ama ilk etapta insan kendisini sorguluyor neyi yanlış yaptım diye. Şimdi biraz daha makul düşünüyorum tevekkül ediyorum.
Umarım zamanla geçer bu acıları unutturacak güzel günler gelir

Tabiki ilk aşamalarda çok normal, insan tüm acılara alışıyor bir şekilde. Acınızı içinize atmayın, sizi anlayacak insanlar ile de konuşun. Paylaşmak da iyi geliyor.

Herkese merhabalar,
Çoook uzun zaman sonra burada konu açıyorum. Henüz 1 hafta önce buradaki gebelikle alakalı konuları takip ederken şuan burada bu satırları yazmayı beklemiyordum.
Geçtiğimiz hafta 10 haftalık olan gebeliğimde bebeğimin kalp atışının durduğunu ve kürtaj olmam gerektiğini öğrendik. O günden beri hayatımın en zor günlerini yaşıyorum. 1 hafta önce kürtaj oldum. 1 haftadır doğru düzgün kimse ile görüşmüyorum, rapor aldım işe de devam etmedim. Boğazım düğüm düğüm.
Evet ilk 10 haftanın çok kritik olduğunu , sağlıksız gebeliklerin sonlandığını ve bunun %10-15 olduğunu biliyordum. Çok bağlanmamaya çalıştım bir aksilik olursa çok üzülmeyim diye. Ama kalp atışını duyduktan sonra bu mümkün değilmiş. Canım çok acıyor.
Kürtaj sürecimde de sıkıntılı bir dönem yaşadım. Kürtaj sonrası kanamam çok olmamıştı 2 gün yoğun gaz sancısının eşlik ettiği kasık ağrıları yaşadım. Sonraki 2 gün ise çok şiddetli kasık ağrısı yaşadım ve irice sayılabilecek pıhtılar geldi. Fiziksel olarakta çok yıprandım.
Aslında ilk korunmasız ilişkimizden hamile kalmıştım. Mucize dedim çünkü aynı zamanda geç yumurtlamaydı. Yaşım 32. Herşeye dikkat etmiştim. Paketli gıda tüketmedim. Sağlıklı beslenmeye gayret ettim ama olmayınca olmadı maalesef.
Normale nasıl dönülür bilmiyorum. Yarın mesaimin ilk günü olacak. Ama ben çok yorgun hissediyorum. Sadece içimi dökmek istedim.
6+5te kürtaj oldum ben de. Bir ay oldu zor bir süreç seni anlıyorum hiçbir şey teselli etmez ama iş yerimde tam iki kişi 5 aylık ölü doğum yaptı. Birinin sonra kızı oldu tekrar doğurdu. Yani aynı şeyi yaşayacağız diye bişey yok bunu kendime sürekli hatırlatıyorum ama ne kadar başarabiliyorum bilmiyorum.

6+5te kürtaj oldum ben de. Bir ay oldu zor bir süreç seni anlıyorum hiçbir şey teselli etmez ama iş yerimde tam iki kişi 5 aylık ölü doğum yaptı. Birinin sonra kızı oldu tekrar doğurdu. Yani aynı şeyi yaşayacağız diye bişey yok bunu kendime sürekli hatırlatıyorum ama ne kadar başarabiliyorum bilmiyorum.
Ben de bugğn 7+3 de kkürtaj olmak zorunda kaldim malesef. Şimdiden bir sonrakini düşünüyorum özellikle ileriki aylardan sorun çıkma düşüncesi korkutuyor beni:(

Ben de bugğn 7+3 de kkürtaj olmak zorunda kaldim malesef. Şimdiden bir sonrakini düşünüyorum özellikle ileriki aylardan sorun çıkma düşüncesi korkutuyor beni:(
Çok geçmiş olsun umarım bir sonraki sağlıkla kucağınıza gelir. Ben çok kaygılı biriyim nasıl yapıcam bilmiyorum Allah yardım eder inşallah

Çok geçmiş olsun umarım bir sonraki sağlıkla kucağınıza gelir. Ben çok kaygılı biriyim nasıl yapıcam bilmiyorum Allah yardım eder inşallah
İnşallah 1 tane sağlıklı gebeliğim ve bebeğim olsun başka düşünmüyorum kesinlikle. Anksiyeteliler için çok zor ya bu süreçler

Çok geçmiş olsun..Benim de ilk gebeligim 11 haftada kalp durmasıyla sonuçlanmıştı..İnsan dünyadaki en büyük acı bu sanıyor ama zamanla geçiyor.Paketli gıda tuketmedim dediniz de onunla hiç ilgisi yok..Ben de mide bulantım çok diye çubuk kraker yiyerek içimi bastırıyordum.İsyerimde saçma sapan bir adam cubuk krakerle besleniyordun zaten nasıl yaşasın o cocuk demişti o aklıma geldi.Allah size de hayırlı zamanda sağlıkla nasip etsin inşallah..

Herkese merhabalar,
Cok gecmis olsun 🩷 bende ramazan bayraminda dusuk yasadim kurban bayraminda tekrar hamile oldugumu ogrendim. Dusukten sonra hemen hamile kalirsin tekrar demislerdi inanmamistim oyleymis. Simdi ayni korkular icerindeyim seni cok iyi anliyorum sabirlar diliyorum en kisa zamanda saglikli bir evlat nasip etsin rabbim sana ve isteyen herkeze 🌸

Size de çok geçmiş olsun umarım bir an önce toparlanırsınız. Doktorunuz ne yorum yaptı ? Nedenini araştırma taraftarı mıydı ?

Size de çok geçmiş olsun. Çok zor bir süreç. Allah kalbinize ferahlık versin.
Sizin sebebi neydi veya doktorunuz bu sebepten dedi mi ? Araştıralım gibi bir tavrı oldu mu ?
Açıkçası kontrole gittiğimizde soracağım fakat bizimki tekrarlayan problemli gebeliklerde daha detaylı inceleme taraftarı gibi. Bunda evet %10-15 gibi azımsanmayacak bir oran olduğu ve ilk gebeliğim olduğu için çok doğal karşıladı gibi geldi

Cok gecmis olsun 🩷 bende ramazan bayraminda dusuk yasadim kurban bayraminda tekrar hamile oldugumu ogrendim. Dusukten sonra hemen hamile kalirsin tekrar demislerdi inanmamistim oyleymis. Simdi ayni korkular icerindeyim seni cok iyi anliyorum sabirlar diliyorum en kisa zamanda saglikli bir evlat nasip etsin rabbim sana ve isteyen herkeze 🌸
Umarım sağlıkla büyüteceğiniz bir evladınız olur. Eminim şuan her gününüz tereddütle geçiyordur.
Ben de rahim temizlendiği için tekrar gebe kalmak daha kolay diye okumuştum bir yerde. İlk 6 ay için.
İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. En içten dualarımı yolluyorum sizlere

Selamlar. Çok geçmiş olsun. Bende benzerini yaşadım dış gebelikti. Kürtaj işleminden sonra ilk adet olmayı bekledim ve tekrar hamile kaldım çok şükür sağlıklı bir çocuğum bar. Umudunuzu yitirmeyin. İnşallah daha güzel günler sizi bekliyordur.
Allah evladınızı size bağışlasın inşallah.
Bu süreç benim için çok travmatik oldu bir de çok evhamlı biriyim. Tekrar hamile kalırsam aynı süreci yaşamaktan her gün aşırı düşünerek kendimi yıpratmaktan da korkuyorum.

Size de çok geçmiş olsun. Çok zor bir süreç. Allah kalbinize ferahlık versin.
Sizin sebebi neydi veya doktorunuz bu sebepten dedi mi ? Araştıralım gibi bir tavrı oldu mu ?
Açıkçası kontrole gittiğimizde soracağım fakat bizimki tekrarlayan problemli gebeliklerde daha detaylı inceleme taraftarı gibi. Bunda evet %10-15 gibi azımsanmayacak bir oran olduğu ve ilk gebeliğim olduğu için çok doğal karşıladı gibi geldi
Benim boş gebelikti canım , 3 farklı doktora göründüm hepsi aynı şeyi dedi. Bugünkü doktorum perinatolog du oda aynısını dedi incelemeye gerek görmedi ilk kaybım olduğu için. Ama ben bir daha kesinlikle böyle bişeyler yaşamak istemiyorum:( napıcaz nasıl bir yol izlesek acaba

Herkese merhabalar,
İlk gebeliğimde kalp atışı duyduk. Ama 8.hafta gelişim ve kalp atışı durdu kürtaj oldum. 9 ay sonra gebe kaldım. Bu sefer dedim artık sorun olmaz. 7+5 de boş gebelik olduğu kesinleşti. Kendiliğinden düşmesini bekliyorum. Çok üzgünüm ve Seni çok iyi anlıyorum. Hep bu şekilde mi olacak diye düşünüp duruyorum.. Yaşım 31 her şeye çok geç kalmış hissediyorum 🥺 umarım ikimizinde bir sonraki gebeliğinde sorun olmaz. 🫂

Vücutta hala hormon olduğu için bu düşünceler çok normal. İnsan daha duygusal oluyor o dönemde. 28 Nisan'da 6 haftalık düşük yaptım bende. Kalp atışını duymaya diye gittiğim kontrolde öğrendim gelişmediğini.🥺 Henüz kalbini bile duymadığım bebişimi kaybetmek bile çok acıyken doğurup kucağına aldığı evladını kaybeden anneleri düşünmek bile kahrediyor insanı. İkincisi sağlıkla gelir inşallah 🥹

Back
X