Bebeğimi kaybettim..

Herkese merhabalar,
Çoook uzun zaman sonra burada konu açıyorum. Henüz 1 hafta önce buradaki gebelikle alakalı konuları takip ederken şuan burada bu satırları yazmayı beklemiyordum.
Geçtiğimiz hafta 10 haftalık olan gebeliğimde bebeğimin kalp atışının durduğunu ve kürtaj olmam gerektiğini öğrendik. O günden beri hayatımın en zor günlerini yaşıyorum. 1 hafta önce kürtaj oldum. 1 haftadır doğru düzgün kimse ile görüşmüyorum, rapor aldım işe de devam etmedim. Boğazım düğüm düğüm.
Evet ilk 10 haftanın çok kritik olduğunu , sağlıksız gebeliklerin sonlandığını ve bunun %10-15 olduğunu biliyordum. Çok bağlanmamaya çalıştım bir aksilik olursa çok üzülmeyim diye. Ama kalp atışını duyduktan sonra bu mümkün değilmiş. Canım çok acıyor.
Kürtaj sürecimde de sıkıntılı bir dönem yaşadım. Kürtaj sonrası kanamam çok olmamıştı 2 gün yoğun gaz sancısının eşlik ettiği kasık ağrıları yaşadım. Sonraki 2 gün ise çok şiddetli kasık ağrısı yaşadım ve irice sayılabilecek pıhtılar geldi. Fiziksel olarakta çok yıprandım.
Aslında ilk korunmasız ilişkimizden hamile kalmıştım. Mucize dedim çünkü aynı zamanda geç yumurtlamaydı. Yaşım 32. Herşeye dikkat etmiştim. Paketli gıda tüketmedim. Sağlıklı beslenmeye gayret ettim ama olmayınca olmadı maalesef.
Normale nasıl dönülür bilmiyorum. Yarın mesaimin ilk günü olacak. Ama ben çok yorgun hissediyorum. Sadece içimi dökmek istedim.
Geçmiş olsun. 🌸💐

Herkese merhabalar,
Çoook uzun zaman sonra burada konu açıyorum. Henüz 1 hafta önce buradaki gebelikle alakalı konuları takip ederken şuan burada bu satırları yazmayı beklemiyordum.
Geçtiğimiz hafta 10 haftalık olan gebeliğimde bebeğimin kalp atışının durduğunu ve kürtaj olmam gerektiğini öğrendik. O günden beri hayatımın en zor günlerini yaşıyorum. 1 hafta önce kürtaj oldum. 1 haftadır doğru düzgün kimse ile görüşmüyorum, rapor aldım işe de devam etmedim. Boğazım düğüm düğüm.
Evet ilk 10 haftanın çok kritik olduğunu , sağlıksız gebeliklerin sonlandığını ve bunun %10-15 olduğunu biliyordum. Çok bağlanmamaya çalıştım bir aksilik olursa çok üzülmeyim diye. Ama kalp atışını duyduktan sonra bu mümkün değilmiş. Canım çok acıyor.
Kürtaj sürecimde de sıkıntılı bir dönem yaşadım. Kürtaj sonrası kanamam çok olmamıştı 2 gün yoğun gaz sancısının eşlik ettiği kasık ağrıları yaşadım. Sonraki 2 gün ise çok şiddetli kasık ağrısı yaşadım ve irice sayılabilecek pıhtılar geldi. Fiziksel olarakta çok yıprandım.
Aslında ilk korunmasız ilişkimizden hamile kalmıştım. Mucize dedim çünkü aynı zamanda geç yumurtlamaydı. Yaşım 32. Herşeye dikkat etmiştim. Paketli gıda tüketmedim. Sağlıklı beslenmeye gayret ettim ama olmayınca olmadı maalesef.
Normale nasıl dönülür bilmiyorum. Yarın mesaimin ilk günü olacak. Ama ben çok yorgun hissediyorum. Sadece içimi dökmek istedim.
Cok üzüldüm ölüm acısını iyi bilirim, hiçbir şey teselli etmez, söylenebilecek bir söz de yok, size bol sabırlar diliyorum.

hi
Sorduğum ilk soru neyi yanlış yaptım ?
Bu süreçte olanlar yaptıklarımız veya yapmadıklarımız ile ilgili değil dedi doktorum.
Ama yine de insan sorguluyor kendini de.
Her ihtimali her durumu düşünüyorsun.
hiç bir şeyi yanlış yapmadınız bazen olacakların önüne geçilmiyor..ben 2 sene hamile kalamadım kendimi suçladım durdum neyi yanlış yapıyorum diye..herkes patır patır hamile kalıyordu etrafımda meğer eşimdeymiş problem tüp bebekle kızıma kavuştum..ama doğru düzgün beslenmesine dikkat etmeyen arkadaşım hemen hamile kaldı hamilelikte 9 ay boyunca sigara içti böyle yapılması gerekiyor demiyorum ama birazkafamızı rahat bırakmamız gerekiyor sanırım.kafein düşük sebebi olabiliyor diye kahve bile içmedim hamilelğimde..size gelince çocuk sahibi olacaksınız sonuçta hamile kalabiliyorsunuz..tez zamanda kucağınız dolsun dua edeceğim size

Herkese merhabalar,
Bende erken dogum yaptim 25+6 da ikizdi kızımı kaybettim doğumdan 11 gün sonra oğlum 3 aydır küvezde canımdan can gitti. Deliriyorum sandım. Yemek yiyemez hale geldim zayıfladım ağlamadığım tek bir günüm bile yok. Hayat bazen bizlere cok aci seyler yaşatır. Unutursunuz diyemem unutulmuyor hep kanayan bir yara acaba buyuseydi nasil olurdu. acaba yurumesi konusmasi emeklemesi nasil olurdu sanki hep hayatimdaydida o gidince eksik kaldım butun hersey karardı dünyamda. O yuzden sizi cok iyi anliyorum. Erken dogum yapmamak icin rahim agzima dikis bile atılmıştı.Kendimi sucladim neden erken dogum yaptim diye bir bucuk ay hastanede yattim aldigim ilaclarin haddi hesabi yoktu yatagimdan bile kalkmiyordum wc harici. Ama aklimda hep su soru oldu daha fazlasını yapabilirmiydim dedim. Zaman icinde aslinda elinizden birsey gelmediğini ve bazen nekadar dikkat ederseniz edin birseylerin bizim elimizde olmadığını fark ediyorsunuz. Kendimi suçlamayı bir noktadan sonra biraktim. Ama Bebigimi özlemek... tarifi imkansiz bir aci. Beterin beteri var rabbim yüzünü güldürsün. Hayırlı sağlıklı bir evlatla inşallah. Iyi olacaksın unutulmuyor ama zamanla bu duygularla yasamaya alışıyorsun 🌸

Herkese merhabalar,
Merhaba nasılsınız daha iyi misiniz
Bende bugün 11 hafta kontrolüm vardı gittiğimde 10. Haftada kalp durduğunu öğrendik Ocak ayında bir düşük vardı 6+5 de. Kan sulandırıcı kullandım aspirin kullandım hatta bi iki haftadır lekelenmem vardı progesteron iğne kullandım ama nasip böyleymiş çok çok kötüyüm sanki dünya başıma yıkılmış gibi hissediyorum şuan ağlamadan duramıyorum. Her şry çok yolundaydı kalp atışı bacakları bile belli oluyordu son kontrolde. Şimdi kürtaj sonrası genetik ve kromozom testi yapacağız doktor genetikten şüphelendi kan pıhtı vs böyle durumlarda Maks 8 haftaya kadar duruyor zaten dedi
En son kontrolüm 9+6 daydı bi iki gün sonra kalp atımı durmuş inanamıyorum hala karnımı okşayıp ağlıyorum. Bu haftalarda ilaçla düşük olmaz kürtaj olması lazım dedi doktor gerçekten ilaçla olmaz mı kürtaj olmak istemiyorum

Birebir aynılarını yaşadım gebelik haftamız bile aynı.Doktorm kürtajdan sonra bir kez adet ol ve tekrar dene dedi ve ilk denemede tekrar hamile kaldım şimdi 7 yaşında. İlk hamilelik diye kendime bebek gibi baktım ama olmadı nasıip değilmiş.İkincide yani kızımda ev taşıdım kilolarca koli taşındım hamileymişim meğerse ama hiç birşey olmadı sağlıklı geçti.

Herkese merhabalar,
O kadar ben ki hikayen yasimiza varıncaya kadar aynı malesef bu kafamızdaki soruların cevabı öbür tarafa kaldı 😔 çok çok geçmiş olsun rabbim sabır versin başka diyecek hicbirsey yok😔

Birebir aynılarını yaşadım gebelik haftamız bile aynı.Doktorm kürtajdan sonra bir kez adet ol ve tekrar dene dedi ve ilk denemede tekrar hamile kaldım şimdi 7 yaşında. İlk hamilelik diye kendime bebek gibi baktım ama olmadı nasıip değilmiş.İkincide yani kızımda ev taşıdım kilolarca koli taşındım hamileymişim meğerse ama hiç birşey olmadı sağlıklı geçti.
Allah evladınızı size bağışlasın. Çok sevindim.
Ben de kendime çok iyi bakmıştım. Yediğim içtiğim herşeye çok dikkat etmiştim. Misal şalgam içmek istiyorum onda bile araştırıyordum iyi midir ne kadar tüketmem gerekiyor diye. Stresten de çok uzak tuttum kendimi. Eşim de ev işlerindeki yükümü aldı sürekli dinlendiriyordu beni. Ama herşeye rağmen olmadı. Vardır Rabbimin bir bildiği diyorum.
Şimdi tekrar hamile kalabilirim inancım var. Yani o konuda korkmuyorum ama. Bu kez her günümün endişeyle geçmesi ve bunu bebeğe hissettirmekten korkuyorum. Siz bunu nasıl başardınız ? Her gün endişe etmemek mümkün mü ? Bir de doktorunuz araştırma gereği duymadı mı ilk kaybınızdan sonra.

O kadar ben ki hikayen yasimiza varıncaya kadar aynı malesef bu kafamızdaki soruların cevabı öbür tarafa kaldı 😔 çok çok geçmiş olsun rabbim sabır versin başka diyecek hicbirsey yok😔
Çok geçmiş olsun. Peki sizin sonraki süreciniz nasıl gerçekleşti ? Doktorunuz sebep olarak bir şey dedi mi veya araştırmaya gerek duydu mu ?
Tekrar gebelik planlıyor musunuz ?

Herkese merhabalar,
Öncelikle çok geçmiş olsun…
Hayat devam ediyor, ilk iş gününüze bu şekilde odaklanmaya çalışabilirsiniz. Hayatınıza devam etmeniz gerektiğinin en önemli ayrıntısı işiniz.
Bazen biz sadece elimizden geleni yapar, sonuçlara müdahale edemeyiz. Hayatta bir çok konuda…
Yeni gün, yeni umutlar… Mutluluklar 💐

Merhaba nasılsınız daha iyi misiniz
Bende bugün 11 hafta kontrolüm vardı gittiğimde 10. Haftada kalp durduğunu öğrendik Ocak ayında bir düşük vardı 6+5 de. Kan sulandırıcı kullandım aspirin kullandım hatta bi iki haftadır lekelenmem vardı progesteron iğne kullandım ama nasip böyleymiş çok çok kötüyüm sanki dünya başıma yıkılmış gibi hissediyorum şuan ağlamadan duramıyorum. Her şry çok yolundaydı kalp atışı bacakları bile belli oluyordu son kontrolde. Şimdi kürtaj sonrası genetik ve kromozom testi yapacağız doktor genetikten şüphelendi kan pıhtı vs böyle durumlarda Maks 8 haftaya kadar duruyor zaten dedi
En son kontrolüm 9+6 daydı bi iki gün sonra kalp atımı durmuş inanamıyorum hala karnımı okşayıp ağlıyorum. Bu haftalarda ilaçla düşük olmaz kürtaj olması lazım dedi doktor gerçekten ilaçla olmaz mı kürtaj olmak istemiyorum
Çok ama çok geçmiş olsun. Acınızı kalpten anlayabiliyorum. Sorduğunuz için çok teşekkür ederim. Ben iyi miyim kötü müyüm anlamıyorum. İlk günler gibi ağlama krizlerim yok ama ben ilk bir hafta kendimi eve kapatıp kimseyle görüşmüyordum.
İnsanların üzülme demesini sindiremiyordum. Çünkü ben bir tümörümü aldırmadım. Yaşayan kalbi atan umutlar beslediğim canımı kaybettim. O yüzden hiç bir tesellisi yoktu. Ben bu süreçte isyan etmeden acımı yaşadım. Şimdi 3 hafta geçmiş üzerinden. Aklıma geliyor şimdi cinsiyetini öğrenmiş olurduk, gelişimi şöyle olurdu diye. Öyle zamanlarda gözyaşlarımı tutamıyorum. Ama bu unutulacak bir şey değil bence. İnsanın içinde bir sızı bırakıyor.
Sizin 8 haftayı geçtiği için mi araştırma ihtiyacı duydular ? Benim doktorum genelde ilk düşüklerde kitap araştırmaya gerek yok der, tekrarlayanlarda üzerine düşeriz demişti.

Öncelikle çok geçmiş olsun…
Hayat devam ediyor, ilk iş gününüze bu şekilde odaklanmaya çalışabilirsiniz. Hayatınıza devam etmeniz gerektiğinin en önemli ayrıntısı işiniz.
Bazen biz sadece elimizden geleni yapar, sonuçlara müdahale edemeyiz. Hayatta bir çok konuda…
Yeni gün, yeni umutlar… Mutluluklar 💐
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.
Çok ama çok yoğun tempolu bir işim var. İşe gitmek bana bu anlamda çok iyi geldi. Daha az düşündüm tamamen işime odaklandım. Ama sosyal hayatta etkileri sürüyor. Aileleri ile vakit geçiren insanları görünce seneye biz de böyle olabilirdik duygusu kaplıyor.
İsyan etmiyorum nasip ise bir şekilde beni bulur

Şu an aynı süreci yaşıyorum 14 haftalık olmuştu bu hafta kontrolüm vardı cinsiyetini öğrenmiştim önceki gün ismini tamam bu olsun demiştik ama işte sabah başlayan kanamayla düşük yapmışım bebeğin eşi rahmime yapışık kalmış dokunduklari zaman kanamayı durduramıyolarmıs başka bi hastanede kamera yöntemiyle rahme zarar vermeden temizlenebileceğini söylediler çok üzgünüm ben de ama nasip değilmiş demekki şu an tek isteğim sağlıkla bu süreci atlatabilmek
Rabbim sabır versin geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun. Peki sizin sonraki süreciniz nasıl gerçekleşti ? Doktorunuz sebep olarak bir şey dedi mi veya araştırmaya gerek duydu mu ?
Öncesi 2 sağlıklı doğum olduğu için gerek görmedi patoloji ye yolladı ama arastirilma gibi değildi sadece 12 haftadan önceki kalp durması düşük kromozom kaynaklı oluyor dua et ilerlemeden kendi kendine kalbi durdu dedi

Öncelikle çok geçmiş olsun. Çok üzücü ve yıpratıcı bi süreç. Nasıl iyi olunur bilmiyorum kısmına karşılık; zaman herşeyin ilacı oluyor bende 16haftada kaybettim erken dogum yaptım. Kucagıma alamadıgım bebegimi dogurmak çok acıydı. İlk iki ayım çok zordu hala daha geçmiş sayılmaz ama fıtratımız geregi alışıyoruz. Her ay bir umut tek kurtarıcımız dua. Bu süreçte bolbol inşirah dinleyin kalbiniz ferahlayacaktır. Sabırlı olmak çok zor çok agır ama hayat birşeyler yaşatırken hissettirmeden o gücüde veriyormuş.

Çok ama çok geçmiş olsun. Acınızı kalpten anlayabiliyorum. Sorduğunuz için çok teşekkür ederim. Ben iyi miyim kötü müyüm anlamıyorum. İlk günler gibi ağlama krizlerim yok ama ben ilk bir hafta kendimi eve kapatıp kimseyle görüşmüyordum.
İnsanların üzülme demesini sindiremiyordum. Çünkü ben bir tümörümü aldırmadım. Yaşayan kalbi atan umutlar beslediğim canımı kaybettim. O yüzden hiç bir tesellisi yoktu. Ben bu süreçte isyan etmeden acımı yaşadım. Şimdi 3 hafta geçmiş üzerinden. Aklıma geliyor şimdi cinsiyetini öğrenmiş olurduk, gelişimi şöyle olurdu diye. Öyle zamanlarda gözyaşlarımı tutamıyorum. Ama bu unutulacak bir şey değil bence. İnsanın içinde bir sızı bırakıyor.
Sizin 8 haftayı geçtiği için mi araştırma ihtiyacı duydular ? Benim doktorum genelde ilk düşüklerde kitap araştırmaya gerek yok der, tekrarlayanlarda üzerine düşeriz demişti.
Hayır 2. Düşük olduğu için tekrarlayan gebelik kaybı
Ve bu gebelikte her şey yolundaydı kalp atışları kese ölçümleri. Resmen cinsiyeti için tahminde bulunmasını isticem diyerek girdiğim odadan ağlayarak çıktım dün kürtaj oldum bebek patoloji ve genetiğe gitti ayrıca eşim ve bende kromozol genetik test verdik sonuçlar 25 güne anca öıkıyormuş . Hala idrak edemiyorum kabullenemiyorum çok zor

Endişeli malesef geçti bu konuda yalan söliyemem kotrl zamanı gelince hem deli gibi heyecan oluyordu hemde korkuyordum tir tir titriyordum.Ve şöyle bir durum oldu 9 ay kustum su dahi içemedim gebelik şekeri çıktı 4 öğün ünsilin aldım. Bence bunlara sebep stres.Hamileliği kendime zehir ettim.Ama bebek sapa sağladmdı hiç ondan yana sıkıntı yaşamadım.Doktor artık ilk gebeliklerin tutunma oranı çok düşük dedi kapıdan 10 gebe giriyorsa 4 u doğuruyor dedi.Gerçekten öyle çevremde bir sürü ilki düşük olan var. Yani araştırılma kısmına gelinmedi onun için üç düşük olması gerekiyormuş 1 normal sayılıyor. Doktorum çok iyiydi bu arada çok desteğini gördüm herkes benim gibi bir panik hastayla uğraşmaz kovar ama çok anlayışlydı .

Merhabalar bende aynı şeyleri yaşadım. Tüp bebekle kaldığım ilk hamileliğim de 6+4 de kalp atışını duymadiyi planlarken bebeğin gelismedigini sağlıksız bir gebelik olduğunu öğrendim. 4 gün oldu şuan evde düşük yapmayı bekliyorum hala cozulemedim. İlaçlar kullandığım için biraz geç olabiliyormuş doktorum 1 hafta 10 gün de düşük yaparsın dedi ve şuan çok endiseliyim yani ilk defa böyle birşey yaşayacağım. Rabbim isteyen herkese sağlıklı bir şekilde nasip etsin çok zor bir süreç.

Hayır 2. Düşük olduğu için tekrarlayan gebelik kaybı
Ve bu gebelikte her şey yolundaydı kalp atışları kese ölçümleri. Resmen cinsiyeti için tahminde bulunmasını isticem diyerek girdiğim odadan ağlayarak çıktım dün kürtaj oldum bebek patoloji ve genetiğe gitti ayrıca eşim ve bende kromozol genetik test verdik sonuçlar 25 güne anca öıkıyormuş . Hala idrak edemiyorum kabullenemiyorum çok zor
Merhaba bende 10. Haftada bebeğimi kaybettim genetiğe gönderdim bebeğinizin genetik sonucu çıktı mı acaba ?

Öncelikle Allah sana gönül ferahlığı versin. Aynısını yaşamış biri olarak gönlünün yangın yeri olduğunu biliyorum. Çok üzücü ama böyle kalmayacak, bu kadar çok canın yanmayacak zaman geçtikçe. Bana doktorum tatile çıkmamı tavsiye etmişti ben de öyle yaptım, biraz iyi geldi. Çünkü insan başka hiçbir şey düşünmüyor, düşünemiyor. Sonra ikiz bebeklerim oldu, üç ay sonra 3 yaşında olacaklar. Allah'ım sağlıkla kucağına alacağın bebeginle acını dindirsin inşAllah.

Back
X