Bebeğimi kayınvalidemden kıskanıyorum:((

ppinar2014

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
8
4
1
41
Merhaba arkadaşlar doğumdan sonra 1 yıl ücretsiz izin aldım bebeğim 15 aylık oldu ve işe geri döndüm(3. Haftam)
Evimiz merkeze uzak oyüzden kayınvalidem haftaiçi oğluma bakıyor bizde kalıyor haftaiçi r pazar akşamı alıp cuma akşamı evine bıtakıyoruz.İşten akşam 6 buçukta geliyorum oğlum 10 da uyuyor ben onunla vakit geçirmek istiyorum ama istediğim gibi olmuyor kv yamında rahat olamıyorum.. Birde oğlum bazı akşamlar ben yokmuşum gibi davranıyor hiç yaklaşmıyor sevdirmiyor..( bana bağlılığının olmadığını düşünüyorum bazen ve çok üzülüyorumeşime daha düşkün...ağlamaklıyım:(( belki de kayınvalideme daha çok alışacak benden uzaklaşacak:(( oğlumu kv. Den kıskanıyorum onu ben büyütmek istiyorumbazen istifa etmek geliyor aklıma.. Tecrübeli anneler yorumlarınız çok önemli duygusal mı bakıyorum yoksa bişeyler yapmalı mıyım beni sadece meme olarak görüyor sanki

Cocuklar kendiyle uzun zaman geciren kisilere haliyle alisirlar,tabi ki annenin yerini kimse tutamaz anneden hic bir evlat uzaklasmaz tabi anne gereken ilgi ve sevgiyi gösteriyorsa ama seni gördüğü saatler kisitli,anneye cok naz yaparlar simarik davranabilirler bu da cok normal eger aklinda bu düsünceler varsa ve seni mutsuz ediyorsa ücretsiz izin al kendin bak

Fazla duygusalsin suan da.
Kimin ne kadar baktiginin bir önemi yok, onun annesi sensin,
Suan sevgisini gostermek icin ufak hala :)

Son düzenleme:
Bakıcıya bırakmak çok zor çocuğu. Ozel sektordeysen istifa etme durumun varsa et, çocuk okula başladıktan sonra çalışırsın

Bakıcı tut baska birsey değil çünkü bakıcı saat 5 de 6 da gidecek ama kv sürekli bebekle yani bu nedenle bebeğin ona daha çok alışıyo olabilir
Evet ben de oyüzden olduğunu düşünüyorum:( bir de kayınvalidem oğlumun gündüZ beni hiç aramadığını söylüyor. Tabiki aramasın ağlamasın ama bu bende hayal kırıklığı yaratıyor acaba nerde hata yaptım diye..

Iyi yönden bak. Kayinvaliden çocuğa resmen annesini arattirmiyor. Hem 1yil izin almışsin zaten bence elinden geleni yaptın. Evladinin geleceği için çalışiyorusun bunu unutma
Ben de bu düşüncelerle rahatlamaya çalışıyorum teşekkür ederim ama uinede banyoda balkonda ağlıyorum engel olamıyorum keşke şartlar uygun olsa da bakıcıya kv ye baktırmasak kendimiz büyütsek

İyi de daha 3 haftadır ayrıymışsınız. 3 hafta önceye kadar siz bakmışsınız. Bana garip geldi. Belki de çocuğunuz biraz soğuk yapılı bir çocuktur. Her çocuk anneye düşkün olmuyor.

Ah canim ya uzulme lutfen. Aksamlari onun ilgidini cekecek seyler yapsaniz? Birlikte onun sevebilecegi seyler yapin. Yeni oyunlar falan. Ne olursa olsun mutlaka aksamlari vakit gecirin cocugunuzla.

E
İyi de daha 3 haftadır ayrıymışsınız. 3 hafta önceye kadar siz bakmışsınız. Bana garip geldi. Belki de çocuğunuz biraz soğuk yapılı bir çocuktur. Her çocuk anneye düşkün olmuyor.
vet zaten işe başlamamla alakalı değil öncesinde de üzülüyordum babasına daha düşkün bana değil diye erkekleri çok seviyor bilmiyorum belkide dediğiniz gibi soğuk yapılı ben ona nekadar sevgi versem de karşılığını göremicem:(

Bence iyi bir bakıcı bulursan bakıcı bakmalı.
Çünkü babaanneler bakınca genelde çocuğa anne gibi davranıyorlar . Kendilerini anne gibi görüyorlar . Çocuğu kendine annesinden daha çok bağlı yapıyorlar .
Ben şahsen böyle birşeye katlanılmazdım , çocuğunuz anne olarak sadece sizi gormelri bence . Önlemini al .

emin ol geçecek, hatta gün gelecek kayınvalidene çocuğuna böyle güzel baktığı için teşekkür edeceksin, gönül rahatlığıyla emanet edeceksin :))
ben de ilk zamanlar böyleydim şimdi anlıyorum ki o değişik bir içgüdü, belki de çocuğunu en bakıma muhtaç anlarında terketmeyesin diye yaradılışımıza programlanmış bir içgüdü.
pars gibiydim ya ben, her gün çocuğumu sevmeye gelen, onsuz olamıyorum diyen arkadaşıma bile ters ters bakmıştım. biri kazara çocuğuma "annem" diye hitap etse krizlere girerdim. ilk aylarında bırakmazdım kayınvalidem altını değiştirsin yanlarında emzirmezdim. kayınvalidem "ay sana baktığı gibi kimseye bakmıyor kıskanıyorum valla" deyince " tabi ki bana öyle bakacak, çünkü annesiyim sen o bakışları oğullarından bekle" diyecek kadar çingeneleşmiş bir insanım:KK53:
"o benim çocuğum, annesi benim" ilkelliklerine şimdi sadece gülüyorum.

benim kızım neredeyse iki yaşına kadar beni pek sallamazdı, kimseyi de sallamazdı aslında, geçen sene iş yoğunluğumdan dolayı çok ayrı kaldık bu sene de kreşe başladı şimdi paçamdan düşmüyor.
ikisini de yaşayan biri olarak her ortamda "annemi istiyorum" diyen bir çocuk da pek hoş olmuyor diyebilirim.
sen gönlünü ferah tut, onun annesi sensin zamanla anlayacaksın senin yerini kimse dolduramaz
Allah birbirinize bağışlasın.

Back
X