- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi kahveyesil
-
Iste bunu merak ediyordum bende bi yerde daha duymustum.Adi sabir tasi galiba yoksa tas degil dime :)Birazdan pazar yapacagim sorayim aktara :)
Sorun burda iste ne ayakta sallama ne baska birsey memede uyuyorGunduzleri bir sekilde oyalarim ama nasil uyutacagim konusunda bir fikrim yok.Gece iki uc defa aglayip memeyle geri dalar.Sabahlari ise uzun sure meme emerken uyuruz.Uyutma konusunu nasil cozebilirim?Bir fikriniz varsa ilac gibi gelir bana :) Tesekkur ederim cevap icin
Annemde kardeşimi sütten kesmek için meme ucuna salça sürüyordu hem kırmızı hem tadı kötü olunca 1-2 emmede bıraktı çocuk
Kiyamam :)) cocuk akli iste o salca kimbilir onlara neleri cagristiriyobenim arkadaşımda salça sürmüştü çocuk bıraktı ama önüne gelen herkese meme uff oldu diye söyledi unutana kadar
Bi de soyle birsey var benim kizima istedigin kadar uf olmus,pis olmus ne olmus dersen de tinlamaz:))))))Sarı sabır taşı diye satılıyor aktarda. Siyah bir taş. Biraz suya dövülerek karıştırılıyor ve meme ucuna sürülüyor " tadı berbat :)
Bence pis olmuş değilde bitmiş ya da uf olmuş deyin.
Birde tavsiye biberona alıştırmayın. Bebeği biberondan koparmak çok daha zor. Damak ve diş yapısını bozabiliyor ve iştah kesiyor.
Pipetli suluklardan alabilirsiniz sut için, bardak zorluyorsa.
Bi de soyle birsey var benim kizima istedigin kadar uf olmus,pis olmus ne olmus dersen de tinlamaz:))))))
Ben ilk cocugumda biraz karabiber surmustum bi kerede birakti.ikincisinde aci surdum benimkide 15 aylikti hamile kalmisimcokmu aciydi neMerhaba hanimlar..Dun ikinci kez gebe oldugumu ogrendim ama daha cok yeni.Bu arada 15 aylik bi kizim var ve emziriyorum.Zaten zayif bir yapim var buyuk ihtimal doktor kesmemi soyleyecek, cunku benim bünye ikisini beslemeye dayanmaz.
Sizlere sorum su olacak bebeginizi sutten nasil kestiniz bu isin kolay,bebege travma yasatmayacak yontemi nedir? Simdiden tesekkur ederim.
Gercekten zor bir surec insan kiyamiyor ki aglamasinaBen 13 aylikken birakmistim, defalarca emiyordu sütün az geliyordu zayiflamistim vucudum kendime yetemiyordu. Iki yasina kada diyorlar ama bende bir yasindan sonra istah falna azaldigi icin sütten kesmek zorunda kaldim. cocuk bir memeden digerine bütün gece geziyordu, megersem doymuyormus. Siseye gectim. Ama önce günde iki kere emzirdim birkay ay böyle devam ettim, sonra yatagini ayirdim odasina koydum yaninda bekledim. Memeyi kestikten sonra an az bir ay meme diye gögsümü cirmaladi acmaya calisti, vermedim ama aglatmadim hic biberonla süt verdim hemen. Karni doyunca zaten biberonla uyumaya basladi.
Aslinda kizimin emmeyi birakmasi sütümün yetmemesine bagliydi. Eskiden fiskiriyordu bir sene sonra neden böyle oldu üzüldüm gercekten =( Kendiliginden yavas yavas birakti yani, hic zitlasmadim. Sürekli ona hakli oldugunu sesimle hissettirdim. Biberona alisti, simdi eline veriyorum icecegi kadar iciyor sonra yanindaki emzigini alip uyuyor. Hepsinden korkuyorum yok yalniz uyumasi yok memeyi birakmasi..
ama hersey zamanninda oluyor. Bebek ve anne ne zaman hazirsa oluyor. Siz de akisina birakin, yavas yavas halledin bu isi. Inatla vermemezlik yapmayin biraktirmak icin ters tepebilir. Kolay gelsin =)
Oncelikle tesekkur ederim cevabinizdan dolayi.Normal sartlarda memeyi biraktiracak olsaydim daha rahat olurdum.Yazdiklariniz cok dogru seyler.Birden kesmenin cocukta travma yasatacagi kismina katiliyorum ama genis vadeye yayma imkanim pek bulunmamakta.Emmekten ziyade uykuya memeyle dalmasi benim icin en zor kismi.Umarim kisa surede hallederiz.Tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin..çok uzun olmuş ama bir tavsiyem daha var
genelde şöyle bir yanılgıya düşüyoruz memeden kesme döneminde aklına gelmesin diye çocuktan uzaklaşan anneler var hatta gece yatılı bir yerlere bırakıyorlar. esas sorun ordan çıkıyor bence, böyle olunca çocuk memeden kesilmeyi anneden uzaklaşma olarak görüyor. ben kestiğim dönemde her zamankinden daha fazla sarıldım birlikte uyudum. aramızda bir sorun olmadığını bağımızın kopmadığını hissettirmeye çalıştım. belki de o yüzden bu kadar inat olan kızım hiç sorun çıkarmadı.
Oncelikle tesekkur ederim cevabinizdan dolayi.Normal sartlarda memeyi biraktiracak olsaydim daha rahat olurdum.Yazdiklariniz cok dogru seyler.Birden kesmenin cocukta travma yasatacagi kismina katiliyorum ama genis vadeye yayma imkanim pek bulunmamakta.Emmekten ziyade uykuya memeyle dalmasi benim icin en zor kismi.Umarim kisa surede hallederiz.Tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?