• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegimi sutum rahatsiz ediyor neden olabilir

Lütfen emzirmeyi bırakmayın. Sütünüz zehirli değil. Süt kanallarınız tıkalı olursa zaten kolunuz kalkmaz. Ordan iltihaplı kanlı süt gelse tamam da normal sütünüzün zehirli olma ihtimali yok.

Çocuğun durumu için doktoruna, tazyikli süt için emzirme danışmanına, ebeye, süt kanalı tıkanması varsa genel cerrahiye, diğer bilgiler için kadın doğuma gidin.
Doğru bilgi edinin.

Benim sütüm tazyikli. 14. aya giriyoruz hala düzelmedi. Sürekli süt kanallarım tıkanır aylardır. Mastitin sayısını bilmiyorum artık. Hormonal bir sorunum var. Düzelmiyor. Durumu nasıl yöneteceğimi öğrendim. Ama çocuk büyüdükçe tolere edebildi. Ben ne yaparsam değişmedi durum. Sadece neredeyse yatar gibi oturuyorum. O üstüme yatıyor da emiyor. Yatınca tazyik azalıyor. Yan yatarak emzirirseniz kulağı zarar görebilir. Onu istünüze alın. Onun memenin üstünde olması önemli.

Diyetinizi düzgün yapıp bir bakın ne oluyor çocuğa. Gaz, mukuslu yeşil kaka tazyikli süt sonucu olabiliyor. Bizim ek gıdaya kadar öyleydi.
Bende artık taziyikli durumun çözümü olmadığı kabullendim. Bebek tam ne zaman tolere etmeye başladı 65 günlük yeni yeni çok sinirlenmesi geçiyor ama sürekli bırakıyor öyle olunca gazlı durum devam ediyor .

Sütünüze baktırın belki sütünüz yaramıyor böyle bir akrabam vardı bebek içince kusuyordu sütü zehirli denir hattta eskilerden
Arkadaşlar beğenmemiş ama bunu yaşayan yakınım var sütü bebeğe iyi gelmiyor bebeği zehirliyor bizzat kendim öğrendim ve bilgi verdim baktır diye….. bunda nesi kötü. Anne ve bebeği düşündüm. Sadece

Canım kadın doğuma git sütümde intihap bakteri enefekaiyon var mı diye baktırmak istiyorum de onlar seni yönlendirir. Bak korkma zaten küçük bir işlemdir ben seni bebeğini düşündüğün için söyledim böyle başına gelen çevremde çok. Sende git baktır allahım oğlunuza sizide ona hayırlı kılsın

Ya daha iltihap yazmayı bilmiyorsunuz bilmediğiniz konular hakkında ahkam kesmeyin. Anne sütü zehirlemez.

Konu sahibi siz de yediklerinize biraz dikkat edin. Alerjen gıdalardan uzak durun. Süt yoğurt tahin limon çikolata kivi çilek ananas vb tüketmeyin.
3. Aydan sonra rahatlarsınız biraz sabredin.
Sütünüz daha terbiye olmamış denir yani dengeye gelmemiş miktarı tazyikli geliyor. Normalde düzelmesi lazımdı ama hiperlaktasyon durumu olabilir. Bunun için emzirme danışmanı desteği alın. Dağlık ocağındaki ebeye sorsanız yardım eder.

Ya daha iltihap yazmayı bilmiyorsunuz bilmediğiniz konular hakkında ahkam kesmeyin. Anne sütü zehirlemez.

Konu sahibi siz de yediklerinize biraz dikkat edin. Alerjen gıdalardan uzak durun. Süt yoğurt tahin limon çikolata kivi çilek ananas vb tüketmeyin.
3. Aydan sonra rahatlarsınız biraz sabredin.
Sütünüz daha terbiye olmamış denir yani dengeye gelmemiş miktarı tazyikli geliyor. Normalde düzelmesi lazımdı ama hiperlaktasyon durumu olabilir. Bunun için emzirme danışmanı desteği alın. Dağlık ocağındaki ebeye sorsanız yardım eder.
Ben zaten kestim sut ve sut urunlerini yumurtayi paketli gidalari dikkat ediyorum

Arkadaşlar beğenmemiş ama bunu yaşayan yakınım var sütü bebeğe iyi gelmiyor bebeği zehirliyor bizzat kendim öğrendim ve bilgi verdim baktır diye….. bunda nesi kötü. Anne ve bebeği düşündüm. Sadece

Yakınınızın size aktardığı bilginin kaynağı nedir, hangi hekimdir bilmiyorum ama yakınınızın doğru aktardığının bile garantisi yok. Kaynağından emin olmadığını konular hakkında böyle iddialı büyük laflar etmeyin. Süte baktırılmaz öyle bir şey yok. Bebeğe bakılır. Anne sütü zehirlemez. Bebekte alerji olabilir. O da zamanla azalır diyetle şikayetler hafifler.

Ben zaten kestim sut ve sut urunlerini yumurtayi paketli gidalari dikkat ediyorum

Protein ağırlıklı beslenin kuzu eti köfte pilav patates tarzı mideyi yormayacak şeyler tüketin. Salatayı bile azaltabilirsiniz. Çiğ sebzeler de rahatsız ediyor. Düzene girer zamanla. Akışa bırakın biraz da.

Back
X