Bebeğimi yakin arkadasa birakmak.

Neden çok garip ve saçma

Ben çalıştığım için oğlumun bakıcısı vardı iş dışında bırakmadım hiç

Çalışmasa idim bakıcısı da olmayacaktı kimseye bırakma imkanı olmaz ki o zaman kime bıraksın hem çocuk düzen sever

Konu sahibi güvendiği bildiği insana bırakmış başına bunlar gelmiş öyle konu komşuya bırakılacak hali yok ya iki saat gezelim diye

İşte bunun için hemen Evlenince çocuk olmasın hayatı yaşayın acabanız varsa çocuk yapmayın tam hazır olunca yapın diyoruz zira hayat tam değişiyor

Kimi bana ne çocuk bana uysun der kimi o bana muhtaç ben ona uyayım der

Kişilerin seçimleri farklı ama kesin yargılar ile saçma deyip kesip atmak da uygun değil

Oğlum 5,5 yaşında ve onsuz sinemaya gitmedim yani çocuk filmi dışında bir şey izlemedim

Gece açıp interneti izliyoruz o uyuyunca insan üstü bir şey değil yani çocuğa göre hayat kurmak
birde siz calisiyorsunuz ve iş tede olsa bi hava aliyorsun. benim cevap yazdigim kisinin 7/24 beraber olmasi sacma geldi bana.

bence sacma evet. biz arkadaslarla gun yapiyoruz. ilk sartimiz cocuk getirilmeyecek. tamam cocuk duzen severde peki bu anne baba ne sever,? kari koca artik sadece anne baba olmasin. basbasa sinemaya gitsin yemege gitsin. iki kizim var aksam yemeklerimiz evimiz tam curcuna. bizde arada sakin sakin yemek yemek gezmek istiyoruz. bende calisiyorum. cocuklarimdan biri kreste biri bakicida. ama gezerimde tozarimda. bazen cocuklu bazen cocuksuz. cocuklariminda oyle psikolojisi falan bozuk degil. cin gibiler maşallah

Bu sizin tercihiniz

Nasıl bırakmamış olabilirsin demişsiniz arkadaşa nereye bırakacak ki diyorum ben de

Zira kreş 5 te kapanıyor ve hafta sonu da kapalı

Ben oğlumu nereye bırakıp sinemaya gideyim örneğin

Sizin bırakacak yeriniz var bırakırsınız onun yoktur ya da istemez bırakmaz

Hatta doktora bile yanımda götürdüm çanta gibi okul saati değil ise zira arkadaşın komşunun vs bakmasının uygun olmadığını düşünürüm

Bu sizin tercihiniz

Nasıl bırakmamış olabilirsin demişsiniz arkadaşa nereye bırakacak ki diyorum ben de

Zira kreş 5 te kapanıyor ve hafta sonu da kapalı

Ben oğlumu nereye bırakıp sinemaya gideyim örneğin

Sizin bırakacak yeriniz var bırakırsınız onun yoktur ya da istemez bırakmaz

Hatta doktora bile yanımda götürdüm çanta gibi okul saati değil ise zira arkadaşın komşunun vs bakmasının uygun olmadığını düşünürüm
boirakmamis olabilir bu onun birakanlarin anneligini sorgulamasini gerektirmez.

birde siz calisiyorsunuz ve iş tede olsa bi hava aliyorsun. benim cevap yazdigim kisinin 7/24 beraber olmasi sacma geldi bana.

Bunda haklısınız hava almak iki kelam etmek ihtiyaç

Ama kime bırakacak bizde saatlik bakıcı kültürü yok sadece anneyi görerek büyüyen çocuk başkası ile durmaz ki

Babası ile bile zor durur

Geniş aile ortamında büyüse aile apartmanı vs durur tabii ama ben dört duvar arası çocuklardan söz ediyorum

bencede siz kendinizi sorgulayin. nasil yani 26 ay boyunca hep cocukla dipdibemiydiniz. hic bi yere birakmadiniz yani. cok garip ve saçma.

Hic birakmadim evet. Acil durumlar haric hastaneye gitme durumum vs.. oldugunda kv me biraktim sadece. Neden garip sacma? Ilk 4 yas bebegin anneye en cok ihtiyaç duyduğu donem. Guvenin kazanilmasi acisindan. Cok yakin tanidigim pedegog cok guzel bilgi alışverişi yapiyoruz. Internette yararli yazilar var okumanizi tavsiye ederim.

Panik yapmıştır aramistir zırt zırt tamam da sonra da bi ara sır ne oldu de

bence sacma evet. biz arkadaslarla gun yapiyoruz. ilk sartimiz cocuk getirilmeyecek. tamam cocuk duzen severde peki bu anne baba ne sever,? kari koca artik sadece anne baba olmasin. basbasa sinemaya gitsin yemege gitsin. iki kizim var aksam yemeklerimiz evimiz tam curcuna. bizde arada sakin sakin yemek yemek gezmek istiyoruz. bende calisiyorum. cocuklarimdan biri kreste biri bakicida. ama gezerimde tozarimda. bazen cocuklu bazen cocuksuz. cocuklariminda oyle psikolojisi falan bozuk degil. cin gibiler maşallah
Bende bunu kasdediyorum zaten. Çocuk olunca hayat bitmiyor ya. Gezin tabi. Çocukla yapılacak aktiviteler vardır. Çocuksuz yapılacak aktiviteler vardır. Her birini çocuk doğduktan sonra da yapabilmeli insan.

Ne diyim ki sana bi de dalga grcmissin. He he sen haklisin tamam ...

Dalga geçerim tabiki de..sanki kadın çocuğu cimcikledi,dövdü,yerden yere vurdu.
Bir de komik bir düşünceyle kıskanmıştır diyenler var. Yahu yılladır tanıdığınız arkadaşınız hakkında demediğinizi bırakmadınız bi de arkadaşınız hakkında ileri geri konuşulmasına izin veriyorsunuz.
Buradaki insanlar arkadaşınızdan daha mı değerli onu attınız hemen bi kenara yangına körükle gidenlerin lafıyla..

Kızmış ve kirilmissaniz bile bunu O'nunla konuşarak çözebilirsiniz,dolduruşa gelerek çözülemez sadece ayıp etmiş olursunuz..Bunu ilk mesajımda da belirttim dolduruşa gelmeyin durumu anlamaya çalışın diye.
Yapıcı olmaya çalıştım yani...

Aman ne diyim, arkadaş da benim değil çocuk da ne haliniz varsa görün,bana karşı saldırıya geçmeyin yeter..

Burda olay çok farklı siz arkadaşınızın yaptığını anlatmışsınız onlar sinemaya gitmenize takılmış
Belkıde kocaları göturmuyodur hırsını sizden almışlardır olamaz mı :KK70:
Gerçek hayatta bile ağzı olan konuşuyor nettemi konuşmuşlar takılmayın cok derim..
Arkadaşınızla aranız nasıl şuan olaydan sonra yanı sınır koymussunuzdur umarım
Canm valla mesajin cok moral oldu. Allah razi olsun bin kere.bu olaydan once konusmustuk temizlik yspcam da dolap falan cekmeye korkuyrm sen yardim edersn olur mu demisti bende tabi sen haber ver helirim demistim. İste bu sinema olahindan sonra yirmi gun gecti aradi. Ne yapiyorsun sesin solugun hic cikmiyor bu hafts musayt misin sana gelryim dedi ben de istedgn zaman gelebilirsn dedim. Sonra dedi temizlik te yapmam lazim. Dolsplar cekilcek nasil olcak bilmiyrm. Bende dedim bi yardimci cagir. Genel bi temizlik yapsin madem yapamiyrssn. Yani geleyim temizleyim dememi bekledi. Bu olau olmasa inan ki giderdm. İcimden gelmedi artik. Yoksa gidrr yapardim inan. Zate . Durumlari var elli yuz tl bi yardimciya vrrmek dokunmaz emin ol.

Bende bunu kasdediyorum zaten. Çocuk olunca hayat bitmiyor ya. Gezin tabi. Çocukla yapılacak aktiviteler vardır. Çocuksuz yapılacak aktiviteler vardır. Her birini çocuk doğduktan sonra da yapabilmeli insan.
Cocukla da cok sey yapiyrz sms sinemaya cocuk goturulmuyo . bizde cocugumuzla oyun parkina yemege misafirlige gidip geliyrz. Bi kere de sinemsya gitmek istedik sadece.

Dalga geçerim tabiki de..sanki kadın çocuğu cimcikledi,dövdü,yerden yere vurdu.
Bir de komik bir düşünceyle kıskanmıştır diyenler var. Yahu yılladır tanıdığınız arkadaşınız hakkında demediğinizi bırakmadınız bi de arkadaşınız hakkında ileri geri konuşulmasına izin veriyorsunuz.
Buradaki insanlar arkadaşınızdan daha mı değerli onu attınız hemen bi kenara yangına körükle gidenlerin lafıyla..
Ben kirildgm noktayi brlirttim sadecr bi krre arayip sorsaydi diye. Ortada harcanan bisey varsa benm iyi niyetim.

Kızmış ve kirilmissaniz bile bunu O'nunla konuşarak çözebilirsiniz,dolduruşa gelerek çözülemez sadece ayıp etmiş olursunuz..Bunu ilk mesajımda da belirttim dolduruşa gelmeyin durumu anlamaya çalışın diye.
Yapıcı olmaya çalıştım yani...

Aman ne diyim, arkadaş da benim değil çocuk da ne haliniz varsa görün,bana karşı saldırıya geçmeyin yeter..

Canm valla mesajin cok moral oldu. Allah razi olsun bin kere.bu olaydan once konusmustuk temizlik yspcam da dolap falan cekmeye korkuyrm sen yardim edersn olur mu demisti bende tabi sen haber ver helirim demistim. İste bu sinema olahindan sonra yirmi gun gecti aradi. Ne yapiyorsun sesin solugun hic cikmiyor bu hafts musayt misin sana gelryim dedi ben de istedgn zaman gelebilirsn dedim. Sonra dedi temizlik te yapmam lazim. Dolsplar cekilcek nasil olcak bilmiyrm. Bende dedim bi yardimci cagir. Genel bi temizlik yapsin madem yapamiyrssn. Yani geleyim temizleyim dememi bekledi. Bu olau olmasa inan ki giderdm. İcimden gelmedi artik. Yoksa gidrr yapardim inan. Zate . Durumlari var elli yuz tl bi yardimciya vrrmek dokunmaz emin ol.
Burdaki herkes kusursuz ve kimseye ihtiyacı olmayan kadınlar(!)
İyiki gitmemişsiniz böyle bir terbiyesızlık yapmış hiç bişe anlamadıysa eşinle bebeği almaya gittiğinde suratınızdan anlamıştır 20 gün sonra araması tam sıvası olmuş sanki bana biraz çıkarcı gibi geldi yani 1 verip 5 isteyen tiplerden belki bana öyle gelmiştir bilemiyorum lütfen kendini kullandırma..

İyiki gitmemişsiniz böyle bir terbiyesızlık yapmış hiç bişe anlamadıysa eşinle bebeği almaya gittiğinde suratınızdan anlamıştır 20 gün sonra araması tam sıvası olmuş sanki bana biraz çıkarcı gibi geldi yani 1 verip 5 isteyen tiplerden belki bana öyle gelmiştir bilemiyorum lütfen kendini kullandırma..
Esim evlerine cikmsdi bile ben ciktim giyindirdim cocugu ciktim. Esim drdi hatta emzirme bile asla giderz bi cafeye orda yediriz biseyler. Bende aynen oyle yaptim. Esim hakliydi.

Aynen nr kada . Dogru konusuyosun. Grrcekten icimi okuyosun canim. Anlatmak istediklerimi anlayan surdaki nadir insanlardansn.

Hic birakmadim evet. Acil durumlar haric hastaneye gitme durumum vs.. oldugunda kv me biraktim sadece. Neden garip sacma? Ilk 4 yas bebegin anneye en cok ihtiyaç duyduğu donem. Guvenin kazanilmasi acisindan. Cok yakin tanidigim pedegog cok guzel bilgi alışverişi yapiyoruz. Internette yararli yazilar var okumanizi tavsiye ederim.
Cocuk kendi de bisey yapabilmeli anneye bagimli olmamali sonra okula krese slismiyor cocuklar. Bu brnm dusuncrm tsbiki. Sizinkine de saygi duyuyorum.

Empati yeteneğim iyidir :)
Buradakiler atıp tutuyor fazla ciddiye alma
Kendımı senın yerıne koyup cevap verıyorum ben kendımı çok kullandırdım birazcık ama birazcık akıllandım o yüzden kendını kullandıran insanlara çok üzülüyorum ve sinir oluyorum :D
Ama sende onu görmedım akıllı bi kadın ve iyi bir annesin

Arkadaslar meraba
Sekiz bucuj aylik bebeim var. Masallah cok uslu yesin icsin tvye bakip uyur. Dogumda bile aglamadi oyle soyliyuim. Esimle dogumdan beri sinemaya bi kere gidemedik. Oturdugum sehirde de bi akrabam bile yok cocugumu emanet edeyim . normalde her hafta sinemaya giderdik esimle. Arkadasim da evli. Dedi ki hafta sonu annemle kiz kardesim gelecek esimde evde dort kisi bakariz siz gidin sinemaya. Bebegim de arkadasimla kocasini seviyor taniyor. Brende cok sevindim. Brbegimin kiyafetlerini. Yogurdunu biskuvisini koydum. Bir biberon da sut sagdim verdim evlerine biraktik avm ye gittik. Cocugum kendilignden uyur oyle ayakta sallama carsafta sallama falan yapmayin dedim. Avmnin kapisindan girdik on dakika olmadi arkadasim basladi cocuk dutmuyor carsafa koyduk agliyor mama yemiyor. Ki cocugum toktu . geri gel alin cocugu. Dedi . tmm dedim iki dakikada bir ariyor nerdesin surekli msj atiyot daha nerdesin cikmadnz mi yola yarim saatlik yolda yirmi tane mesaj atti. Esimle aram bozuldu. Carsafa koymayin dedigim halde koyup korkutmuslar. Aldim cocugumu ciktim cok sagol zahmet verdm dedim. İlk defa cocugum agladi bu kadar. Bin pisman oldum esim diyor geliyrz dedin neden surekli gel gel diye mesaj atip taciz ediyor. Esimle de kot oldum. Eve geldim arayip sormadi bi kere. Naptiniz demedi bile. Yirmi gun sonra aradi hic birsey olmamis gibi . icim sisti sizle paylasmak istedim. Bu arada arkadasim da yeni hamile bebegimi birakirken dedim ki allah razi olsun bi sinema bizim icin cok buyuk bisey. Sen dogum yapinca da ben senin bebegine bakarim hep. Bu lafin ustune bu kadar mesaja cok bozuldum. Bana hep diyor sen yanimda olacaksn dogum da sen bana yardim edersn.sen tecrubrlisin bilmem ne. Peki bu kadar sık bogaz etmeye deger miydi geliyorum dedigim halde. Arkadasligimi napmaliyim. Esim diyor o geliyorsa gelsn bir daha evine gitme dogumda gider altinini takar gelirsin. Ki ben ona demistim. Esi calisiyor dogumda bize de gelebilirsn . ben bakarim annesi kaynanasi hep koyde gelemezler cok. Bu kadar da yakindik.
Arkadasinin surekli aramasi belki panik oldugundandir. Bebek surekli aglayip susmayinca korkmustur belki oyle geldi aklima.
Daha once hic bebegini birine birakip gittin mi. İlk defaysa keske o kadar uzun sure birakmasaydin. Karni tok da olsa annesini goremedigi icin panige kapilio aglamis olabilir. Benim de 5 aylik bebegim var bazen banyoya girdigimdr bile apar topar cikiyorum evdeki o kadar insan susturamiyor. Beni gorur gormez basliyo gulucukler atmaya. Birakicagin zaman alistirarak yap bence birakicagin kisiyle ve seninle bir sure zaman gecirsin sonra kisa sureli birak sureyi yavas yavas uzatabilirsin.

bende televızyonun karsısına bıraksam benım çocugumda çok uslu olur
Sanki yedi yirmi dort tv karsisindaymis konusuyosunuz cocugum, neyse burda fshs fsxla aciklams yapmicam. Brnm cougum dogdugunda bile aglamadi diyorum. Emer yer disari bakar uslu bi cocuk ozunde.

Back
X