bebeğimin bağırsağında parlaklık beyninde kist

tugceemr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2025
7
2
1
28
Merhaba 20+5 yim dün detaylı ultrasona girdim doktorum bebeğin bağırsağında parlaklık ve beynin sağ ve solunda 7-8 mm kist var dedi ve beyin parankimi ince uzun dedi. Ve fetal MR istedi perinatoloğa yönlendirdi.Aşırı derecede kötü oldum ve bugün dayanamayıp başka bir doktora gittim bulguları söyledim ve ultrasonda gebeliğin 20+4 değilde komple 19+5 gibi dedi ama normal dedi sadece bağırsakta parlaklık var hersey normal bana göre dedi.yarında fetal MR a giricem ve salı gunu perinatoloğa gidicem başından böyle bir durum gecen var mı beni bilgilendirmeniz çok sevinirim.

Merhaba 20+5 yim dün detaylı ultrasona girdim doktorum bebeğin bağırsağında parlaklık ve beynin sağ ve solunda 7-8 mm kist var dedi ve beyin parankimi ince uzun dedi. Ve fetal MR istedi perinatoloğa yönlendirdi.Aşırı derecede kötü oldum ve bugün dayanamayıp başka bir doktora gittim bulguları söyledim ve ultrasonda gebeliğin 20+4 değilde komple 19+5 gibi dedi ama normal dedi sadece bağırsakta parlaklık var hersey normal bana göre dedi.yarında fetal MR a giricem ve salı gunu perinatoloğa gidicem başından böyle bir durum gecen var mı beni bilgilendirmeniz çok sevinirim.
Merhaba kimse yazmamışş çok geçmiş olsunn ne durumdasınız acaba

Merhaba kimse yazmamışş çok geçmiş olsunn ne durumdasınız acaba
Merhaba bağırsak parlakligi ve beyin kistleri önemli değildi ama beyni duzlesmisti 19 haftada tespit edildi beyin düzlüğü ve 25 haftada bebeğim öldü sebebi ise ilk trimesterde geçirdiğim cmv enfeksiyonuymus Allah herkesten ırak etsin inşallah.

Merhaba bağırsak parlakligi ve beyin kistleri önemli değildi ama beyni duzlesmisti 19 haftada tespit edildi beyin düzlüğü ve 25 haftada bebeğim öldü sebebi ise ilk trimesterde geçirdiğim cmv enfeksiyonuymus Allah herkesten ırak etsin inşallah.
Amin çok üzüldüm Allahım sabır versin

Merhaba. Buraya diğer okuyacak olan hamile anneler için yazıyorum. Çünkü hamilelik çok zor bir süreç ve etraftan duyduğumuz her şeyden etkileniyoruz bu süreçte. Umarım yazdıklarım biraz içinizi hafifletir. Hamileyken kendi kendime söz vermiştim bebeğim doğduktan sonra bunu yapacağıma çünkü ben de o zaman sizin şuanda yaptığınız gibi içim sıkıla sıkıla gözlerim dolu dolu yazılan her şeyi okuyordum. Benim de bebeğimin bağırsaklarında parlaklık çıkmıştı erken haftalarda. Aslında doktorum hiç panik yaptırmadı ve normal olduğunu söyledi. Gerçekten birçok bebekte olan bir şeymiş. Ancak internetten araştıra araştıra resmen kendimi bebeğimin down sendromlu olduğuna ikna ettim. En ufak bir şeyde internete bakarak olmadık şeyleri aklıma sokuyordum ve sürekli ya bebeğim şöyle olursa böyle olursa diye evham yapıyordum. Oğlum şuanda üç aylık gayet sağlıklı. Bir yandan onu uyuturken bir yandan bu yazıyı yazıyorum. :)) Kendinize bunu yapmayın. Çok hassas bir dönemden geçiyorsunuz sadece güzel şeyleri düşünmeye odaklanın. Bebeğiniz için bol bol dua edin. Herhangi bir şeyi duyduğunuzda internetten araştırmayın. En kötüsü çıkıyor ve genellikle sizinle alakası olmuyor. Doktorunuzu iyi seçin. Size evham yaptıracak çok düşük olasılıkları kafanıza sokacak doktorlardan uzak durun. Bu arada down sendromu riski için yapılan taramaları çok yanlış buluyorum. Hiçbirini yaptırmadım. Etrafımdaki birçok insanın bebeği sağlıklı olduğu halde risk yüksek çıktı daha sonra yapılan testlerle olmadığı anlaşılsa bile iğrenç bir hamilelik süreci atlattılar. Bir bebeğin down olma olasılığı bence bize gösterildiği kadar yüksek değil. Çok uzattım. İnşallah bu yazıyı okuyan anneler başta olmak üzere bütün anneler bebeklerini çok sağlıklı ve kolay bir şekilde kucağına alır ve büyütür.

Back
X