• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım oğluma...hassas içerik

Ermanal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
6
Puanlar
1
Oğlumu kaybedeli 5 ay oldu..sürecimi buraya da yazmak istedim,yazmak anlatmak bana iyi geliyor çünkü
3.gebeliğimdi..başta istemedim süpriz olmuştu, kabul edemedim çünkü çalışıyorum ve iki küçük çocuğum daha var,ultrasonda kollarını bacaklarını minik hallerini görünce çok sevdim onu,karnımı sevmeye başladım,ikili test zamanı geldi her şey normal gözüküyordu,burun kemiği ense her sey normaldi, gelişimi normaldi bir problem yoktu,taa ki detaylı ultrason zamanına kadar,o gün hayatımın en kötü zamanıydı,23 haftalık olmuştum doktor kalbinde ve bağırsağında ağır anomali tespit etti,down olma ihtimali yüksek istersen amniyosentez yaptıralım gebeliği sonlandırabilirsin dedi,diğer konuşmaları hatırlamıyorum,ben down olsa bile kabulüm kalp ve bağırsak ameliyatları için hastane arayışına başladım,devlet hastanesinde amniyosentez yaptırdım,sonuç çıkana kadar başka perinatologlada kalp cerrahlarına gittim,tablo olumsuzdu yoğun bakımdan çıkamaz,acı çekecek dediler,bağırsak tıkalı olduğu için zaten beslenmeden acil ameliyat olacaktı,kalp kaldırır mı anesteziyi belli değildi,bağırsak işi hallolsa birkaç aylıkken de ağır kalp ameliyatı olacaktı ve down olduğu için enfeksiyonlara açık olacaktı,ölüm riski yoğun bakımda acı çekme riski çok yüksekti, içim acıya acıya yana yana sonlandırmayı kabul ettim,26 haftalıktı oğlum,görmedim kuzumu sezaryen istedim,iğne aşaması travma kaldı bende,sezeryanda rahmim kanamış suyum çok fazlaydı çünkü,o önemli değil de bıraktığı acı çok fazla,vicdan azabı çekmiyorum artık çünkü çok acı çekecekti, bu yazıyı okuyanlara tavsiyem ikili test yerine direkt fetal dna yaptırın erkenden takipli olursunuz risk varsa bile

Allah size sabır versin. Siz iyi bir annesiniz. Bunu mesajınızdan hissettim.

Allah razı olsun diğer evlatlarım için güçlü durmaya çalışıyorum yaşadıklarım çok zordu
Zor olduğuna eminim. Kimse yerinizde olmak istemezdi. Rabbim bu acıya sabrettiginiz için sizi kat kat mükafatlandırsın. Diğer evlatlarınıza da sağlık sıhhat afiyet versin 🩷

Zor olduğuna eminim. Kimse yerinizde olmak istemezdi. Rabbim bu acıya sabrettiginiz için sizi kat kat mükafatlandırsın. Diğer evlatlarınıza da sağlık sıhhat afiyet versin 🩷
Ne güzel dualar,Rabbım sizin de yolunuza hep güzellikler çıkarsın ❤️❤️

Oğlumu kaybedeli 5 ay oldu..sürecimi buraya da yazmak istedim,yazmak anlatmak bana iyi geliyor çünkü
3.gebeliğimdi..başta istemedim süpriz olmuştu, kabul edemedim çünkü çalışıyorum ve iki küçük çocuğum daha var,ultrasonda kollarını bacaklarını minik hallerini görünce çok sevdim onu,karnımı sevmeye başladım,ikili test zamanı geldi her şey normal gözüküyordu,burun kemiği ense her sey normaldi, gelişimi normaldi bir problem yoktu,taa ki detaylı ultrason zamanına kadar,o gün hayatımın en kötü zamanıydı,23 haftalık olmuştum doktor kalbinde ve bağırsağında ağır anomali tespit etti,down olma ihtimali yüksek istersen amniyosentez yaptıralım gebeliği sonlandırabilirsin dedi,diğer konuşmaları hatırlamıyorum,ben down olsa bile kabulüm kalp ve bağırsak ameliyatları için hastane arayışına başladım,devlet hastanesinde amniyosentez yaptırdım,sonuç çıkana kadar başka perinatologlada kalp cerrahlarına gittim,tablo olumsuzdu yoğun bakımdan çıkamaz,acı çekecek dediler,bağırsak tıkalı olduğu için zaten beslenmeden acil ameliyat olacaktı,kalp kaldırır mı anesteziyi belli değildi,bağırsak işi hallolsa birkaç aylıkken de ağır kalp ameliyatı olacaktı ve down olduğu için enfeksiyonlara açık olacaktı,ölüm riski yoğun bakımda acı çekme riski çok yüksekti, içim acıya acıya yana yana sonlandırmayı kabul ettim,26 haftalıktı oğlum,görmedim kuzumu sezaryen istedim,iğne aşaması travma kaldı bende,sezeryanda rahmim kanamış suyum çok fazlaydı çünkü,o önemli değil de bıraktığı acı çok fazla,vicdan azabı çekmiyorum artık çünkü çok acı çekecekti, bu yazıyı okuyanlara tavsiyem ikili test yerine direkt fetal dna yaptırın erkenden takipli olursunuz risk varsa bile
Çok zor şeyler yaşamışsınız Allah gönlünüze inşirah ferahlığı versin herkesin imtihanı acısı farklı.
Ateş senin bağrında yanmıyorsa tavsiye vermek hep kolaydır. Ne denir ne yazılır bilmiyorum benimde 31. Haftalıkken kalbi durdu dayanamadı sezaryen oldum aylar geçse de acısı ilk günki gibi taptaze ilk gebeliğimdi ilk heyecanımdı bana kalan ufacık bir mezar ve usg fotoğrafları.
Allah affetsin şikayet değil tabi ki acizliğimizden üzüntümüzden paylaşıyoruz acımızı bende ilk zamanlar hiç konuşamıyordum ama şuan anlattıkça rahatlıyorum

Çok zor şeyler yaşamışsınız Allah gönlünüze inşirah ferahlığı versin herkesin imtihanı acısı farklı.
Ateş senin bağrında yanmıyorsa tavsiye vermek hep kolaydır. Ne denir ne yazılır bilmiyorum benimde 31. Haftalıkken kalbi durdu dayanamadı sezaryen oldum aylar geçse de acısı ilk günki gibi taptaze ilk gebeliğimdi ilk heyecanımdı bana kalan ufacık bir mezar ve usg fotoğrafları.
Allah affetsin şikayet değil tabi ki acizliğimizden üzüntümüzden paylaşıyoruz acımızı bende ilk zamanlar hiç konuşamıyordum ama şuan anlattıkça rahatlıyorum
Sizin de başınız sağolsun,rabbim yardımcınız olsun sağlıklı evlatlar nasip etsin insallah,evet çok zor şeyler yaşadım,yavrumun ölümüne ben karar verdim doktorlar destek oldu,siz hiç değilse o kararı vermemişsiniz içiniz rahattır o konuda,ben kendimi çok suçladım vicdan azabı çektim ilk başlarda ama şimdi öyle düşünmüyorum çünkü olması gerekeni yaptım zaten doğunca acı çekerek ölecekti kalbi ameliyatları kaldıramazdı yavrumun,şimdi güzel yerdeler,mutlular,ben yavrumun sayesinde ölümden korkmuyorum artık,zamanı geldiğinde ona kavuşmak olacak ölüm,,ne diyeyim çok zor rabbim sabır versin hepimize

Başınız sağ olsun Allah diğer yavrularinizin güzel günlerini görmeyi nasip etsin insallah size 🤲🏼
Ben de 5 ay önce ölü doğum yaptım ilk bebegimdi, çok zor bir acı. Kalbimde hissediyorum acınızı🙏🏼 Allah hepimize sabır versin

Başınız sağ olsun Allah diğer yavrularinizin güzel günlerini görmeyi nasip etsin insallah size 🤲🏼
Ben de 5 ay önce ölü doğum yaptım ilk bebegimdi, çok zor bir acı. Kalbimde hissediyorum acınızı🙏🏼 Allah hepimize sabır versin
Sizin de başınız sağolsun rabbim kalbinize ferahlık versin,sağlıklı evlatlar nasip etsin

Başınız sağolsun..Siz 4 Kasım'da bu satırları yazarken bende aynı durumdan dolayı hastanede yatmakta idim. İlk fetal DNA da down sendrom riskimiz yüksek çıktı bu duruma karşılık 14. Hafta da gittiğimiz perinatolog detaylı ultrasonda kalbinde kaçak olduğunu damarlarda ters A dalgasi olduğunu ense kalınlığı burun kemiği küçük olduğunu boynunda kist oldugunu belirtti. Yaptırdığımız amniyosentezde ise sonucumuz değişmedi. Sonuç beklerkende yapılan ultrasonda bağırsaklarında da sorun olduğunu söylediler.Esimle çok düşündük 5 yaşındaki kızımızı düşündük, bebeğimizin yaşayacağı hastalıkları belki ameliyatlari yaşayacağı acıları düşündük. Bunları bir kenara koyup büyüdüğünde yanında biz olmazsak eğer neler yaşayabileceğini düşündük. Bizden daha iyi ona kimse bakamayacakti ama bize bi şey olursa çok hirpalanacakti kimse bizim gibi bakamayacakti. Herşeyini çok düşündük ve çok uzulerek gebeliği sonlandırmaya karar verdik. 1 ay oldu bende bebeğimi kaybedeli dışarıdan belki normal görünüyoruz ama içimizdeki o ateşi kimseler anlayamaz göremez de.. 2 gün yattigim hastane dönüşünde stresten 5 yaşındaki kızımın vücudunda döküntüler çıkmıştı. Bizim olmayasımız onu da çok üzmüştü. Bebeğiniz down sendromlu dogsaydi yasayacagimiz hastane maceralarinda 5 yaşındaki kizimi sürekli yalniz bırakmanın vicdan sizisini nasıl yasayacaktim.Dediğiniz gibi ölümüne kadar vermiş olmak düşüncesi insanı çok yoruyor. Ben doğumda duymuş olduğum bebeğimin sesini hala unutamıyorum..unutamayacağım da..Allah'ım umarım bizleri cennet kuşlarımıza cennetinde kavuşturur..

Back
X