mrb hanimlar 26+6 gunlugum dun dr kontrolum vardi bebegimin basi 29 haftayla uyumlu , boyu 28 haftayla, karin cevreside 27+3 gunle uyumlu basi biraz buyuk olcak ama 2. duzey usg ye girdin dimi sorunda yoktu iyi o zaman dedi sorun mu var dedim ama babada kalipli dedi. yani bebegimin boyle onden gitmesi normalmi. 1.140 gr 38 cm olmus yani nerdeyse 2 haftada 250 gr 5 cm uzamis beni bilgilendirin ilk hamileligim
mrb hanimlar 26+6 gunlugum dun dr kontrolum vardi bebegimin basi 29 haftayla uyumlu , boyu 28 haftayla, karin cevreside 27+3 gunle uyumlu basi biraz buyuk olcak ama 2. duzey usg ye girdin dimi sorunda yoktu iyi o zaman dedi sorun mu var dedim ama babada kalipli dedi. yani bebegimin boyle onden gitmesi normalmi. 1.140 gr 38 cm olmus yani nerdeyse 2 haftada 250 gr 5 cm uzamis beni bilgilendirin ilk hamileligim
canım bu baş büyüklüğü olayı bende de vardı bebeğim doğdu hala daha ayına göre hep üst sınırda büyük biraz ama hiç belli olmuyor dışardan.hiç sorun yoktur merak etme ben de takmıştım kafama 5hafta önden gidiyordu kafası oğlumun ama doktorum genetiktir merak etme dedi. eşimin de büyükmüş bebekken. bi de ben minyonum baya eşim de normal yani ama bebiş yapılı bizim:)
şu andan itibaren yapacağın en önemli şey yemene çok dikkat etmen canım cidden çok etkiliyor doğacak bebeği. günde 2-3bardak süt 3lt su 1-2kase yoğurt ve kahvatıda bol bol peynir ve kaşar peyniri tüket çok önemli konuyla alakalı değil ama hamileliğim geldi aklıma söylim dedim.
benımde karın cevresı önden gıdıyor. aslında bebeğim önden gıdıyor ama en önden gıden karın cevresı bende 28+3 üm .2 hafta önce bebeğim 1.282 gr dı.dr yapılı bır bebek dedı . korkma ırsidir. çünkü benım eşimin ailesinde 4.5 kılodan aşağı dogan yok :)
Ah canımm benım daha uc ay oncesıne kadar bende bunlarla kafayı yemiş durumdaydım.. İçini
Ferah tut ben doguma gıttıgımde bebegımın bel cevresı 35. Haftayla uyumluydu kafa cevresi 38. hafta ama hıc bır sıkıntısı olmadı cokkk sukur doktor bunu soyle acıkladı: ıkı tane aynı boy ve aynı kiloda ınsan dusun aynı beden olmalarına ragmen bel cevreleri kalça cevreleri herseyleri birbirinden farklıdır ınsalar fiziksel ozellikleri genetik yapıya gore degısıklık gosterır endıselenıcek hıc bır sey yok
sorun yoktur inşallah, dua edin, umarım sorun yoktur.
teknoloji, bazen sebepsiz yere, insanlara kabus gördürüyor, ağır stresler yaşatıyor.
örnek; ablama, bu çocuğu aldırın, down sendromlu dediler. aylarca kabuslar gördü.
sonuç; sapasağlam, çok güzel bir erkek çocuğu dünyaya geldi, şimdi ilkokul 3e gidiyor.