Bebegimin beyninde kist ve kalbinde parlak nokta görüldü

ebrudiclem

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
57
25
8
45
20 haftalık hamileyim kızım olacak inşallah.ankarada yaşıyorum.persembe günü Zekai Tahir deki 3lu test sonuclarim temiz çıktı bu arada 35 yaşındayım.bende sürekli gittiğim kudret hastenesindeki doktora da sonuclarimi gostereyim dedim.adam ultrsonda baktı ve beyninde 7 mm kist ve kalbinde parlak bir nokta var yasin itibariyle sıvı alınması gerek dedi.bende ağlayarak çıktım hasteneden tabi ordan eşimle güven Hastanesindeki Sibel hanima gittik sağolsun çok yardım etti.bunlar birsey ifade etmez dedi.bunlarla birlikte bacak boyu kisaligi falan da olmasi gerek dedi.eger için rahat etmiyorsa fetal eko yaptırabilirsin dedi.benim gibi bu durumda olan arkadaşlar var mı acaba ?

Benimde bebeğinin beyninde kist çıktı iki tarafindada var dedi doktorum ayrıntılı ultrasona girdim bebeğimin bütün organlarina baktılar tek tek. Kist tek başına hiçbirşey ifade etmiyormus zamanla da zaten kayboluyormus. Önemli olan o kistle birlikte 16tane daha bulgunun bir arada olmasiymis bobreklerin büyümesi bagirsaklarda anormallik kemiklerin yapısı gibi. Tek başına beyinde olan kist bebeklerin yüzde ellisinde olusuyormus ama ileriki haftalarda kendi kendine geciyormus canım bende çok kafama takmıştim ama ayrıntılı ultrasona girince rahatladim

Çok teşekkür ederim canım yaaa dünyam başıma yıkıldı sandım o kadar üzüldüm ki artık doktorlara da güven olmuyor sırf para yüzünden insanların duygularıyla oynuyorlar.insallah sende sağlıkla kucağına alırsın

Amin canım inşallah hepimiz sağ salim kavusalim bebişlerimize. Yine de içim rahat etsin diyorsan git ayrıntılı ultrason çekti bence

Canim ayrıntılı ultrason da bakti doktor parmaklarını falan gösterdi hersey normal şükür doktor kalbindeki parlak nokta icin fetal eko varmış oraya git dedi senin bebis ne kadarlık

Ebrudiclem benimde bebegimin kalbinde parlaklik goruldu ama tek basina oldugu icin bisey ifade etmezmis ama ben perinatolog a gittim oda kalbinin isleyisine herseyine bakti cok sukur bi prob cikmadi diger organlarinda da bisey cikmadi bence sen de git en azindan icin rahat eder onun icin korkma

Evet riskli gebelik uzamani oluyor ultrasonu daha gelismisti kalple alakali baya ayrintili bakiliyor baska bi problem yoksa hicbisey onermiyorlar icin rahat eder

Bende gidicem inşallah canım çok teşekkür ederim.ilk cocugumda böyle birşey yaşamadım çok korkuyorum kötü birsey olcak diye inşallah rabbim den tek isteğim sorunsuz bir şekilde atlatmak hamileliği

Benim de 21. hafta ayrıntılıda çift taraflı kist çıktı. Tek başına bir şey ifade etmediğini 28. haftadan sonra genelde kaybolduğunu söyledi doktor. 26. haftada gittiğimde kendi doktorum kontrol etti ve çok küçüldüğünü tamamen kaybolacağını söyledi çok şükür. Merak etmeyin içinizi ferah tutun, doktorunuzu dinleyin :)

Kimi doktorlar hastalarını ekstra test ve para için yanlış yönlendirebiliyor. Artık buna eminim. Ya da işlerini çok iyi bilmiyorlar ve azıcık sıkıntı da toptan kurtulmak istiyorlar. Ama anneleri ne kadar kötü etkilediklerinin farkında değiller sanırım.

Sıvı almak kolay bişey değil ki, bebeğin erken doğabilir ki genelde erken doğuyor hatta düşebilir. Bu kadar çabuk karar almak doğru değil.

O doktora gitmeyin bence.

Benim bebegimin de kalbinde parlaklik var. Diger tarama testleri vs temiz oldugu icin onemli degil dedi dr. Ama ben yine de yuksek ihtisas da eko cektiricem yarin.

Bu arada ben 2 ayrintili ultrasona girdim. Biri zubeyde hanimda orada hersey tertemiz cikti. Hicbirsey cikmadi. Servet unsal tip merkezinde birdaha girdim ayrintiliya,orada cikti... Anlamadim.

Zeymurel çok haklısın zaten benden ayrıca bir ücret talep etti özelde ki doktor.ben anlamıyorum ya niye doktorlar çok hassas olan hamile kadınları psikolojik olarak yipratiyorlar.bir tanidigimin bebeğin e de kafası küçük karnı büyük falan demişler kadincagiz doğuma kadar psikolojisi bozuldu bebek Minicik doğdu

kist için hiç endişe etmeyin geçiyor.benim bebeğimde de vardı 24.haftada kayboldu.
ayrıca bağırsaktada parlaklık vardı ama testler vs iyi çıktığı için diğer başka sorun görülmediği için kan yutmuş olabileceğindendir dedi bize perinatolog.
keşke hiç böyle şeyler çıkmasa ya da önemsizse söylenmese bizlere.hala içimin bi tarafında soru işareti var.unutmak istiyorum unutamıyorum.

Wakeuplandlive benimde perinatolog a görününce içim rahatlayacak inşallah.aslinda ayrıntılı da hersey gözüküyor dedi doktor bu bölümde en son yer oluyor galiba bizler için maalesef

merhaba. ben de 20 haftalık hamileyim. aynışeyleri geçenhafta bana da dedi doktorum. kistve parlak nokta. sizin sonuç ne oldu çok merak ettim. araştırırken aynı bulguları görünce yazmak istedim.

Merak ettigim bir konu var Allah korusun boyle bir sorun varsa bebek ana karnindayken yapilacak tedaviler neler acaba ?

Gulsem25 ben su An 36 haftalık hamileyim.en son muayenede de kist kaybolmuştu ama kalbindeki nokta duruyor dedi doktor önemli değil geçer dedi ufuruk diyorlar kalbindeki noktaya kimisi doğumdan önce kimisi sonra geciyormus.zaten tedavi eğer kalbindeki delik olarak kalırsa doğumdan sonra müdahale ediyorlarmis.inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına gerçekten o kadar zor bir durum ki ben çok kötü günler atlattım.sakin üzme kendinı sevgiler..

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. gerçekten rahatladım diyebilirim. içimi ferah tutmaya çalışıyorum. çok araştırdım ben de gerçekten . inşallah siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. kistin kaybolmasını ben de duymuştum. gerçekten sağolun. sevgiler

Rica ederim bi nebze destek olabildiysem ne mutlu bana.amin inşallah sorunsuz bi şekilde doğumu atlatiriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…