Çocuk Hastalıkları Bebeğimin bitmeyen öksürüğü

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
sakin viks kullanmyin sakin sakin sakin.... sizin cocugunuzda viks kullanilacak balgamli cigerleri rahatsiz edecek bir durum yok. muhtemel alerji. benim kizim da uaynir uyanmaz hapsirmaya baslar. oglumun da mutlaka burnu kurur ve aktiginda falan az da olsa kanamasi olur. alerjileri var. baharda daha da artar.
Bir doktor öyle demişti de test falan yapmadı

balgamlı ise geniz akıntısı var demektir. yastığını yükseltin. odasını mutlaka soğuk tutun. sıcak akıntıya iyi gelmiyor.
serum fizyolojik yapın sık sık.
kadir tuğcuyu aratın googleda. bir forumda verdiği cevapları okuyun bu konuda.
ayrıca günlük diye bir şey satılıyor aktarda. ağaç reçinesi gibi.
onu ısıtıp yakarak isini bir pamuğa tutuyorsunuz o pamuğu göğsüne koyup kapatırsanız rahatlatıyor.
vicks de rahatlatır.
her gün banyo yaptırın.
Tşk ederim

Nereden biliyorsunuz? Yani hani çocuğu gormediniz ya nasil öksürüğünü bilmiyorsunuz kadin balgamli diyor siz cigerleri rahatsiz edecek bir durum yok demissiniz. Yani dr bile gormeden bir sey diyemem derken keskin cevabiniza hayran kaldim :)
Ayrica viks evet kotu haberler cikti ama kucuk bebegin gogsune vs surun demiyoruz sadece topuklarina hafifce surup corap giydirince aninda kesiyor öksürüğü ..bebe viksi adi üzerinde normalden bahsetmiyoruz. Ve cok da işe yariyor benim cocuklar oksurmekten artik kusardi serum fizyolojik vs balgami hemen attirmiyor uzun surec gerekiyor ve viks kurtarıcı benim icin
Cigerlerini dinleyen her doktor cigerinde bişey yok dedi. İşte beni zora sokanda bu. Bişey yok diyorlar ama verdikleri ilaçlar işe yaramıyor. Nisan ayından beri böyle çocugum

Son düzenleme:
KBB uzmanına götür canım geniz akıntısı tamamen geçmiyor maalesef bize 6lı bal karışımı iyi geliyor bal propolis arı sütü arı ekmeği polen birsey daha vardı unuttum. İnternetten alıyor eşim onu veriyorum düzenli
Kbb da götürdüm 😭

Bende oksuruk icin balli limon cay , ihlamur, su hangisi olursa, iciriyorum . Bir de göğsünü , sirtini sicak tutuyorum . İlik havlu gibi birseyler koyuyorum . Oyle iyilesiyor. Tabi 1 gune degil ama 1 haftaya iyi oluyor kisin .
balgamlı ise geniz akıntısı var demektir. yastığını yükseltin. odasını mutlaka soğuk tutun. sıcak akıntıya iyi gelmiyor.
serum fizyolojik yapın sık sık.
kadir tuğcuyu aratın googleda. bir forumda verdiği cevapları okuyun bu konuda.
ayrıca günlük diye bir şey satılıyor aktarda. ağaç reçinesi gibi.
onu ısıtıp yakarak isini bir pamuğa tutuyorsunuz o pamuğu göğsüne koyup kapatırsanız rahatlatıyor.
vicks de rahatlatır.
her gün banyo yaptırın.
Serum fizyolojik spreyleri damar çatlağı yapıyor. Bu yüzden normal izotonik serum aldım burnuna enjektör ile yapıyordum.hergün yaptığım zaman iyi geliyor ama eşim hergün yapma dedi

Evde nem oranini ölçtünmu? Bana nemden dolayi geliyor. Yani evdeki havar kuru. Nem oranini ölç ve gerkirse buhar makinesini al.

Yoksa çoçugun hastaligi olsa, gün boyuda olurdu bence.
Hayır ölçmedim nasıl ölçecegim termometre ile mi

İyi geceler herkese. Hanımlar 1 yaşında bebegim yaklaşık 4 aydır gece uyurken ve sabah öksürük krizine giriyor. Resmen tıkanıyor çocuğum.uyku dışında öksürük olmuyor.farklı doktorlara götürdüm verdikleri hiçbir ilaç işe yaramadı.doktorlar diş çıkarma döneminde olduğu için geniz akıntısı var dediler. Burundan serum bile yaptım işe yaramadı. Aranızda aynı şeyi yaşayan var mı? İçim acıyor bebeğimin öksürük sesini duyunca
Ben yaşıyorum, küçük oğlumda var.
Baharla beraber başladı hastalıkları ama aylar geçti öksürük geçmedi.
En son güvendiğim eski doktorumuza götürdük, alerji ilacı başladı ve vitamin takviyesi.
10 günde kesildi öksürüğü, ara ara yokluyor ama eskisi gibi değil.

Ben yaşıyorum, küçük oğlumda var.
Baharla beraber başladı hastalıkları ama aylar geçti öksürük geçmedi.
En son güvendiğim eski doktorumuza götürdük, alerji ilacı başladı ve vitamin takviyesi.
10 günde kesildi öksürüğü, ara ara yokluyor ama eskisi gibi değil.
Çok geçmiş olsun size de. Keşke bende öyle bi doktora denk gelseydim 6 doktora gittik sonuç aynı

ayy ben viks ten korkarım viks bir bebeğin ölümüne sebep olmuştu. Benim cocuğumda da aynı sıkıntı var hatta yiğenim ben ve ablamda da vardı hep geçmeyen bir geniz akıntısı ve öksürük yaşıyoruz.Allerjik olduğunu düşündük hepimiz sarışın ve açık tenliyiz. Çocuğuma ve yiğenime alerji testleri yaptırdım ama birşey çıkmadı. Doktorda bu testlerde belli başlı şeylere bakılıyor sizin belki daha farklı bi toz grubuna falan alerjiniz vardır dedi mantıklı geldi ki şöyle birşey var biz debir temizlik hastalığı var ailecek takıntı halinde.Hemşire kuzenimde sezeryanla doğan bebeklerin çiğerleri tam havayı tolore edemediği için bu sorunu yaşıyor gibi birşeyler anlatmıştı ama beni sezaryanla doğurmamış ki anacım:) bu tezide böyle çürüttük. Birde bebeğin bulunduğu odayı nemlendirmeyi deneyin buhar makinası alabilirsiniz faydası olacaktır. Biz kesin bir çözüm bulamadık. keçiboynuzu pekmezi, üzüm pekmezi,polen,arı sütü,perga,hurma pekmezi denediklerimiz..
Bizde açık tenliyiz ve cildimiz çok hassas annemin hemen döküntüleri olur. Tozlu ortamda beni hapşırık tutar.en doğrusu alerji testi de yaparlar mı ki?

Çok geçmiş olsun size de. Keşke bende öyle bi doktora denk gelseydim 6 doktora gittik sonuç aynı
Benim ilk oğlumun doktoruydu, ama hastaneden ayrılıp evime çok çok uzak bir muayenehane açtı.
Bilirsiniz, sıkıntıdır öyle.
Test yapamaz, hastaneye yollar falan sürünme yani, o sebeple gitmiyorduk ama böyle olunca gittim mecburen.

Zaten oğlumu görür görmez alerjik yapısı var, göz kapakları ve altları şiş, gözler sulu, ten beyaz dedi.
O güne kadar 4 şişe antibiyotik ve bilimum ilaç bitirmiştik, ciğer temiz burun temiz, geniz akıntısı yok ama devasa bir öksürüktü.
Test sonucunu beklemeden alerji ilacı başladık vitamin desteğiyle.
Toz, ağaç vb şeylerle uzun süre teması olmamasını, günlük yıkanmasını, kokulu her ürünü ortadan kaldırmayı önerdi.
Geçmeyen inatçı öksürükler alerjik alt yapıdan olabiliyor, iyi bir doktor araştırıp gitmenizi öneririm.

Kuru havlar gibi mi öksürüyor. Oğlumda da oldu. Doktoru kuru havlar gibi öksürüyor krup muhtemelen dedi. Nebül cihazı aldırdı. Ne zaman öksürse o cihazla hava veriyoruz rahatlıyor. Doktoru bir de kuru havadan olabileceğini söylemişti. Soğuk buhar Makinesi çalıştırıyorum her gece bir saat odasında ferah uyuyor.
Buhar cihzı yoksa bir kaba buz koyup başucuna da koyabilirsiniz

Benim ilk oğlumun doktoruydu, ama hastaneden ayrılıp evime çok çok uzak bir muayenehane açtı.
Bilirsiniz, sıkıntıdır öyle.
Test yapamaz, hastaneye yollar falan sürünme yani, o sebeple gitmiyorduk ama böyle olunca gittim mecburen.

Zaten oğlumu görür görmez alerjik yapısı var, göz kapakları ve altları şiş, gözler sulu, ten beyaz dedi.
O güne kadar 4 şişe antibiyotik ve bilimum ilaç bitirmiştik, ciğer temiz burun temiz, geniz akıntısı yok ama devasa bir öksürüktü.
Test sonucunu beklemeden alerji ilacı başladık vitamin desteğiyle.
Toz, ağaç vb şeylerle uzun süre teması olmamasını, günlük yıkanmasını, kokulu her ürünü ortadan kaldırmayı önerdi.
Geçmeyen inatçı öksürükler alerjik alt yapıdan olabiliyor, iyi bir doktor araştırıp gitmenizi öneririm.
Çok geçmiş olsun size de. Yazdıklarınız çok yararlı benim için. Küçük bir şehirde yaşıyorum 2 çocuk doktoru 1 kbbye götürdüm işe yaramadı. Küçücük bebeğimi alıp hiç bilmediğim 2 saat uzaklıkta büyük şehire götürdüm şehir hastanesi çocuk doktoruna, bi defa da özel hastaneye gittik işe yaramadı hiç. Ailemin yanına gideceğim 1 ay sonra. Oradaki özel hastaneye götürecegim tekrar.

Kuru havlar gibi mi öksürüyor. Oğlumda da oldu. Doktoru kuru havlar gibi öksürüyor krup muhtemelen dedi. Nebül cihazı aldırdı. Ne zaman öksürse o cihazla hava veriyoruz rahatlıyor. Doktoru bir de kuru havadan olabileceğini söylemişti. Soğuk buhar Makinesi çalıştırıyorum her gece bir saat odasında ferah uyuyor.
Buhar cihzı yoksa bir kaba buz koyup başucuna da koyabilirsiniz
Bizimki balgamli öksürüyor.

Çok geçmiş olsun size de. Yazdıklarınız çok yararlı benim için. Küçük bir şehirde yaşıyorum 2 çocuk doktoru 1 kbbye götürdüm işe yaramadı. Küçücük bebeğimi alıp hiç bilmediğim 2 saat uzaklıkta büyük şehire götürdüm şehir hastanesi çocuk doktoruna, bi defa da özel hastaneye gittik işe yaramadı hiç. Ailemin yanına gideceğim 1 ay sonra. Oradaki özel hastaneye götürecegim tekrar.
Size de geçmiş olsun, umarım şifası olacak doktoru bulursunuz meleğinize.

Geçmis olsun,alerjik olabilir. Evde toz tutan ,tüylü eşyalar varsa kaldırın,evin içinde çamaşır kurutmayın ve düzenli havalandırın,çarşafları yumusatıcı koymadan yıkayın ve cift durulama yapın işe yarayabilir.
Tuz lambası edinebilirsiniz.
Başucuna kesilmiş soğan koyarsanız(kokusu fena ama işe yarar)nefes alması kolaylaşır.
Birde 1 yas dediğiniz için öneriyorum,siyah turpun içini oyup(dibini bosaltmayın minicik bir delik yeter)oyuk kısma bal koyun,bardağa oturtun,5-6 saat sonra çıkan turplu ballı suyu içirin iyi geliyor öksüruğe.
Benim klasik uyguladiklarim bunlar genelde.

İyi geceler herkese. Hanımlar 1 yaşında bebegim yaklaşık 4 aydır gece uyurken ve sabah öksürük krizine giriyor. Resmen tıkanıyor çocuğum.uyku dışında öksürük olmuyor.farklı doktorlara götürdüm verdikleri hiçbir ilaç işe yaramadı.doktorlar diş çıkarma döneminde olduğu için geniz akıntısı var dediler. Burundan serum bile yaptım işe yaramadı. Aranızda aynı şeyi yaşayan var mı? İçim acıyor bebeğimin öksürük sesini duyunca
Olabilecek sebepleri paylaşayım bir deneyin.

Çarşaflarını kokusuz deterjanla yukamaz, yumuşatıcı kullanmamak. Aynı şekilde kıyafetlerine de..
yattıgı odaya yakınına biyere ıslak havlu koymak..
bir de odasını soğuk tutmak, uyudugu yerin aslen20 derece civarı olması lazım.

İnanın ben koca insanım beni dahi etkiliyor,
Yıllardır yumuşatıcı kullanmıyodum geçen aldım, şimdi oğlum 16 aydır hiç burun akıntısı tıksnıklık yaşamıyoken bianda yaşamaya başladı, ben de aynı şekilde. Anında burnum kurudu şişti etlerim kanıyo falan. Şimdi yine herseyi topladım yumuşatıcısız yıkıycam.
Bebişinizin hassasiyeti olabilir bizim gibi. Alerji değil de hassasiyet oluyor bu, testlerde çıkmıyor. Bende de aniden başlıyor bazen böyle uyurken kuru bi öksürük, genelde hep deterjan ve parfüm etkili sanırım

Back
X