Bebeğimin boynuna kordon dolanmış

Emirimoglum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2017
1.091
768
43
35
Hanımlar merhaba.yonetimden ricam lütfen konum taşınmasın...
Doğum yapmış bayanlar 37 haftamı bitirdim.suan 38 e girdim.bugun kontrolde bebeğimin boynuna kordon dolandığını söyledi doktorum.bebegim doğum kanalına girmiş.doktoruma göre normal doğum yapabilirim.keisn olur demiyor ama bu şekilde doğum yapanlar var diyor.riskleri de var diyor.eger riske girmek istemiyorsan sezeryan olabilirsin dedi.
Bir dahaki.randevuyu haftaya salı gününe verdi.bana açıkçası çok geç geldi.sonucta boynunda kordon var ve sürekli takip edilmesi gerekmiyor mu?
Bunu yasayan var Mi? Çok tedirginim ya karnımda Allah korusun bisey olur ve hissetmezsem ne yapicam?

Kordondaki kan akışı tespiti için dopler çekildi mi? Ben o şekilde normal doğum yaptım ancak benimkinde kolunun altından gelip boynuna dolanmış ve boynu sıkmamış.. Gerçi kordon dolandigini da doğunca öğrendik. Ve kordondan dolayı kanala girmesi gecikmiş kırk haftayı baya geçti öyle doğdu. Evet gerçekten bir risk. Doktorunuzu dinleyin.. içiniz rahat değilse başka doktora da görünün..

Evet kordonla dogum yapanlar var ama ben olsam riske atmazdim
Kordon dolanmis bi sekilde aylar gecirenlerde var ama kesin birseyde diyemedim.
Isteginle sezaryen olabilirsin.

ben son haftalarda doktora güvenilmesi ve değiştirilmemesi taraftarıyım.

ama risk de var, doktorunuz bana çok rahat geldi açıkçası,
devlet hastanesine mi gidiyorsunuz? sanırım orada çok çok mecbur olmadıkça sezeryana yönlendirmiyorlar da o yüzden soruyorum.

riske atilacak bir sey olmadigini dusunuyorum

Neticede dr risk var demiş , bebeğimin hayatını riske atamam . En ufak bir tehlike bebeğime zarar verir bunu kabul edemem. Ayrıca dr çok rahat geldi bana. Siz salıyı beklemeden gidin krndi doktorunuza muayene olun, son haftalarda doktorum istediğin zaman gel stres olma demişti. Sizde sık sık gidin.

Benim oglumunda kordonu dolanmisti tam o haftada tek sira dolanmis halde de dogdu zaten
Ama hic boyle dert etmemistim hareketlerini takip ettim, her hafta doppler usg ile baktilar aslinda hic oyle bir istegimde olmadi sonra hafta suyumda bulanmisti ama sagsalim dogdu cok sukur :) yani dogan da var bence cok panik olmayin usg ve hareket takibiyle devam edebilirsiniz yada iciniz rahat etmiyorsa sezeryan olsbilirsiniz bu sizin tercihiniz ve duygu durumunuza bagli
Ben hep rahat bir insan oldugum icin cok onemsemedim galiba:)
Iyi dusunun iyi olsun

Evet kan akışına bakıldı.normal dedi.boynu sıkmıyor geniş dolanmış dedi.

Bende doktorumu değiştirmek istemiyorum.ama bana da biraz rahat geldi beni en çok bu rahatlığı korkuttu...ozele gidiyorum fakat doktorum normal doğum açısından sanki biraz takıntılı.saliya randevu veriyor kontrol için.sonicta kordon dolanması bu sürekli izlenmesi gerekmez mi

Asl8nsa bende çok panik değilimdir.ama riskler var denilince tedirgin oldum...

Evet kordonla dogum yapanlar var ama ben olsam riske atmazdim
Kordon dolanmis bi sekilde aylar gecirenlerde var ama kesin birseyde diyemedim.
Isteginle sezaryen olabilirsin.
Ben riskleri göze alamıyorum sanırım.istegim tabiki normaldi ama çok ısrarcı olamam.
Sadece bana doktor biraz rahat geldi

Ben riskleri göze alamıyorum sanırım.istegim tabiki normaldi ama çok ısrarcı olamam.
Sadece bana doktor biraz rahat geldi
Bebeğiniz şuanda doğmuş olsa, nefes alan yaşayan elleri kolları minicik mis kokulu bir bebek olacak. İçinizde yaşıyor ama zaten doğum çok yakışmış. Riske atmayın, doktora sorsaydınız keşke 8 gün sonrası çok değil mi diye. Valla büyümüş kocaman bebek olmuş insanlar ele avuca gelsin diye neler veriyor, stres olmayın ama isterseniz yarın filan arayın sorun içiniz rahat etsin.

Bence de doktorunuz bıraz rahat yani.benımde hamılelıgımde hep boynundaydı kordon.dopler falan da cekildi ama mesela benım doktorum bu sekılde normal olmaz dedi.son haftalara doğru kordon acıldı ama bu sefer de sancım olmadı falan fılan o kadar istememe ragmen normal doguramdım

Asl8nsa bende çok panik değilimdir.ama riskler var denilince tedirgin oldum...
Risk her zaman var
Normal dogumda da var mesela bebegin basi sksip kalabilir, oksijensiz kalabilir, koprucuk kemigi kirilabilir
Sezeryanda enfeksiyon kapabilirsiniz, uyanamayabllirsiniz, rahminiz alinabilir, solunumuz durabilir
Her ihtimalde var ve bunlarin hepsinin mesuliyet ve bilgisini aldiginiza dair onam imzaliyoruz :)

Ayrica doktorun bir hafta sonrasina randevu vermesi bence normal neden panik oldunuz ki bu kadar sizi cok iyi anliyorum ama stres yapmayin sezeryanda olsaniz normalde yapsaniz bebisinizi kucaginiza alacaginizi dusunun rahatlayin stres size de bebeginize de iyi gelmez
Simdiden hayirli dogumlar diliyorum, insallah sagsalim kucaginiza alirsiniz bebeginizi iyi geceler

Evet yarın gidicem tekrar.herseyi ayrıntılı sormayı planlıyorum.sezeryan dediğim anda yüzü asılıyor:) bende kasiliyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…