- 25 Ekim 2017
- 1.091
- 768
- 43
- 35
- Konu Sahibi Emirimoglum
-
riske atilacak bir sey olmadigini dusunuyorumHanımlar merhaba.yonetimden ricam lütfen konum taşınmasın...
Doğum yapmış bayanlar 37 haftamı bitirdim.suan 38 e girdim.bugun kontrolde bebeğimin boynuna kordon dolandığını söyledi doktorum.bebegim doğum kanalına girmiş.doktoruma göre normal doğum yapabilirim.keisn olur demiyor ama bu şekilde doğum yapanlar var diyor.riskleri de var diyor.eger riske girmek istemiyorsan sezeryan olabilirsin dedi.
Bir dahaki.randevuyu haftaya salı gününe verdi.bana açıkçası çok geç geldi.sonucta boynunda kordon var ve sürekli takip edilmesi gerekmiyor mu?
Bunu yasayan var Mi? Çok tedirginim ya karnımda Allah korusun bisey olur ve hissetmezsem ne yapicam?
Evet kan akışına bakıldı.normal dedi.boynu sıkmıyor geniş dolanmış dedi.Kordondaki kan akışı tespiti için dopler çekildi mi? Ben o şekilde normal doğum yaptım ancak benimkinde kolunun altından gelip boynuna dolanmış ve boynu sıkmamış.. Gerçi kordon dolandigini da doğunca öğrendik. Ve kordondan dolayı kanala girmesi gecikmiş kırk haftayı baya geçti öyle doğdu. Evet gerçekten bir risk. Doktorunuzu dinleyin.. içiniz rahat değilse başka doktora da görünün..
Bende doktorumu değiştirmek istemiyorum.ama bana da biraz rahat geldiben son haftalarda doktora güvenilmesi ve değiştirilmemesi taraftarıyım.
ama risk de var, doktorunuz bana çok rahat geldi açıkçası,
devlet hastanesine mi gidiyorsunuz? sanırım orada çok çok mecbur olmadıkça sezeryana yönlendirmiyorlar da o yüzden soruyorum.
Asl8nsa bende çok panik değilimdir.ama riskler var denilince tedirgin oldum...Benim oglumunda kordonu dolanmisti tam o haftada tek sira dolanmis halde de dogdu zaten
Ama hic boyle dert etmemistim hareketlerini takip ettim, her hafta doppler usg ile baktilar aslinda hic oyle bir istegimde olmadi sonra hafta suyumda bulanmisti ama sagsalim dogdu cok sukur :) yani dogan da var bence cok panik olmayin usg ve hareket takibiyle devam edebilirsiniz yada iciniz rahat etmiyorsa sezeryan olsbilirsiniz bu sizin tercihiniz ve duygu durumunuza bagli
Ben hep rahat bir insan oldugum icin cok onemsemedim galiba:)
Iyi dusunun iyi olsun
Kontrol dedi.yani kontrolü 8 gün sonraya veriyor.sonicta boyunda kordon var daha erkene verip takip etmesi gerekmez miydi ?Kordon dolanmis ya sezeryan ya sali gunu kontrol mu dedi?
Ben riskleri göze alamıyorum sanırım.istegim tabiki normaldi ama çok ısrarcı olamam.Evet kordonla dogum yapanlar var ama ben olsam riske atmazdim
Kordon dolanmis bi sekilde aylar gecirenlerde var ama kesin birseyde diyemedim.
Isteginle sezaryen olabilirsin.
Bebeğiniz şuanda doğmuş olsa, nefes alan yaşayan elleri kolları minicik mis kokulu bir bebek olacak. İçinizde yaşıyor ama zaten doğum çok yakışmış. Riske atmayın, doktora sorsaydınız keşke 8 gün sonrası çok değil mi diye. Valla büyümüş kocaman bebek olmuş insanlar ele avuca gelsin diye neler veriyor, stres olmayın ama isterseniz yarın filan arayın sorun içiniz rahat etsin.Ben riskleri göze alamıyorum sanırım.istegim tabiki normaldi ama çok ısrarcı olamam.
Sadece bana doktor biraz rahat geldi
Risk her zaman varAsl8nsa bende çok panik değilimdir.ama riskler var denilince tedirgin oldum...
Evet yarın gidicem tekrar.herseyi ayrıntılı sormayı planlıyorum.sezeryan dediğim anda yüzü asılıyor:) bende kasiliyorum:)Bebeğiniz şuanda doğmuş olsa, nefes alan yaşayan elleri kolları minicik mis kokulu bir bebek olacak. İçinizde yaşıyor ama zaten doğum çok yakışmış. Riske atmayın, doktora sorsaydınız keşke 8 gün sonrası çok değil mi diye. Valla büyümüş kocaman bebek olmuş insanlar ele avuca gelsin diye neler veriyor, stres olmayın ama isterseniz yarın filan arayın sorun içiniz rahat etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?