bebeğimin boyu uzamıyor

Çok teşekkür ederim düşünüp yazmanız bile çok değerli dikkat edeceğim şeyler yazdınız umarım bizde sağlıklı şekilde büyüme saglariz
İnşallah. Doktorunuz takviye verirse de kullanın mutlaka. Çok hızlı büyüdükleri için yedikleri yetmiyor. Kızımın 3 yaş kan kontrolünde Demir ve B12 düşük çıktı. Bu kadar dikkat etmeme rağmen yetmez dedi doktor

Doktor ne diyor peki normalmiymis sağlıklı olsunda en önemlisi o tabi takviye bişey kullandinizmi argivit kullanmayı düşünüyorum bende ama kararsizim
Endokrin doktoru her sey gayet normal dedi saglikli dedi. Ama alerjisinden dolayi cok saglikli degil aslinda sut urunleri ve yumurta alerjisi var. Ara ara ataklati oliyor bu sebeple. O urjnleri yiyemedigi icin buyumesi normal seyrinde devam ediyor

Ben de 2 yaşındaki oğlum İçin Online şekilde endokrinle görüştüm. 10 persentilin altını takibe aldıklarını, 3 persentilin altının da kısa boy olarak adlandırıldığını söyledi. 10persentilin üstü İçin ise dikkatli olunması gerektiğini, 2 yaştan sonra 6ayda bir 3 cm uzayıp uzamadığının kontrolünün yapılması gerektiğini , bunun ötesinin ise artık evhama gireceğini söyledi benim durumum İçin. Boy uzatmak İçin 3 temel faktörü yerine getirdiğinde hedef boyu yakalayabileceğimizi , oğlumun 100 metre koşucusu gibi sonradan hızlanıp ergenlikte artış göstereceğini söyledi. Uzama hakkında 3 temel faktör bildiğimiz şeyler ama olmazsa olmaz:
1) Beslenme ( kalsiyum , d vit, protein, çinko vb.)
2) Uyku (özellikle geceleri kesintiye uğramadan rem uykusunda büyüme hormonu salgılanıyor)
3) sıçramalı sporlar

Back
X