Bebeğimin cennete göçü ve hayatımın zorlukları

O kadar iyi anlıyorum ki sizi. Ben de 23 haftalık ikizlerimi kaybettim. 4. yıla giriyorum ama hala anısı ilk günkü kadar taze. Bazı yaralar hiçbir zaman tam olarak iyileşmiyor. İnanır mısınız komşumun benim ikizlerime yakın bir kızı var, o kadar tatlı bir çocuk ama bakamıyorum çocuğa doğru, kalbim acıyor. Hayat her şeye rağmen devam ediyor ama. Siz de kendinize müsade edin. Biz denemeler, besin takviyeleri… 1 yıl denedik hamile kalamadım. Sonra tüp bebekle hamile kaldım, kaybettik. En son eşimle oturduk konuştuk, vazgeçtik çünkü çok canımız yandı maddi manevi. O ay hamile kaldım ben. Başka bir arkadaşıma tüp bebekle bile çok düşük ihtimal dediler o da kendiliğinden hamile kaldı ki siz de kalmışsınız ilk yavrunuza. Biliyorum bunu duymak çok yıldırıcı fakat önce zihnen ve bedenen siz iyi olmalısınız. Acıyı yaşamış bir anneden başka bir anneye minicik bir öneri olarak kabul edin lütfen bunu. İnşallah her şey istediğiniz şekilde gerçekleşecek.
Çok teşekkür ederim. Acımamı üzüleyim doktorların olmaz demesine mi herşeye rağmen vucüdumun anne olmak isteyipte olamamasına.... Büyük acılar sonrasında böyle güzel yaşam hikayesi olanları gördükçe mutlu oluyorum. İnşallah birgün bende tekrar anne olurum...

Yaşadiklarimiz baya benziyor.
Ben de sizin gibi bir defa oldu, yine olur diye bekliyorum.
Rabbim ikimizin de yüzünü evlatla güldürsün inşallah.

Çok teşekkür ederim. Acımamı üzüleyim doktorların olmaz demesine mi herşeye rağmen vucüdumun anne olmak isteyipte olamamasına.... Büyük acılar sonrasında böyle güzel yaşam hikayesi olanları gördükçe mutlu oluyorum. İnşallah birgün bende tekrar anne olurum...
Olacaksınız, buna inanın.

Başınız sağolsun...
Bence yaşınız henüz çok genç, daha öncede 2 kere doğal yolla kalmışsınız.
Genel muayenelerinizi tekrar yaptırın (kürtajdan sonra bir hasar kaldı mı vs. gibi)
ve biraz bekleyin bence en az 2 3 yıl doğal yolla bekleyebilirsiniz (şuan anne olma isteyinizin sizi ne kadar sıkıştırdığını tahmin ediyorum)
Fakat bu sürecin zorlu olduğunu söylüryolar, yaş ve daha önce doğal yolla kalmış olma avantajınızdan dolayı bu olayı tamamen kafanızdan atarak ve psikolojik tedavinizi de alarak biraz daha bekleyebilirsiniz.
Geçmiş olsun

Aslında nasıl bir giriş yapmalıyım bilmiyorum konuyu nerden başlasam ama buraya yazmaya cesaret ettim. 25 yaşındayım ve 2 sene önce bebeğim 6 aylıkken vefat etti. Akciğerlerine sütüm kaçtı ve çıkaramadım ki ben sağlık mezunuyum ama insanın kendi evladı olunca ne soğukkanlılık kalıyor ne de bilgileri... Hiçbir sağlık sorunu olmadı, evlenince çok geçmeden de hamile oldum özel bir çaba sarf etmedim tedavi görmedim. Şimdi diyorsunuz ki bunu neden anlatıyorsun. Bebeğimin vefatını konuşmayı ve anlatmayı tercih etmiyorum zaten pek de iyi gelmiyor bana toparlanmam zor oluyor. Konum bu değil konum tekrar anne olmak 1 yıldır deniyoruz ama olmuyor hsg yaptırdım ve doktor doğal yollarla anne olmamın neredeyse imkansız olduğunu söyledi, inanmadık sonuçta hiç çabasız anne olmuştum ama doktor bunun bir şans olduğunu söyledi. Bize tüp bebek tedavisini önerdi. Tabi ben 1 sene daha denemek istedim ve olmaz dediği oldu yeniden hamile kaldım ama düşük yaptım kürtaj sürecim yeni bitti. Şimdi ne yapsam bilmiyorum tüp bebek tedavisine mi girsem yoksa beklesem mi. Kafam karışık etrafımda böyle bir durum yaşayan yok doktora güvensem mi hiç bilmiyorum korkuyorum tekrar zor süreç yaşamaktan. Konuyu biraz uzattım kusura bakmayın başından beri birazını anlatma ihtiyacı duydum...
Tek doktorla kalmayın derim.
Başını sağolsun

Aslında nasıl bir giriş yapmalıyım bilmiyorum konuyu nerden başlasam ama buraya yazmaya cesaret ettim. 25 yaşındayım ve 2 sene önce bebeğim 6 aylıkken vefat etti. Akciğerlerine sütüm kaçtı ve çıkaramadım ki ben sağlık mezunuyum ama insanın kendi evladı olunca ne soğukkanlılık kalıyor ne de bilgileri... Hiçbir sağlık sorunu olmadı, evlenince çok geçmeden de hamile oldum özel bir çaba sarf etmedim tedavi görmedim. Şimdi diyorsunuz ki bunu neden anlatıyorsun. Bebeğimin vefatını konuşmayı ve anlatmayı tercih etmiyorum zaten pek de iyi gelmiyor bana toparlanmam zor oluyor. Konum bu değil konum tekrar anne olmak 1 yıldır deniyoruz ama olmuyor hsg yaptırdım ve doktor doğal yollarla anne olmamın neredeyse imkansız olduğunu söyledi, inanmadık sonuçta hiç çabasız anne olmuştum ama doktor bunun bir şans olduğunu söyledi. Bize tüp bebek tedavisini önerdi. Tabi ben 1 sene daha denemek istedim ve olmaz dediği oldu yeniden hamile kaldım ama düşük yaptım kürtaj sürecim yeni bitti. Şimdi ne yapsam bilmiyorum tüp bebek tedavisine mi girsem yoksa beklesem mi. Kafam karışık etrafımda böyle bir durum yaşayan yok doktora güvensem mi hiç bilmiyorum korkuyorum tekrar zor süreç yaşamaktan. Konuyu biraz uzattım kusura bakmayın başından beri birazını anlatma ihtiyacı duydum...
Çok geçmiş olsun. Henüz yeni kürtaj olmuşsunuz. Birkaç ay dinlendikten sonra bir sene tedavisiz deneyin isterseniz. Sonuçta hamile kaldığınıza göre tekrar neden olmasın. Yaşınız genç. Bir sene beklemeye değer

Back
X