• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cildi

Fotolara tekrar baktim ve hep ter bezlerinin oldugu bolgelerde oldugunu goruyorum, muhtemelen ya terden isilik oluyor ya da terle attigi birseye alerjisi var.

Mesela sut alerjisi olan cocugun idrari cocugun cildini cok yakar ve mutlaka cinsel organinin cevresinde asiri pisik olusumu yasanir. Siz gun gun yediginizi ictiginizi not etmeye ozen gosterin.

Yatarken boynunu arkaya mi atiyor yoksa rahat rahat yatiyor mu? Bir de emzirirken memeden kacinip kafasini geriye atiyor mu?

Bu arada yaka ribanasi icin yazdigim yorum size sert gelmis olabilir, kusura bakmayin, sadece o bolgede sivilce olusumu cok oldugu icin tahrisi arttirir diye belirttim, yenidogan annesine bilmislik yapmak degildi yani niyetim 🙏
Bu arada aklıma geldi annem tutturdu banyodan sonra zeytiny
Olabilir, zeytinyagi asidik bir urun. Kafasini arkaya attigini doktora soyleyin, cocugunuzun reflusu olabilir, daha ileri gitmeden halledilsin. Siz ilk firsatta bi gastroenterolojiye de sevk isteyin.
cok teşekkür ederim söylerim

Arkadaşlar merhaba 36 günlük bebeğimin cildinde bir haftadır böyle şeyler çıktı iki farklı doktora götürdüm farklı kremler ( birisi Balaban diğeri mustela)verdiler önemli değil dediler ama bugün sabah yüzünde de vardı kremler işe yaramıyor gibi geliyor bana alerji bölümüne götürmek istiyorum çocuk doktoru ile tekrar görüşüp. Daha önce yaşayan oldu mu bilgilendirirseniz sevinirim. Azalacağına artıyor saç diblerinde de var ve sadece üst gövde de
Bu miliarya gibi duruuor

Allerji ile falan ilgisi yok ama takmışsınız bi kere o yüzden allerji bölümüne gidin

Bu miliarya gibi duruuor

Allerji ile falan ilgisi yok ama takmışsınız bi kere o yüzden allerji bölümüne gidin
Emin olmam lazım ilk kez çocuk büyütüyorum endişe ediyorum o yüzden

Arkadaşlar merhaba 36 günlük bebeğimin cildinde bir haftadır böyle şeyler çıktı iki farklı doktora götürdüm farklı kremler ( birisi Balaban diğeri mustela)verdiler önemli değil dediler ama bugün sabah yüzünde de vardı kremler işe yaramıyor gibi geliyor bana alerji bölümüne götürmek istiyorum çocuk doktoru ile tekrar görüşüp. Daha önce yaşayan oldu mu bilgilendirirseniz sevinirim. Azalacağına artıyor saç diblerinde de var ve sadece üst gövde de

Bekleyin biraz daha alerjiye falan bulaşmayın. Beslenmesi iyise fışkırtarak kusma kakada kan yoksa alerji denmez. görmezden gelin. Ciddi belirtiler olmazsa gereksiz alerji diyeti yapılmaz.
2. Aydan sonra toparlar genelde böyle döküntüler.
Yenidoğanda çok normal sorgulamayın fazla :)

Emin olmam lazım ilk kez çocuk büyütüyorum endişe ediyorum o yüzden

Her şeyden emin olmaya kalkarsanız sonu yok. Anneliği zorlaştırmayın kendinize de bebeğinize de. Çocuk doktorunuzu dinleyin sadece.

Bekleyin biraz daha alerjiye falan bulaşmayın. Beslenmesi iyise fışkırtarak kusma kakada kan yoksa alerji denmez. görmezden gelin. Ciddi belirtiler olmazsa gereksiz alerji diyeti yapılmaz.
2. Aydan sonra toparlar genelde böyle döküntüler.
Yenidoğanda çok normal sorgulamayın fazla :)
Tamam teşekkür ederim

Back
X