• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ve kayınvalide

Birakin icine ne dogarsa dogsun siz hamileligin tadini cikarin o ne derse desin yanii:ukala::ukala::anneadayı:

Valla herkes konu sahibini bırakıp bana yönelmiş. Ben böyleyim, fikrim de bu. Erkek çocukları inanılmaz tatlı oluyor. Tekrar söylüyorum kayınvalidenizin en doğal hakkı, ona bir erkek çocuk verebilmelisiniz. Nokta.
Verebilmelisiniz derken?
Bizim elimizde olan birşey değil hanımefendi Allah veriyor kızı da erkeği de!
Ayrıca evladı kendimiz için doğuruyoruz,onun bunun için değil!
Süs eşyası mı bu kayınvalideye verilecek...
Erkek çocuklar tatlı oluyor da kızlar olmuyormu,bi kendinize gelin aklınızı başınıza toplayın ya!
Şu yazdıklarınız ne vicdana sığar ne insanlığa.doğaya da aykırısınız mantığa da.
Allah sizi ve sizin gibileri ıslah eylesin

Valla herkes konu sahibini bırakıp bana yönelmiş. Ben böyleyim, fikrim de bu. Erkek çocukları inanılmaz tatlı oluyor. Tekrar söylüyorum kayınvalidenizin en doğal hakkı, ona bir erkek çocuk verebilmelisiniz. Nokta.
Cok kotu bir kiz evlatsiniz demekki kendinizden pay bicmissiniz. Kiz simdiye erkek gelecege ne demek ya. Asil onemli konu isi cocuk bu can yeni bir birey yani yatirimlik ev arsa degil bi bunu farkedin once

Verebilmelisiniz derken?
Bizim elimizde olan birşey değil hanımefendi Allah veriyor kızı da erkeği de!
Ayrıca evladı kendimiz için doğuruyoruz,onun bunun için değil!
Süs eşyası mı bu kayınvalideye verilecek...
Erkek çocuklar tatlı oluyor da kızlar olmuyormu,bi kendinize gelin aklınızı başınıza toplayın ya!
Şu yazdıklarınız ne vicdana sığar ne insanlığa.doğaya da aykırısınız mantığa da.
Allah sizi ve sizin gibileri ıslah eylesin
Kendisinin bir haremde yasiyor oldugunu dusundum ben o msjindan sonra kendini adama erkek cocuk dogurmaya adammis cariye gibi. Naparsin dunyaya amacsiz gelenler de var kardeş.

Ataerkil bir toplum oldugumuz icin erkek cocuk dogurmak nedense bir ovunme meselesi haline gelmis. Bir akrabam gorumcesinden bahsederken "hemen hamile kaldigim icin bir de erkek dogurdugum icin beni kiskandi" demisti. Neden boyle anlayamiyorum.
Sizi sevmeyen insanlar erkek cocugu size yakistiramiyor "ayy hissettim senin kizin olacak" diyorlar. Erkek cocuk dogurmak guya ayricalik yaa. Cok sacma geliyor bana. 18 haftaya kadar cinsiyeti ogrenmedim cok da merak etmedim acikcasi. Esim de ayni sekilde.

Benim kayinvalidem de cinsiyeti soranlara gururlanarak "errrkekk" diyor. Kiz olsaydi eminim bir yani buruk olacakti. Bu ayrimciliga cok sinir oluyorum. Bu geri kafalilik toplumun genelinde var maalesef...

Umarım sağlıklı bir kız çocuğu doğurur, sırf cinsiyetinden dolayı kısıtlamadan esirgemeden yetiştirirsiniz, istediği mesleği seçer, istediği sporu aktiviteyi yapar, istediği gibi yaşar, böyle kadınlara verilebilecek en güzel cevap bu, bir de kızınızı bu kafa yapısıyla aynı ortamda sık bulundurmayın, etkilenmesin küçük yaşta.
Verilecek en güzel tepki de ciddiye almamak, üzülmeyin bile, etkisiz eleman olsunlar hayatınızda. Siz çocuğunuzu en iyi şekilde yetiştirmeye odaklanın.

Kadın size ben illa erkek torun istiyorum dememiş ki yani böyle bir ısrarı da yok sadece siz kız olacağını düşünüyoruz dediğiniz için baştan hemen bu karara varmışsınız diyor hem olabilir ayrımcılıktan değil de bir de erkek olsa diye düşünebilir bizim gelinde hamile annem hep ilk kız olsun istedi, kız olacak dedi ama tabii sağlıklı olsun önemli değil ama isterim dedi kız olacak. Takılmaya gerek yok açıkçası benim de bir kız evladım olsa erkek isterdim bir tane de ama eşimle ayrım yaptığımızdan değil yani.

Erkek çocuk verebilmelisiniz derken. Allah nasip ederse olur. Cahiliye devrinde mi yaşıyorsun sen.

Son düzenleme:
boşver sonuçta onun torunu olacak. kız torunu sevdim bi de erkek seveyim demiş olabilir. siz duymayın ne konuşursa konuşsun. hamileliğinizin tadını çıkarın.

Malesef böyle insanlar hala var, devam da edecek gibi görünüyor.
Kız -erkek ayrımından önce , hayırlı bir evlat yetiştirmek önemli olan.
Evlat gelecek için yatırım yaptığınız ev,arsa değil ki,herkes kendi düzenini kurup baba evinden ayrılacak.

Erkek,erkekkk diye tutturan kaynanalara çok istiyorsan sen doğur diyesim var :sinirli:

Kayınvalideler hep aynı canım benimki iki sene evvel lohusalık için nevresim pike yaptırmış bildiğin hastane mavisi ozaman ne gebelik ne bişe var olcagı meçhul tutturmuş bizim sülale erkek yapar lohusalıkta bunu sercen die iümdi cinsiyet belli zil takmadıgı kaldı onu görünce sevinemiom bile
Benim kayınvalide de ben hamileyken, cinsiyet belli değil daha , pembe yelek örmüş. E nerden biliyorsun kız olacağını dedik. Bilmem ördüm öylesine dedi. O da kız istiyordu galiba:dondurma: ama oğlum oldu, yelek duruyor öyle :)

Benim 1.5 yaşında bir kızım var ve 3 aylık hamileyim ..cinsiyet ayrımı ben de eşim de asla yapmıyoruz bi kızımız daha olsa çok .mutlu oluruz geçen kontrolden geldik cinsiyeti belli olmadı..bizim içimiz kız doğuyor nedense ..kayınvalidem siz hemen teşhisini koymuşsunuz kız diye ..ne belli falan diyo..erkek deseydim tamam oni zaman kesin erkek diyip sorgulamayacaktı . Her gördüğü kişiye sizce bebeğin cinsiyeti ne olacak benim içime erkek Doğmuş diyo..bu durum beni rahatsız etmeye başladı.siz olsaydınız nasıl bir tepki verirdiniz..bişey söylesen hemen suratını asıp küsüyor

allah allah sırf kv dedi diye bu kadar takılınmaz bence.. benim bir oğlum var ikinciyi kız olsun isterim kızım olsa erkek isterdim. rabbim iki farklı meyveden de tattırsın diye. kız torununa kötü mü davranıyor?? sanmam.. gönlünden geçeni söylemiş abartmayın bence..
ben ortada erkek erkek diye tutturan bi kv de görmedim. konu sahibini kışkırtıcı yorumları da fazlasıyla gereksiz buluyorum.

ne demek bu ya pardon Allah vermiyosa vermek istemiyosa kadin ne yapsin erkek verebilmek icin!!! Kadinin hicbir sorumlulugu yok allah verirse verir vermezse vermez bu kadar net yani bu mesele!! Bu zamanda boyle dusunceler Allahim korkunc ya gercekten tuylerim diken diken oldu bir kadindan boyle dusunceler iste sende gelecekte konu sahibininki gibi bir kayinvalide olur cikarsin Allah gelinine sabir versin

Benim 1.5 yaşında bir kızım var ve 3 aylık hamileyim ..cinsiyet ayrımı ben de eşim de asla yapmıyoruz bi kızımız daha olsa çok .mutlu oluruz geçen kontrolden geldik cinsiyeti belli olmadı..bizim içimiz kız doğuyor nedense ..kayınvalidem siz hemen teşhisini koymuşsunuz kız diye ..ne belli falan diyo..erkek deseydim tamam oni zaman kesin erkek diyip sorgulamayacaktı . Her gördüğü kişiye sizce bebeğin cinsiyeti ne olacak benim içime erkek Doğmuş diyo..bu durum beni rahatsız etmeye başladı.siz olsaydınız nasıl bir tepki verirdiniz..bişey söylesen hemen suratını asıp küsüyor
Şu kvlerin de herseye surat asip kusmelerinden bana fenalik geliyo kendi kizi yapsa ayni seyi tepki vermezdi. Cinsiyetini farkli istemesi bir nevi normal aslinda anneler bile 2.nin cinsiyetini farkli istiyo benim de oglum var 2 yasinda 2.ye hamileyim bu da kiz olsa ne iyi olur diye dusundum tabiki yalan degil bu evlat ayirmak degildir insan ikisini de yasamak istiyo ama asla takinti haline getirmedim ne ben ne esim ne aileler hayirlisini sagliklisini istedik Rabbim neyi uygun gorduyse o olur dedik ve kizim olucakmis 2 gun once ogrendik. Bence bu tavir daha dogru. Herkese sormak falan biraz takinti yapmis gibi geldi. Dogumdan sonra da bu tavrini surdururse kotu olur ama siz takmayin sonucta kv icin yapmadiniz o cocugu varsin cinsiyetini begenmezse begenmesin onun cahilligi der gecerim

Bizim oglumuz oluyor ve kv kiz cocuklardan nefret ediyor. Ona kalsa kiz cocuk olmasin.
Daha cinsiyet belli olmadan insallah erkek olur dedi. Ben dellendim ve bagirdim illa bir sey soyleyeceksen insallah saglikli olur de bana boyle sacma seyler soyleme dedim.
Bir daha erkek lafini etmedi hayirlisi dedi hep.
Hic anlamam kadinlarin erkek cocuk sevdasini. Sanirsiniz zamaninda kendileri kiz cocuk degildi.

Afedersiniz agzimi birakip uygun bir yerimle guldum :KK70:
Cinsiyeti belirleyen kadin degil erkektir.
Erkek cocugu da kadinlar yaratamaz. Erkek cocuk verebilmelisiniz nedir ya hahah :KK70:

Bence biraz alınganlık yaptınız sonuçta erkek olacak diye ısrar etmemiş,ben bazen hamile kadınların bu tür konularda alınganlık yaptığını düşünüyorum belki de hormonların etkisiyle yani kendimden biliyorum. Ama eğer bebeğinizin cinsiyeti kız ise ve saçma sapan tepkiler verirse ozaman iş değişir. Genel olarak birde şunu belirtmek istiyorum;Kızlar dayanın pipici zihniyetli kayınvalidelerin ömrü sonsuz değil,gelecekte iirkeeek diye ölüp biten yaşlı teyzelerin nesli tükenmek üzere :KK53: dayanın bacılarEn Büyük KK

Şu kvlerin de herseye surat asip kusmelerinden bana fenalik geliyo kendi kizi yapsa ayni seyi tepki vermezdi. Cinsiyetini farkli istemesi bir nevi normal aslinda anneler bile 2.nin cinsiyetini farkli istiyo benim de oglum var 2 yasinda 2.ye hamileyim bu da kiz olsa ne iyi olur diye dusundum tabiki yalan degil bu evlat ayirmak degildir insan ikisini de yasamak istiyo ama asla takinti haline getirmedim ne ben ne esim ne aileler hayirlisini sagliklisini istedik Rabbim neyi uygun gorduyse o olur dedik ve kizim olucakmis 2 gun once ogrendik. Bence bu tavir daha dogru. Herkese sormak falan biraz takinti yapmis gibi geldi. Dogumdan sonra da bu tavrini surdururse kotu olur ama siz takmayin sonucta kv icin yapmadiniz o cocugu varsin cinsiyetini begenmezse begenmesin onun cahilligi der gecerim
Yalnız çok güzel bir noktaya değindiniz,herşeye küsüp darılan kayınvalider kendi kızları söz konusu olunca aslan kesiliyorlar:KK45:

Kendisinin bir haremde yasiyor oldugunu dusundum ben o msjindan sonra kendini adama erkek cocuk dogurmaya adammis cariye gibi. Naparsin dunyaya amacsiz gelenler de var kardeş.
Büyük günah bacım,yazıktır ayıptır ya.birkez daha ne kadar sinirllenebileceğimi görüp kendimden korktum.
Böylelerini kapatacaksın güneş görmez bir odaya sadece erkek doğurtacaksın,tövbe yaa

Back
X