• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin doğum tarihinii farklı yazdırmak istiyorum.

Bende 90 kasım doğumluyum. Eğer beni kasım değilde ocakta yazdırmış olsalardı hem liseye bir yıl geç gidecek hemde 4 yıl olduğu için 1 sene geç bitirecektim. Toplam 2 yıl kaybım olacaktı. Arkadaşlarımda 90lı değil 91-92li olacaktı...

bu nasıl mantık ya. e ozamnda sizin çocuğunuz okulda 2015in kasımında doğan bir çocukla aynı sınıfta olacak. onların aileleri ne yapsın.

her zaman kafama taktığım birşey başıma geliyor İnşallah kasım ayında doğum yapacağım ve normalde çocuğumu 2014 kasım tarihli yazdırmam gerekli ama ben bunu istemiyorum. 2014 ün ocağında doğan çocuk ile kasımda doğan çocuk büyüyünce aynı yılın çocuğu oluyor ama arada kaç ay var. Kuzenimi de ailesi 25 aralıkta nufusa kaydettirdi aslında 1 ocak ta yapılabiirdi 5 gün için 1 yaş kazanmış oldu. bu düşüncem farklı gelebilir ama sizce bu dönemde çocuğumu 2015 tarihli yazdırmam mümkünmü?

Nüfus bilgileri doğum evraklarına göre düzenlenmiyor mu? Öyleyse şayet dediğiniz olmaz.

Ayrıca ne gerek var buna? Doğum tarihi bile gerçek olmayacak öylemi?

Bence çocuğunuz büyüdüğünde bu durumdan hiç hoşlanmayacaktır.

her zaman kafama taktığım birşey başıma geliyor İnşallah kasım ayında doğum yapacağım ve normalde çocuğumu 2014 kasım tarihli yazdırmam gerekli ama ben bunu istemiyorum. 2014 ün ocağında doğan çocuk ile kasımda doğan çocuk büyüyünce aynı yılın çocuğu oluyor ama arada kaç ay var. Kuzenimi de ailesi 25 aralıkta nufusa kaydettirdi aslında 1 ocak ta yapılabiirdi 5 gün için 1 yaş kazanmış oldu. bu düşüncem farklı gelebilir ama sizce bu dönemde çocuğumu 2015 tarihli yazdırmam mümkünmü?

hastanede doğum olduğu için doğum belgesi ile nufusa kayıt oluyor yani mümkün değil. benim oğlum da 29 ağustosta doğdu ben 30 ağustos istedim ama yapmadılar olmadı yani

belki bir sene küçük olması ilerde on u bir şeylerden mahrum bırakacak neyse onu yazdır sonra pişman olursun belki bir an önce askere gitmek isteyecek ama sırf sene yüzünden bekleyecek ve daha bir sürü şey her lşeyde bir hayır vardır

Cok sacma bisey yaparsın bence..hangi çağdayız..cocuğun büyüp gercek tarihini sorduğundada harman zamanı doğdun de bari

İmza

Benim oglumda 3 aralık doğumlu ama ben hiç düşünmeden gününde yazdırdım sene kaybi olur doğduğu tarihte yazdırin.

ben de kardeşim de eşim de aralık doğumluyuz aman nüfusta 1 ocak
eşim de kardeşim de askere 1 sene geç gitme avantajını kazandılar.
benim için pek fark olmadı.

Ben kasım doğumluyum. Okula bir sonraki yıl doğanlarla beraber gittim yine bir sorun yaşamadım hiçbir konuda. Zaten şu an okula başlarken falan ay hesabı yapılıyor. İşe alımlarda bile mesela 87 ağustos ayından itibaren doğanlar başvurabilir gibi ayla belirtiliyor her şey. O yüzden boşuna yaş kazanıcak diye düşünme.

Bir de eskiden istediğin tarihte yazdırabiliyordun çocuğu ama artık öyle şeyler imkansızlaştı. Doğum belgesiyle gidiyosun nüfus müdürlüğüne. Bunun pek oluru yok bence.

benim sevgilim de bir ocak kervanından
Allah bilir kaç aralıkta doğdu
bence doğum günü kendine özgüdür,özeldir.Bu tarihi ondan esirgemeyin..
bu arada ilginç birşey söyleyim,işyerimden bir arkadaşın kardeşiyle arasında 1 sene kadar fark varmış.
25 mayıs 1987 ve 16 eylül 1988 diyelim.
babaları birinin gününü birinin ayını almış ve küçük olanın doğum tarihiyle beraber-ikiz gibi kaydettirmiş nüfusa
16 mayıs 1988 gibi yani,iki kardeş de :)
mantık ne?
bilmiyorum,vardır elbet bi sebebi.Ama iki kardeş de memnun değildi bu durumdan...

Bende 22 aralikta dogmusum ama babamlar bi sonraki senenin 1 ocagina yazdirmislar.. ben hala onlara bunu yaptiklari icin sitem etmekteyim ben bunu yasamis biri olarak cocugunuza bunu yasatmanizi istemem doğrusu..

Nüfus cüzdanı erken çıkarılmazsa cezaya giriyor zaten ya cezayı ödeyin yada bugünkü tarihe kaydederiz derler okulda sorun olmayabilir ama aşılarında her ay hata veriyor sürekli müdürlüğü arayıp beyan ve kimlik doğum tarihlerini düzeltme yaptırıyorum ne zaman dogduysa o tarihi yazdırın bence

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çocuğunuzu bir ay içinde yazdırmanız gerekiyor. Nüfusa kaydettirmeye gittiğinizde sizden doğum belgesi isteyecekler. Doğum belgesi üstünde olan tarihten başkası yazılamaz. Ancak hastane dışında doğmuş, doğum belgesi olmayan bebekler annenin beyan ettiği tarihe göre yazılıyor. Genellikle sağlık ve ulaşım imkanlarının kısıtlı olduğu kırsal bölgelerde böyle olabiliyor. Bu durumda bazen muhtardan belge istenebiliyor , özellikle şüpheli durumlarda emin olmak için.
Siz de bu durumda şunu yapabilirsiniz, çocuğumuz evde doğdu, hastane belgesi yok. Şu tarihte doğdu diye istediğiniz günü ayı söyleyin. (birazcık yalan söyleyin yani :1: ) O zaman sizin beyan ettiğiniz tarihe göre yazılır. Ama yine de, annenin beyanı esas olsa da memurlar çeşitli sakıncalar yüzünden yüzünden özellikle sağlık imkanlarının hastanelerin olsuğu yerlerde buna yanaşmayabilirler. Detaylı bilgi:
http://www.nvi.gov.tr/Sik_Sorulan_Sorular,Sorular.html?pageindex=1

Son düzenleme:
ben aşı olayını hiç düşünmedim. en önemli nokta bu. sağlığından önemli hiçbirşey yok. Allah korusun.

Gerçek doğum tarihim ile nüfustaki farklı olsa çok kızardım.
Çok gereksiz bence. Gerçeği değiştiricek mi öyle yazılınca?

Ben 30 kasim doğumluyum ve nüfusta da öyle yaziyor ben bi zorluğunu yasamadim hatta hosuma bile gidiyor herkes sirayla doldurduğu yaşi söylerken ben eski yasimi söyleyip yil dolsa da ay dolmadi diyorum:)) okulda da bi sorun yasamadim sinifin iyileri arasindaydim.
Elbet siz bilirsiniz ama bence gereksiz yere oynamayin bi de çocuk yazik herkese soyleyemek için uğraşacak. Yok şöyle yazmislar aslında boyleymis fln.

Çocuğunuzu bir ay içinde yazdırmanız gerekiyor. Nüfusa kaydettirmeye gittiğinizde sizden doğum belgesi isteyecekler. Doğum belgesi üstünde olan tarihten başkası yazılamaz. Ancak hastane dışında doğmuş, doğum belgesi olmayan bebekler annenin beyan ettiği tarihe göre yazılıyor. Genellikle sağlık ve ulaşım imkanlarının kısıtlı olduğu kırsal bölgelerde böyle olabiliyor. Bu durumda bazen muhtardan belge istenebiliyor , özellikle şüpheli durumlarda emin olmak için.
Siz de bu durumda şunu yapabilirsiniz, çocuğumuz evde doğdu, hastane belgesi yok. Şu tarihte doğdu diye istediğiniz günü ayı söyleyin. (birazcık yalan söyleyin yani :1: ) O zaman sizin beyan ettiğiniz tarihe göre yazılır. Ama yine de, annenin beyanı esas olsa da memurlar çeşitli sakıncalar yüzünden yüzünden özellikle sağlık imkanlarının hastanelerin olsuğu yerlerde buna yanaşmayabilirler. Detaylı bilgi:
http://www.nvi.gov.tr/Sik_Sorulan_Sorular,Sorular.html?pageindex=1

Artik devlet hastanelerinen nufus mudurlugune bilgisayar ile bildiriyorlar dogdugunu yalan soylemez :D

Back
X