- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
her zaman kafama taktığım birşey başıma geliyor İnşallah kasım ayında doğum yapacağım ve normalde çocuğumu 2014 kasım tarihli yazdırmam gerekli ama ben bunu istemiyorum. 2014 ün ocağında doğan çocuk ile kasımda doğan çocuk büyüyünce aynı yılın çocuğu oluyor ama arada kaç ay var. Kuzenimi de ailesi 25 aralıkta nufusa kaydettirdi aslında 1 ocak ta yapılabiirdi 5 gün için 1 yaş kazanmış oldu. bu düşüncem farklı gelebilir ama sizce bu dönemde çocuğumu 2015 tarihli yazdırmam mümkünmü?
her zaman kafama taktığım birşey başıma geliyor İnşallah kasım ayında doğum yapacağım ve normalde çocuğumu 2014 kasım tarihli yazdırmam gerekli ama ben bunu istemiyorum. 2014 ün ocağında doğan çocuk ile kasımda doğan çocuk büyüyünce aynı yılın çocuğu oluyor ama arada kaç ay var. Kuzenimi de ailesi 25 aralıkta nufusa kaydettirdi aslında 1 ocak ta yapılabiirdi 5 gün için 1 yaş kazanmış oldu. bu düşüncem farklı gelebilir ama sizce bu dönemde çocuğumu 2015 tarihli yazdırmam mümkünmü?
Çocuğunuzu bir ay içinde yazdırmanız gerekiyor. Nüfusa kaydettirmeye gittiğinizde sizden doğum belgesi isteyecekler. Doğum belgesi üstünde olan tarihten başkası yazılamaz. Ancak hastane dışında doğmuş, doğum belgesi olmayan bebekler annenin beyan ettiği tarihe göre yazılıyor. Genellikle sağlık ve ulaşım imkanlarının kısıtlı olduğu kırsal bölgelerde böyle olabiliyor. Bu durumda bazen muhtardan belge istenebiliyor , özellikle şüpheli durumlarda emin olmak için.
Siz de bu durumda şunu yapabilirsiniz, çocuğumuz evde doğdu, hastane belgesi yok. Şu tarihte doğdu diye istediğiniz günü ayı söyleyin. (birazcık yalan söyleyin yani) O zaman sizin beyan ettiğiniz tarihe göre yazılır. Ama yine de, annenin beyanı esas olsa da memurlar çeşitli sakıncalar yüzünden yüzünden özellikle sağlık imkanlarının hastanelerin olsuğu yerlerde buna yanaşmayabilirler. Detaylı bilgi:
http://www.nvi.gov.tr/Sik_Sorulan_Sorular,Sorular.html?pageindex=1
Artik devlet hastanelerinen nufus mudurlugune bilgisayar ile bildiriyorlar dogdugunu yalan soylemez![]()