• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin gaz meme sorunu

teacherlife

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2024
304
197
18
bebeğimin sarılık süreci olmuştu ve enfeksiyondan 7 gün hastanede tedavisi olmuştu. 5 gün önce çıktık hastaneden. hastanedeyken 3 saatte bir emzirmeye gidiyodum benim peşimden de 60-70-80 ne kadar alırsa mama veriyolardı. gece gitmiyodum emzirmeye gece ise her emmede 120 ccye kadar mama verdiklerini söylemişlerdi. bu arada bebeğim 13 günlükken tedaviye başladı 20 günlükken çıkardık. bana çok fazla geliyordu 120 cc mama 13 günlük bebeğe. her neyse bana kendimi yetersiz hissettirdiler bende eve geldiğimizde emzirme sonra mama takviyesi yapıyodum bugün doktora gittik 23 günlük bebeğim ve kilosu çok artmış dedi karnı çoo genişlemiş mamayı kesiceksin dedi. şimdi eve geldik çok ağlıyo acaba aç mı emzirdim ama hala ağlaması var ve sancılı bir bebek gaz sancımız cok var çıkaramıyor sürekli ayaklarını tepiyor. memedeyken 5 dk sakinse bi anca sancı gelip itmeye başlıyo mememi kafasını sağa sola sallıyor. acaba aç mı? doktora dedim doydugunu anlamıyorum aranıyo dedim ve mama takviyesi yapıyolardı burda dedim. karnı çok şiş çok genişlemiş kes mamayı dedi ama alıyo verince dedim alır onlrda doyma refleksi yok midesi şu kadarcık diyip serçe parmağını gösterdi e madem öyleydi her sabah kontrole gidiyordu bebeğimi orada neden söylememiş. şu an bebeğim çok ağlıyor meme veriyorum onuda istemiyor itiyor 2 dk duruyo memede sonra atıyo kendini bi anda çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor karnıda taş gibi. kakasını yapıyor ama gazı çıkmıyor. napıcam ben? gerçekten çok üzülüyorum çıkaramıyorum da gazını ne yapmam lazım

Sizin sütünüz vardı neden mama takviyesini kabul ettiniz. Kilosuda aliyordu.130 CC çıkıyor diyordunuz. Ne gerek var bu kadar yüklenmeye bebeğe. Gece emzirmeye gitmediniz sağım yaptinizmi ? Anne kalamıyor mu yanında ? Bilmiyorum ondan soruyorum.

Biberonq alıştı da mı istemiyor memenizi? Hep mi öyle yoksa gazı olduğunda mı?

Gaz sıkıştırıyor ememiyor ondan atıyor kendını . Elinizle karnını tutun sıcacık olsun elinizin altında bagırsaklarının oynadığını hissedene dek bırakmayın hareketlensin bagırsaklar muhtemelen çocuğun gazı bagırsaklarına indi alttan atamıyor YouTube den bacak hareketleri var onlarda da yapabılırsınız

Sizin sütünüz vardı neden mama takviyesini kabul ettiniz. Kilosuda aliyordu.130 CC çıkıyor diyordunuz. Ne gerek var bu kadar yüklenmeye bebeğe. Gece emzirmeye gitmediniz sağım yaptinizmi ? Anne kalamıyor mu yanında ? Bilmiyorum ondan soruyorum.
evet bende süt var ama hastanede bana emziriyosun ama biz sen gittikten sonra mama veriyoruz doymuyo diyolardı ve bende eve çıkınca mecbur başladım mamaya. gece emzirmeye gitmiyodum sağıyodum onu götürüyodum

Gaz sıkıştırıyor ememiyor ondan atıyor kendını . Elinizle karnını tutun sıcacık olsun elinizin altında bagırsaklarının oynadığını hissedene dek bırakmayın hareketlensin bagırsaklar muhtemelen çocuğun gazı bagırsaklarına indi alttan atamıyor YouTube den bacak hareketleri var onlarda da yapabılırsınız
inanın her şeyi yapıyorum bugün sıcak havlu denedim o biraz olsun rahatlattı ama uykusundan bile uyandırıyor yarım saatte bir uyanıyor sancıdan ağlayarak

Benim bebeğimde öyle önce emzirin emdiği kadar emsin ardından 60 ml mama verin sakinleşip uyuyorsa doyuyordur gaz damlası kullanabilirsiniz ben sab simlex kullanıyorum faydası oldı benim bebeğimde 36 günlük 20 günlükken beni emiyordu üstüne 100 ml mama içiyordu 2 saatte bir doktorda seni emdikten sonra içtiği kadar mama ver yoksa doymaz dedi

Benim bebeğimde öyle önce emzirin emdiği kadar emsin ardından 60 ml mama verin sakinleşip uyuyorsa doyuyordur gaz damlası kullanabilirsiniz ben sab simlex kullanıyorum faydası oldı benim bebeğimde 36 günlük 20 günlükken beni emiyordu üstüne 100 ml mama içiyordu 2 saatte bir doktorda seni emdikten sonra içtiği kadar mama ver yoksa doymaz dedi
banada mamayı kes o kadar şişirmeye gerek yok dedi ama memeden sonra mama da alıyo doymuyo sanıyorum veriyorum dediğimde ne verirsen alır zaten doyma refleksi yok bebeklerde dedi napıcam simdi of

Gaz damlası kullandınız mı ?
evet nurse harveys kullanıyorum günde 4 kez 5 damla şeklinde ama ben 4 defadan fazla veriyorum yine fayda yok, üstten çıkartabiliyoruz sırtına vurarak. alttan ise çok ıkınıyor ağlıyor bir iki tane pırtlıyor sonra yine sancısı oluyo sanırım başlıyo ağlamaya ayaklarını tepmeye karnı hala şiş. altını alırkende elletmiyor kıvranıyor belini baya yamultuyor

evet nurse harveys kullanıyorum günde 4 kez 5 damla şeklinde ama ben 4 defadan fazla veriyorum yine fayda yok, üstten çıkartabiliyoruz sırtına vurarak. alttan ise çok ıkınıyor ağlıyor bir iki tane pırtlıyor sonra yine sancısı oluyo sanırım başlıyo ağlamaya ayaklarını tepmeye karnı hala şiş. altını alırkende elletmiyor kıvranıyor belini baya yamultuyor
iyi değil yağ bildiğiniz o . Size geçende sap simplex demiştim suanda da yazanlar var neden alıp kurtarmıyorsunuz kendınızı bu sorundan . olmuyorsa başka deneyeceksınız biz bulana kadar 5 damla denedik . Sap simplex hızlıca çözdü sorunumuzu

Bence mamayı kesin. Gazdan yapıyordur benim oğlum da 2 ay 20 günlük o da gazdan ememiyor. Her sabah hemen hemen aynı saatte aynı kıyafetlerle ya da çıplak tartın sağlık ocağında mama vermeden. 1 hafta içinde değişim görürseniz sütünüz yetiyor demektir. Bezi de boş olsun.

iyi değil yağ bildiğiniz o . Size geçende sap simplex demiştim suanda da yazanlar var neden alıp kurtarmıyorsunuz kendınızı bu sorundan . olmuyorsa başka deneyeceksınız biz bulana kadar 5 damla denedik . Sap simplex hızlıca çözdü sorunumuzu
doktor bunu yazmıştı o yüzden bunu kullanıyorum. peki siz sab simplexi günde kaç kez kaç damla kullanıyorsunuz yazar mısınız?

çok değişken ruh hali bugün mememi emdi ama az önce memeyi verdim almadı sağdım öyle verdim biberondan içti
Biberon redde neden oluyor sütun varken sagarak vermek çok zor olur ilerde . (Kaşık biberon yada siringa ) Sadece emzir ve emzirme sonrası 30 cc doyumluk değil yani tekrar çabuk acikip emzirmek icin ver emzirme sonrası sağım yap bir hafta sonra kilo kontrolü yaptır sağlık ocağında kilo alımı normalse yani haftalık 150-250 Gr aliyorsa normal doyuyordur. Fazla alıyorsa o mamayida vermezssin.Boşuna mama vermeyin. Emzirmek gibisi var mı?

Son düzenleme:
Back
X