Bebek Beslenmesi Bebegimin gazını çıkaramiyorum.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Umudumbitmedi_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2017
5.213
7.462
198
Merhaba tecrubeli anneler.29 günluk bebegim var ama ben bi türlü bebegimin gazini cikarmayi öğrenemedim.bazen yapabiliyorum ama çoğunlukla ćıkartamaiyorum.uğrasiyorum.ya uyaniyor yada yatagina koyuyorum.bu sefer 1 dakika sonra yatakta uyaniyor.
Sonrada uyutmak icin uğrasiyorum.lütfen bilen birisi yardim etsin.emzirmekten de degilde gaz cikarirken yoruluyorum.
Videolar izledim ama fayda yok.

canım omuzunda olmuyorsa dizlerine yatırabilirsin elini onun altından geçirerek yüz üstü dizine uzat sırtını ov aşağıdan yukarıya sabit bişekilde ov çıkar mutlaka bende oğlumunkini omzumda çıkaramazdım dizimde çıkarabilmiştim..
tecrübeli anneler yazarlar inşallah..

Dizimide hic cikmiyor canim.bide kusabilir diye yada reflü olur diye pek yapamiyorum.

Benim oğlum 6 aylik bir ayliktan beri gaz problemleriyle uğraşıyoruz denediğim ilaclar sab simplex fena gelmemişti hala kullanıyorum kana gecmemesi de ilacın ekstra bir artisi idrarla atılıyor. Nurse Harveys kullandim o da ilac degilmis bitkisel takviye acayip rahatlatmıştı ilk kullandığım zamanlar gazini her seferinde cikaramasa bile en azindan gaz krambindan uyanmasini engelliyordu çoğu zaman rahag uyku veriyordu kisacasi. Bio gaiayi kullanmistim bi ara o da etkisini 2-4 haftada ancak gösterdiği için sabredemedim cok bi gelisme kaydedemedim tekrar sab simplexe döndük ne zaman bu ilacı kessem sonu hezeyan oluyo tekrar baslamam gerekiyor. Arkadaşım da neobaby kullanıyor onunki benimki kadar gazli degil cok ise yaşamış rahat uyuyor birt birt kendi uyurken çıkarıyor diyor. Onun haricinde yapabileceklerin ben dogumdan beri kurubaklagil yiyemedim gaz yapar diye riske atmadim protein ihtiyacimi sut urunleri et ürünlerinden karsiliyorum. Still tee adi altında emzirme çayı yada kendim demledigim rezene çayına kimyon atarak gunde 3 bardak falan tuketiyorum. Her yemeğe kimyon atiyorum. Bunlara dikkat edebilirsin. Banyosunu aksam uykusuna yapmaya çalış bağırsakları duş etkisiyle gevser yumusar geceyi biraz daha huzurlu geçer umarım. Onun haricinde benim oğlum da gaz çıkarmaya çalışırken uyananlardan yaptığım sey şu emzirdikten sonra usulca omzuma alıyorum ama gaz çıkarmıyorum sadece hafif hafif salınıyorum sirtini sivazlamadan çünkü ellesem kalkiyo biliyorum. O şekilde 15dk tutarak en azından midesinin rahatlamasini sağlıyodum emdikleri iyice midesine iniyodu hem gaz acisindan hemde sutun yatarken geri gelmemesi açısından emzirdikten sonra 15dk dik tutman önemli. daha rahat yatiyodu gazı da mideden barsaga geçtiği icin daha uzun süre sonra çıkarma gereği duyuyodu. Üst gazi olarak yatinca aninda debelenmeye başlıyorlar dediğin gibi uyanik olsa ust gazi cikarmak daha kolay ama uykuluyken bari brz daha uyusun diye dusunerekten alt gaz biraz daha idare ediyo en azindan uyku süresini uzatiyo. Bir diger yapabileceğin sey omzuma aldiginda sırtını sivazlamak degil de popodan alttan yukari doğru pıt pıt vurmak inan bu alttan yukarı doğru vurmak bazen aninda uykusu acilmadan gark diye gegirip geri uyumasini sağlıyo bazen. Onun haricinde yapabileceğin emzirme sonrasi dik bi şekilde omzuna aldığında yine uyanıyo diyosan gazini cikatma elleme ama sunu deneyebilirsin yatağa bi yastık koy sen yataga sırtüstü uzan yastik sırtının altında kalsin yani uzan bebek senin göbeğinin üstünde yuzukoyun yatsin yani ama elleme uykusu kacabilir gazdan. Sadece öyle biraz bekle bazen kendi güzelce çıkarıyor ellemeden. Tepkisini deneyerek ufak ufak sirtini okşayabilir yada popodan yine vurabilirsin hafifçe. baktin sizlaniyo aglicak rahatı kaçtı hemen kalk salın gezin sakinleştir gazi aşağı indir yatir yapacak bisey yok zor bir süreç ne kadar dikkat edersek edelim illa ki gaz zorluyor bebekleri. Umarım kolik değildir benimki 16dan 24e kadar kesintisiz agliyodu.

Bizde suan 10 ayligiz ve son iki aydır rahatiz. Ilk 3 ay agulin isimli bir gaz surubu kullandik o bizi cok rahat ettirdi. Tabi her firsatta yüzüstü yatırıyordum o zaman da cok kolay gaz çıkardığına şahit olmustum. Sonrasinda da bacak hareketleri, zeytinyagi ile karnina masaj derken oyle boyle az da olsa cikartiyordu gazini. Bazi bebekler gazini kolay cikartamiyor ne yaparsanız yapin. 6. ay itibariyle kaybolan gaz 7. ayında hortladı. Sanirim o da ek gidalardan kaynaklandi. Yeni alismis olsa gerek 10 aylik olunca gazini cok rahat çıkartmaya ve artik gazdan rahatsiz olmamaya basladi. Bu süreçte size bol sabır diliyorum. Umarım bebeginiz bu süreci cabucak atlatır..

Ha birde emzirme sonrasi hic vakit kaybetmeden omzuna alip bebegin bacaklarını hafifçe bükmesini sağlayıp yani dizini midesine doğru hafifçe degdirmeye çalışırsan o anki mideye uygulanan basınç ve bebeğin bacaklarını bukme hareketinin etkisiyle yine gark diye ustten çıkarıp uyumaya devam edebilir burda önemli olan emme sonrasi vakit kaybetmeden bunu yapman çünkü gaz inmeye başladıkca ustten çıkarmak zorlaşır o zaman da uykusu bolunuyor baktin zorlasti o zaman da dediğim gibi bekletip gazin alta geçmesini saglamaktan başka yapcak bişey yok biraz daha uyumasi icin. Uyku gelişimi icin cok onemli inşallah bi an once rahatlar sizinki de.

Canim biz biyogaia kullaniyoruz.rahataltiyor.fakat üst gazi uykusuz birakiyor.ins onu da cözersem iyi olacak.yasmzdiklarin icin tsk ederim.hepsini denicem tek tek.
Canim cok tsk edeim.ins senin bebegin de bian evvel atlatir bu süreci sıkıntısız bi şekilde.
Bunu denedim canim.ise yaradi.ins hep ise yarar.bende kilo alsin diye uyusun istiyorum.bebek yata yata büyür sonucta.

Aklıma bisey daha geldi arkadaşım. Bende bebegimin gazini dediğim yöntemlere rağmen çıkaramayınca uyguladığım diğer yöntem şu yatırıyorum ya yatağına kulağım onda oluyo en ufak bi aglama öncesi mızıldanmada hemen saga yatiyosa sola sola yatiyosa saga çeviriyorum (tabi seninki küçük olduğu icin sirtini ve göbeğini desteklemen lazim yüzüstü dusmesin diye) çevirince gaz içerde yer değiştirdigi için kramptan dolayı olusan aglamasi geçiyo gaz aşağı iniyo. Ya böyle yapabilirsin yada ağlama öncesi mizildanmayi duyduğunda hemen omzuna alip ufaktan salinip sakinleştirip uykusuna dalinca geri koyabilirsin. Gaz yer değiştiriyo ve rahat ediyo tavsiye ederim ben daha çok yatakta çevirmeyi uyguluyorum çevirdikten sonra anında susup bi saat daha yattığını bilirim. Ama bazen de kalkacagi varsa kalkiyo :/ :)

Cok tsk ederim.ben de kucagima alip sakinlestiriyordum.simdi bide saga sola çevirim.ćok tsk ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…