Bebeğimin gelişimi 1.5 hafta geriden geliyormuş...

mehtaperkan

Hoşgeldin Elif Nil'im
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
673
16
118
47
Düzce
Merhaba bayanlar. Tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım ve tedavimizde yumurtalarım tedaviye geç cevap vermişti. Şuan sata göre 34+4 günlük hamileyim ama doktorum bebeğimin kafa ve lemur kemiği ölçümlerinin 1.5 hafta geriden geldiğini ve önemsiz olduğunu, tüp bebekte bunun sık görüldüğünü söyledi. Ben hep 30. haftadan önceki ölçümlerin daha doğru olduğunu okuyordum, o zamanlarda hep 3 gün geri çıkıyordu. Neye inanacağımı şaşırdım. Bunu yaşayan var mı aranızda?

allah tamamina erdirsin canim,doktorun önemli olmadigini söylemis zaten,cogu hamile bu gibi durumla karsilasiyor,hamileligini tadini cikar,bir bucuk hafta cokta önemli degil,kafani takma,kendine ve bebegine stres yapmaallaha emanet ol

canım kafaya takılacak bir durum degil benim de bebegim 1.5 hafta geriden geliyordu ama hic sorun yasamadık sukurler olsun dogdu buyudu bile darısı basına olsun...

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben çokta sorun etmiyorum aslında. Şimdi benim bebeğim Kaç haftalık tam olarak merak ediyorum bunu. Kafa gelişimi geriden ama karın kesitide 1 hafta önden gidiyor demişti doktor. Seninde geridenmiş gelişimi sata göre kaç haftalık doğum yaptın?

Bizimki de günü gününde giderken geçen ay 1 hafta önde olduğunu söyledi doktor göbişinin. Değişken bir durum bu. Haftaya kontrole gittiğimzde geriden geliyor dese şaşırmam çünkü değişebiliyor. Hemde 1 aydan fazla geriden veya ilerden gitmesi sorun teşkil eder dedi.

Arkadaşım konu dışı olacak kusura bakma ama, seninle hastane doktor konusunda gorüşmüştük. Bildiğim kadarıyla Sami beye devam ediyorsun, bende sezaryene karar verdiğim için en son O'na gittim ve doğum için Altınova ve Sami beye karar verdim. Aramızda 1 gün var, merak ettiğim sende sezaryen mi olacaksın? Eğer oyle ise sormak istediklerim varda sana

üzülme arkadaşım,doğduğunda gayet sağlıklı olacak inş. benım görümcemde gebeyken sigara alkol hersey kullandı,bebeği saatta göre geriymiş 1 hafta ,hatta dr. minyon bir bebek olacak dedi boyu kısa vs. izmire sevketti ,40 gün önce doğdu 50 cm gayet boyu ve kilosu iyi cıktı üzülme

Merhaba, Çarşamba günü bizimde randevumuz vardı Sami beyle. Tüp bebek tedavisiyle hamile aldım ben. Bu yüzden Sami bey kesinlikle sezeryan dedi. 2 hafta sonra kontrole çağırdı, ekimin son haftası alacağız bebeği dedi. Bir dahaki kontrolde tarihe karar verilecek. Sormak istediklerin neler?

Çok teşekkür ederim cevabın için. Çarşamba günkü kontrolde ( daha önce takiplerimi yapan doktorum) doktor herşey yolunda dedi. 30. haftadan sonra ki ölçümlerde hata payı yüksek olur dedi. Bebişim 2650 gr boyuda 49 cm miş. Ölçümleri haftasıyla uyumlu dedi.

Öncelikle yavrunun iyi olduğuna sevindim. Rabbim hep hayırlı haberlerini almayı nasip etsin.
Ben aslında soracağım sorunun cevabını aldım. Sezaryen olacaksan, sezaryen tarihi olarak kaçıncı haftayı belirlediniz diye soracaktım. Çünkü benide 2 hafta sonra kontrole çağırdı ve tarihi o zaman belirleriz demişti. Ama ben tahmini kaçıncı hafta olur diye sormayı unutmuştum. Seninle aynı olduğumuza gore banada ekimin son haftası diyecektir muhtemelen.
Yalnız ya o zamana kadar beklemezse bebiş diyede korkuyorum, çünkü Sami bey girsin ameliyatıma istiyorum. Üstelik ekimin son haftası iki ablamda farklı nedenlerden ameliyat olacaklar. Acaba sezaryen için 37+3 yada 4 çok mu erken olur?
Boyle de sipariş gibi oluyor ama aynı hafta 3 ameliyat nasıl olacak bilmiyorum

Neyse yavrularımız sağlıklı olsunda doğuracaz bakalım bigün..

Bende beklemez erken gelir mi diye sordum, yok daha kanala girmemiş erken gelmez dedi bana. Ablanlar için geçmiş olsun, İnşallah çabuk atlatırlar. Ben şahsen bebeğin mümkün olduğunca kalması taraftarıyım hatta ekimin son haftasında da cuma falan düşünüyorum, ne kadar çok anne karnında kalırlarsa o kadar zeki oluyorlarmış ve sarılık riski azalıyormuş diye okumuştum. Sen yinede bir konuşursun ama o tarihleri düşünüyorsan haftaya cuma falan kontrole gitmen lazım öbür hafta sezeryan olabilmek için. İnşallah sağlıkla gelir evlatlarımız.

Geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim.
Doğru soylüyosun bebek ne kadar kalsa o kadar iyi bencede. Ozellikle de sarılık riskine karşı. Dediğin gibi ben doktorla gorüşüp durumumu izah edeyim, artık o nasıl bir yol gosterirse bize, bizde o doğrultuda ilerleriz. Tekrar teşekkür ederim ilgin için. Gorüşmek dileğiyle

canım bebekler anne karnında pek hızlı gelişmiyor ,dışarda daha iyi büyüyorlar ,bir de sarılık annenin vereceği ilk süt ile ve florans ışıkla atlatılabiir ,ben oğlumu 38+6 da doğurdum sarılığımız hiç olmadı ama 41 küsürüncü haftasında doğum yapan arkdaşımın kızı 2 hafta yoğunbakımda sarılık tedavisi gördü ,tamamen bebeğin o anki durumuna bağlı ,yani karnınızda çok duruyor diye sarılık olmaz diye birşey asla yok ,eltim doğum yaptı 2 hafta önce cocuk 41 haftasında doğdu ,sezeryana alındı ,kordonu dolanmış normal doğum için suni sancı verilirken ,ama doğduktan sonra kahverengi kusmuş emmelerden sonra ,o da 2 gün yoğunbakımda kalmış ,yani ben 39 dan sonra bebeğin anne karnında kalması taraftarı olan çok az doktor biliyorum ,cünkü 40. haftadan sonra sindirim sistemleri artık çalışıyor kaka yapma olasılıklıarı çok yüksek ,allahım herkese sağ salim doğumlar nasip etsin ,sağlıcakla kucaklaırmıza alırız inşallah yavrularımızı

Konuya ilgin ve verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Biz günümüzü aldık, Allah'ın izniyle 27 Ekim (38+2) de yavrucanımıza kavuşuyoruz
Doktorumuz bu tarihi ve sonrasındaki birkaç gün için olur dedi. Bizde bu günü uygun gördük. Bugün itibari ile 10'dan geriye sayım başladı
Rabbim benimde isteyen herkesinde gönlüne göre verir inşallah. Hayırlısıyla sağlıkla kavuşuruz inşallah meleklerimize..

1masal bizde dün günümüzü aldık haftaya çarşamba olacak İNŞALAH. Senden kıdemli olarak orada olacağım kısmet olursa :). Şaka maka sona yaklaştık

1masal bizde dün günümüzü aldık haftaya çarşamba olacak İNŞALAH. Senden kıdemli olarak orada olacağım kısmet olursa :). Şaka maka sona yaklaştık

Artık lohusa şerbetlerimizi tokuştururuz
Yaa gerçekten aylar haftalar derken gün sayıyoruz artık, inanamıyorum..
Ben hazırlıklarımı tamamladım sayılır. Kendime, yavrucanıma, babasına derken koca bir bavul doldu..
Cumartesi günüde eşimle evi temizleyeceğiz. Bir gün öncedende birkaç kap yemek yapıp, dolaba koyacağım.
İnşallah sağ salim Allah'ın izniyle doğumumuzu yapar, yavrularımızı kucaklayıp evimize döneriz.
Çok heyecanlıyım, çok korkuyorum, çoook sabırsızım

Ne doğumdan, ne yaşayabileceğim ağrı sızıdan korkuyorum. Tek isteğim hayırlısıyla vuslata ermek.
Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Beklemek hem çok güzel hem de çok zormuş!

bana doktorum gelişme geriliği var diyebilmek için en az iki hafta geriden gelmesi gerekir demişti. benimkinin de bazı değerleri önde bazıları geride. anlayamıyorum. ama hiç biri bi haftadan fazla değil çok şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…