Bebegimin gelişimi geri mi yardim edinn

Ayseecnr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
116
23
28
35
Bebeğimin gelisimi geri mi

11 aylik bebeğim var emeklemye 9 aylikken basladi bağirmak icn anne der gibi ses cikartiyo arada baba dede diyo ve bu aralar koltuklara tutunarak yürümeye çalisiyor eliyle bir bir yapiyor ve arada gel gel yapiyor ama biz yap diye gosterince bir bir disinda birsey yapmiyor sadece kafasi esince yapiyor ama ayakta durmaya korkuyor hemen oturuyor 6 tane dişimiz var sizce gelisimi geriden mi geliyor doktora götürmelimiyim

11 aylik bebeğim var emeklemye 9 aylikken basladi bağirmak icn anne der gibi ses cikartiyo arada baba dede diyo ve bu aralar koltuklara tutunarak yürümeye çalisiyor eliyle bir bir yapiyor ve arada gel gel yapiyor ama biz yap diye gosterince bir bir disinda birsey yapmiyor sadece kafasi esince yapiyor ama ayakta durmaya korkuyor hemen oturuyor 6 tane dişimiz var sizce gelisimi geriden mi geliyor doktora götürmelimiyim

Bazı bebekler daha erken yapabilşr bazısı daha geç diye biliyorum daha 11 aylık bebeğiniz gelişim geriliği demek için çok erken bence

Gayet normal bazı Bebek 10 aylıkken yürür bazısı 18 aylıkken. Doktora gidecek bir durum göremedim ben. Prematüre mi doğdu bebeğiniz?

Yok normal dogdu
evham yapıyosunuz kızım 11 aylık emekledi şua an 13 aylık . hala ayakta durmaya korkuyor ve yürümüyor. tutunarak giiyo ama day durmaya korkuyo. ki sizinki daha 11 aylık. ben yazdıklarınızda bi gerilik göremedim benim bebeğimde aynı bi gerilik yok cok şükür.

Cinsiyeti de çok önemli canım. Genellikle kız bebekler birazcık daha geriden gelirler ama her çocuk farklıdır. Bir de saydıklarınız arasında yalnızca dişi ve yürümeye çalışması bebeğin gelişimi ile alakalı veriler. Diğerleri öğrenme ile alakalıdır. Siz ne öğretirseniz onu öğrenir bebek. Boyu kilosu dişleri el-göz koordinasyonu gibi şeyler gelişimi hakkında bilgi verir. Bence herhangi bir sorunu yok canım.

Benim kzima 19 aylikken gelisim geriligi teshisi konuldu. Ver deyince elindekini vermeyi bile bilmiyordu. 1 ay boyunca ne tv gosterdim ne de telefon sabah aksam yemedim icmedim kzimi egittim deli gibi sabahtan yatana kadar konustum herseyi ogretmeye calistim simdi 23 aylik anlamadigi sey yok. Rabbime binlerce kere hamdu senalar olsun.

Premature dogdu 35 haftalik 2.5 kilo.
10 aylikken dondu
13 aylikken emekledi
17 aylikken yurudu.
Sizin bebeginizde bi anormallik goremedim. Ins bi seyi yoktur. Son durum nedir nasil bebeginiz?

1 yasinda suan baba dede abi arada anne diyo topu ver dediğimde cani isterse veriyor ama oturdugu yerden kalkamiyor daha koltuğun kenarida dikilttiģimde sıralıyor ama ayakta tek.duramiyor hemen oturuyor bizimki yataktan düsmüstü ondan korkmus olabilir mi acaba

Bir doktora götürsem mi bilemedim sadece bir bir yapiyor alkiş yaptirmaya çalıstigimda kızıyor

Cnm seni cok iyi anliyorum. Kalkmamasina falan uzulme. Benim kzimda ayniydi mesela bi yerde oturuyordu 1 yasindayken oluyo bi baska yere surunerek de olsa gitmiyodu gidemiyodu daha dogrusu. 13 aylikken emeklemeye basladi 4 ay emekledi sonrada yurudu huc telas etmeyin yuruyecektie bende benim kizimi yururken gorebilecekmiyim diyodm simdi kosuyo

Bak seninki 1 yasinda ama ver deyince veriyormus cani isteyince seni anlamasa hic vermezdi. Dusun benim kzim 19 aylikken ver dedigimde vermiyordu ondan oncesinde 1 kere bile vermemisti arada verse yine anliyor beni dicem ama o da yoktu. Hic bi nesnenin adini bilmiodu mesela onu getir bunu getir dedigimde yuzume o kadar bos bakiyodu ki anlatamam ne diyo bu der gibi bakiyodu. simdi anlamadigi sey yok biraz ustune dusun. Tv izletmeyin surekli konusun emin olun cok faydasi oluyor. Benim kzimda sinirleniyordu ama zamanla gecti ben ustune dustukce gecti siniri ve ogrenmeye basladi pes etmedim hic

Gayet normal benimkilerin bi tanesi ayni

Bak seninki 1 yasinda ama ver deyince veriyormus cani isteyince seni anlamasa hic vermezdi. Dusun benim kzim 19 aylikken ver dedigimde vermiyordu ondan oncesinde 1 kere bile vermemisti arada verse yine anliyor beni dicem ama o da yoktu. Hic bi nesnenin adini bilmiodu mesela onu getir bunu getir dedigimde yuzume o kadar bos bakiyodu ki anlatamam ne diyo bu der gibi bakiyodu. simdi anlamadigi sey yok biraz ustune dusun. Tv izletmeyin surekli konusun emin olun cok faydasi oluyor. Benim kzimda sinirleniyordu ama zamanla gecti ben ustune dustukce gecti siniri ve ogrenmeye basladi pes etmedim hic
Bizimkide esyaların ismini bilmiyor sadece elinde birsey varsa onu veriyor

Back
X