Bebeğimin göz rengi sizceee??

TuzluCekirdek

Burası soğuk odalar!!!
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2007
3.734
96
683
İstanbul
selam bayanlarrr bu seferki sorum şu...
şimdi benim kocişin gözü mavi annesininde benim gözüm açık kestane anneminde aynı açık kestane yani güneşte falan yeşil oluyor gözlerimiz... sizce bebeğimizin gözleri hangi renk olur tecrübeli ve bilgisi olan arkadaşlar yardım edermisiniz :CüvCüv::asigim:

şekerim benim gözlerim mavi .kocamınki balköpüğü rengi kıyafetine göre değişiyo bukalemun misali ama oğlumuzun gözleri koyu kahverengi.ya benim anneme babama yakayınvalideme benzedi hayta.benim anne ve babam koyu kahve ama biz 3 kardeş maviyiz dedemize benzemişiz.yani bu işler önceden belli olmuyo.şimdi gene bi oğlan doğurucam hayırlısıyla aynaya çok bakıyorum bu sefer ama bakalım kısmet:lepi:

Hem anne hem baba mavi gözlüyse
Mavi rengi belirleyen allel baskın olmadığına göre, mavi gözlü anne ve babada bu allelden ikişer kopya var demektir. Bu durumda bebek, annesinden de babasından da birer mavi allel katılacak ve gözleri mavi olacaktır. (1.olgu)

Ebeveynlerden biri mavi diğeri kahverengi gözlüyse
Gözü kahverengi olan ebeveynin göz rengini belirleyen allerlerden biri kesinlikle kahverengidir. Diğer allelin ise, kahverengi ya da mavi olma olasılığı vardır. Bunu anlamanın bir yolu, o bireyin anne ve babasına yani büyükanne ve büyükbaba adaylarının göz rengine bakmaktır. Büyükanne ve büyükbabadan birinin gözleri maviyse, kendisinde de bir mavi allel var demektir. Bu durumda bebek ya bu mavi alleli ya da kahverengi alleli kalıtabilir. Öyleyse bebeğin mavi gözlü olma olasılığı yüzde 50'dir. (3.olgu) Büyükanne ve büyükbabanın gözleri kahverengiyse, bebeğin göz rengini tahmin etmek biraz daha zorlaşır. Varsa, büyükanne ve büyükbabanın kardeşlerine bakmak gerekir. Biri mavi gözlüyse ailede mavi bir allel var demektir. Bebek bu mavi alleli kalıtırsa mavi gözlü olur. Kahverengi gözlü ebeveynin her iki alleli de kahverengiyse, bir mavi allel kalıtacağı için genlerinde mavi alleli taşır. (2.olgu)

Hem anne hem baba kahverengi gözlüyse
Bu durumda, her ebeveyn ya iki kahverengi ya da bir kahverengi bir de mavi allel taşır. Her iki ebeveyn de kahverengi allelden ikişer kopya bulunuyorsa, bebeğin mavi gözlü olma olasılığı yoktur. Ebeveynlerden birinde allellerin her ikisi de kahverengi, diğerinde allerlerden biri kahverengi diğeri diğeri maviyse, bebek mavi alleli kalıt da, kahverengi maviye göre baskın olduğu için bebek kahverengi gözlü olur. Bebeğin mavi gözlü olabilmesi için, her iki ebeveynin de bir kahverengi bir de mavi allel taşıması gereklidir. Bebek annesinden ve babasından bu mavi alleli kalıtırsa, mavi gözlü olur. Böyle bir durumda her bebek için mavi gözlü olma olasılığı yüzde 25'tir. (4.olgu)

Canım bununla birlikte en önemlisi eli ayağı düzgün, sağlıklı bir bebek olması. İnşallah sağlıklı bir doğum yapar bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız.

Canım bu biraz taşıyıcılıkla alakalıydı sanırım:uhm:
yA senden yada eşinden alıcak göz rengini bende merak ettim şimdi doğunca artık yazarsın bize ne renk olduğunusırnaşık şey

Canım bununla birlikte en önemlisi eli ayağı düzgün, sağlıklı bir bebek olması. İnşallah sağlıklı bir doğum yapar bebişlerinizi kucaklarınıza alırsınız.

canımmmm bunu benim söylememe bile gerek yokk ben heran onun için dua ediyorum o benim parçam bu sadece bir merak takdir edersinkii.. ama babasınada çekerse gözleri fena olmaz hani:lepi:

benım göz rengim ela eşiminde kahverengi oğlumun gözleri mavi oldu :1rolleyes: bizde şaşırdık aMA demekki birimizde mavi allenden varmıs :roflol:

benim kızımın gözleri koyu renk olursa sanırım benden şüphe edeceklersırnaşık şey
nitekim sülale mavi gözlü..:hooray:

benim kahve eşimin ela benim babam açık yeşil, onunki mavi. anneler de kahve bklm nolucak, buarada anne baba koyu renk olup mavi olan çok oluyo ben de hep şaşırıorum nerden gelio die demek dedelern falan da etken olabiliyo

canım benim gözlerim yeşil eşiminkiler kahverengi ama oğlum bana benzedi oğlumun gözleride yeşil bence senin bebeğinin gözlerinin rengide büyük ihtimalle renkli olur...

canım benim 2 kızım var büyük kızımın kahverengi bana benzemiş
küçük kızımın mavi babasına benzedi değişiyor yani

ayrıca sevocan arkadaşımız sadece fikir edinmek istemiş illaki şu renk olsun dememişki
lütfen konuyu saptırmayalım arkadaşlar

sevocan sağlıkla bebişini kucağına alırsın inşallahh

fikir elde etmek istemen tabiki güzel sevocan
banada terslenmen aman da :)
burda çok çocuk sahip olamayan insan var biliyorsun,en azından böyle konular açıcaksan hamişslerden haberler bölümüne aç.burda tepki görürsün
onlarıda anla,alt tarafı bir göz rengi,allah neyi nasıl nasip ettiyse hayırlısıyla öyle olsun
sende lüttfen daha anlayışlı ol canım

burcu aynen bende eşime benzemesini isterim gözlerinin burnu zaten aynı babası okka gibi maşallahh. sağlıklı olsun birde yeter allah herkesin bebeklerini bağışlasın

kız sevocan3, ben daha hamile bile değilim, aklıma kurt düşürdün şimdi bak,:bbo:
hamile kalırsam eğer (inşallah) ben ve eşim koyu kahve, anneler babalar da öyle,
ama eşimin teyzesinin göz rengi mavi (ve inanılmaz güzel, ışıl ışıl, cam gibi maşallah), benim teyzemin gözleri de yeşil,
acep, benim çocuğun ne renk olur ki gözleri,kafamçokkarıştı

bu arada, tabiki bir anne, önce bebeğinin sağlığını düşünür, öncelik elinin ayağının düzgün olmasıdır, cinsiyet, kaş, göz, vs,,, önemli değildir, sağlıklı ve hayırlı evlattır öncelikli dilek, her durumda aynı şeyleri tekrar tekrar belirtmeye lüzum yok diye düşünüyorum ben, değişmez çünkü asıl dilek, temenni, aynıdır,,,

ayrıca bebeğin göz renginin tahmini, önemli olmayan, ancak konuşulması hoş olan, keyif veren, haz alınan dialoglar,,,:CüvCüv:
yani hep olur, anne bana benzesin ister, baba bana benzesin ister, anne sülalesi bebek olunca tıpkı onlardır, bebek, baba sülalesinin hık demiş burunlarından düşmüştür, vs.vs.vs...

ablam sezeryanla doğum yaptı, henüz ayılmamıştı daha,
iki kelimeden birincisi, karnım acıyo, yanıyo,
iki kelimeden ikincisi, bebeğim güzel mi?

biz güzel demekten helak olduk valla, :bbo:
[/COLOR][/FONT]

kaleminde yazmışsın arkadaşım üstüne denecek şey yok dünden beri anlatmak istediğim buyduuuu.. bu arada senin bebişin gözleri bence kahve olurr anne ve baba öncelikli bence :1rolleyes:

evet, galiba kahve olur,
inşallah hamile kalırım, bu arada benim gözlerimde eşimin gözleri de iridir ve ikimizin kirpikleri de uzun, inanırmısınız, eşimin kaşları çok hoş, yani alınmış gibi sanki, ve dudaklarımız da kalın,
yalnız benim burnum kücücüktür, eşimin se büyük,,,
herhal bebegimiz güzel olur dimi, :sm_cool:
eşimle birbirimize çok benzeriz, evlenmeden önce bilmeyenler bizi kardeş sanıyorlardı valla :roflol:
hayırlısı bakalım, selocan benim ve olmayanlar için dualarını eksik etme canım, a.s.

Benim kuzenimin gözler ela eşinin gözleri koyu kahve ama bi kizlari oldu,bembeyaz pamuk gibi bir ten gözlerde cam gibi masmavi ne anasina nede babasina benziyo ayni teyze ve büyük dedesinin gözlerine ve ten rengine benziyo.gördüğümde şaşirdim valla.BU ARADA EŞİMİN GÖZLER ELA BENİMDE KAHVERENGİ VE NE ONUN TARAFINDA NE DE BENİM TARAFIMDA RENKLİ GÖZ YOK BAKALIM BENİM MİNİK KIZIMMİN GÖZLERİ NE RENK OLCAK

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…