Çocuk Hastalıkları Bebeğimin hastalığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Leylairem

Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2017
7
0
16
46
Merhaba arkadaşlar kafama çok takılıyor bebeğim 1 yaşında yeni girdi ve atopik hastalığına yakalandı 2 ay oldu ne yapıldıysa çare bulunamadı bütün vücuduna yayılıyor çok kaşınıyor yavrum ve kaşıdıkça dahada çok yara bağlıyor uyku duzenide bozuldu başınıza gelen varmı hiç aranızda lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olun

Benim kızımda atopik derm. Rahatsızlığı vardı 1 bck yasına kadar devam etti.
Doktorumuz şampuanı sebamed ile değiştirdi.
Sadece beyaz renk kıyafet giydirmemizi istedi.
Birde içinde çokçokçok az minimum düzeyde kortizon içeren bir krem verdi çok alevlenince ince tabak sürerdik , sürmezsek yara olmaya başlardı yüzü özellikle.kurumasına izin vermeyin bioderma nın atopik bebekler için nemlendiricisi var ben hala onu kullanıyorum.

Gecmis olsun ..yegenimde ayni durumda doktoru 2 yaşına kadar geçer demiş..sürekli kremiyolar cocugu nemli tutman cildini doktorunun verdigi kremleri düzenli kullan

Urea icerikli kremler önere bilirim. Sebamed sampuani kullanin. Cok gecmis olsun benimde kücükken vardi ... ama gecti. Insallah bebeginizinkide gecicidir

Allerjimyapan bir şey var mı öncelikle ona bakın. Deterjanı şampuanı kıyafeti he evet allerjimyapabilir be daha da kötüleştirebilir . Bir de emziriyorsanız sizin yedikleriniz süte geçtiğinden o da allerjimyapabilir bunungçzşemleyip bulacaksınız genelde inek sütü ve süt içeren her şey yumurta kuruyemiş yapabiliyor bunları tükettiğinizde artıp artmadığına bakın arttıran şeyleri diyetinizden çıkarın etkeni ortadan kaldırmadıkça atopik dermatit iyileşmez. Bir de kakası nasıl nokta nokta kanamalar var mı mukus var mı rengi nasıl

Alerji yapan bir şey olmuştur. Benim arkadaşımın çocuğunun da 1yaşından sonra oldu süt içirmeye başladığı için olduğunu zannetti meğer kullandığı antibiyotik alerji yapmış egzamaya çevirmiş. Alerji yapan ne yedi kullandı onu bulun. Kızımın da süt alerjisi var atopik dermatiti ardıç katranlı sabun sayesinde geçti. Banyo sonrası da farmasi aynısefa kremi kullandım nemlendirici olarak. Her ikisi de egzama tedavisinde kullanılan ürünler.

Benim oflum dor bucuk yasinda ta bebekken basladi bu illet sey. Su an tam mevsimi gobeginde bir tanecik cikmis bile. Bizim denemdigimiz krem kalmadi taki laroc ha posay in lipikar baume serisini bulana kadar vucut sampuani sac sampuani ve kremini bebeklikten beri kullaniyorum cok ise yaradi yani bebege uygun kremi sizin bulmaniz lazim surekli nemlendirmelisiniz ve neye alerjisi var onu da bulmaslisiniz ven hala bulamadim ama cilekten suphelenir oldum. Kiyafetler pamuklu olacak sik banyo yaptirma cunku iyice aziyor.

Atopi alerji kaynaklıdır.
Test yaptırıp neye alerjisi varsa ona karşı önlem alın.
Alerjeni hayatından uzaklaştırmadan atopiyi yenemezsiniz.
Benim küçük kızım da atopik.

Benim oglumda da var 3 ayinda falan basladi dizleri gogsu yuzu yara icinde kaldi kasimaktan alerji testinde birsey cikmadi doktor egzamanin genetik olduguni soyledi herseyi uygulamadim gecmedi en sonunda saf beyaz kokusuz vazelinle devamli nemlendirdim doktorada sordum kullanabilirsin dedi oyle hafiflettiki yaz aylarina girince iyice kesildi soguk havalarda tetikler egzamayi suan 18 aylik arada bir gogus bolgesinde oluyor corek otu yagiyla nemlendiriyorum kasinti gitsin diyede pamuga sirke damlatip hafifce surerim bagisiklik arttikca geciyor donem donem tekrarlasa bile gecen seneyle kiyaslanamaz cok daha rahatiz

Elinden geldiğince fazla banyo yapma ben bir krem sürüyordum o geçirdi adını bulunca yazayım kortizonlu kremleri çok kullanma zararlı mevsim geçişlerinde özellikle artar

Benim oglumdada var ama çok değil bi goturdugumde acildeki doktora onuda gösterdim dove sabun kullan başka hiç bişey kullanma dedi bide hametan suruyordum bu bi senedir çıkmadı bakalım dove yikayinca gercekten azalmisti ama sizinki nasıl olurmu bilmiyorum dermatolojiye goturdunuzmu onlar daha iyi anliyorlar

Geçmiş olsun. Sabundan uzak tutman lazım hatta hayatında hiç olmaması.Oglumda hafiflemiş kızımda ise şiddetli var ve yayılmaya devam ediyor alerji testleri yapıldı ama allerjik kökenli değil. Doktorlar havadaki nem yetmiyor vücutlarına evdeki nem oranını kontrol edip evi nemlendirin vücuduna da nemlendirici sürün dediler. Günlük 3 4 defa sürüyorum bazen. Doğru kremi bulabilmekte çok önemli. Bi de kışın olan atopik yazın bi anda sönüyor. Deniz suyu da çok iyi geliyor.

Benim oğlumda atopik ve babybiotics diye bir sprey aldım Amerikadan getiren bir sayfa var instagramda baya rahatladık biz.

La Roche posay'in lipikar serisini denemeni tavsiye ederim. Cok fayda ediyor. Ve kiyafet yikarken yumuşatici kullanma, yerine sirke kullan. Geçmiş olsun bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…