• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin idrarını bir türlü alamıyorum :(

Dilruba2387

Rabbime sonsuz şükür ki seni bana verdi..ipeğimmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
226
73
18
37
arkadaşlar bebeğim için idrar tahlili yaptırmamız gerek ama bir türlü verdikleri poşetin içine idrar dolmuyor ıslanınca yapışkanlığı geçiyor etrafından sızdırıyor.iki kez götürdüm hastaneye poşeti miktar yetersiz dedi başka çare yok bu yapışkan poşeti takacaksınız dedi hatta Bi taneyi hemşire taktı fakat yine içine dolmuyor.tahriş oldu artık bebeğimin cildi.bebeğim kız.acaba bu yüzden mi zor .siZden ricam bu durumu yasayan ve çözüm bulan yardımcı olabilir mi acaba

Bebeğinizi emzirin vakit kaybetmeden bebeğinizin altını temizleyip güzelce kurulayın vajinasının iki tarafını parmağınızla açıp tam idrar yapacağı bölgeye yapıştırın ve mümkünse bezi bağlamadan bekleyin kızlarda bezi baglayınca kayıyor eğer imkan yoksa her 10 dk da bir açıp kontrol edin yapar yapmaz torbası hemen alın bu arada ilk önce ellerinizi yıkayın torbayı aldıktan sonra ağzına dokunmadan büküp kabın içerisine koyun evde yaparsanız çok daha rahat olur sizin için ama vakit kaybetmeden hastaneye götürün yarım saati geçmesin çünkü idrarda bakteri hızlı ürer. Geçmiş olsun :)

arkadaşlar bebeğim için idrar tahlili yaptırmamız gerek ama bir türlü verdikleri poşetin içine idrar dolmuyor ıslanınca yapışkanlığı geçiyor etrafından sızdırıyor.iki kez götürdüm hastaneye poşeti miktar yetersiz dedi başka çare yok bu yapışkan poşeti takacaksınız dedi hatta Bi taneyi hemşire taktı fakat yine içine dolmuyor.tahriş oldu artık bebeğimin cildi.bebeğim kız.acaba bu yüzden mi zor .siZden ricam bu durumu yasayan ve çözüm bulan yardımcı olabilir mi acaba
Evet kızlarda çok zor oluyor, ben de alamamıştım. Başka geniş bir kaba alıp sonra poşete aktarmayı deneyin. Yanlız onu 1 saat içinde hastaneye ulaştırmanız gerekiyor diye biliyorum, aklınızdan çıkarmayın

Ozel hastane ise hastanede yapilmasini talep edin tek seferde yapiyorlar bebegi zorlamayin bu kadar.Gecmis olsun.

ben kızımın her hafta ıdrarını tahlıle vermek zorunda kaldıgımda soyle yapmıstım
altına sızdırmaz bezler var ondan actım
bıguzel sıldım temızledım mınnosumu

esım bacaklarını tuttu muntazamca yapıstırdım tam cerceveleyecek sekılde
bıberonla verdım mamasını :D
o mamasını alırken sonlarına dogru halıyle cısını yapıyor bı guzel bekledım oyle basında
yaptı bıtırdı hemen cıkardım esım hastaneye goturdu bende altını bagladım :D hem beslendı hem cısını yaptı temız bezledım hemde tahlılını almıs olduk ;)

cısı baska kaba almayın
o ozel sterıl bı poset dırek ona cıs olmalı tahlılı yanıltıyor baska kapdan aktarırsan
20 dk ıcınde hastanede olmalı

cısı baska kaba almayın
o ozel sterıl bı poset dırek ona cıs olmalı tahlılı yanıltıyor baska kapdan aktarırsan
20 dk ıcınde hastanede olmalı
Ben bunu bilmiyordum, iyi ki söylemişsiniz. Yanıltıcı bir öneri olmuş benimki. Ben kendi kızımınkini alamadığım için aklıma öyle geldi ama iyi ki açıklama yaptınız

Kızlarda zor oluyor. İşin önemli noktaları, o poşetin yapıştırılacağı yerin kuru ve temiz olması. Ve özellikle alt taraftan iyi yapıştırdığımıza emin olmalısınız. Genelde alttan sızıp gidiyor çünkü. Testin ne olduğunu bilmiyorum. Biz testine göre o alt kısma küçük pamuk topları koyup, sonra ıslanmış pamukları şırıngalarla sıkıp kaba aldığımız oluyor. Sizden istenen örnek steril değil, temiz örnektir muhtemelen. Steril örnek öyle alınmıyor çünkü, sondayla alınıyor. Neyse, işin özü, sizin yapacağınız şey ilk dediğim gibi kuru ve temiz tene, iyice boşluk kalmayacak şekilde yapıştırmak. Bezi de o poşeti destekleyecek bir şekilde ve sıkı bağlayın.

Emzir, altini ac. Al bir plastik bardak gidikla biraz :) oncesinde temiz su ve bezle sil orayi, islak mendil kullanma.

Bizde ise yarardi hep :)

bebek kaç aylık

su içecek çağda ise su içir meme ver

altını aç yapıştır ve karşısında su dök bardaktan bardağa, klasik çiş efekti

bekle başında

çişi başlayınca da kenarlarını elinle bastır akmasın

bezi bağlarsan göremezsin

hava sıcak altı açık üşümez de

bebek kaç aylık

su içecek çağda ise su içir meme ver

altını aç yapıştır ve karşısında su dök bardaktan bardağa, klasik çiş efekti

bekle başında

çişi başlayınca da kenarlarını elinle bastır akmasın

bezi bağlarsan göremezsin

hava sıcak altı açık üşümez de
Teşekkür ederim yedi aylık

bezle alınmıyor, alabileni tebrik ederim.
ben de bikaç denemede başarısız olunca altını yıkayıp kurulayıp poşeti yapıştırıp açık şekilde kucağımda çiş yapmasını beklemiştim.

Back
X