• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin ismi yardımcı olur musunuz?

aynı yazıyı ben de görmüştüm , böyle şeylere inanmasam da yine de Gül geçen birkaç isim aklımda senelerdir vardı , şimdi kızım olacak ama koymak istemedim , aklıma o yazı geliyor altındaki yorumlarda doğrulayanlar vardı :olamaz:
Bende gulce cok begendim 1 ay falan aklimdaydi sonra bu yaziyi gordum gordukce sogudum icim giciklandi keske yaziyi gormeseydim bile dedim hatta
Insanin icine kurt dusuyo 😒

Benimle eş zamanlı doğuran arkadaşın kızın adı alya lina :) bizde sülaledeki tüm kızlarda 2 isim var. Elisa aden, alya lina, eylül ravza, ahsen masal, kumsal asel 😂😂 en son ben doğurduğum için bana isim bırakmamışlardı
iyi ki de bırakmamışlar hepsi de kötü uyduruk isimler.
ben sevmiyorum boyle zorlama isimleri.
tabii herkesin kendi tercihi
benim sectigim isimleri de eşim dahil kimse begenmedi mesela, onlara da benimki uyduruk gelir😂
İlayı bir kişi daha yazdı anlamı ne acaba bir araştıracağım farklı ve güzel
öztürkçede il ülke, memleket, yurt demek
ay zaten ay
hani munevver, memleketi aydinlatan - isik sacan anlamlarina geliyor mantiken bakinca
ama sozluge baktığında yuce yuksek ulu diyor..isimler sözlüğünde "ulkenin en guzel kizi" "su perisi" falan da diyor ama dogrulugunu bilemem
ha bir de su beyefendi biraz arastirmis, onun da dogrylugunu bilmem ama belki hosunuza gider

Tabi inanan var inanmayan var hurafe diyen var
Ben isim enerjisine inaniyorum sahsen
Gülce benimde aklimdaki bir isimdi ondan konuda gorunce yazmak istedim
Herkes boyle dusunse kimse koymazdi bide oyle dusun:) kalbin hangisine isindiysa oyle hareket et
Sağ olun bilmediğim bir şey söylediniz iyi oldu aslında hiç haberim yoktu teşekkür ederim 🌸

ben de henüz koymadım , 20 haftalık gebeyim benim aklımda da Miray Ceren var , İlay var , Işıl Ece var ama malesef bunlar da çoooook popüler
Jülide de hoşuma gidiyor ama etraftan olumlu dönüş alamıyorum. :anneadayı:
Ceren ismini öneririm ben kendi ismimi de cok begenerek kullanıyorum iyi ki koymuşlar dedim hep🌸

benim sectigim isimleri de eşim dahil kimse begenmedi mesela, onlara da benimki uyduruk gelir😂

ay zaten ay
hani munevver, memleketi aydinlatan - isik sacan anlamlarina geliyor mantiken bakinca
ama sozluge baktığında yuce yuksek ulu diyor..isimler sözlüğünde "ulkenin en guzel kizi" "su perisi" falan da diyor ama dogrulugunu bilemem
ha bir de su beyefendi biraz arastirmis, onun da dogrylugunu bilmem ama belki hosunuza gider
Cok tesekkur ederim mutlaka inceleyeceğim ve anlamı da cok güzelmis cidden🌸

Cok tesekkur ederim mutlaka inceleyeceğim ve anlamı da cok güzelmis cidden🌸
soyle bir sayfa da buldum (ekranin sag ust kosesinde uc nokta yazan yerde ceviri yaziyor. ona basarsaniz turkceye döner)
ilay ibranicede erkek ismi turkcede kadin ismi- burads anlamlari yaziyor
benim de listemdeydi ama eşim "ilay bizim orda erkek ismi" dedigi icin sildik listeden

Birkaç isim belirleyebilir ve adını bebeğiniz doğduktan sonra mizacına, simasına göre koyabilirsiniz. Bebeğinizin yüzüne baktığınızda eminim kalbinizde bir isim belirir. Benim sevdiklerimi bırakıyorum buraya:
İdil
Gökçe
Çağla
Eda

kızımın arkadaşı var Bilge Duru, iki isim olarak çok yakıştırdım ben ilk duyunca.

Umay çok sık koyulmaya başlandı artık, her yerde duyuyorum, ben bu sebeple tercih etmezdim.

sizin seçeneklerden en güzeli Gülce.

ay zaten ay
Elisa aden benimki😂

Gülce bende eksik kalmış hissi uyandırıyor neden bilmem. Sanki devamı var da orda kesilmiş gibi. Bilge ve Umay güzel isimler ama Umay şu an çok yaygınlaştı. Bilge daha iyi gibi.

Son düzenleme:
soyle bir sayfa da buldum (ekranin sag ust kosesinde uc nokta yazan yerde ceviri yaziyor. ona basarsaniz turkceye döner)
ilay ibranicede erkek ismi turkcede kadin ismi- burads anlamlari yaziyor
benim de listemdeydi ama eşim "ilay bizim orda erkek ismi" dedigi icin sildik listeden
Teşekkürler 🥰 eşinizin bizim orası diye kast ettiği yer neresi

Birkaç isim belirleyebilir ve adını bebeğiniz doğduktan sonra mizacına, simasına göre koyabilirsiniz. Bebeğinizin yüzüne baktığınızda eminim kalbinizde bir isim belirir. Benim sevdiklerimi bırakıyorum buraya:
İdil
Gökçe
Çağla
Eda
Şimdiden seslensek mi dedik anne karnındayken😇

mihranın anlamı nedir
Mihra ismi iyiliksever, muhabbeti iyi, nazik ve hoşgörülü anlamlarında kullanılan bir isimdir. Bir diğer anlamı ise tutulan manasına gelmektedir. Farsça kökenli olan Mihra isminin bir diğer anlamı da böğürtlen olarak bilinmektedir.

Teşekkürler 🥰 eşinizin bizim orası diye kast ettiği yer neresi
alman
orada yaygin olmamakla birlikte ilay isimli erkekler varmis.
bizde cok zarif, tatli, bicir bicir bir enerjisi varken orada maskulen bir enerjisi oldugu için eledik.
onu ele bunu ele isim kalmadi zaten. ben turkuaz ismini cok seviyordum, türk mavisi demek. anlamli gelmisti ama orada asla renk ismi koyulmazmis herkes dalga gecermis eledik. gökçe gibi ozturkce isimleri seviyorum çe var diye eledik, cihan ismine ozel ilgim var ce var k diye okunur diye eledik.
ç, ş, ğ, ı zaten yok
c , z, v, s baska sesle soyluyorlar
r'ye dil donmuyor...
bilmiyroum ne koyacagim:) neyse ki daha bebek gundemimizde degil. yine de ara ara düşünüyoruz anca buluruz bunca seçeneksizlikte

Back
X