Bebek Beslenmesi !!!Bebeğimin İştahsızlığına Bir Çözüm Ne Olur!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Nihlesu2015

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2016
8
3
1
Herkese merhaba 10 aylık bir kız bebeğim var. Doğduğunda memeyi reddetti ve bu nedenle sütümü sağıp biberonla beslemeye başladım. Tabi sütüm bu şekilde azaldı ve bitti :(
Mecburi formül mamalara geçtim denemediğim hiçbir marka kalmadı. Bu arada biberonu da reddetti ve 3 aylıktan itibaren zorlaya zorlaya kaşıkla vermeye başladım. Formül mamaları da sevmedi bi türlü... derken ek gıdaya geçtim onları da istemedi hep iki üç kaşık yiyip ya hiç almadı ya da ağzında bekletti en son tükürdü :( kızım şu an 10 aylık ve süt alerjisi olduğunu öğrendik tabi artık yeme seçeneklerimiz de iyice daraldı ve alerji için özel formül devam sütleri mamaları vs kullanmaya başladık. Belki bundan dolayı yemiyordur diye düşünürken mamanın tadı o kadar kötü ki artık hiç almamaya başladı. Ek gıda da istemiyor çorba meyve hepsi dahil buna.
O kadar uzun anlattım ki kusura bakmayın ama çok üzülüyorum doktorlar da bişey demiyor şaşırdım kaldım... bana bi yol gösterin lütfen :(

Canim kasik mamasi kullandin mi?tahilli meyveli balli irmikli filan onların tadi güzel...
Patates nişastasi bunları suyla pisirebilirsin...
Benim oglumda 9 aylık istahsiz havalar sıcak diş sorunu var bunlarda etken canim...
Kilosu nasıl çok mu zayıf....
Muz cicibebe verebilirsin kasik manasıyla karıştırıp...
Çorba filan hiç mi içmiyor?
Sevdiği meyveleri resmeden geçirip posasiyla veriyorum ben...

Merhaba ALEYNAMMM oncelikle tesekkur ederim duyarliligin icin :) su an kilosu 8.300 civari doktor az diyor zaten kilo alimi da bayadir durdu. Henuz hicbir disi de cikmadi ve dedigin gibi havalar sicak acaba istahi bu nedenle mi iyice azaldi bunu da dusunmek gerek. Corba olarak da eskiden 1 kase yerdi simdi yarisinin yarisini zorlaaa verebiliyorum. Bir de ben formul mamalara cok yukleniyorum aptamilin alerjisi olanlar icin olani pregomin diye bir sey kullaniyorum gunluk 450-500 ancak veriyorum. Onun disinda azicik corba ve meyve verebiliyorum. Sut alerjisi de var yogurt peynir o tarz seyler zaten veremiyorum :( kasik mamasi veriyorum ama dedigim gibi alerjisi oldugundan sutsuz olanlari alip kendim aptamil ile karistiyorum. O kadar istahsiz ki bebe biskuvileri ve meyvelerle bile karisim yapsam yemek istemiyor :'(

Herkese merhaba 10 aylık bir kız bebeğim var. Doğduğunda memeyi reddetti ve bu nedenle sütümü sağıp biberonla beslemeye başladım. Tabi sütüm bu şekilde azaldı ve bitti :(
Mecburi formül mamalara geçtim denemediğim hiçbir marka kalmadı. Bu arada biberonu da reddetti ve 3 aylıktan itibaren zorlaya zorlaya kaşıkla vermeye başladım. Formül mamaları da sevmedi bi türlü... derken ek gıdaya geçtim onları da istemedi hep iki üç kaşık yiyip ya hiç almadı ya da ağzında bekletti en son tükürdü :( kızım şu an 10 aylık ve süt alerjisi olduğunu öğrendik tabi artık yeme seçeneklerimiz de iyice daraldı ve alerji için özel formül devam sütleri mamaları vs kullanmaya başladık. Belki bundan dolayı yemiyordur diye düşünürken mamanın tadı o kadar kötü ki artık hiç almamaya başladı. Ek gıda da istemiyor çorba meyve hepsi dahil buna.
O kadar uzun anlattım ki kusura bakmayın ama çok üzülüyorum doktorlar da bişey demiyor şaşırdım kaldım... bana bi yol gösterin lütfen :(
canım seni öyle iyi anlıyorumki şu saat oldu ağlamaktan üzüntüden uyuyamıyorum benim kızımda 2 ay emdi sonra sadece uyurken emdi bir haftadır hiç emmiyor çok zayıf doktorlarda hiç mama ver demedi kendim aldım 20 gündür veriyorum çok zor aldı önceleri iki saatte 90 ml zor içirdim sonra biraz içmeye başlamıştı iki gündür içmiyor yine ne yapacağımı şaşırdım gitmediğim dr kalmadı en son idrarda az iltihap vardı antibiyotik kullandık bitti iştahsızlık hala var bende çok çaresizim süt alerjisi demişsin peki daha önce belirti yokmuydu hiç kakada mukus kan olurmuş veya yeşil kaka vücutta döküntü falan bir ara bende dün alerjisimi diye diyet yaptım sonuç değişmedi bıraktım şimdi sen deyince acaba diyorum bizde demi var

canim merhaba. istahsizliktan cokkkkkkk cektim ama sukurler olsunki çözümünü buldum inşallah sende de ise yarar.
kizim 12 aylik simdiye kadar hic yemedi yedigi kustu. anne sutunu 6.ayda bıraktı simdide sutwuz yasiyor ama ek gida problemini cozduk.

Nutrigen üzüm surubu var eczanelerde. doktorumuz önerdi. 1 haftalik kullanimdan sonra , onceleri mama tepsisini gorunce yemeden ögürüp kusan kizim, memmmm memmm diye diye aglamaya basladi tepsiyi görünce. bize cook iyi geldi doktora danisip mutlaka denemelisin ins ise yarar. ama bence 1 yasindan sonra veriliyor bi sor.

ha bu arada sadece surup degil hergun duzenli 1 yemek kasigi üzüm pekmezi de basladim sabah surup oglen pekmez. pekmez de cok istah acarmis. ikisi bi arada ise yaradi şükür simdi yiyor. herkese tavsiye ederim

canım seni öyle iyi anlıyorumki şu saat oldu ağlamaktan üzüntüden uyuyamıyorum benim kızımda 2 ay emdi sonra sadece uyurken emdi bir haftadır hiç emmiyor çok zayıf doktorlarda hiç mama ver demedi kendim aldım 20 gündür veriyorum çok zor aldı önceleri iki saatte 90 ml zor içirdim sonra biraz içmeye başlamıştı iki gündür içmiyor yine ne yapacağımı şaşırdım gitmediğim dr kalmadı en son idrarda az iltihap vardı antibiyotik kullandık bitti iştahsızlık hala var bende çok çaresizim süt alerjisi demişsin peki daha önce belirti yokmuydu hiç kakada mukus kan olurmuş veya yeşil kaka vücutta döküntü falan bir ara bende dün alerjisimi diye diyet yaptım sonuç değişmedi bıraktım şimdi sen deyince acaba diyorum bizde demi var

Canim merhaba tesekkur ederim mesajin icin... sut alerjisi hicbir sekilde fiziksel bi belirti vermedi yani hani senin de dedigin gibi dokuntu kizariklik vs seyler hic olmadi. 6. Ayda yogurt vermeye basladim dedigin gibi bi belirti yoktu ama yogurt yedikten sonra huzursuzlanmaya basliyordu boyle sizlanip duruyordu. Bi iki uc derken doktora soyledim boyle boyle diye. Bi tahlil yapalim acaba alerjik reaksiyon olabilir mi dedi. O sekilde test yapinca alerjisi oldugu ogrendik ve ona uygun mama kullanmaya basladik. Felaketler bundan sonra iyice artti zaten devam sutunu zorla veriyordum bu mamanin da tadi oyle kotu ki 40 gun ac kalsan yine icmek istemeyecegin turden. Biz de de iki tez idrar yolu enfeksiyonu cikti istahsizlik ondandir dendi ama enfeksiyon gecti yine duzelme yok. Elim kolum bagli oylece bisey yapamadan duruyorum artik cocuga bagirmaya basladim yemediginde. Elimde degil ac ac durdugunu bile bile inan canim ben yemek yiyemez oldum. Yersem kendimi kotu hissediyorum o yemeden ben de agzima bisey suremiyorum. Istahsiz bebek o kadar zormus ki ancak yasayan bilebilir ve anlar. Yarin yeni bi doktora goturecegim COCUK BESLENME VE METABOLIZMA diye bi bolum varmis bi de orayi deneyecegim. Allah tum annelerin yardimcisi olsun kimin ne derdi varsa care versin Rabbim..

canim merhaba. istahsizliktan cokkkkkkk cektim ama sukurler olsunki çözümünü buldum inşallah sende de ise yarar.
kizim 12 aylik simdiye kadar hic yemedi yedigi kustu. anne sutunu 6.ayda bıraktı simdide sutwuz yasiyor ama ek gida problemini cozduk.

Nutrigen üzüm surubu var eczanelerde. doktorumuz önerdi. 1 haftalik kullanimdan sonra , onceleri mama tepsisini gorunce yemeden ögürüp kusan kizim, memmmm memmm diye diye aglamaya basladi tepsiyi görünce. bize cook iyi geldi doktora danisip mutlaka denemelisin ins ise yarar. ama bence 1 yasindan sonra veriliyor bi sor.

ha bu arada sadece surup degil hergun duzenli 1 yemek kasigi üzüm pekmezi de basladim sabah surup oglen pekmez. pekmez de cok istah acarmis. ikisi bi arada ise yaradi şükür simdi yiyor. herkese tavsiye ederim

Merhaba canim cozum buldum deyince oyle sevindim ki tesekkur ederim insallah bizim yavrularimiza care olur bu surup. Aslinda devam sutune her seferinde dut pekmezi katiyorum kayinvaliden kendi yapiyor katiksiz saf ama benim kizim da bi degisiklik meydana getirmedi. Acaba ayri mi vermem gerekir sen nasil veriyorsun?
Soyledigin surubu da yarin yeni goturecegim doktora mutlaka soracagim benim kizim 10 aylik 1 yasindan once bakalim kullanimi icin bisey diyecek mi? O kadar zor bi durum ki 24 saatim yeme icme duzenini nasil saglayacagim diye dusunmekle geciyor. Cok abarttigimi soyleyen var ama ne yapayim insanin evladi soz konusu olunca abartma diye bisey bence olamaz. Insallah insallah bi care bulunur da istahsiz tum bebekler hevesle istekle yer de anneler huzur bulur...

Merhaba canim cozum buldum deyince oyle sevindim ki tesekkur ederim insallah bizim yavrularimiza care olur bu surup. Aslinda devam sutune her seferinde dut pekmezi katiyorum kayinvaliden kendi yapiyor katiksiz saf ama benim kizim da bi degisiklik meydana getirmedi. Acaba ayri mi vermem gerekir sen nasil veriyorsun?
Soyledigin surubu da yarin yeni goturecegim doktora mutlaka soracagim benim kizim 10 aylik 1 yasindan once bakalim kullanimi icin bisey diyecek mi? O kadar zor bi durum ki 24 saatim yeme icme duzenini nasil saglayacagim diye dusunmekle geciyor. Cok abarttigimi soyleyen var ama ne yapayim insanin evladi soz konusu olunca abartma diye bisey bence olamaz. Insallah insallah bi care bulunur da istahsiz tum bebekler hevesle istekle yer de anneler huzur bulur...
canim evet ilac gibi ayri bir yemek kasigina yakkn veriyorum. sabah saatlerinde vermek lazimmis pekmezi. bende yakin bir zamana kadar oyleydim aylarca hazirladiklarim hep çöpe gitti. inşallah seninkide geçici bir durumdur dişten falan.

canim evet ilac gibi ayri bir yemek kasigina yakkn veriyorum. sabah saatlerinde vermek lazimmis pekmezi. bende yakin bir zamana kadar oyleydim aylarca hazirladiklarim hep çöpe gitti. inşallah seninkide geçici bir durumdur dişten falan.

Canim doktor kan ve idrar tahlili istedi ondan sonra bi yol cizelim dedi. O yuzden simdilik ilac surup vs denemesi yapmayalim tahlil sonucunu bekleyelim dedi. Ben simdilik senin de yaptigun gibi pekmez vermeye baslayacagim insallah bi faydasi olur. Umarim dis ile alakali gecici bi durumdur da cabucak bu sureci atlatirim bende...

Herkese merhaba 10 aylık bir kız bebeğim var. Doğduğunda memeyi reddetti ve bu nedenle sütümü sağıp biberonla beslemeye başladım. Tabi sütüm bu şekilde azaldı ve bitti :KK43:
Mecburi formül mamalara geçtim denemediğim hiçbir marka kalmadı. Bu arada biberonu da reddetti ve 3 aylıktan itibaren zorlaya zorlaya kaşıkla vermeye başladım. Formül mamaları da sevmedi bi türlü... derken ek gıdaya geçtim onları da istemedi hep iki üç kaşık yiyip ya hiç almadı ya da ağzında bekletti en son tükürdü :KK43: kızım şu an 10 aylık ve süt alerjisi olduğunu öğrendik tabi artık yeme seçeneklerimiz de iyice daraldı ve alerji için özel formül devam sütleri mamaları vs kullanmaya başladık. Belki bundan dolayı yemiyordur diye düşünürken mamanın tadı o kadar kötü ki artık hiç almamaya başladı. Ek gıda da istemiyor çorba meyve hepsi dahil buna.
O kadar uzun anlattım ki kusura bakmayın ama çok üzülüyorum doktorlar da bişey demiyor şaşırdım kaldım... bana bi yol gösterin lütfen :KK43:
canım kecıboynuzu tozu denenmıstır

Canim doktor kan ve idrar tahlili istedi ondan sonra bi yol cizelim dedi. O yuzden simdilik ilac surup vs denemesi yapmayalim tahlil sonucunu bekleyelim dedi. Ben simdilik senin de yaptigun gibi pekmez vermeye baslayacagim insallah bi faydasi olur. Umarim dis ile alakali gecici bi durumdur da cabucak bu sureci atlatirim bende...
kecı boynuzu tozu kullanın kızlar

Keciboynuzu tozu mu ilk kez duydum ama denerim neden olmasin ki :) tesekkur ederim canim insallah insallah bi faydasi olur...
dene canım ınan kıme soylesem tesekkur ettı...ıster sutle karıstır ver ıstersen toz olarak kasıkla yedır...bunu herkes kullanıyo kan yapıp vıtamın olsun dıye

peki canım benim bebeğim 5,5 aylık ona da verebilirmiyim bunu
canım azıcık ver dene komsum 10 aylık bebegıne verdı..mesela ben gunde bı tatlı kasıgı yıyom...sen azıcık cay kasıgından az ver dene...bısı olmaz dıe dusunuyom ama sutle ver sen toz halı bogazda kalabılır

Kızlar aynk sorundan. Bendede var kızm tam 1 yaşına basıcak haftaya ama sadece geceçeri emiyor gunduzde 3 kere falan emiyor hiç ek gıda almak istemiyor tatlı yemek istiyor hep ama pekmezide istemiyor keçi boynuzu pekmezi siye sanırım napıcam bilmiyor aylardır 9kg takıldk kaldı biberon almıylr hazır mama almıyor hepsini nerdeyse denedim napıcaz ya

Back
X