Bebeğimin kafası düzelir mi

Benimkiler de erken doğdu. Karnımdayken de kafa kafayaydılar sanırım hem onun etkisi de hemde yogunbakim da uzun süre kalması nedeniyle kızımin kafasıın sağ tarafı dediğiniz gibiydi. Ben sürekli sağ tarafını arkadan küçük havlu gibi şeylerle destekleyip sola yatması için uğraştım. Bir de bol bol yüzüstü yatırdım. Kısa sürede düzeldi. Sizin de düzelir bu şekilde desteklerseniz.

Eklentiler

• A69AFDCD-19D0-410A-8ADE-9BC64D291376.webp
    A69AFDCD-19D0-410A-8ADE-9BC64D291376.webp
    41,6 KB · Görüntüleme: 23
İyi yapmışsınız. Sık pozisyon değişikliği önemli zaten bu dönemlerde. duzelir ama sıkıntı olmaz. Stres yapmayın kendinize 😊

İlk bebeğim olduğu için hep sağlığı iyi olsun düşüncesindeydim kafa şekli hiç aklıma gelmedi eve gelince de dikkat etmeye çalıştım ama hep düz yattı. Dün yüzüstü yatırayım dedim ilk defa tummy time yaptıracaktım bi baktım sağ taraf düz sol taraf çıkıntılı şok oldum bariz belli oluyor nasıl farketmemişim ben. Dünden beri sola yatırıyorum destek veriyorum arkasına dönmesin diye
Sürekli sola yatması da doğru olmayabilir en iyisi doktoru bilir. Ben bir sağa bir sola yatırdım, arkadaşım hiç düz yatirmiyorsun galiba diye uyarmıştı beni. Tabi bebeğim düz yatmayı sevmedi o çevirdi hep kafasını, güzel şekil aldı yine de sorun yaşamadık.
Bozuksa bile tedavisi var stres edip kendinizi üzmeyin, sonuçta sizin dışınızda gelişmiş bir durum. Geçmiş olsun

Tamam öyle yapayım inşallah geç kalmamışımdır
Hangi taraf basık duruyorsa mümkün olduğunca o tarafa daha az yatırın.Geç kaldığınızı düşünmeyin.Bu dönemde kızımın kafa şekli dediğim gibi düzgün değildi.Şuan çok normal ve öyle uzun da sürmedi düzelmesi.Kisa zamanda düzeldi.

Hangi taraf basık duruyorsa mümkün olduğunca o tarafa daha az yatırın.Geç kaldığınızı düşünmeyin.Bu dönemde kızımın kafa şekli dediğim gibi düzgün değildi.Şuan çok normal ve öyle uzun da sürmedi düzelmesi.Kisa zamanda düzeldi.
Bugün de bıngıldağının küçüldüğünü farkettim . İnternete yazdım hiç iç açıcı şeyler yazmıyor

Merhaba herkese. 2.5 aylık prematüre bebeğim var. 1 ay erken doğdu. Küvezde yattı. Enfeksiyondan bir daha yattı sarılıktan yattı derken. 1.5 ay hep hastanelerde yattı oğlum ve ben dün farkettim ki bebeğimin kafasının sağ tarafı düz sol tarafı çıkıntılı. Şok oldum ve çok kızdım kendime nasıl farketmezsin diye. Ama hep hastanelerde olduğumuz için kafasının şekli insanın aklına gelmiyor. Orada sürekli hangi tarafa yatırdılar bilmiyorum. Şimdi bariz belli oluyor çok çok üzüldüm . dünden beri Sol tarafına yatırmaya başladım. Uyanıkken yüz üstü yatırdım ama ağlıyor sevmiyor öyle uyumayı. Ben de yatırmak yerine kucağıma aldım uyanıkken. Çok uzattım böyle olup da kafa şekli düzelen var mı. Yarın doktora gideceğim hafta sonu olmasaydı bugün giderdim. Lütfen birileri düzeldi diye yazsın moralim çok bozuk. Ama düzelmeyenler de yazsın nasıl bir yol izleyeceğim anlatın bana
Ilk aylarda olur. Benim oglumun kafasi uzundu. Yanlardan basik. Surekli yan yatardi. Sonra arkasi basik olmaya basladi. Şimdi çok guzel kafasi var. Yerini aliyor ama siz rahatsizsaniz doktoruniza danişkn o bebeginize uygun yastik ya da yatiş pozisyonu onerir

Ilk aylarda olur. Benim oglumun kafasi uzundu. Yanlardan basik. Surekli yan yatardi. Sonra arkasi basik olmaya basladi. Şimdi çok guzel kafasi var. Yerini aliyor ama siz rahatsizsaniz doktoruniza danişkn o bebeginize uygun yastik ya da yatiş pozisyonu onerir
Böyle nasıl anlatsam sanki birden bire oldu. Yoksa farkedemedim çok incelerim oğlumu en ufak değişikliği farkederim başka bir şey mi var acaba diyorum. Sanki bıngıldağı da küçülmüş

Farklı ne olabilir valla internette hep kötü şeyler yazıyor iyice canım sıkıldı. Bir an önce sabah olsun da doktora gideyim
Stres yapmayın zaten kuvezde kalydsa adan zye incelmslerdir bir şeyi yoktur da içiniz rahat etsin diye dedim doktora gösterin diye

Böyle nasıl anlatsam sanki birden bire oldu. Yoksa farkedemedim çok incelerim oğlumu en ufak değişikliği farkederim başka bir şey mi var acaba diyorum. Sanki bıngıldağı da küçülmüş
Valla kafa şekline yorumum benimki de çok tuhafdi internetdr bende hep araşdirirdim. 4-5 ay civari kafa uzunlugu geçmişdi ama ensesi düzdü. Enseden hiç kavis olmadan düz kaliyordu. Ama duzeldi oluyor boyle. Bingildagini doktor kontrol etsin. Bence kendi kendinizi daha da strese sokmadan doktora goturun içiniz rahat etsin.

Merhaba herkese. 2.5 aylık prematüre bebeğim var. 1 ay erken doğdu. Küvezde yattı. Enfeksiyondan bir daha yattı sarılıktan yattı derken. 1.5 ay hep hastanelerde yattı oğlum ve ben dün farkettim ki bebeğimin kafasının sağ tarafı düz sol tarafı çıkıntılı. Şok oldum ve çok kızdım kendime nasıl farketmezsin diye. Ama hep hastanelerde olduğumuz için kafasının şekli insanın aklına gelmiyor. Orada sürekli hangi tarafa yatırdılar bilmiyorum. Şimdi bariz belli oluyor çok çok üzüldüm . dünden beri Sol tarafına yatırmaya başladım. Uyanıkken yüz üstü yatırdım ama ağlıyor sevmiyor öyle uyumayı. Ben de yatırmak yerine kucağıma aldım uyanıkken. Çok uzattım böyle olup da kafa şekli düzelen var mı. Yarın doktora gideceğim hafta sonu olmasaydı bugün giderdim. Lütfen birileri düzeldi diye yazsın moralim çok bozuk. Ama düzelmeyenler de yazsın nasıl bir yol izleyeceğim anlatın bana
Eltimin çocuğu da öyle olmuştu kendiliğinden düzeldi. Hatta 1 yaşına kadar baya eğrilik vardı kafasında ama şimdi gayet normal. Düzeliyor yani. Yine de Bi doktora danışın içiniz rahat etsin

Arkadaşlar doktora gittim evet yamukluk var kafada ama kask gerektirecek kadar değil dedi. Yatış pozisyonuyla alakalı dedi. Tam tersi yönde 1 ay yatır kontröllü dedi. Bıngıldağı açık hemen kapanacak gibi değil dedi. Belki biraz erken kapanır ama şu an değil dedi. Biraz içimi rahatlattı. 3 hafta sonra rota aşısı için çağırdı aynı zamanda kafasını kontrol ederiz tekrar dedi

Back
X