Bebeğimin kafasına darbe

zardacal

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2025
59
9
1
19
Kızlar merhaba çok utanarak ve üzülerek yazıyorum 12 günlük bebeğimi emzirirken telefonumu yanlışlıkla kafasına çarptım biraz ses geldi ovdum kafasını ağlıyordu sustu ovunca çok korkuyorum inşALLAH iyidir bebeğimin başına böyle bir olay gelen var mı nolur yardım edin😔

Kızlar merhaba çok utanarak ve üzülerek yazıyorum 12 günlük bebeğimi emzirirken telefonumu yanlışlıkla kafasına çarptım biraz ses geldi ovdum kafasını ağlıyordu sustu ovunca çok korkuyorum inşALLAH iyidir bebeğimin başına böyle bir olay gelen var mı nolur yardım edin😔
Ben kardeşim in kafasını 15 günlükken kapıya çarpmıştım çocuk mos mor morarmış tı aglayacam die sesi felan gitmişti ağlamaktan yüzüne ufledikce kendine geldi hemen acil e götürdük 3 4 saat müşade altinda tutullar kusar da haber edin dediler elhamdülillah bişey olmadı ha bide röntgen çektiler elhamdülillah onda da bişey çıkmadı eğer kusacak olursa morarma olursa o bölge de götürmek te fayda var

Yeni doğan bebeklerde kafatası daha hassastır ön bıngıldak kısmı da açıktır ve kapanmamıştır normalde uyku hali gözlenmeli kusma fışkırır tarzda olursa kprkulmalı ama yeni doğan hem sürekli uyku hemde kusma durumu mevcut olabilir o yüzden şişme katılarak ağlama durumu da gelişirse lütfen dr a gidin

Allahın izniyle birsey olmasin inşallah... yeni mi oldu bilmiyorum ama bir süre uyutmayın bence aslında doktora yine de götürmenizde fayda var nolur nolmaz çok minik .

Kusma, uykuda sıçrayıp uyanma, gözlerde ekstra kayma, sürekli ağlama var mı bunlara bakın. Her şey normalse büyük ihtimalle bir sıkıntı yoktur.
Kusması yok ama kafasına darbe almadan önce de uykusunda sıçrıyor

Kusması yok ama kafasına darbe almadan önce de uykusunda sıçrıyor
Her hangi bir sebeple ani yüksek sese, sarsıntıya maruz kaldı mı? Kardeş ya da başka bireylerden olabilir, ya da çevresel faktörlerden?
Ya da sen gebeliğinde fiziksel ya da duygusal bir travma yaşadın mı? Korku, düşme, çarpma vs?

Doktora bari götürün bu nedir ya özrü kabahatinden büyük

Her hangi bir sebeple ani yüksek sese, sarsıntıya maruz kaldı mı? Kardeş ya da başka bireylerden olabilir, ya da çevresel faktörlerden?
Ya da sen gebeliğinde fiziksel ya da duygusal bir travma yaşadın mı? Korku, düşme, çarpma
Ya da sen gebeliğinde fiziksel ya da duygusal bir travma yaşadın mı? Korku, düşme, çarpma vs?
çevremdeki

Çevremdeki insanlar yüksek sesle konuşuyor bebeğimin yanında daha sesten anlamazmış öyle diyorlar nasıl anlamaz sesten anlar diyorum anlamaz diyorlar

İçiniz içinizi yiyeceğine bir doktora götürün bence. Kafasının neresine çarptığınız bile önemli sonuçta. Bunu da en iyi doktorlar bilir

Çevremdeki insanlar yüksek sesle konuşuyor bebeğimin yanında daha sesten anlamazmış öyle diyorlar nasıl anlamaz sesten anlar diyorum anlamaz diyorlar
Anlamaz olur mu ya, sağır mı bu bebek ne alaka. Tüm sesleri duyuyor bebeğiniz gebeliğinizden itibaren.
Ama benim kastettiğim ani bir yüksek ses, mesela yere düşen sert bir cismin çıkarttığı ses gibi, ya da çarpan kapı sesi, ya da çığlık, yüksek ton bağırma, kavga vs.

Anlamaz olur mu ya, sağır mı bu bebek ne alaka. Tüm sesleri duyuyor bebeğiniz gebeliğinizden itibaren.
Ama benim kastettiğim ani bir yüksek ses, mesela yere düşen sert bir cismin çıkarttığı ses gibi, ya da çarpan kapı sesi, ya da çığlık, yüksek ton bağırma, kavga vs.
Keşke sizin gibi anlayışlı olsa yakınımdakiler ne demişler dizinin dibindeki anlamaz seni ta uzakta yaşayan kişiler anlar diye insanlar çok anlayışsız

Back
X