BEBEĞIMİN KALBİ DURDU

Ilk hamileligim 9+4 günlükken sonlandı kalbi atmadıgı icin ayni gün talihsizlik bu ya canım dedemi de kaybettim dehset bir travma idi benim icin bir daha hamile kalip bebegimi kaybedersem ailemden birini daha kaybedecekmisim gibi geldi.3 ay sonra kızıma hamile kaldım kan sulandirici igne kullandım 9 ay önlem amaclı.Tekrar bebis istedigimizde trombofili paneli testi yaptıracağım ailemde kan pihtılasma durumu var muhtemelen bende de var
İlk gebeliğiniz tüp bebek miydi . İkinci gebeliğinizde tedavi oldunuz mu?

Hayır doğal yoldan olan bir gebelikti.Sizinki tüp bebekse ve bundan sonraki tüp bebek tedavinizde genetik taramalı tüp bebek yaptırın bence
Genetiğe gönderecek o kadar yumurtam yok ki. İki defa yumurta toplama işlemi yaptım. 4 yumurta döllendi. İki tane transfer oldu ikisinin de kalbi durdu . Şimdi sadece iki dondurulmuş embriyom var. Maddi manevi çöktüm .

Size kese küçük demiş. Benim öyle bişey de değildi . Kese gördük güzel dedi. Hatta boş gebelikten korkuyordum. Ama ikiside boş değildi. Doktor hastalıklı olabilir genetikte sıkıntı olabilir yada dawn sendromlu olabilir. Bu gibi ihtimalleri sıraladı. Üstelik kullandığım ilaçlar
progestan iğne hergün birtane
estrofem günde üç . Hab
kan sulandırıcı iğne günde bir
progestan fitil günde 3
folik asit d vitamini falan
Bunları düzenli kullanıyordum üstelik kanamam da olmadı hiç .
Benimde kanamam olmadı kese küçük olmasına rağmen bebek güzel büyümüş gayet haftasıyla uyumluymuş dedi tüp bebek doktoru keseyle alakası Yok kaybının dedi bana bilmiyorum emin olmak için genetige gönderelim dediler genetikten de iyi temiz sonucu gelince elimizde hiç birşey kalmadı başa döndük şimdi en azından nasıl gebe kalabildigini biliyoruz buda birşey üzülme dediler ilk bebeklerin yüzde bilmem kaçı düşük olabiliyormuş sebebsiz olabilir dediler

Gebeliğimin 10. Haftasında bebeğimin ilk kalp atışı için dün doktora gittim ve kalp atışının durması sebebi ile kürtaj oldum :KK43:
Bu durumu ilk gebelikte yaşayan var mı nası atlatılır bilemiyorum çok acı bi durum Allahım sabır versin bana :KK43:
Tam olarak aynısını yaşadım. Aynı hafta aynı sebep.

Benimde kanamam olmadı kese küçük olmasına rağmen bebek güzel büyümüş gayet haftasıyla uyumluymuş dedi tüp bebek doktoru keseyle alakası Yok kaybının dedi bana bilmiyorum emin olmak için genetige gönderelim dediler genetikten de iyi temiz sonucu gelince elimizde hiç birşey kalmadı başa döndük şimdi en azından nasıl gebe kalabildigini biliyoruz buda birşey üzülme dediler ilk bebeklerin yüzde bilmem kaçı düşük olabiliyormuş sebebsiz olabilir dediler
Genetiğe nereye gönderdiniz .yani kürtajdan alınan parçayı mı gönderdiniz

Genetiğe nereye gönderdiniz .yani kürtajdan alınan parçayı mı gönderdiniz
Kürtaji tüp bebek yaptırdığımız klinikte yaptırdık onlar alıp gönderdiler özel hastanede gebelik takibi yapan doktor genetige gerek yok patoloji yeter demisti ama tüp bebek doktoru kesinlikle genetik şart sorun varsa ona göre yol izleriz dedi gönderdik ilk iki düşüğü genetige göndermiyorlarmiş normalde

Kürtaji tüp bebek yaptırdığımız klinikte yaptırdık onlar alıp gönderdiler özel hastanede gebelik takibi yapan doktor genetige gerek yok patoloji yeter demisti ama tüp bebek doktoru kesinlikle genetik şart sorun varsa ona göre yol izleriz dedi gönderdik ilk iki düşüğü genetige göndermiyorlarmiş normalde
Şöyle birşey de vardı. Yumurta toplandıktan sonra genetiğe gönderilip baktırılıyor. Sağlam olan yumurtaları gönderiyorlar falan .
Siz bunu denediniz mi?

Herkese merhaba
Bende 2 senelik evliyim amh çok düşük iki defa yumurta topladıktan sonra 29 Mayıs'ta çift embriyo transferi oldum. Kese görmeye gittik tek kese dedi doktorum. Neyse ilaçlara devam ediyordum zaten . Kalp atışı için gittiğimde 8 haftalıktı. Doktor muayene edince apar topar alttan muayene edelim bir kese daha gördüm dedi. Neyse alttan muayene sonucu iki kesenin de kalp atışı yoktu. Başımdan kaynar sular döküldü. Önce sevindirdi ikiz diye beş 10 dakika sonra muayene alıp. Ölmüşler dedi. Çok fazla ilaçtan mı oldu bilmiyorum. Beş gündür karnımda ölmüşlerdi . Beş gün sonra yine gel dediler gittim kanama falan da yoktu. Devlet hastanesinde önce parça düşürdüler sonra kürtaja aldılar. Doğum yapmış gibi oldum. Sebebini hep merak edeceğim acaba ne oldu diye .
Canim benimde.ilk kaybim oldu 8 haftalikken kalbi durdu. Ben hamileyken korona oldum ona yordum. Patolojiye gonderiyorlar zaten. Onun sonucu temiz cikti.saglikli degilmis demek ki o yuzden vucut kabul etmemis. Boyle dusun sende. Seni cok iyi anliyorum. Hala aklima gelir aglarim.yillar gecsede unutacagimi sanmiyorum. Bir daha hamile kalamayacagim hissinede kapildigim cok oldu. Ama simdi tekrar hamileyim doguma az kaldi insallah. Sende tekrardan kalicaksin ☺️

Genetiğe gönderecek o kadar yumurtam yok ki. İki defa yumurta toplama işlemi yaptım. 4 yumurta döllendi. İki tane transfer oldu ikisinin de kalbi durdu . Şimdi sadece iki dondurulmuş embriyom var. Maddi manevi çöktüm .
Devlette kendiniz icin genetige gidin. Dusuklerinizi soylerseniz bakiyorlar.

Kızlar merhaba bende sizinle kader ortağım bende ilk gebelik boş oldu ikicisi altı haftaliken kalbi durdu.iki defa kürtaj oldum😔😔 ilk kurtajin üstünden bir sene digeride 4 buçuk ay olacak bugüne kadar genetik bölümü bilmiyordum 6 temmuz'da kan verdik genetik bölümüne ve şu an ancak bir bir buçuk ay sonra çıkar dedi doktor eşim de bir daha olacağını düşünmüyor Doktorlar o boş gebeli hiç sevmiyor bile birkaç doktorla danıştım 2 defa tekrarlacagini düşünmüyoruz dedi benim kaç testime bakıldı temiz çıktı çatlatma iğnesi olmuştum olmadı Bir kızım var 3 yaşında ve şu an sonucumuz daha çıkmadı biz de korunmadık bu ay eşim çok istiyor içimizi ferah tutmaya çalışıyoruz sizce yanlış mı yaptık bilmiyorum bu genetik test nasıl bir şey nelere bakıyor kan uyuşmazlığı olacağını düşünmüyorum krozom analizinde sıkıntı olacağın düşün müyorum belki kan pıhtılaşması çıkar benim yengem de öyle oldu 6 haftalıkken gelişimi durdu kürtaj oldu ve şu an bir kızı olacak onun doktoru da bir daha tekrarlanacağını sanmıyorum demiş ve öyle doldu sizce ben genetik testini bekleseydim yani hep onu düşünüyorum

Şöyle birşey de vardı. Yumurta toplandıktan sonra genetiğe gönderilip baktırılıyor. Sağlam olan yumurtaları gönderiyorlar falan .
Siz bunu denediniz mi?
Bebeğin genetik sonucu kötü çıksaydı yapılacaktı ama kürtaj sonrası bebekte herhamgibi bir anormali olmadığı için gerek görmüyorlar benim ve eşimin genetik testlerinde temiz çıktığı için bu şekilde karar verdiler

Ben 12. Haftada ikili teste gittiğimde öğrendim ve kürtaj olmak zorunda kaldım insanın kalbini delen bir acı Rabbim beterinden korusun şu an tekrar hamileyim 18 haftalık oldu çok şükür ama diğerini asla unutmuyorum buzdolabının üstünde ulturasyon fotoğrafi var her gün konuşuyorum kardeşin olacak diye dogmasa da evlat evlattir
Ben kızımın ikizi oğlumu 36 haftalık toprağa koydum eşim ve babamlar defnetmisler hemen 1 yıl sonunda gidebildim şimdi 11 haftalık gebeyim sürekli kalbi atiyormu acaba diye endişe modundayim rabbim ne olursa olsun evlat acısı vermesin imtihanin büyüğü

Kızlar bana yorum yapicak kimse yokmu ❓❓
Kızlar merhaba bende sizinle kader ortağım bende ilk gebelik boş oldu ikicisi altı haftaliken kalbi durdu.iki defa kürtaj oldum😔😔 ilk kurtajin üstünden bir sene digeride 4 buçuk ay olacak bugüne kadar genetik bölümü bilmiyordum 6 temmuz'da kan verdik genetik bölümüne ve şu an ancak bir bir buçuk ay sonra çıkar dedi doktor eşim de bir daha olacağını düşünmüyor Doktorlar o boş gebeli hiç sevmiyor bile birkaç doktorla danıştım 2 defa tekrarlacagini düşünmüyoruz dedi benim kaç testime bakıldı temiz çıktı çatlatma iğnesi olmuştum olmadı Bir kızım var 3 yaşında ve şu an sonucumuz daha çıkmadı biz de korunmadık bu ay eşim çok istiyor içimizi ferah tutmaya çalışıyoruz sizce yanlış mı yaptık bilmiyorum bu genetik test nasıl bir şey nelere bakıyor kan uyuşmazlığı olacağını düşünmüyorum krozom analizinde sıkıntı olacağın düşün müyorum belki kan pıhtılaşması çıkar benim yengem de öyle oldu 6 haftalıkken gelişimi durdu kürtaj oldu ve şu an bir kızı olacak onun doktoru da bir daha tekrarlanacağını sanmıyorum demiş ve öyle doldu sizce ben genetik testini bekleseydim yani hep onu düşünüyorum

Ben kızımın ikizi oğlumu 36 haftalık toprağa koydum eşim ve babamlar defnetmisler hemen 1 yıl sonunda gidebildim şimdi 11 haftalık gebeyim sürekli kalbi atiyormu acaba diye endişe modundayim rabbim ne olursa olsun evlat acısı vermesin imtihanin büyüğü
Basın sağ olsun insanlar için aman yine olur bilmem ne gibi basit bir olgu ama asla öyle değil

Vala cnm bende genetik için kan vereceğim yarın . Eğer kan uyuşmazlığı varsa ilaç veriyorlar diye duydum. Pek bir bilgim yok . Allah gönlüne göre versin inşallah 🤲

Canim benimde.ilk kaybim oldu 8 haftalikken kalbi durdu. Ben hamileyken korona oldum ona yordum. Patolojiye gonderiyorlar zaten. Onun sonucu temiz cikti.saglikli degilmis demek ki o yuzden vucut kabul etmemis. Boyle dusun sende. Seni cok iyi anliyorum. Hala aklima gelir aglarim.yillar gecsede unutacagimi sanmiyorum. Bir daha hamile kalamayacagim hissinede kapildigim cok oldu. Ama simdi tekrar hamileyim doguma az kaldi insallah. Sende tekrardan kalicaksin ☺️
İnşallah cnm . Bu günlerde geçer. Bir sonraki transfere daha var . Bir umut belki kendiliğinden olur . Olmazsa da tekrardan tüp bebek yapacağım.

Bebeğin genetik sonucu kötü çıksaydı yapılacaktı ama kürtaj sonrası bebekte herhamgibi bir anormali olmadığı için gerek görmüyorlar benim ve eşimin genetik testlerinde temiz çıktığı için bu şekilde karar verdiler
Ben kürtaj olunca sonucu patolojiye gönderdi. Daha çıkmadı sonuç

Back
X