bebegimin kalbinde ekojenik odak yardim

zmrk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2017
1.136
1.329
48
36
Kızlar 22 haftalık hamikeyim. Geçen hafta detaylı ultrasonda bebeğinin kalbinde ekojenik odak gözlemlendi. Onun haricinde bir sorun yok. Kalbinde kireclenme olduğunu söyledi dr. Rastlanan bir durum olduğunu ama fetal eko ile içimizi rahatlatalim dedi. Aranızda bunu duyan yaşayan var mi. Bir yanım çok endişeli bir yanım çok rahat. Ne dusunmeliyim

benim büyük kızımda aynısını söylediler o kadar ağlamıştım ki fetal eko ya girdim iki üç kere sonra doktor gerek yok dedi ama benim içim rahat değildi doğduktan sonra da götürdüm hiç birşey yok dediler keşke o kadar dert etmeseymişim olabilen bir şeymiş fetal ekoya gir için rahat olur ayrıntılı bakıyorlar orda

Peki anne karnında müdahalesi olan bir durum mu

hayır sadece doktoru farklı oluyor her kalp doktoru bakmıyor ona gözlemliyor büyüyen bir şeymi küçülen mi diye bizimki bebek büyüdükçe kayboldu çok şükür büyürse belki müdahalesi olabilir bizimkisi küçüldüğü için ekojenik odak nette hiç araştırma derim iyice çökertiyo insanı en kısa yolu fetal eko yaptır için rahat etsin

Bende oglumda yasamistim. Baska hicbir sorun yoktu sadece ekojenik odak vardi doktorum endileselenme bende hamileligimde yasadim fetal eko cektirdim ama hicbisey cikmadi hatta kendiliginden kayboldu odaklar dedi . Bana fetal eko cektirebilirsin ama beni dinle biraz bekleyelim bir ay sonra kaybolucak dedi bende doktorumu dinleyip bekledim sonucta dedigi gibi oldu . Oglum saglikla aldim kucagima tabi . Endiselenme insallah sen de yavruna saglikla kavusursun

Bir arkadasin dedigi gibi Bencede nette hic arastirma icimi rahat olsun diyosan fetal eko cektir .
İnternette arastirip bir ayimi aglayarak kendime ve bebegime stres yaparak gecirdim.

İnsallah çok teşekkür ederim.Peki odagin kaybolduğu Nerde anlasildi

İnsallah çok teşekkür ederim.Peki odagin kaybolduğu Nerde anlasildi

Odagin oldugu detayli ultrasonda anlasilmisti sanirim 1 ay en fazla 1,5 ay sonra doktorum ultrasonla tekrar kontrol etti bak kaybolmus olsaydi soyle gorunmesi gerekiyordu dedi
Peki doktorun kaybolabilir bu tek basina bir hastalik belirtisi degil gibi ifadeler kullanmadi mi
Ne kadar endiselisin anliyorum ben seni ama boyle durumlarda doktordan boyle aciklamalar bekliyor
Benim doktorumda ayni seyi yasayinca icimi cok rahatlatmisti

Aynen dr bu birşey değil geçebilen bir durum. Zaten bakilsada su an yapılacak birşey yok dedi. Baktirmasan da olur. Not alınır doğumdan sonra hemen eko çekilir dedi. Galiba kafamı bulandirmicam

Gittiğim hastanede bu konuda uzman dr var. Doğumdan sonra insallah eko çekilir dedi. Bakalım neler bekliyor bizleri. Sanırım kafamı bulandirmayacagim

Gittiğim hastanede bu konuda uzman dr var. Doğumdan sonra insallah eko çekilir dedi. Bakalım neler bekliyor bizleri. Sanırım kafamı bulandirmayacagim

doğumdan sonra değildi benimkisi hamileyken oldu her şehirde yokmuş zaten fetal eko şükür olduğum şehirde vardı çektirdim ben

Merhaba

Acaba odak geçti mi? Çok merak ettim çünkü benim yavrumda da çıktı. 21 haftalığım. Cevap verirseniz çok sevinirim ⚘

Merhaba

Acaba odak geçti mi? Çok merak ettim çünkü benim yavrumda da çıktı. 21 haftalığım. Cevap verirseniz çok sevinirim ⚘
Geçen hafta fetal eko yaptirdigimda ordaki prof bunun önemsiz olduğunu. Sağlıklı bir bebek olduğunu söyledi. Dört ana damar açık diye not düştü. Başka belirti olmadığından içim rahat artık.doğum a kadar genelde duzeliyormus

Bu güzel habere sevindim inş sağlıkla kucağına alırsın Diger degerlerin hepsi normaldi degil mi? Ben de eko çektirmeyi düşünüyorum. Sonucu buraya yazarım.

Bu güzel habere sevindim inş sağlıkla kucağına alırsın Diger degerlerin hepsi normaldi degil mi? Ben de eko çektirmeyi düşünüyorum. Sonucu buraya yazarım.
Evet normaldi. İnsallah sizin de içiniz rahatlar

Bugün Bezmialemde fetal eko çektirdim. Doktor kalpte parlama olayına çok sık rastladiklarini ve down sendromu için önemli bir risk olmadığını söyledi Merak edenlere not düşmek istedim.

Bugün Bezmialemde fetal eko çektirdim. Doktor kalpte parlama olayına çok sık rastladiklarini ve down sendromu için önemli bir risk olmadığını söyledi Merak edenlere not düşmek istedim.
Merhaba acaba fetal eko normal 4 boyutlu ultrason incelemesinden daha mi maliyetli bir islem? Bende20+3 haftalik hamileyim detayli taramada bebegimin kalbinde parlaklik goruldu doktor 3 hafta sonra kalbi tekrar inceleyecegini soyledi nasil gececek bu 3 koca hafta? Acaba bu hafta baska doktora gidip fetal eko yaptirsam ise yarar mi?

Bana sormadınız ama yinede cevap vereyim dedim. Ben devlette yaptırdım ücretsiz. Doç. Dr inceledi.

Merhaba, sırf bu problemle karşılaşan anne adaylarının biraz da olsa içini ferahlatmak için siteye kayıt oldum. Biz de kalpte 1 adet ekojenik odak vardı ve 16. Haftamızda gördük. Başka bir bulgu olmadığı için doktorumuz endişelenmemizi söylese de içimiz rahat etmediği için nifty test yaptırdık. Sonucumuz olumsuzlukla karşılaşmayacağımız yönündeydi. Nitekim 28. Hafta kontrolümde ekojenik odak kendiliğinden kayboldu. Eğer elinizdeyse lütfen stres yapmayın. Kendinizi akışa bırakın. İlk duyduğunuzda çok endişe ettiğinizi tahmin edebiliyorum ama bol dua, olumlu düşünce bir de sadaka herşeyin ilacı. Umarım hepimiz bebeklerimize sağlıkla kavuşuruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…