Bebegimin kalbinde parlaklik

POLYANNACIK

umutlarım
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2013
259
77
123
Merhaba arkadaşlar 19 haftalik hamileyim bugün ultrasonda doktor bebeğimin kalbinde parlaklık beyaz nokta var dedi.diger bulgular normal bu tek başına bir hastalık belirtisi degil dedi.ama down sendromlu larda bu durum olabiliyormuş.ikili ve dörtlü test sonuçlarında vi sikinti yok ama.doktor yinede kesin sonuç icin kan testi yaptırabilirsiniz dedi özel bir testi varmis.baska bibdoktora gittik oda ayni seyi soyledi
cok üzüldük bu durumla karşılaşan yada bilgisi olan varmi

Merhaba arkadaşlar 19 haftalik hamileyim bugün ultrasonda doktor bebeğimin kalbinde parlaklık beyaz nokta var dedi.diger bulgular normal bu tek başına bir hastalık belirtisi degil dedi.ama down sendromlu larda bu durum olabiliyormuş.ikili ve dörtlü test sonuçlarında vi sikinti yok ama.doktor yinede kesin sonuç icin kan testi yaptırabilirsiniz dedi özel bir testi varmis.baska bibdoktora gittik oda ayni seyi soyledi
Nifty test. İkili testte risk görülünce biz de yaptırmıştık. %99 doğru sonuç veriyor. İmkanınız varsa yaptırım derim. Evet çocuğumuz her şekilde doğacak aldırmayı kimse düşünmez ama doğumunuzu ona göre bir hastanede seçebilirsiniz daha tam teşekküllü bir hastanede filan. İnşallah bi şey çıkmaz. Ki bizi çok korkutmuştu doktor hiç
Bişey çıkmadı. Sadece sizden kan alınıyor. 2 hafta içinde sonuç geliyor. 2000 tl ödemiştik biz. Allah yardımcınız olsun stres daha zararlı unutmayın. Ben üzüldüğümle kalmıştım.

Benim kizimin kalbinde de parlaklik vardi. Doktorum da sizin doktorunuzun söyledigi seyleri söyledi, hatta kendi cocuklarinin ikisinde de ayni sey olmus. Sonuc olarak doktorumun cocuklari tamamen saglikli. Benim kizimda parlakliktan bagimsiz baska bi kalp anomalisi var. Ultrasonda ayrica görülmüstü. Nifty test de gayet gereksiz ve pahali bir test. Ben yaptirdigim halde amniyosentez de istediler. Simdiki aklim olsa direkt amniyosentez yaptirirdim.

canım telaşe etme benim kızım için de doktorum demişti yalnız normal bi şekilde hiç önemli olmayarak.. Genel de böyle görülebiliyor ama doğduktan sonra çoğunda olmuyor diye. gerçekten de olmadı suan 5 yaşında ..

Komşumuzun 3 çocuğu var 2 sinin kalbinde parlaklık görmüş doktor, yanlız doktoru sizin doktor gibi felaket tellalı gibi ortalığı velveleye vermemiş. İleri ki haftalarda kayboluyor çoğunlukla takip edelim demis.
Parlaklık diğer kontrollerde görülmemiş.
Çok tereddüt yaşıyor iseniz iyi bı perinatoloji doktoruna gidin.
Bence bebeğin çok çok çok sağlıklı annesi ❤️

Benim kizimin kalbinde de parlaklik vardi. Doktorum da sizin doktorunuzun söyledigi seyleri söyledi, hatta kendi cocuklarinin ikisinde de ayni sey olmus. Sonuc olarak doktorumun cocuklari tamamen saglikli. Benim kizimda parlakliktan bagimsiz baska bi kalp anomalisi var. Ultrasonda ayrica görülmüstü. Nifty test de gayet gereksiz ve pahali bir test. Ben yaptirdigim halde amniyosentez de istediler. Simdiki aklim olsa direkt amniyosentez yaptirirdim.
Nifty testiniz olumsuzmu gelmişti.

Komşumuzun 3 çocuğu var 2 sinin kalbinde parlaklık görmüş doktor, yanlız doktoru sizin doktor gibi felaket tellalı gibi ortalığı velveleye vermemiş. İleri ki haftalarda kayboluyor çoğunlukla takip edelim demis.
Parlaklık diğer kontrollerde görülmemiş.
Çok tereddüt yaşıyor iseniz iyi bı perinatoloji doktoruna gidin.
Bence bebeğin çok çok çok sağlıklı annesi ❤️
Çok teşekkür ederim.

Nifty test. İkili testte risk görülünce biz de yaptırmıştık. %99 doğru sonuç veriyor. İmkanınız varsa yaptırım derim. Evet çocuğumuz her şekilde doğacak aldırmayı kimse düşünmez ama doğumunuzu ona göre bir hastanede seçebilirsiniz daha tam teşekküllü bir hastanede filan. İnşallah bi şey çıkmaz. Ki bizi çok korkutmuştu doktor hiç
Bişey çıkmadı. Sadece sizden kan alınıyor. 2 hafta içinde sonuç geliyor. 2000 tl ödemiştik biz. Allah yardımcınız olsun stres daha zararlı unutmayın. Ben üzüldüğümle kalmıştım.
Insallah cok saolun

Merhaba, benim kizimda da ultrasonda kalpte parlaklik cikmisti, testlerim normaldi ama ben de emin olmak icin nifty yaptirmistim, bir sey cikmadi. Ben yurtdisindayim sigortam karsilamasaydi yaptirmayacaktim cunku cok pahaliydi ama Turkiye'de daha uygun galiba. Tek basina kalpte parlaklik down sendromu icin yeterli degil bildigim kadariyla mutlaka baska bulgular da gerekli, uzulmeyin buyuk ihtimal bir sey cikmayacak.

Benim kızımın da kalbinde parlaklık ve kafasında kistler vardı. Doktor ikisinden sadece biri olsa sana hiç söylemeyecektim bile ama ikisi bir arada olunca şüpheleniyoruz demişti. Kendimi çok perişan etmiştim. Ama zamanla kistler kayboldu. Amniyosentez, test vs hiçbir şey yaptırmadım. Ayrıntılı ultrasonda başka bir doktor %98 bir sıkıntı yok dedi. Kızım şu an 11 aylık. Sağlıklı doğdu. Lütfen kendinizi üzmeyin. Tek belirtiden bir sorun çıkmaz Allah'ın izniyle.

Benimde beyninde kist var dediler kalbi delik dediler neler gelmedi aklıma sonra herkes bi anda olabilşr böyle şeyler demeye başladılar sonra da kaybolur dediler ve sonuç hepsi kayboldu 19.hafta böyle durumların görülebilmesi için çok uygun bi hafta 25.hafta da tekrar gidip baktırmanı tavsiye ederim oda için rahatlasın diye bişey olacağından deil yoksa ayrıca varsayalım kan testi yaptırdın sonuç kötü geldi aldıracakmısın çocuğu ? Anne karnında bunun bi tedavisi yok canını sıkıp bebeğede bunu yansıtmaktan başka hiç bişey geçmeyecek eline sabırlı ol allahın dediği olur

Benim bebeğimin kalbinde de parlaklık görüldü doktor tek başına bir şey ifade etmiyor zamanla gider kaybolur dedi ki öyle de oldu. Kendinizi üzmeyin.

Benimde beyninde kist var dediler kalbi delik dediler neler gelmedi aklıma sonra herkes bi anda olabilşr böyle şeyler demeye başladılar sonra da kaybolur dediler ve sonuç hepsi kayboldu 19.hafta böyle durumların görülebilmesi için çok uygun bi hafta 25.hafta da tekrar gidip baktırmanı tavsiye ederim oda için rahatlasın diye bişey olacağından deil yoksa ayrıca varsayalım kan testi yaptırdın sonuç kötü geldi aldıracakmısın çocuğu ? Anne karnında bunun bi tedavisi yok canını sıkıp bebeğede bunu yansıtmaktan başka hiç bişey geçmeyecek eline sabırlı ol
Evet allahın takdiri neyse o testi yaptıracağım en azından kendimizi hazırlamış oluruz.

Bu kalbinde parlakli gorme durumunu cok kisiden duydum.Hepsi de saglikli dogdular.Benim kizima da ayaklari %90 ice donuk sagliksiz dediler,korkuttular hatta isterseniz gebeligi sonlandirabiliriz dediler.Oyle dogsa bile ameliyatla duzelebilir oldugu halde ustelik bes ayliktim.cok sukur saglikli,bir tanidigima da cocugun kafasi var ama gozleri burun kulak olusmamis gebeligi sonladiralim dediler.cok sukur oda saglikli dogdu.Sizde luften kendinizi strese sokmayin,cok buyuk ihtimalle sagliklidir bebeginiz.yapilan testlerjn hic biri kesin sonuc degildir sadece tahmindir.

Bu kalbinde parlakli gorme durumunu cok kisiden duydum.Hepsi de saglikli dogdular.Benim kizima da ayaklari %90 ice donuk sagliksiz dediler,korkuttular hatta isterseniz gebeligi sonlandirabiliriz dediler.Oyle dogsa bile ameliyatla duzelebilir oldugu halde ustelik bes ayliktim.cok sukur saglikli,bir tanidigima da cocugun kafasi var ama gozleri burun kulak olusmamis gebeligi sonladiralim dediler.cok sukur oda saglikli dogdu.Sizde luften kendinizi strese sokmayin,cok buyuk ihtimalle sagliklidir bebeginiz.yapilan testlerjn hic biri kesin sonuc degildir sadece tahmindir.
Sizin icinde zor bi süreç olmus cok sevindim sağlıklı olmasına.insallah hersey yolunda gider saolun

Hamilelik tamamen kapalı kutudur, ultrasonda hiçbi bulgusu olmayıp down sendromlu olanlar var. Bence yaptırın testi.

Nifty testiniz olumsuzmu gelmişti.
Hayır bir sorun yoktu testte. Ama kızımın kalbinde anomali oldugu icin sendrom ihtimali yüksek dediler, nifty testin %1den düsük bile olsa bir yanilma payi var dediler. Amniyosentez daha dogru sonuc veriyor dediler vs vs. Sonucta doktorlarin yönlendirmesiyle amniyosentez de yaptirdim ve nifty teste bosu bosuna 3.000 tl ödemis oldum.

Umarim bir sorun yoktur konu sahibesi bebeginizi saglikla kucaginiza alir ve buyutursunuz.
Yalniz dikkatimi ceken bir sey oldu kalbinde parlaklik gozuken bebekler hep kiz bebek, cok ilginc acaba boyle bir istatistik var mi? Cinsiyet bazinda o cihazlar boyle bir sey gosteriyor olabilir mi?

Back
X