Bebegimin kalbindeki delik

Uqalaa

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2017
836
351
23
Bugun 5 aylık olan bebeğimin kalbinde iki küçük delik olduğunu şans eseri öğrendim doktor kapanır dedi ama ben çok korkuyrm böyle birşey yaşayan var mı

Hiç üzülme bacım benim yeğenim de çoktu şu an 7-8 aylık ve kapandı
Normalde anne karnında kapanması lazım ama bazısı doğumdan sonra kapanıyor
Kilo almasına dikkat et

Başıma gelmedi ama o kadar çok insandan duydum ki, komşumun kızında, ailede, arkadaşlarımın birinin bebeğinde... Çok sık rastlanılan bir durummuş. Sadece arada doktor takibine götürülmesi gerekiyor. Kendiliğinden geçiyormuş. İçinizi karartmayın yani, çaresiz, geçmeyecek bir durum değil.

Arkadasimin bebeginde ayni oldu. Sükür doguma kadar kendinden kapandi. Turp gibi oglan masallah. Simdi 3 yasinda. Sizdede kendinden gecer insallah.

Geçer bizim akrabanın çocuğunda da oldu. Kendi kendine kapandı. Doktorun dediklerini yap yeterli.

Allah saglikla kucagina almayi nasip Eder insallah kendini üzüp bebisini rahatsiz etme Allah büyüktür deyip icinin ferahlasmasi icin dua et canim.

Kapanır üzülme genelde rastlanan bir durum bebeklerde altinda yatan baska bir sebep yoksa 1 ila 2 yas arasi kapanması beklenir ve yasam kalitesini dusurmez ....
Benim yavrum prematüre bizim de kalbimiz de deliğimiz vardi ama zorlu yasam mücadelesi verdiği icin kuvezde iki kez ilaç tedavisi gördü bunyesi daha fazla yorulmasın diye ... 2 yasina kadar 6 ayda bir kardiyolog gördü sorun yaşamadık kapandi ... inşallah sizde sorunsuz atlatirsiniz sağlıcakla büyütün kuzunuzu

Gecmisler olsun.
Çok sagolun
Amin rabbim sizide yavrunuzun sağlığıyla sınamasın

Hamileliğiniz de ilaç kullandınız mı hiç? Bence de kapnır çoğu bebekte oluyormuş böyle sorunlar

Bugun 5 aylık olan bebeğimin kalbinde iki küçük delik olduğunu şans eseri öğrendim doktor kapanır dedi ama ben çok korkuyrm böyle birşey yaşayan var mı
İçini ferah tut benim Kızım kalbinde Delik ile doğdu, her 6 ay kontrollü oldu taki 4 yaşına kadar 4 yaşından 6 yaşına senede şimdi doktorumuz 2 yılda bir kontrol ediyor Kızım 7 yaşının içinde gayet gelişimi normal hiç bir sıkıntı yok. Tabiki daha erken kapananlar var bizim öyle olmadı Kızım prematüre bebek sadece sıksık yüksek derecede ateşlenmesin dedi doktor onun harici normal bir çocuk yüzme kursuna spora giriyor sıkıntı olmuyo

Rabbim kızınıza sağlıklı bir yaşam nasip etsin bizimde kilo alımımız boyu çok düzenli sıkıntımız yok çok şükür ben 5. Ayda öğrendim;( kapanır dedi doktor ama korkuyrm

Rabbim kızınıza sağlıklı bir yaşam nasip etsin bizimde kilo alımımız boyu çok düzenli sıkıntımız yok çok şükür ben 5. Ayda öğrendim;( kapanır dedi doktor ama korkuyrm
Hiç korkma doktor öyle dediyse negatifi çekme,
Şimdi kaç mm birde 6 ay bir sene sonra tekrar ölçüm yaptır kaç mm kıyaslamış olursun .belki ozamana bile kalmaz kapanır. Ama en azından küçülmüşmü bilirsin küçülmüşse emin ol kapanır

İlk öğrendiğimde ben de çok üzülmüştüm..
Odacıklar arasında açıklık vardı bizde de...
Kendi kalp doktorumdan öğrendiğim kadarıyla bebeklerin çoğunda olurmuş bu durum . Oldukça normal dedi bir yasına doğru kapanıyor genelde deyip içimi rahatlatmıştı...
Ki öyle de oldu bir yaş kontrolunde kapanmıştı şükür...
Çocuk doktorumuz bu kadar detaylı anlatamadığı için içim içimi yemişti o zamanlar ...
Geçmiş olsun saglıcakla büyütün bebeginizi inşallah...

Annelik iste hep aklinin ucunda kalir o. Insallah duzelir doktor oyle dediyse demekki onemsenecek bisey degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…