Bebegimin kalbindeki delik

Ben yaşadım. Benim bebeğime 18 haftada detaylı ultrasonda kalbinde delik var dediler . Perinatoloji uzmanı yapmıştı ultrasonu merak etme çoğu bebekte oluyor Doğuma kadar kapanır demişti. Bende ona güvendim ve içimi ferah tuttum açıkçası. Arada bir aklıma gelip üzülüyordum sonra düşünmemeye başladım. İyi olacak Doğuma kadar geçecek diye inanıp öyle düşündüm ve Doğum sonrası deliğin kapandığını söyledi muayene eden doktor gebelikte kapandı yani.
siz rahat olursanız geçer merak etmeyin. Sizin korkunuz da endişeniz de bebeğe geçiyor onu da etkiliyor o yüzden içinizi ferah tutun
Şu an 4 aylık Bebeğim gayet sağlıklı :)

İlk öğrendiğimde ben de çok üzülmüştüm..
Odacıklar arasında açıklık vardı bizde de...
Kendi kalp doktorumdan öğrendiğim kadarıyla bebeklerin çoğunda olurmuş bu durum . Oldukça normal dedi bir yasına doğru kapanıyor genelde deyip içimi rahatlatmıştı...
Ki öyle de oldu bir yaş kontrolunde kapanmıştı şükür...
Çocuk doktorumuz bu kadar detaylı anlatamadığı için içim içimi yemişti o zamanlar ...
Geçmiş olsun saglıcakla büyütün bebeginizi inşallah...
Inşallah öle olur canisi aynen hiç bir açıklama dahi yapmadı ama o kadar çok hastası vardı ki hepside bebek

Hiç korkma doktor öyle dediyse negatifi çekme,
Şimdi kaç mm birde 6 ay bir sene sonra tekrar ölçüm yaptır kaç mm kıyaslamış olursun .belki ozamana bile kalmaz kapanır. Ama en azından küçülmüşmü bilirsin küçülmüşse emin ol kapanır
Mm belirtmedi küçük dedi ama bi doktor dedi eğer büyük olsaydi mmtliktir dedi yoksa tansiyon ilacı basliyolarmis tansiyonu yükselince kapanması zorlaniyomus o yüzden başlamadığı 'na göre yüzde 99 kapanır dedi 2 ay sonra kontra verdi bakalım inşallah kapanmış olur

Ben yaşadım. Benim bebeğime 18 haftada detaylı ultrasonda kalbinde delik var dediler . Perinatoloji uzmanı yapmıştı ultrasonu merak etme çoğu bebekte oluyor Doğuma kadar kapanır demişti. Bende ona güvendim ve içimi ferah tuttum açıkçası. Arada bir aklıma gelip üzülüyordum sonra düşünmemeye başladım. İyi olacak Doğuma kadar geçecek diye inanıp öyle düşündüm ve Doğum sonrası deliğin kapandığını söyledi muayene eden doktor gebelikte kapandı yani.
siz rahat olursanız geçer merak etmeyin. Sizin korkunuz da endişeniz de bebeğe geçiyor onu da etkiliyor o yüzden içinizi ferah tutun
Şu an 4 aylık Bebeğim gayet sağlıklı :)
Sagolun

Annelik iste hep aklinin ucunda kalir o. Insallah duzelir doktor oyle dediyse demekki onemsenecek bisey degil.
Aynen öle annem eskiden benim üstüme düşerdi abartiyo derdim şimdi ise annem hadi düşme üstüne diyo :) ama elde değilmiş

Bugun 5 aylık olan bebeğimin kalbinde iki küçük delik olduğunu şans eseri öğrendim:KK43: doktor kapanır dedi ama ben çok korkuyrm böyle birşey yaşayan var mı :KK43:
Üç tane arkadaşımın kalbi doğuştan delik ve gayet sağlıklılar.Rutin kontrolleri var sadece

Mm belirtmedi küçük dedi ama bi doktor dedi eğer büyük olsaydi mmtliktir dedi yoksa tansiyon ilacı basliyolarmis tansiyonu yükselince kapanması zorlaniyomus o yüzden başlamadığı 'na göre yüzde 99 kapanır dedi 2 ay sonra kontra verdi bakalım inşallah kapanmış olur
İnşallah

Back
X