- Emoji Skoru
- 51.130
- Puanlar
- 548
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ankaradaysanız doktor önerebilirimÇok teşekkür ederim iyi ki bu platformda sordum tecrübem yok ve ilk bebeğim mutlaka doktor değiştirecem.
Maalesef Ankara da yaşamıyorum teşekkür ederimAnkaradaysanız doktor önerebilirim
Rica etsem reflü belirtilerini söyleyebilir misiniz?Gayet iyi kilo alimi bence. Sadece anne sutu alan oglum ilk aylarda 750gr civari aliyordu. Sonra reflu cikinca gunde bir kere anti reflu mama verdik o zaman da 850 oldu. Doktor olumsuz birsey soylemedi ama 5.ayda ek gidaya gectik.
Bence kilo alımı çok iyi 2 ayda 2 kilo almış zaten gün geçtikçe bebeklerin kilo alımı yavaşlıyorBebeğim iki ay bir haftalık 3400 gram doğdu üç gün sonra 3300 oldu ödemi gidince. Şu an kilosu 4400 gram yani hemen hemen birer kilo almış doktorum yetersiz olduğunu 1500 gram alan bebeklerin olduğunu bu yüzden de düzenli ve sürekli mama da vermem gerektiğini söyledi. Bebeğimin boyu 47 cm di şu an 57 cm 10 cm lik bir uzama olmuş. Doktorumu değiştirmelimiyim?
Bebeğim iki ay bir haftalık 3400 gram doğdu üç gün sonra 3300 oldu ödemi gidince. Şu an kilosu 4400 gram yani hemen hemen birer kilo almış doktorum yetersiz olduğunu 1500 gram alan bebeklerin olduğunu bu yüzden de düzenli ve sürekli mama da vermem gerektiğini söyledi. Bebeğimin boyu 47 cm di şu an 57 cm 10 cm lik bir uzama olmu
ş. Doktorumu değiştirmelimiyim?
Kilo alımı gayet iyi ayda 1 kilo almış daha ne olsun ki doktor neden öyle dedi saçma biraz ki ilk aylarda 1 er kilo almaları beklenir bebeğinizde almış maşallah. Yanlış hatırlamıyorsam emzirirken de sıkıntı yaşıyordunuz dimi emmek istemiyordu bebeğiniz ona rağmen güzel kilo almış demek ki doyuyor. Bu arada meme reddine çözüm bulabildiniz mi.Bebeğim iki ay bir haftalık 3400 gram doğdu üç gün sonra 3300 oldu ödemi gidince. Şu an kilosu 4400 gram yani hemen hemen birer kilo almış doktorum yetersiz olduğunu 1500 gram alan bebeklerin olduğunu bu yüzden de düzenli ve sürekli mama da vermem gerektiğini söyledi. Bebeğimin boyu 47 cm di şu an 57 cm 10 cm lik bir uzama olmuş. Doktorumu değiştirmelimiyim?
Evet aynen dediğiniz gibi emzirirken de çok zorluk çekiyorum maalesef çözüm bulamıyorum canı istediği zaman emiyor istemediği zaman emmiyor hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum. Beş dakika mı emdi hemen sağdığım sütü kaşık biberon ile veriyorum bazen iki göğsü de on dakika kadar emdiği oluyor o zaman da isterse ek olarak veriyorum istemezse bir sonraki öğünde tekrar emzirmeyi deniyorum. Gündüzleri daha zor gece uykulu olduğu an da teklif edince daha kolay alıyor. Doktora gelecek olursam bir iki hastası ile iletişime geçtim onlara da aynı şeyi yapıyormuş kilo konusunda takıntısı varmış sanırım.Kilo alımı gayet iyi ayda 1 kilo almış daha ne olsun ki doktor neden öyle dedi saçma biraz ki ilk aylarda 1 er kilo almaları beklenir bebeğinizde almış maşallah. Yanlış hatırlamıyorsam emzirirken de sıkıntı yaşıyordunuz dimi emmek istemiyordu bebeğiniz ona rağmen güzel kilo almış demek ki doyuyor. Bu arada meme reddine çözüm bulabildiniz mi.
Doktoru değiştirmek en iyisi o zaman yoksa iyice sıkıntıya sokacak sizi boş yere. O isteksizliğe rağmen maşallah iyi kilosu. Benim bebeğim de hala aynı kilo alımı bayağı yavaşladı ama benim ki alerjik olduğu için emmek istemiyo sanırım iştahsızlık yapıyo ne yapacağımı bende bilmiyorum ne yaparsam değişmiyo.Evet aynen dediğiniz gibi emzirirken de çok zorluk çekiyorum maalesef çözüm bulamıyorum canı istediği zaman emiyor istemediği zaman emmiyor hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum. Beş dakika mı emdi hemen sağdığım sütü kaşık biberon ile veriyorum bazen iki göğsü de on dakika kadar emdiği oluyor o zaman da isterse ek olarak veriyorum istemezse bir sonraki öğünde tekrar emzirmeyi deniyorum. Gündüzleri daha zor gece uykulu olduğu an da teklif edince daha kolay alıyor. Doktora gelecek olursam bir iki hastası ile iletişime geçtim onlara da aynı şeyi yapıyormuş kilo konusunda takıntısı varmış sanırım.
Kaşık biberon ile beslemeyi denediniz mi ben zorla veriyorum desem yeridir eşim saolsun o da bu konuda destek oluyor çünkü meme reddi aşırı stresli olmama sebep oluyor. Siz de canınızı sıkmayın öyle ya da böyle büyüyecekler sadece doyasıya emzirebilmeyi çok isterdim. Alerjik bir bebekte emmek istemez haklısınız ben kendim için sebebi bulamıyorum sadece acı çekiyor ve içmek istemiyor onu fark ediyorum.Doktoru değiştirmek en iyisi o zaman yoksa iyice sıkıntıya sokacak sizi boş yere. O isteksizliğe rağmen maşallah iyi kilosu. Benim bebeğim de hala aynı kilo alımı bayağı yavaşladı ama benim ki alerjik olduğu için emmek istemiyo sanırım iştahsızlık yapıyo ne yapacağımı bende bilmiyorum ne yaparsam değişmiyo.
Çok teşekkür ederim doktor yetersiz bulunca üzüldüm. Maalesef beslenme reddi yaşıyoruz bir aydır emmediği zamanlar kaşık biberon ile sağdığım sütü veriyorum onu dahi zorla içiyorBence doktoru değiştirin aylık 1 kilo almasına yetersiz diyen doktoru ilk kez duydum. Benim bebeğim 3 den 4 e geçerken 300-400 gram aldığı zaman bile doktor az kilo almış istersen 1 öğün mamaya başlayabilirsin ya da biraz daha sık emzir sonra tekrar bakalım demişti. Birde bebeğinizi zorla emzirmeyin istediği zaman verin zorlamak ileride beslenmek istememesine sebep olabiliyor. Bu arada maşallah hem çok güzel kilo almış hem de sadece anne sütüyle almış, sütünüz bebişinize yaramış güle güle büyütün![]()
Çok fazla emzirmek de meme reddine sebep olabiliyor, belki emzirme aralıklarını arttırırsanız ya da o istedikçe verirseniz daha kolay atlatırsınız. Birde 3.ayda meme reddi yaşanıyor ama emin olun hepsi geçiyor, siz canınızı sıkmadan güzel güzel emzirin. Mümkünse emzirirken sizi rahatlatan bir müzik açın, güzel hayaller kurun. Bebeğiniz aglasa dahi stres olmamaya çalışın o sizin duygularınızı hissedip rahatlayacaktır. Belki doktorunuz sizi çok etkilemiştir ve o yüzden emzirirken stres oluyorsanız bebeğiniz de hissediyordur. Siz rahat mutlu olun o da olacak. Ben de çok kafama takıyordum hala da az yemek yiyince içimden 10 a kadar sayıp sakinleşiyorum. İnsan zorla yedirmek içermek istiyor ama ne zaman zorlasam sonrasında daha zor yedi. Bazen onun acıkma hissine güvenmek daha doğru oluyor. Ablanız ebeymiş o da size emzirme konusunda vs yardımcı olacaktır, destek alabileceğiniz bir ablanız var onunla bol bol konuşup içinizi rahatlatınÇok teşekkür ederim doktor yetersiz bulunca üzüldüm. Maalesef beslenme reddi yaşıyoruz bir aydır emmediği zamanlar kaşık biberon ile sağdığım sütü veriyorum onu dahi zorla içiyor
Prematüre doğduğu için çevreden kilo konusunda çok baskı var görenler sürekli çok küçük deyip duruyor bu durumda sanki sorumlu benmişim gibi hissetmeme neden oluyor ve doktorumun ısrarla saatte bir emzirip üzerine mama ve onun da üzerine sağdığım sütü vermemi istemesi tasdikliyor bu durumu. Yazdıklarınız bir nebze içimi rahatlattı dediğiniz gibi aslında tam anlamı ile acıkmasını beklesem daha kolay alır. Bu ona kadar sayma yöntemini de deniycem. Ben hemen geçsin bu dönemler gönlümce rahatlıkla emzirebileyim istiyorum inşallah dediğiniz gibi bu süreç geçicidir ve rahatlıkla emdiği zamanlar gelir. Bu arada kaşık biberon redde sebep olmaz degil mi bir bilginiz var mıÇok fazla emzirmek de meme reddine sebep olabiliyor, belki emzirme aralıklarını arttırırsanız ya da o istedikçe verirseniz daha kolay atlatırsınız. Birde 3.ayda meme reddi yaşanıyor ama emin olun hepsi geçiyor, siz canınızı sıkmadan güzel güzel emzirin. Mümkünse emzirirken sizi rahatlatan bir müzik açın, güzel hayaller kurun. Bebeğiniz aglasa dahi stres olmamaya çalışın o sizin duygularınızı hissedip rahatlayacaktır. Belki doktorunuz sizi çok etkilemiştir ve o yüzden emzirirken stres oluyorsanız bebeğiniz de hissediyordur. Siz rahat mutlu olun o da olacak. Ben de çok kafama takıyordum hala da az yemek yiyince içimden 10 a kadar sayıp sakinleşiyorum. İnsan zorla yedirmek içermek istiyor ama ne zaman zorlasam sonrasında daha zor yedi. Bazen onun acıkma hissine güvenmek daha doğru oluyor. Ablanız ebeymiş o da size emzirme konusunda vs yardımcı olacaktır, destek alabileceğiniz bir ablanız var onunla bol bol konuşup içinizi rahatlatın
Yok kaşık biberon sebep olmaz hatta memeyi bırakmasın diye kaşık biberon tercih ediliyor. Bebek ilk doğduğu zaman saatte 1 olayı doğru ama sonrasında zaman aralığı uzuyor. Tabi ki 3 saat olması lazımsa bebek 2 saat sonra isteyince 3 saat olmadı dememek lazım. Ben Dr osman gönülalı takip ediyorum. Anneye korku salmayan ama doğruları söyleyen bir doktor isterseniz instagramdan takip edin. Dilerseniz online danışmanlık da alabilirsiniz. Pazartesi günleri soru cevap yapıyor oraya dk ve güncel kilo kaç aylık olduğunu yazin görürse normal mi cevaplar. En önemlisi siz başka bir doktordan daha görüş alın. Her bebeğin gelişimi farklıdır, belki doktorunuz bizim bilmediğimiz bir şeyi gözlemliyordurPrematüre doğduğu için çevreden kilo konusunda çok baskı var görenler sürekli çok küçük deyip duruyor bu durumda sanki sorumlu benmişim gibi hissetmeme neden oluyor ve doktorumun ısrarla saatte bir emzirip üzerine mama ve onun da üzerine sağdığım sütü vermemi istemesi tasdikliyor bu durumu. Yazdıklarınız bir nebze içimi rahatlattı dediğiniz gibi aslında tam anlamı ile acıkmasını beklesem daha kolay alır. Bu ona kadar sayma yöntemini de deniycem. Ben hemen geçsin bu dönemler gönlümce rahatlıkla emzirebileyim istiyorum inşallah dediğiniz gibi bu süreç geçicidir ve rahatlıkla emdiği zamanlar gelir. Bu arada kaşık biberon redde sebep olmaz degil mi bir bilginiz var mı
Canını hiç sıkma sütünü de etkilemesin. Bazı insanlar doktor olsa bile düşüncesiz olabiliyor. Benim kızım çok kilo almıştı ama sonra yavaşladı hatta şimdi ayda 400 gr falan alıyor. 10 aylık. Ayda 1 kilo çok iyi bir değer. Benim kızım 1,5 kilo falan alıyordu sonra kayınvalidemle bi sorun yaşadım sütümün akmadığını hissettim. İki gün ağlamıştım üzüntüden doktora gitmek istedim gittik tartıldı ve o 3 günde hiç kilo almamıştı. Daha çok üzülmüştüm maalesef insan o an lohusayken sakin düşünemiyor. Bol su içtim en sevdiğim şey tahindir yedim yulaf kuru dut derken birkaç günde düzeldi. Yani canını sıkınca böyle sonuçları olabiliyor o yüzden iyi durumda olduğunu bil ve içini ferah tutPrematüre doğduğu için çevreden kilo konusunda çok baskı var görenler sürekli çok küçük deyip duruyor bu durumda sanki sorumlu benmişim gibi hissetmeme neden oluyor ve doktorumun ısrarla saatte bir emzirip üzerine mama ve onun da üzerine sağdığım sütü vermemi istemesi tasdikliyor bu durumu. Yazdıklarınız bir nebze içimi rahatlattı dediğiniz gibi aslında tam anlamı ile acıkmasını beklesem daha kolay alır. Bu ona kadar sayma yöntemini de deniycem. Ben hemen geçsin bu dönemler gönlümce rahatlıkla emzirebileyim istiyorum inşallah dediğiniz gibi bu süreç geçicidir ve rahatlıkla emdiği zamanlar gelir. Bu arada kaşık biberon redde sebep olmaz degil mi bir bilginiz var mı
Kaşık biberon ile beslemeyi denediniz mi ben zorla veriyorum desem yeridir eşim saolsun o da bu konuda destek oluyor çünkü meme reddi aşırı stresli olmama sebep oluyor. Siz de canınızı sıkmayın öyle ya da böyle büyüyecekler sadece doyasıya emzirebilmeyi çok isterdim. Alerjik bir bebekte emmek istemez haklısınız ben kendim için sebebi bulamıyorum sadece acı çekiyor ve içmek istemiyor onu fark
Siz hangi kaşık biberon kullanıyorsunuz. İçerken zor oluyor mu?Kilo alımı gayet iyi ayda 1 kilo almış daha ne olsun ki doktor neden öyle dedi saçma biraz ki ilk aylarda 1 er kilo almaları beklenir bebeğinizde almış maşallah. Yanlış hatırlamıyorsam emzirirken de sıkıntı yaşıyordunuz dimi emmek istemiyordu bebeğiniz ona rağmen güzel kilo almış demek ki doyuyor. Bu arada meme reddine çözüm bulabildiniz mi.
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için, doktorum alabileceği maksimum kiloyu görmek istediğini söylüyor yani neden bir buçuk kilo değil diye sorguluyor. Meme reddi zaten başlı başına büyük stres oluşturuyor her gün sağım yapmaktan yoruldum ama 6 ay anne sütünü almasını istiyorum bir şekilde. Bahsettiğiniz doktoru hemen araştırıyorum.Yok kaşık biberon sebep olmaz hatta memeyi bırakmasın diye kaşık biberon tercih ediliyor. Bebek ilk doğduğu zaman saatte 1 olayı doğru ama sonrasında zaman aralığı uzuyor. Tabi ki 3 saat olması lazımsa bebek 2 saat sonra isteyince 3 saat olmadı dememek lazım. Ben Dr osman gönülalı takip ediyorum. Anneye korku salmayan ama doğruları söyleyen bir doktor isterseniz instagramdan takip edin. Dilerseniz online danışmanlık da alabilirsiniz. Pazartesi günleri soru cevap yapıyor oraya dk ve güncel kilo kaç aylık olduğunu yazin görürse normal mi cevaplar. En önemlisi siz başka bir doktordan daha görüş alın. Her bebeğin gelişimi farklıdır, belki doktorunuz bizim bilmediğimiz bir şeyi gözlemliyordur
Ne güzel yazmışsınız inanın günlerdir kafayı taktım bu duruma ve sütüm de gözle görülür bir şekilde azalma oldu gerçekten, moralimi yuksek tutup elimden geleni yapıcam olursa olur Allah'ın izniyle olmazsa da elimden gelenin fazlasını yaptım derim. Rabbim çocuğunuzu size bağışlasınCanını hiç sıkma sütünü de etkilemesin. Bazı insanlar doktor olsa bile düşüncesiz olabiliyor. Benim kızım çok kilo almıştı ama sonra yavaşladı hatta şimdi ayda 400 gr falan alıyor. 10 aylık. Ayda 1 kilo çok iyi bir değer. Benim kızım 1,5 kilo falan alıyordu sonra kayınvalidemle bi sorun yaşadım sütümün akmadığını hissettim. İki gün ağlamıştım üzüntüden doktora gitmek istedim gittik tartıldı ve o 3 günde hiç kilo almamıştı. Daha çok üzülmüştüm maalesef insan o an lohusayken sakin düşünemiyor. Bol su içtim en sevdiğim şey tahindir yedim yulaf kuru dut derken birkaç günde düzeldi. Yani canını sıkınca böyle sonuçları olabiliyor o yüzden iyi durumda olduğunu bil ve içini ferah tutEmme konusunda da saatli gitme illa emzirmek zorunda değilsin ama meme üstünde ten tene temas yap o aranıp tutmak isteyebilir böyle böyle aşabilirsin belki. Benim kızım da meme aşığı maalesef ek gıdada ilerleme yaşayamıyoruz. Arkadaşım emzirirken oğlu zayıftı ek gıdaya geçti tosun paşa gibi şu an
Bazı bebekler de yemek seviyor. Yani her şeyin alternatifi oluyor sen iyi ol da bebiş iyi olur zaten
![]()
Wee baby anne sütü kaşık biberonu kullanıyorum tabi ki zor oluyor biraz ama başka çarem de yok verirken çok ağlıyor ama kısa süreceğini düşünüp vermeye devam ediyorum ilk zamanlara göre biraz daha alıştı o zaman çok çok ağlıyordu zamanla biraz daha düzeldi normal biberon ile vermek istemiyorum zaten red yaşıyorum o daha fazla arttırır diye düşünüyorumSiz hangi kaşık biberon kullanıyorsunuz. İçerken zor oluyor mu?