Bebegimin kilosu cok az

fridakhlo

Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
188
111
23
Bebeğim 35+4 te 2100 gr çıktı. Ultrason ölçümleri baştan beri hep geri çıkıyordu ama bu hafta fark 15 güne çıkmış. Çok üzülüyorum bu sağlıksız bir durum mudur? Her günüm aglamakla geçiyor. Haftasını yakalaması ve kilo alması için yapabileceğim bir şey var mıdır?

Ben de yeni doğum yaptm arkadaşım öncelikle üzülmen gerrkn bişry yok aynı şeyi bende yaşadım iki hafta geriden geliyo deyince doktor,Allah korusun bi problem olduğunu düşündüm kendimi resmen yemeğe adadım ama bu konuda yapavileceğin pek bişey yok sadece proteinini iyi al et,fasülye,nohut,mercimek bunların yanında hergün pekmez iç işe yarıyo benimkide o kadar uğraşmama rağmen 2900 gr doğdu korkma hemde bebek son haftalarda çok kilo alır ,almasa bile doğduktan sonra bal nasıl hemen büyücük. Yani endişelenme küvözde falan kalmaz bu kiloyla iki kiloyu geçmiş bebeğin bak gör 38 hafta deyince nasıl da büyücek o annesi . Hayırlı doğumlar dilerim

Çok teşekkür ediyorum cevabın için. Beslenmeme çok dikkat ediyorum ama en başından beri istahsizim zorla yemek yiyorum desem abartmış olmam. Masallah bebeğine 2900 gayet iyi bir doğum kilosu benim bebegimde 2500 dogsa en azından. Umarım dediğin gibi son haftalarda daha çok kilo alır.

Alır annesi alır takma kafana o bile tyeter.Allah bi avazda kurtulmayı nasip etsin.

Benim ki 3300 du en son daha doguma var . Cok pekmez yiyorum sevdigim icin kendimiz yapariz kusburnu armut dut . Cevizi hergun kirar kirar yerim hergun iki bardak sut icmeye calistim . Baskada ozel bisey yapmadim bilmiyorum etkisi olmustur belki .

Benim ki 3300 du en son daha doguma var . Cok pekmez yiyorum sevdigim icin kendimiz yapariz kusburnu armut dut . Cevizi hergun kirar kirar yerim hergun iki bardak sut icmeye calistim . Baskada ozel bisey yapmadim bilmiyorum etkisi olmustur belki .

Bende pekmez süt ceviz tuketiyorum ama olmuyor bi türlü kafayı yiyeceğim

Bak sana ne anlatacağım öncelikle kalbini ferah tut ağlama buna mecbursun 2006 doğumlu bir kızım var 12.ayda 9 yaşına giriyor ama söyle bi bakan asla 9 yaşında olduğuna inanmıyor çocuk rahat 12 13 yasinda gösteriyor hem boy hem kilo olarakbu güzel bişey değil mi evet süper bişey yanıtlarının iki katı sınıfın hep en uzun boylusu beni. Kızım di maasallah ama bir de madalyonun öbür yüzü var ben bu kocaman kızı 37. Haftada 1 900 gram aldım kucağıma neresinden tutalım nasıl emzireyim sasirip kaliyordum ama sonuç ortada korkma zayıf doğması önemli değil bir anda toplar o kendini tek tavsiyem plesantayi iyi değerlendirmesi doktorunun eğer yaslanmissa plesenta oksijende de sorun yasayabilir bebek ama sorun yok ve bebek saglikli ise hiç korkma sakinca ağlama

Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsıniz bunları okumak bana gercekten moral oluyor. Maşallah kızınıza :) peki zayıf dogmasinda belli bir sebep var mıydı?

Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsıniz bunları okumak bana gercekten moral oluyor. Maşallah kızınıza :) peki zayıf dogmasinda belli bir sebep var mıydı?
Evet canim plesanta kireçlenme si yada yaşlanması diye geçiyor plesanta islevini tam yapamıyor bebege besin akışı yavaş oluyor kızım son ay tam 1 ay gerideydi ultrasona göre

Ultrason ölçümlerine pek itibar etmeyin bizim güya 38 de 3600 du 38+5 di sanırım dogum yaptım 3380 dogdu oğlum

Sana tavsiyem gunde 2 buyuk bardak sut ic,bol bol protein al muz ye...ben 25.haftamda 650 gr olan bebegimi bunlari yiyerek 1.500 gr a cikardim su an 29.haftadayim 5 kilo birden aldim.Doktorum zayif oldugumu ve bebegin de gelisiminin normal ama karin cevresinin zayif oldugunu soylemis ve bol bol yememi onermisti.Sonuc bu.Ayrica korkmana gerek yok bebekler bol bol anne sutu aldiklarinda cok cabuk toparliyorlar ilk bebegim 3.050 gr dogmustu bir haftada 1 kilo almisti sutun bol olduktan sonra hemen toparlar.Allah saglikli evlatlar versin

benim ilk bebeğimde 2330 gr doğdu 38+1 de. küveze konmadı. merak etmeyin yeter ki iç organ gelişimi için 37 haftayı doldursun. zayıfta doğsalar o kadar çabuk kilo alıyorlar şaşırırsınız.

benim ilk bebeğimde 2330 gr doğdu 38+1 de. küveze konmadı. merak etmeyin yeter ki iç organ gelişimi için 37 haftayı doldursun. zayıfta doğsalar o kadar çabuk kilo alıyorlar şaşırırsınız.

Kilo almamasinda herhangi bir sebep var miydi peki. Biz bu hafta birazcık toparlamisiz. Umarım sağlıklı olur dediğiniz gibi kiloya çokta takilmamak gerekiyor galiba.

Kilo almamasinda herhangi bir sebep var miydi peki. Biz bu hafta birazcık toparlamisiz. Umarım sağlıklı olur dediğiniz gibi kiloya çokta takilmamak gerekiyor galiba.
bir sorun görülmediği halde 36. haftadan itibaren gram almadı oğlum. ben kendim o kadar dikkat ettim ki yumurta, süt, peynir kısacası protein ağırlıklı beslendim ama nafile oğluşuma yaramadı. doğumda plesantanın çok küçük olduğunu gördük. ama neden yeterince büyümediği bilinmedi.
ilk insan zayıf görünce çok üzülüyor ama şimdi eski fotolarına bakıyorum bir aya kalmadan kilo almış. hiç merak etme sağlıklı olsun yeter. kilosu zamanla normale dönüyor.

Hiç takma kafana zaten bu haftalarda olması gereken odur yabi bebek doğuma yakın son haftalarda günde 100 200 gr alıyo doğuma kadar kendını toparlar o benim bebeğimde aynı durumdaydı syreklı yemek yıyodum yınede başaramadım tombiş doğmasını ama zayıf ta sayılmazdı 2900 doğdu , bnde çok takmıstım kafama geri olduğunu duyunca ama bu sadece kılosunun az olduğu anlqmına gelıyormuş, önemlı olan kilosu değil organları gelişsin yeter çok çabuk toparlanır o annesiii.

Can'ım son haftalarda Bebek haftada 300 gr alıyor diye biliyorum üzülmeeeeeee

Fridakhlo inş. Sağlıkla kucağına alırsın bebeğini
doğumuna kadar bol bol yeşillik (marul ıspanak brokoli...) bulgur pilavı ye hem bunlar sütte yapar yiyebiliyosan haftada bir balık ve et ye peynir yumurta yoğurt çok faydalı ceviz badem antep fıstığı yiyebilirsin cennet meyvesi yiyebilirsin çok faydalı sana ve bebeğe arkadaslarım son aylarda 1 muz yenmeli bebeğe kilo aldırıyor demişlerdi aklıma bunlar geldi doktorumun tavsiyeleridir bunlar inş. Sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi

Daha sonra bu konuyu okuyup bilgi almak isteyen olursa diye yazıyorum. Kesinlikle ne olursa olsun hamileler yipratilmamali ,uzulmemeli. Gittiğim iki doktor da 2500 doğarsa dua et dedi bana hep. Forumda konuları didik didik ettim hep bir çözüm aradim. Çok yıprandım ,çok üzüldüm.
Sonuç olarak kızım 39+4 te 3050 gr 50 cm gayet sağlıklı bir şekilde, normal bir ağırlıkta doğdu. Tabi gayret etmeden olmadı bu. Düşük doğum ağırlıklı dogma ihtimalini öğrendiğimden beri yememe içmeme çok dikkat ettim. Her gün mutlaka et tükettim, günde iki yumurta yedim, 1 lt süt içtim vs vs. Umarım benim gibi zor hamilelik geçirenlere umut olur bu. Ne olursa olsun kendinizi uzmeyin doğumdan sonra emzirmeye odaklanin ki bence en önemli ve en zorlayıcı süreç o. Moralle bebeklerinize bol bol süt yapın. :)

• Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…