Bebegimin psikolojisini bozduk nasıl düzelteceğim

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Esimle bebeğin yanında baya büyük kavga ettik 3 4 gün önce baya bağırdı eşim o gün bebek çok irkildi korktu ağladı esime süs bağırma çocuk korkuyo dedim bagirdida bağırdı o gün beebegim çok aşırı ağladı gece uyurken çok agladi aşırı fazla .. dış sanmıştım ama değil anladım artık 5.5 aylık ve ben çok üzülüyorum bir daha asla bagirmayacagim yanijda kavga etmeyeceğim esimide uyardım .. şimdiye kdr bir kez kavga ettik dogduugundan beri bir kez böyle bağırdik ondada böyle oldu bunu nasıl düzeltilir çok ağlıyor uykuya geçişte normalde her zamanki gibi çok mutlu ama uykusu gelince yirmi dakka ağlıyor araştırdım bebeklerde stresten olurmuş uyurken yüzünü okşuyorum sesleniyorum ninni açıp güzel yumuşak ses tonuyla konuşup ağlamasını engellemeye çalışıyorum şimdide öyle uyuttum ama çok üzülüyorum üzüntüden ağladım nasıl düzelir bu durum

Korkular sonradan mı yoksa doğuştan mı meydana gelir diye bi deney okumuştum bi psikolog psikiyatristin bulunduğu bir deney. Bebek kücükken neyden korkuyorsa eğer -cocuklukta- da olsa dahi sonra hayatı o korkuyla gecebiliyormus. Bir deneydi okudugum, etkilenmistim. Düzelebilir ama devam ederse eğer bunun kaçarı yok. Sorunları kavgaları tartısmaları cocukların yanlarında yapmayın.

Madem geçinemiyorsunuz bari çocuğun yanında kavga etmeyin ... yazık değil mi bu çocuğa psikolojisini bozuyorsunuz? Kavga dövüş yapıp çocuk yapmak ayrıca bir kafa zaten.
Okuduysan doğduğu günden beri ilkkez kavga ettik yazdım gecinemesek hergun ederdik ..
Ne ilginç bı yorum olmuş yardımcısı olmaya çalışmak yerine üstüne laf sokar gibi yazıp çıkmışsıniZ

Stresi çok çabuk alıyorlar. Benim kızım da 6 ayın içinde ve 5.5 aylıkken dişini çıkarttı. O dönem çok zordu, gerçi hala diş zamanı çok zor. Bol ten teması yapın ve dişlerini karanfil+zeytinyağı ile rahatlatın.
Bir daha da yanında kavga etmeyin. Eşiniz bağırırsa hemen müzik açın ve cevap vermeyin.

Esimle bebeğin yanında baya büyük kavga ettik 3 4 gün önce baya bağırdı eşim o gün bebek çok irkildi korktu ağladı esime süs bağırma çocuk korkuyo dedim bagirdida bağırdı o gün beebegim çok aşırı ağladı gece uyurken çok agladi aşırı fazla .. dış sanmıştım ama değil anladım artık 5.5 aylık ve ben çok üzülüyorum bir daha asla bagirmayacagim yanijda kavga etmeyeceğim esimide uyardım .. şimdiye kdr bir kez kavga ettik dogduugundan beri bir kez böyle bağırdik ondada böyle oldu bunu nasıl düzeltilir çok ağlıyor uykuya geçişte normalde her zamanki gibi çok mutlu ama uykusu gelince yirmi dakka ağlıyor araştırdım bebeklerde stresten olurmuş uyurken yüzünü okşuyorum sesleniyorum ninni açıp güzel yumuşak ses tonuyla konuşup ağlamasını engellemeye çalışıyorum şimdide öyle uyuttum ama çok üzülüyorum üzüntüden ağladım nasıl düzelir bu durum
Yusuf suresi ac canim uyumadan önce bebeğine kısık sesle ac onu dinlet iyi gelir insallah

Stresi çok çabuk alıyorlar. Benim kızım da 6 ayın içinde ve 5.5 aylıkken dişini çıkarttı. O dönem çok zordu, gerçi hala diş zamanı çok zor. Bol ten teması yapın ve dişlerini karanfil+zeytinyağı ile rahatlatın.
Bir daha da yanında kavga etmeyin. Eşiniz bağırırsa hemen müzik açın ve cevap vermeyin.
Yanında asla bagirnam birdaha distenmidir acaba bazen dışını kasirkende aynı şekilde sinirlenip çok agliyor

Uykudan bağrışla uyanmış olsa, uyarıcı-tepki diyecektim. Yani uykuyu rahatsız edici bir uyaranla eşleştirmiş olabilir diye yorum yapabilirdim. O yüzden uykuya dalma sürecinde sıkıntı yaşıyor olabilirdi.
Ama uyanıkken yaşandıysa, uykuyla bir ilgisi olmayabilir.
Dişlerinden olablrmiki 5.5 aylık sürekli tukurugunu yutup boğulacak gibi oluyo zaten çok salyalar akiyo dışını kasirken sinirlenip mızmız laniyor

Dişlerinden olablrmiki 5.5 aylık sürekli tukurugunu yutup boğulacak gibi oluyo zaten çok salyalar akiyo dışını kasirken sinirlenip mızmız laniyor
Hiç bebeğim olmadı, bebek fizyolojisinden çok anlamam. Ama diş çıkarma süreci zorlu oluyormuş. Google'dan öğrendiğime göre de beş aylıkken kabarmalar başlayabiliyormuş. Olabilir yani.
Klasiktir ama belki gaz sorunu da olabilir. Annesi olarak en iyisini bilirsiniz zaten. Ama olağan dışı bir şeylerden şüpheleniyorsanız bir doktora götürebilirsiniz.
Fakat bir eğitimci olarak 0-3 yaşın çocuklar için çok kritik olduğunu söyleyebilirim. Bazı psikoloji kuramlarına göre kişilik gelişiminin temelleri bu dönemde atılıyor. Çoğu kişi bebek ne anlar demiş, katılmıyorum. Temel güven 0-1 yaş aralığında oluşur. Bebeğin bakımı eksiksiz karşılanırsa, huzurlu bir ortam sağlanırsa bebek ilk güvenini annesine duyar. Hep derler ya ailevi sorunları olanlar, beni ailem bile önemsemedi, elin adamı niye önemsesin. İşte bu durumun temelleri bilinçaltında bu dönemde atılıyor. O yüzden şimdiden bebeğin yaşam alanındaki davranışlarınıza dikkat etmenizi öneririm. Ayrıca hep bebek de kalmayacak, illa ki büyüyecek.

Back
X