Bebegimin psikolojisini bozduk nasıl düzelteceğim

Madem geçinemiyorsunuz bari çocuğun yanında kavga etmeyin ... yazık değil mi bu çocuğa psikolojisini bozuyorsunuz? Kavga dövüş yapıp çocuk yapmak ayrıca bir kafa zaten.
10 evli çiftin 9u çok iyi geçinsede hayat koşulları itibariyle kavga edebilir. Bağırabilir. Ben çocuğun yanında kavga edilmesini onaylamıyorum. Fakat bebek sonrası evliliklerde hep bi farklılaşma oluyor. Hatta çoğu evlilik bebek sonrası stresli bir döneme giriyor.

Toksiksiniz. Kusura bakmayın hala seviye yerlerde cevaplar veriyorsunuz:) Açıkçası sizin berbat hayatlarınızın hıncını öfkesini milletten çıkartmaya çalışan tipler olduğunuzu öğreneli çok oldu. Öfkelenmek yerine sizin neler hissettiğinizi anlamaya çalışıyorum. Eleştiriye bu kadar tahammülsüz olmamak gerekir:) Onun yerine bir aile terapisti önerseniz? Zira biz öyle yaptık ve son derece mutlu evliliğimiz var 2. çocuğumuzu istiyoruz. Psikolojisini nasıl düzeltirim diye soran bir anneye acımasızca saldırırsanız ben de tepkimi gösteririm. Zaten amacım sizinle ağız dalaşına girmek değil. Üslup her şeydir. Daha fazla atışmanın gereği yok diye düşündüğümden sonlandırıyorum yazımı. Hoşça kalın sakin olun:)

Ablacım seni tanımam, başkasına yazdığım cevabı üstüne alınıp alıntılayan sensin, üsteleyerek toksik ıvır zıvır yazan da sensin, beni tanımadığın halde üstün psikoloji bilginizle! berbat hayatım! hakkında çıkarımlarda bulunan da sensin. Cevap yazdım bırak orda, neden üsteleyerek alıntı yapıyorsun? Madem gittiniz ilişki terapistine peki git mutlu ol ailenle neden burda üyelerin peşinden koşup bir şeyler ispat peşindesin? Kim sana damızlık tuttun dediyse git hırsını ondan çıkar ben alakasız biriyim. Şu toksik lafından da baydım da iğrendim de artık, sosyal medyada 3. sınıf yaşam koçlarından öğrendiğiniz bir kelime var onu da her yere yazıyorsunuz aklınız ancak bu kelimeye yetiyor başka şey bilmiyorsunuz. Rica ederim alıntılamayın artık, güzel hayatınızda mutlusunuz madem beni rahat bırakın. Bir de ufak tavsiye kelime dağarcığınızı geliştirin.

Normalde üyelerin eski konularını kurcalamam buraya yazmam bilenler bilir yorumlarımı. Ama bunu hak ettiniz:

Çok agresif biri. Ağzından asla küfür eksik olmaz. Çok sinirlendiğinde kolumu sıkar vs. Daha birkaç gün önce korkunç bir kavga çıktı kolumu sıktı tırnaklarını geçirdi yara kabuk bağladı şu an ama benim için o son damla oldu. Bende az değilim utanarak söylüyorum çokça karşılık verdim. Bu ne rezillik nasıl bir ailedir? Kendi annesi babası o çocukken birbirine giriyormuş. Şimdi o da kendi ailesi gibi davranıyor. Tek başıma sakin bir insanım ama küfrederek sürekli damarıma bastığı için sinir harbiyle geziyorum. Sütüm çekildi. Ayrılmak istiyorum ama biraz desteğinize ihtiyacım var. Tek olsam önemli değil fakat çocuğuma bu şeyi yaşatmak istemiyorum.

Sizin eleman psikopat çıkmış az biraz, adam sizi de çıldırtıp şiddete sürüklemiş. İlişki terapisti mi düzeltti şimdi bu adamı bırakın Allah aşkına, bu adamın psikiyatri doktoruna ihtiyacı var.

Bana sataştınız, üstünnnnnnnnnnn psikoloji bilginizle bana popüler çerçöp yazdınız peki üste çıktınız tebrik ediyorum. En başta da yazdım hatayı kendi seçimleriniz hariç herkeste arıyorsunuz, gerçeği yazınca ben kötü oldum yine.

Son düzenleme:
Ablacım seni tanımam, başkasına yazdığım cevabı üstüne alınıp alıntılayan sensin, üsteleyerek toksik ıvır zıvır yazan da sensin, beni tanımadığın halde üstün psikoloji bilginizle! berbat hayatım! hakkında çıkarımlarda bulunan da sensin. Cevap yazdım bırak orda, neden üsteleyerek alıntı yapıyorsun? Madem gittiniz ilişki terapistine peki git mutlu ol ailenle neden burda üyelerin peşinden koşup bir şeyler ispat peşindesin? Kim sana damızlık tuttun dediyse git hırsını ondan çıkar ben alakasız biriyim. Şu toksik lafından da baydım da iğrendim de artık, sosyal medyada 3. sınıf yaşam koçlarından öğrendiğiniz bir kelime var onu da her yere yazıyorsunuz aklınız ancak bu kelimeye yetiyor başka şey bilmiyorsunuz. Rica ederim alıntılamayın artık, güzel hayatınızda mutlusunuz madem beni rahat bırakın. Bir de ufak tavsiye kelime dağarcığınızı geliştirin.
Tamam ablacım:) tavsiyeler için teşekkürler❤️

Normalde üyelerin eski konularını kurcalamam buraya yazmam bilenler bilir yorumlarımı. Ama bunu hak ettiniz:

Sizin eleman psikopat çıkmış az biraz, adam sizi de çıldırtıp şiddete sürüklemiş. İlişki terapisti mi düzeltti şimdi bu adamı bırakın Allah aşkına, bu adamın psikiyatri doktoruna ihtiyacı var.

Bana sataştınız, üstünnnnnnnnnnn psikoloji bilginizle bana popüler çerçöp yazdınız peki üste çıktınız tebrik ediyorum. En başta da yazdım hatayı kendi seçimleriniz hariç herkeste arıyorsunuz, gerçeği yazınca ben kötü oldum yine.
Evet ilaç ve terapist sayesinde her şey çözülüyor. Bilim iyi ki var😁

Su an ben de geçmişe gittim. Eften püften nedenlerle annem cok aşırı kontrolden cikardi bi gun kizilayda buluscaktik babamla, biz annemle bekledik bekledik gelmedi o yillarda telefon yok tabi babamin isi cikmis. Neyse annem otobuste yuzume anlamli anlamli bakio kafayi kirmis gibi daha adamin niye gelemedigini bilmedigi halde. Ben de biliyorum huyunu buna şirinlik yapiorum biraz yatışsin gene delirmesin diye. Bu benim yüzüme oyle bi bakio ki hic gulmeden gozlerini kısarak, salak sen hic şirinlik yapma boşuna babanin agzina etcem ben vibe ı aliyorum direkt ve asiri huzursuzluktan karnim agrio yol boyu. Eve girdik daha babam yokken delirmeye basladi seni öldürcem sonra kendimi öldürcem diyo ya diorum icimden benden ne istio bu kadin ya hadi kendini öldürmesini bile anladim da.. 6 yasinda falanim bu arada hani o kadarina bari hak vereyim diyorum ama olmuyor tabi hala zerre hak vermem. Tabi babam geldi apartman inliyor ben arada savruluyorum bagiriyorum yapmayin etmeyin. Babam sakindir demis miydim o da delirdi çünkü gelememis olmakta ne var bu kadar büyütecek bana diyo su bicagi ver bi yandan annemi tutuyor ya baba beni öldür onu öldürme nolur diyorum avaz avaz. Götür iceri o zaman gözümün onunden diyo puf 35 sene önceye gittim su an.

Dilimi dudak iclerimi küçük küçük disleyerek yaziyorum bunlari bana o yillardan yadigar bi aliskanlik. Anne babalara ibret olsun diye yaziyorum. Yemin ediorum dunyaya gelmeyi istemezdim bana sorsalar tereddütsüz.
Samantha hanım siz Londra’da hemşirelik yapıyordunuz değil mi? Aslında bağlantılarınızı kullanarak iyi bir terapist bulamaz mısınız ki? 😔❤️🙏🏻

Su an ben de geçmişe gittim. Eften püften nedenlerle annem cok aşırı kontrolden cikardi bi gun kizilayda buluscaktik babamla, biz annemle bekledik bekledik gelmedi o yillarda telefon yok tabi babamin isi cikmis. Neyse annem otobuste yuzume anlamli anlamli bakio kafayi kirmis gibi daha adamin niye gelemedigini bilmedigi halde. Ben de biliyorum huyunu buna şirinlik yapiorum biraz yatışsin gene delirmesin diye. Bu benim yüzüme oyle bi bakio ki hic gulmeden gozlerini kısarak, salak sen hic şirinlik yapma boşuna babanin agzina etcem ben vibe ı aliyorum direkt ve asiri huzursuzluktan karnim agrio yol boyu. Eve girdik daha babam yokken delirmeye basladi seni öldürcem sonra kendimi öldürcem diyo ya diorum icimden benden ne istio bu kadin ya hadi kendini öldürmesini bile anladim da.. 6 yasinda falanim bu arada hani o kadarina bari hak vereyim diyorum ama olmuyor tabi hala zerre hak vermem. Tabi babam geldi apartman inliyor ben arada savruluyorum bagiriyorum yapmayin etmeyin. Babam sakindir demis miydim o da delirdi çünkü gelememis olmakta ne var bu kadar büyütecek bana diyo su bicagi ver bi yandan annemi tutuyor ya baba beni öldür onu öldürme nolur diyorum avaz avaz. Götür iceri o zaman gözümün onunden diyo puf 35 sene önceye gittim su an.

Dilimi dudak iclerimi küçük küçük disleyerek yaziyorum bunlari bana o yillardan yadigar bi aliskanlik. Anne babalara ibret olsun diye yaziyorum. Yemin ediorum dunyaya gelmeyi istemezdim bana sorsalar tereddütsüz.
Bizim ailede tam tersi babam olacak canavar! Bize hayati zehir etmisti.Inan bende istemezdim , bende ne yasamamam gerekiyorsa yasadim ,bende bilerek yazdim ki yasadiklarim ders olsun.Bak su saat olmuş nefes darligi cekiyorum kaygi seviyem tavan yaptı..

Yanında asla bagirnam birdaha distenmidir acaba bazen dışını kasirkende aynı şekilde sinirlenip çok agliyor
Diş berbat bir şeymiş😬 yaşayınca öğrendim gerçekten. Saatlerce ağlıyordu kızım. Şükür patlattı kurtulduk, şimdi diğerleri kaşınıyor.

Samantha hanım siz Londra’da hemşirelik yapıyordunuz değil mi? Aslında bağlantılarınızı kullanarak iyi bir terapist bulamaz mısınız ki? 😔❤️🙏🏻
Yok hemşire değilim canim data scientistim. Yeni geldim buraya zaten pandemiden dolayi devletin veremedigi destekler sagolsun işimi batirma noktasina getirdiği icin. Amerikada ve Turkiyede ömrüm terapilerle gecti zaten çünkü sayelerinde ve biraz da malum genetik olarak bipolarim. Cocukken yasatilan travmalar x10 etki gücünde. Cocuktur anlamaz unutur diye bakilmamali.

Yok hemşire değilim canim data scientistim. Yeni geldim buraya zaten pandemiden dolayi devletin veremedigi destekler sagolsun işimi batirma noktasina getirdiği icin. Amerikada ve Turkiyede ömrüm terapilerle gecti zaten çünkü sayelerinde ve biraz da malum genetik olarak bipolarim. Cocukken yasatilan travmalar x10 etki gücünde. Cocuktur anlamaz unutur diye bakilmamali.
YouTube da psk. Tülay kök un Narsist anneyle büyümek şimdiki ilişkilerimizi nasıl etkiler videosunu izlemenizi tavsiye ederim.
Son yıllarda popüler narsizm bakış açısından farklı, çocukluğu çok zor geçmiş bireylerin yaşadıklarını ve duygularıni birebir anlatıyor. Geçti gitti, çocukluğumuzun karanlık yıllarına gömdük dediğimiz acılar, bugün başta evliliklerimizden, yanlış arkadaşlığa kadar seçimlerimize etki ediyor.
Farkindaligimiz ne kadar artarsa okadar yaralarımızı sararız

YouTube da psk. Tülay kök un Narsist anneyle büyümek şimdiki ilişkilerimizi nasıl etkiler videosunu izlemenizi tavsiye ederim.
Son yıllarda popüler narsizm bakış açısından farklı, çocukluğu çok zor geçmiş bireylerin yaşadıklarını ve duygularıni birebir anlatıyor. Geçti gitti, çocukluğumuzun karanlık yıllarına gömdük dediğimiz acılar, bugün başta evliliklerimizden, yanlış arkadaşlığa kadar seçimlerimize etki ediyor.
Farkindaligimiz ne kadar artarsa okadar yaralarımızı sararız
Teşekkür ederim bakicam izlemedim o bayanı.

Kızım 6 aylıkken aksam saati tam uyuyacagi sıra üst katımızda bir anda yuksek sesle matkap sesleri gelmeye başladı. Baya korkup dakikalarca ağlamıştı. Şuan 2 bucuk yasinda ani yüksek ses duysa korkup bana sarılır. Anne ses geliyor deyip kacar. Psikologla da görüştük, seslerin nereden geldiğini nasil olduğunu anlatın demisti. Anlattım, hikaye olarak söyledim, beraber de yüksek sesler çıkardık. Artik kendisi de abiler tamir yapıyor oradan ses geliyor diyor ama ani ve yüksek seslerde korkması ara ara devam ediyor . Zamanla o da geçer belki bilemiyorum. Sizde dikkatli olum bir kaç kez daha böyle yüksek sese maruz kalırsa belli süresi etkisi devam ediyor.

Elbette bebeğinizin yanında bağırmak doğru değil ama 5 aylık bebeğin psikolojisini bozduğunuzu da düşünmüyorum. Fazlasıyla evhamlı bir annesini. Eski konunuzu hatırlıyorum sizdeki gerginlik bebeğe de geçiyordur. Hepsinden önce kendi stresinizi kontrol etmeniz lazım

Toksik derken?

Bakın kavga dövüş bir evliliğe çocuk getirmek sizin kötü kararınız buna bir şey diyemem. Bile bile bu evliliği sürdürmek seçiminizse sizler katlanırsınız. Ama çocuğun seçme şansı yok. Madem iyi ya da kotü çocuk dünyaya geldi ona adam gibi bir hayat sunmak zorundasınız, kapiş? Dövüşecekseniz de gidin diğer odada dövüşün çocuğun önünde yapmayın.

Diğer yorumcular ne dediyse yerine oturtmşuş anladığım kadarıyla ki başkasının konusunda da bana bunu dediler yazmışsınız. Sizin gibi, konu sahibesi gibi insanlar zaten ne kendilerini düzeltir, ne evliliklerini düzeltmeye çabalar anca kavga dövüş yapar haa bir de gelir bana laf eder niye böyle yazdın diye. Amma velakin masum, günahsız sabiyi düşünen çıkmaz ben bu çocuğa nasıl iyi bir aile tablosu veririm diye kimse düşünmez. Varsa yoksa kavgacı, saygısız adamlara yapışıp kalır öyle yuvarlanırsınız. Şahsen sizin başınıza gelenler benim için fifi dediğim gibi yetişkin insansınız seçtiğiniz hayatı yaşayın. Benim yaptığım yorum, insanlar kendilerine gelsinler de çocuğu da düşünsünler diye yapılmış bir yorum. Kapiş?
Konu sahibesi gibi insanlar derken ? Ya ben 6 aydır 1 kez kavga ettik diyorum hala kavga dövüş diyorsunuz algılama sorunu mu yaşıyorsunuz anlamadimkki ..
Bencede kavga dövüş yapan insanlar çocuk yapmamalı anlasamiyolarsa dünyaya gelecek çocuğa gerçekten yazık ama Allah a şükür biz eşimle çok severek evlendik 7 yildirdaa evliyiz 3.5 yıllık flört dönemimiz oldu gayet iyi anlaşıyoruz ve mutlu bir evliliğimiz var oglumuzu da Allah'a şükür çok güzel eksiksiz herşeyiyle yetiştiriyoruz bir kere kkavga oldu o da malesef arabadaydik o yüzden önünde oldu benim yüzümden oldu biraz eşimi aşırı sinirlendirdim sonrada bağırdı ve susturaamdim çünkü adamı sinir krizine soktum tüm suç bendeydi ve çocuk böyle uyku geçişinde çok ağlayınca benim yüzümden ki oldu diye çok üzüldüm nasıl düzeltebilirz diye konu açtım ve birdaha asla yanında böyle şeyler olmaması için kendimi ve eşimi tembih ettim konu bu

Elbette bebeğinizin yanında bağırmak doğru değil ama 5 aylık bebeğin psikolojisini bozduğunuzu da düşünmüyorum. Fazlasıyla evhamlı bir annesini. Eski konunuzu hatırlıyorum sizdeki gerginlik bebeğe de geçiyordur. Hepsinden önce kendi stresinizi kontrol etmeniz lazım
Ben niye bole fazla evhamliyimya bunu nasıl duzeltcez çocuğa bisiy olmasın ağlamasın etmesin diye hemen endişeleniyorum çok endişeleniyorum mutsuz huzursuz olunca çocuk .. cidden duzelmem lazm

Burda birşey fark ettim bazı yorumcular gerçek hayattaki sinirini buradaki insanlara atıp tutarak çıkartıyor..
Öyle garip alakasız yorumlar var susadım suyu bardağa koyamadım ne yapacağım diye konu açsan atiyorum en basiti senin bardağın suyun pistir beceriksizsin sen yapamazsın zaten gibi yorum gelir eminim ..

Back
X