Bebegimin sadece bir kulagi dogustan kepce

leylam123

Ey GônüL, Ses Etm£, BeKL£
Kayıtlı Üye
3 Mart 2011
776
6
46
- Yurtdışı
Merhabalar,
Bebegimin sol kulagi dogustan kepce diger sag kulagi yaPISIk baslarda sapka taktim kafasina ... cok seyi denedim ama hic biri fayda etmedi sizce kulagi duzelirmi ? veya ne yapmam gerekli duzelmesi icin su an 8 aylik.

tatlim uyurken kulaklarina cok dikkat et.
benim annem bizim kulaklarimizi biz uyurken defalarca duzeltirmis bikmadan usanmadan.
bere takmayi denesen? :6:
cocugum yok o yuzden cok bilgi sahibi degilim kusura bakma cok fikir veremeyecegim ama uzulme, hic duzelmese bile ameliyatla hallediliyor :31:

Benim bir arkadasım cocuğu ilk okula başlamadan ameliyat ettirdi kafanıza takmayın çaresiz dert degil

benim oğlumunda bi kulağı kepçe diğeri ise tamamen yapışıktı. ben hep kepçe kulağı tarafında uyuturdum, yapışık olan tarafada arkasına pamuk koyardım. Şimdi 17 aylık çok az bi fark var, ancak dikkatli bakınca belli oluyo.

Son düzenleme:
Bunun için bir hekimden yardım isteyin bence. yapılabilecek ne varsa ve en uygun yaşı onlar söyleyebilirler.
Ve üzülmeyin sakın nolur. Ben de anneyim. Eminim böyle birşey olsa ben ed üzülürdüm ama sonra şunu düşünürdüm. Kulağı duyuyor, gözü görüyor, yüzüme baktığında beni anlayabiliyor, bütün organları tam. Hamdolsun Allahım.
Tarama testi sonuçları çok çok kötü çıkan ama sonuçta çok şükür sapasağlam bir çocuk doğuran ben artk bunlara üzülmemeye kararlıyım. Allah son kusurdan saklasın inşallah evlatlarımızı

Son düzenleme:
Yeni doğunca düzelene kadar yapışık kalmasını sağlasaydınız bi şekilde düzelirdi diye düşünüyorum. Çünkü onların tüm vücutları değişime çok müsait. Ameliyat ta olabiliyormuş artık. Kepçekil tarihe karışıyor desenize...

bi arkadaşımdan duymuştum ben de, kepçe olan kulağının üzerine yatırın geçer diye biliyorum. arkadaşım da kepçeymiş ama düzelmiş annesi hep kepçe olan kulağının üzerine yatırırmış.

Yatış pozisyonu ile kafa şekli ve kulak açıklıkları düzelebilir.
Başını çevirirken kulağı katlanıyorsa yara bandı ile yapıştırabilirsin.Makara olarak satılan,gazlı bez yapıştırmakta kullanılanlar daha iyi tutar,aklında olsun.
Eğer yan yatmıyorsa,uykuya daldığında çevirip,sırtına yastık desteği yapabilirsin.

Benim oğlumda doğduğu zaman bir kulağı yapışık bir kulağı kepçeydi.ama zamanla düzeldi.şu an 7 yaşında ve bir sorun yok.problem etme bunları.Ki zaten tıp o kadar ilerlediki herşeyin bir çözümü var.önemli olan başka bir sağlık sorunu olmasın:61:

benim kızım prematüre doğdu doğdugunda 1 kiloydu kulaklarıda zar gibiydi hastanede dikket etmediler kulakları kepçe oldu hep kıvırık kalıyordu ben düzeltiyordum her girdiğimde ama çocuk dönünce yine kıvrılıyordu hastanede olduğu için 24 saate yanında olamazdım.şimdi kepçe kulaklı oldu eve getirince her şeyi denedim bandana taktım kulağının üstüne yatırdım ama düzelmedi.
yani yapacak bişe yok önemli bir sorunda degil bence.
ilk doğdugunda ancak yapabilrdin.

benim kizimin da kulaklari hafif kepce.
daha kucukmus bebeginiz duzelir.o kulaginin ustune dogru yatirin
hic kafaniza takmayin.benim cok hosum gidiyo daha bi sevimli oluyorlar. :9:

ben 30 yaşındayım ve benim de sağ kulağım kepçe :(( çaresi ne bilmiyorum ama annem benimkini düzeltememiş.babam bantlamış falan ama :)) nafile.şimdiden çaresine bakın yoksa benim gibi ilerde üzülür.gerçi ben alıştım kepçük mepçük ama seviyorum kulağımı:9:

tatlim uyurken kulaklarina cok dikkat et.
benim annem bizim kulaklarimizi biz uyurken defalarca duzeltirmis bikmadan usanmadan.
bere takmayi denesen? :6:
cocugum yok o yuzden cok bilgi sahibi degilim kusura bakma cok fikir veremeyecegim ama uzulme, hic duzelmese bile ameliyatla hallediliyor :31:
haklisin tatlim

ben 30 yaşındayım ve benim de sağ kulağım kepçe :(( çaresi ne bilmiyorum ama annem benimkini düzeltememiş.babam bantlamış falan ama :)) nafile.şimdiden çaresine bakın yoksa benim gibi ilerde üzülür.gerçi ben alıştım kepçük mepçük ama seviyorum kulağımı:9:

tek bir caresi var oda estetik ameliyat

Yatış pozisyonu ile kafa şekli ve kulak açıklıkları düzelebilir.
Başını çevirirken kulağı katlanıyorsa yara bandı ile yapıştırabilirsin.Makara olarak satılan,gazlı bez yapıştırmakta kullanılanlar daha iyi tutar,aklında olsun.
Eğer yan yatmıyorsa,uykuya daldığında çevirip,sırtına yastık desteği yapabilirsin.

tesekkurler guzelim

canım genelde zamanla düzeliyor kulağının katlanmamasına dikkat et uyurken o tarafa üstüne yatır ama katlanmasın dikkat et düzelir inşallah

canim kiz cocugu sonucta
saclari uzatir kamufle edersin
estetik yaptirma cagina gelesiye kadar
herseyin bir caresi var artik
sagligi yerinde olsunda gerisi hal olur canim

Back
X