Bebeğimin sağlıklı gelişmesi için neler yapabilirim ?

leydii69

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2020
1.692
799
123
Arkadaşlar bende 7 aydan sonra hamile kalabildim ve yeni öğrendim test ve kan ile . 5. Haftamdayim, ilk gebeliğim olduğu için hiçbir bilgim yok. Daha bir doktora görünemedim şuan ultrason tehlikeli olabilir diye duydum yeni olduğu için. Ama doktora gitmeyi düşünüyorum. Bebeğimin sağlıklı gelişmesi, bir sorun olmaması için neler yapabilirim? Lütfen bilgilendirirseniz sevinirim?

Folik asit kullanmaya başlayın, stres sıkıntı yapmayın. Ultrasonunda bir tehlikesi yok gidip kesenize baktırabilirsiniz şuan sadece kese görünür zaten.

Folik asit kullanmaya başlayın, stres sıkıntı yapmayın. Ultrasonunda bir tehlikesi yok gidip kesenize baktırabilirsiniz şuan sadece kese görünür zaten.
Hamilelikten önce folik asit kullanıyordum doktor bu sefer decavit verdi vitamin tabi başka doktora da goruncem

Sağlıklı beslenin.
Yumurta ve balık mutlaka tüketin.
Sağlıkla kavuşun.

Folik asite devam edin. Süt, yoğurt, yumurta tüketin, ceviz yiyin. Ama bunlar sizin için, bebek zaten ilk 3 ay sizin vücudunuzdaki vitaminlerden beslenerek büyüyecek yedikleriniz ona gitmeyecek.

Decavitin içinde de ihtiyacın olan folik asit var zaten. Ben 7. Haftada gitmiştiim hem bebeği hem kalp atışını duymuştum. İki hafta daha bekleyin o zaman kalp atışını da duyabilirsiniz

Folik asite devam edin. Süt, yoğurt, yumurta tüketin, ceviz yiyin. Ama bunlar sizin için, bebek zaten ilk 3 ay sizin vücudunuzdaki vitaminlerden beslenerek büyüyecek yedikleriniz ona gitmeyecek.
Doktor folik asite devam etmeme gerek olmadığını söyledi ama yinede teşekkür ederim bilgin icin

hamileliğiniz hayırlı uğurlu olsun
ilk yapacağınız şey detaylı kan ve idrar tahlili yaptırmak olsun
doktora muhakkak düzenli gidin, kan tahlili sonuçlarınıza göre o sizi yönlendirir
ilk 20 hafta kilo almamaya çalışın

Doktora gitmeniz gerekiyor mutlaka. Kan tahlili vermeniz gerekiyor ayni sekilde idrar. Kan tahlillerinizde vücuudnuzun ürettiği antikorlara bakılıyor ve kan değerlerinize. Eksiklik varsa bebegede geçmesin diye takviye öneriliyor. Kesenin gidişatı da önemli. Doktor sana yapman ve yapmaman gerekenleri söylüyor.

Ultrason kesinlikle zararlı değil gidebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey temiz gıdalar tüketmek. Sağlıklı beslenin. Yapar şeker tüketmekten kaçının. Tatlı ihtiyacınızı yaş ve kuru meyvelerden alın. Bol bol balık tüketin.demir olan hiç bir besinin yanında yoğurt ayran içmeyin. Demir ihtiyacı artacak

Gideceğim cnm 1 hafta sonra

Teşekkürler bilgi için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…